gevederde vriend

Onze SheConsult-coaches delen vaak interessante verhalen uit hun coachpraktijk. Deze keer is de beurt aan Usha Doekhie. Haar klant Lucinda wil af van de gevederde vriend op haar schouder.

1. Wie is je klant?

Lucinda, vrouw van mid 40, Aziatische achtergrond, productmanager bij een softwarebedrijf.

2. Wat was haar vraag?

Hoe krijg ik vat op de (sales)meetings? Seniors die openlijk ongeïnteresseerd lijken en collega’s die niets durven te zeggen. Hoe pak ik mijn rol hierin aan?

3. Hoe heb je het aangepakt?

Wij waren er al snel achter dat zij last had van het imposter syndrome. Dat hebben wij in theorie besproken, hetgeen direct herkenning gaf, en toen met haar situatie ingevuld. De oefeningen waarbij de papegaai (m/v) naar voren kwam, zorgden ervoor dat zij meer begrip kreeg voor haar handelingen en hoe haar achtergrond daarin meespeelt. Dat hebben wij met concrete tips ingevuld, waarbij zij zich comfortabel voelt.

4. Wat was het resultaat?

She owns it! Zij leert inzien dat zij degene is met expertise en dat men haar ook als zodanig wil zien. Een rol waarin zij zichzelf beter laat zien en waarin zij groeit.

5. Wat zei de klant?

” Wat fijn dat ik mijzelf mag zien als de expert en dat ik geloofwaardig ben omdat ik daar veel tijd en energie in heb gestoken en nog steeds doe. Ik mag het succes dus ook echt aan mijzelf toeschrijven en niet aan de omstandigheden. Heerlijk!”

Usha Doekhie is SheConsult-coach in Breda

Ook interessant: Case: Anne wil zich minder verantwoordelijk voelen voor alles en iedereen

Loading...