Selecteer een pagina

Ontslag & Outplacement

Informatie voor werkgevers

Afscheid nemen van een werknemer of een aantal werknemers is vaak pijnlijk, ook voor jou als werkgever. En als goed werkgever wil je dat netjes doen.
Je wilt het voor je werknemer zo regelen dat zij weer snel een passende werkplek vindt:

– hoe sneller het zoeken naar werk wordt opgepakt, hoe groter de slagingskans
– hoe sneller de werknemer een baan vindt, hoe minder ‘hard feelings’ er blijven bestaan
– hoe sneller de werknemer een baan vindt, hoe goedkoper dat voor de organisatie is

Onze coaches weten als geen ander hoe ze jouw vrouwelijke medewerkers weer snel aan het werk krijgen.

 

 

Van werk naar werk

Je zoekt een outplacement coach waar je medewerker effectief mee aan de slag kan

Ze is een hoogopgeleide professional en moet/wil nu op zoek naar een nieuwe baan. De SheConsult-coach is een gespecialiseerde coach voor hoogopgeleide vrouwen. Dat maakt de communicatie eenvoudiger en het traject sneller succesvol.

Transitie naar een nieuwe baan

Afscheid kan ingewikkeld zijn. Ook emotioneel. De SheConsult-coach weet dit vanuit haar ervaring met soortgelijke situaties. Ze weet dat je als vrouw er ook anders in zit dan je mannelijke collega’s. Je medewerker kan met haar gericht en plezierig weer aan haar toekomst werken.

i

Gecertificeerde topcoaches in heel het land

Met een SheConsult-coach kun je levelen. Ze heeft een academische basis, aangevuld met verschillende coachopleidingen, en is natuurlijk gecertificeerd.

T

We gaan verder

We gaan dieper in op de wensen en talenten van je medewerker en we ondersteunen haar op meerdere vlakken met de zoektocht naar dé baan die bij haar past.

Vrouwen hebben andere uitdagingen en andere emoties bij Outplacement

Outplacement voor vrouwen behoeft andere accenten dan bij mannen. We geven hier twee voorbeelden, maar er zijn er veel meer.

Mislukking op twee fronten
Ontslag heeft bij vrouwen een wat andere impact dan voor mannen. Voor een carriere, een mooie loopbaan hebben vrouwen gevoelsmatig grotere offers moeten brengen dan mannen. Hoe vaak krijgen vrouwen die (bijna) fulltime werken niet de opmerking dat ‘ze te veel werken en dat ze toch niet voor niets kinderen hebben gekregen’?

Met andere woorden, als ambitieuze moeder ben je in de ogen van velen bijna automatisch een slechte moeder en egoïstisch. Dus als je dan zo nodig een carrière wilt, dan moet deze wel lukken. En ontslag past niet in het plaatje van een succesvolle carrière. Voor veel vrouwen voelt een ontslag dan ook als een mislukking op twee fronten, als moeder/vrouw èn als ambitieuze vrouw.

Deze gevoelens moeten in een outplacementtraject aan de orde komen, en verwerkt worden. Er moet gekeken worden naar wat dat ontslag betekent voor de ambitie van de vrouw.

Verlies van zelfvertrouwen
Daarnaast hebben vrouwen de neiging om, in tegenstelling tot mannen, de schuld van ontslag bij zichzelf te zoeken. Ook al is het om bedrijfseconomische redenen, dan nog zal een vrouw het ontslag ervaren als een persoonlijk falen. Dat heeft enorme gevolgen voor het zelfvertrouwen en zal ertoe leiden dat een vrouw bij sollicitaties onder haar niveau gaat solliciteren. Dat leidt niet alleen tot een geknakte carrière, maar ook tot minder kans op het vinden van een passende functie, immers ze is overgekwalificeerd voor de functies waar ze op solliciteert.

In een outplacementtraject zal herstel van het zelfvertrouwen een belangrijke rol spelen.

Over SheConsult

Meer dan 150 bedrijven/instellingen

 Outplacement

focus vrouwen

Outplacement

 Outplacement is professionele begeleiding voor werknemers bij ontslag of voor werknemers die noodgedwongen op zoek moeten naar een nieuwe baan of functie. 

Een outplacementtraject helpt bij het snel vinden van een nieuwe baan of nieuwe functie die bij je past. Zodat je weer met plezier naar je werk gaat.

Ontslag Coaching

Transitievergoeding gebruiken

Het is voor werkgevers verplicht om een transitievergoeding te betalen bij ontslag van een medewerker. Deze vergoeding kan ingezet worden voor een outplacementtraject. Outplacement is een krachtige en effectieve vorm voor het vinden van een nieuwe baan.  

vrouw 10 tips bij ontslag

Coaching bewezen effectief

Onderzoek toont aan dat outplacementbegeleiding werkt! Zo is gebleken dat mensen die een outplacementtraject aangaan een grotere kans hebben op het vinden van een nieuwe baan. Door de specialisatie van SheConsult zal bij outplacement het vinden van een nieuwe baan die bij jou past sneller gaan, zo leert de praktijk.

