social media

Onze SheConsult-coaches delen vaak interessante verhalen uit hun coachpraktijk. Deze keer is de beurt aan Marese Dijken. Haar cliënt Marian wil haar webshop laten groeien, maar vindt het lastig om haar zichtbaarheid op social media te vergroten.

  1. Wie is je klant?

Marian, 40 jaar moeder en eigenaar webwinkel hoogwaardige voedingssupplementen

 

  1. Wat was haar vraag?

Marian heeft vijf jaar geleden haar webwinkel gestart en wil graag verder groeien. Ze weet dat ze daarvoor meer zichtbaar moet zijn op social media. Maar ziet hier tegen op en blijft het maar uitstellen.

 

  1. Hoe heb je het aangepakt?

Marian en ik hebben samen onderzocht waarom ze maar blijft uitstellen en zijn daarmee aan de slag gegaan. Een van de redenen was dat zij zich afvroeg wie er op informatie van haar kant zit te wachten, ze is immers geen echte expert. 

Ik heb haar toen gesuggereerd om een lijst met minimaal 25 punten te maken met informatie over haar producten. Het maken van de lijst was zo gebeurd en was aanzienlijk langer geworden dan gepland. 

Op dit moment realiseerde Marian zich dat ze veel kennis en relevante informatie heeft die voor haar haar (potentiele) klanten interessant is. Wij hebben toen meteen een deadline afgesproken waarop ze haar eerste filmpje op Instagram zou posten.

 

  1. Wat was het resultaat?

Haar eerste fimpje stond ruim voor de deadline op Instagram en het was leuker om te doen dan ze dacht, ze kreeg veel positieve reacties. Marian is nu veel actiever op social media en van het uitstel gedrag heeft zij minder last.

 

  1. Wat zei de klant?

‘Geen enkel excuus was mij vreemd om maar niet zichtbaar in beeld te komen op m’n social media kanalen. Alles tussen ‘wie zit er op mij te wachten’ en ‘jammer maar de zon schijnt vandaag niet, dus slechte belichting’ ging door mijn hoofd. Door de coaching van Marese ben ik toch die drempel over gestapt. Het ging bijna organisch en op een heel natuurlijke manier. Marese heeft me geholpen aan een aantal realistische en positieve inzichten en dus ben ik het toch gaan doen. Met succes (5000+ views) en ik vind het nu zelfs leuk om te doen! Wat een overwinning!’

Loopbaancoach Amersfoort Coach Marese dijken

Marese Dijken is SheConsult-coach in Amersfoort

Ook interessant: Mijn leven zou perfect zijn als ik niet zo perfectionistisch was

Loading...