nieuwe baan

Regelmatig berichten we uit onze coachpraktijk. Dat doen we aan de hand van 5 vragen aan een van onze coaches. Deze keer is het de beurt aan onze coach Marese Dijken. Zij heeft haar praktijk in Amersfoort, maar coacht vrouwen uit het hele land. Ze vertelt over haar cliënt Maaike, die op zoek is naar een nieuwe baan.

1. Wie is je klant?

Maaike 43 jaar, algemeen manager branche organisatie

2. Wat was haar vraag?

Maaike is van huis uit juriste en voor haar huidige functie heeft zij gewerkt als consultant, advocaat en beleidsadviseur bij een gemeente. Haar rol als algemeen manager vindt ze leuk en ze wil een volgende stap maken op management/bestuurlijk vlak. Zij heeft gesolliciteerd naar andere functies maar is niet uitgenodigd om op gesprek te komen. Zij vraagt zich zelf af of een dergelijke stap wel reeël is en ze vindt het lastig om zichzelf goed neer te zetten.

3. Hoe heb je het aangepakt?

Als je ander werk zoekt is het belangrijk dat je weet wie je bent, waar je goed in bent en wat je wil gaan doen. Pas dan kun je actief op zoek naar ander werk. Toen Maaike dit door middel van opdrachten en gesprekken helder had en ook concrete vacatures gevonden had die haar aanspraken, zijn wij samen aan de slag gegaan om een nieuw cv te maken dat aansluit op haar ambities.

Wij begonnen samen met een leeg scherm, ik stelde Maaike vragen wat zij gedaan en vroeg naar concrete resultaten en getallen. Ik bleef doorvragen, waarbij Maaike af en toe dacht dit is toch heel gewoon dat hoeft er toch niet bij? Tijdens ons gesprek typte ik haar cv en checkte zij direct wat ik opschreef. Haar cv laat nu in één oogopslag haar vakmanschap en werkervaring zien, iemand die haar niet kent ziet direct wat zij kan betekenen voor een organisatie. Het is haar visitekaartje geworden.

4. Wat was het resultaat?

Door de opdrachten en het maken van een nieuw cv groeide het zelfvertrouwen van Maaike. Zij ontdekte blinde vlekken en realiseerde zich dat ze meer te bieden heeft datn ze dacht. Ze was heel blij met haar cv en heeft dit gebruikt voor het aanpassen van haar LinkedIn-profiel. Zij werd direct opgemerkt en benaderd. Inmiddels heeft zij een volgende stap in haar carriere gemaakt.

5. Wat zei de klant? 

“Ik dacht altijd dat ik best wel een goed cv had, het cv wat ik nu heb is echt anders. Ik ben er erg blij mee, ik krijg veel complimenten hoe overzichtelijk en duidelijk het is. Ik ben ervan overtuigd dat dit mij enorm geholpen heeft in mijn sollicitaties.”

Ook interessant: Case: Marjan is niet gelukkig in haar werk

Loading...