zelfvertrouwen

Regelmatig berichten we uit onze coachpraktijk. Dat doen we aan de hand van 5 vragen aan een van onze coaches. Deze keer is het de beurt aan onze coach Petra van Gans. Zij heeft haar praktijk in Rotterdam, maar coacht vrouwen uit het hele land. Ze vertelt over haar coachee Agatha, die op zoek is naar meer zelfvertrouwen.

  1. Wie is je klant? 

Agatha, 32 jaar. Ze is een is salesmanager bij een groot internationaal bedrijf.

 

  1. Wat was haar vraag?

Agatha werkt in een mannelijke omgeving. Haar bedrijf ziet haar als een talent. Zelf geeft ze aan dat haar Imposter Syndroom haar in de weg staat. 

Haar organisatie biedt haar de mogelijkheid om haar leiderschap en zelfvertrouwen te vergroten.

 

  1. Hoe heb je het aangepakt?

Samen hebben we de situatie verder in kaart gebracht met het stermodel. We hebben aan de hand van een situatie onderzocht hoe haar onzekerheid eruit ziet. Onder andere door bewust bij de gedachten en gevoelens stil te staan in die situatie en hoe ze dan handelt. Door ook stil te staan bij haar gewenste gedrag wordt duidelijk welk hiaat hier zit. Ook wordt helder op welke onderwerpen ze meer gereedschap of handvatten wil hebben om dichterbij haar doel te komen. Of: aan welke knoppen wil zij draaien zodat zij regie in handen krijgt? In elke sessie zijn we aan de slag gegaan met een van deze knoppen. Dit hebben we steeds gedaan aan de hand van situaties die ze in de praktijk tegenkwam.

 

  1. Wat was het resultaat?

Doordat ze zichzelf beter leerde kennen, durfde ze steeds meer op zichzelf te vertrouwen. In plaats van moeilijke situaties uit te stellen, had ze het lef en de handvatten om tussen de coachgesprekken te experimenten met ‘nieuw’ gedrag. Ze kon vaker ‘nee’ zeggen en creëerde meer ruimte voor discussie. Zo deed ze nieuwe en positieve ervaringen op, die haar zelfvertrouwen vergrootten. 

Ze durft haar rol te claimen en kan spelen met de verschillende leiderschapsstijlen. Ze laat zich inspireren door vrouwelijke leiders binnen het bedrijf en is zich bewust van haar voorbeeldfunctie voor jonge vrouwen in haar werkomgeving.

 

  1. Wat zei de klant?

” Ik durf veel meer ruimte in te nemen en op  mezelf te vertrouwen. Ik ben me meer bewust van mijn eigen behoefte en de invloed die ik heb. Dat geeft me veel vertrouwen. En als ik in lastige situaties terechtkom, dan weet ik wat ik kan doen om daarmee om te gaan. Dat geeft me heel veel innerlijke rust.” 

Petra van Gans is SheConsult-coach in Rotterdam

Ook interessant: Saskia is op zoek naar haar laatste loopbaanstap

Loading...