Zoeken naar waar je weer gelukkig van wordt.

Wij als loopbaancoaches hebben dagelijks professionele vrouwen in onze praktijk, die worstelen met het (her)vinden van hun richting, met de zoektocht naar het waarmaken van hun echte ambitie, hun next step, of omdat ze ondersteuning zoeken bij het vinden van hun purpose in life.

Deze vrouwen zijn ontslagen, maar ze zijn ook toe aan hun next step.
Zo zou je er ook naar kunnen kijken, en dan is het positieve nieuws voor de ontslagen medewerker dat ze ondersteund wordt met een goede maatwerk-outplacementregeling. Zo kan je medewerker het ontslag en het traject van outplacement zien als de stap naar een volgende uitdagende fase in haar professionele leven. Met hulp van jou als werkgever. 

 

COACHES SheConsult
Gedetailleerde Inhoud Outplacementtraject-

Een outplacementtraject bij SheConsult bestaat uit de volgende onderdelen:

 

 1. Kennismakingsgesprek. Telefonisch maak je kennis met de coach van je keuze. Je bespreekt je vraag, en de coach zal wat vertellen over hoe zij het traject zal gaan invullen. In dit gesprek tasten julie beiden af of er een ‘klik’ is. Is er geen klik, dan kun je ook zo’n gesprek met een andere coach plannen.
  .
 2. Intake. Dit is de start van het traject. De coach en jij gaan aan de slag met je geschiedenis. Hoe is je leven tot nu toe gelopen, wat zijn je issues, en welke wensen leven er nu ten aanzien van je werk? In dit gesprek komt ook aan de orde in hoeverre er nog veel onverwerkt verdriet of boosheid is ten aanzien van het ontslag.
  .
 3. Verwerking. Verwerking van alle emoties die het ontslag bij je hebben opgeroepen. Dit is noodzakelijk om de volgende stap naar werk te kunnen maken. Als de emoties als grotendeels verwerkt zijn, kan deze fase kort duren.
  .
 4. Zelfanalyse. Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? In een aantal gesprekken, eventueel in overleg met je coach aangevuld met tests zoals bijvoorbeeld drijfverenanalyse, DISC, Enneagram, Talentenanalyse etc, krijg je een helder en reëel beeld van jezelf en jouw kansen.
  .
 5. Arbeidsmarkt-verkenning. Hoe ziet de arbeidsmarkt er in dit corona-tijdperk uit? Waar liggen voor jou de kansen?
  .
 6. Promotiemateriaal op orde maken. Je cv en je social media-profielen zijn je promotiemateriaal. Geven die een goed beeld van jouw kunnen en je wensen? Word je gevonden door recruiters? Samen met je coach, eventueel met een van onze coaches die gespecialiseerd is op dit gebied, maak je je promotiemateriaal op orde, waarbij je best een beetje mag bluffen 🙂
  .
 7. Van de bank af. Het vinden van een baan doe je niet vanuit je luie stoel. Netwerken is hierbij het toverwoord. Iets waar vrouwen over het algemeen een hekel aan hebben. Toch zal het moeten. Hoe doe je dat? En hoe doe je dat met alle corona-restricties die er zijn?
  .
 8. Solliciteren. Je brief, je cv, dat moet allemaal in orde zijn. Maar weet je ook hoe je zo’n gesprek voert? Hoe je er bijvoorbeeld in het gesprek al achter komt wat de twijfels bij de werkgever zijn? Hoe bereid je je voor? En hoe doe je dat met een video-sollicitatie? Waar moet je op letten? Onze coaches helpen je hierbij.

 

Maar je krijgt meer!
 • SheMasterplan-syllabus
  .
 • Jobmarketing 3.0 van bestseller-auteur  Aaltje Vincent.
 • LinkedIn. In deze workshop zoomen in in de wereld van linkedIn. Wat kan er en hoe kan ik dat gebruiken?
  .
 • 2 webinars/online workshops (gaat door bij minimaal 3 deelnemers)
  • Netwerken. Hoe zet ik mijn netwerk aan het werk? Hoe werkt dat virtueel? Hoe overwin ik mijn drempels? Hoe doe ik dat systematisch? Hoe kunnen we elkaar helpen?

Meer info

Voor werkgevers is Heidi Dissel het aanspreekpunt. Zij adviseert vanuit ruime ervaring werkgevers m.b.t. het inzetten van een SheConsult-coachpool, trainingen en workshops en theatercolleges. Heidi kent ook de HR-uitdagingen die liggen bij ontslag en de daaraan gekoppelde outplacement trajecten. Heidi kan je sparringpartner zijn die met je meedenkt en adviseert over de verschillende HR vraagstukken.

Ze geeft je graag meer informatie over de opties en de tarieven van SheConsult bij outplacement. Zo zijn er bijvoorbeeld ook groepstrajecten mogelijk, of trajecten in combinatie met online trainingen.
Mail of bel haar voor een vrijblijvend online kennismakingsgesprek. 

Mail Heidi Dissel op heidi.dissel@sheconsult.nl
of bel 085-060.5177.

heidi Dissel SheConsult
Loading...