overgang

Iedere vrouw komt in de overgang. De helft van de wereldbevolking dus. Bizar dat er toch zo weinig over bekend is! Opvliegers, die kennen we wel. Maar gewrichtsklachten, hartkloppingen, slapeloosheid, er zijn allerlei klachten die met de hormonale veranderingen van de overgang te maken hebben. Maar al te vaak krijgen vrouwen diagnoses en adviezen die niet kloppen, of erger nog: die contraproductief zijn. Met ongelukkige vrouwen en zelfs geknakte carrières als gevolg. Klopt het dat je een burn-out hebt of is het de overgang? Waar komt die astma toch ineens vandaan? Moet je stoppen met wandelen met pees- en gewrichtspijnen? Er is nog veel onbekend terrein en er zijn veel misverstanden en taboes. 


Ziekenhuisdirecteur Mirjam van ’t Veld en communicatieadviseur Marcelle Meesters schreven samen met een flink aantal medisch specialisten van het ziekenhuis Gelderse Vallei een zeer informatief boek over de overgang, vol praktische tips en persoonlijke ervaringen. Uitstekend leesvoer voor deze week! 

Bekijk ook deze uitzending van Omroep Gelderland!

En kun je wel een steuntje in de rug gebruiken om bijvoorbeeld de overgang op je werk aan te kaarten wat je nodig hebt als je last hebt van overgangsklachten? De coaches van SheConsult staan natuurlijk voor je klaar! 

Loopbaancoach Utrecht coach Liesbeth

Liesbeth Tettero is SheConsult-coach in Utrecht

Loading...