Selecteer een pagina

Hoe werkt Loopbaancoaching?

Je gaat aan de slag met een deskundige, ervaren, in hoogopgeleide vrouwen gespecialiseerde coach

Je wordt blij met de coachsessies van SheConsult. 

Tijd voor reflectie? Wat kan je, wat wil je, waar word je blij van in je werk, en waarvan vooral niet? Wil je nieuwe doelen stellen?

We zien dat de toppers in de sport, in het bedrijfsleven, in de politiek en bij de overheid een coach hebben. Want een coach helpt je het beste uit jezelf te halen. Een coach hebben is geen zwaktebod, maar een teken van wijsheid, drive, ambitie èn lef!

De coaches van SheConsult coachen uitsluitend op thema’s in relatie met werk. Niet zelden spelen er dan echter ook op persoonlijk vlak zaken die van invloed zijn op het werk. En anders om. Daar kun je dan niet omheen. En dat doen we dan ook niet.

Aanleiding voor coaching

Vaak is er een directe aanleiding om een coach in te schakelen, bijvoorbeeld bij:

– ontslag of arbeidsconflict
– een nieuwe baan/rol
– terugkeer na verlof
– een nieuwe leidinggevende
– scheiding
– de constatering na de vakantie dat er niets veranderd is
– een gemiste promotiekans
– feedback van leidinggevende of collega’s
– je ambitie om partner of de ceo te worden
– stressklachten en burn-out

Zelfvertrouwen en onzekerheid

Gezond zelfvertrouwen staat aan de basis van iedere carrière. Zelfvertrouwen is nodig om effectief te functioneren, om zichtbaar te zijn, om grenzen te stellen en om je ambitie vorm te geven.

Fck-die-onzerkerheid-Cover

Natuurlijk hoort gezonde twijfel daar af en toe ook bij. Maar angst om door de mand te vallen, het gevoel niet genoeg te zijn belemmert je in je werk en je geluk.

SheConsult coacht effectief op zelfverrouwen aan de hand van het boek van Vréneli Stadelmaier.

Meer info over Zelfvertouwen coaching >

Zichtbaarheid vergroten

Als je niet zichtbaar bent wordt je niet gevraagd. Zo simpel is het. Waarom zou men jou benoemen op een bepaalde plek als niet zichtbaar is wat je prestaties zijn, wat je kunt en wie je bent? Maar ja, veel vrouwen vinden dit een lastig onderwerp. Ze denken al snel dat ze dan opscheppen, arrogant zijn en bluffen. Dat voelt uiterst oncomfortabel, dus maken ze zichzelf onzichtbaar. Wij gaan met je kijken hoe je jezelf hierin kunt verbeteren.

Ambitie vormgeven

Wat wil jij?
Waartoe ben jij hier op aarde?
Welke talenten wil jij maximaal inzetten?
Wat ben je bereid te offeren?
Welk verlangen zit er onder?
Dat zijn enkele vragen die aan bod komen wanneer we met jou de zoektocht in gaan op zoek naar vormgeven van jouw ambitie. Vragen die gaan over zingeving, en die uiteindelijk leiden tot een concreet plan.

Toekomst of next step bepalen

Waar sta je nu en hoe ben je daar gekomen is de basis voor het antwoord op de vraag hoe nu verder. Wat zijn de doorgroeimogelijkheden in je huidige positie, wat wil je leren en bijdragen, en wat is ern og meer in de wereld te koop. Om een antwoord op de deze vragen te krijgen moet je vooral van je luie stoel komen en in gesprek gaan met andere mensen. Gestructureerd en volgens een bepaalde methode.

 

Burn-out preventie

Een aantal van onze coaches is expert op het gebied van burn-out preventie. Dat is namelijk een vak apart.

 

Herstel van een burn-out

Van een burn-out kun je lang last hebben. Re-integratie na een burn-out vergt geduld en maatwerk. Luisteren naar je lijf, greznen stellen maar soms ook een beetje oprekken van de grenzen. Een aantal van de SheConsult coaches zijn hier goed in, maar niet allemaal. Kijk bij de coach van je keuze of ze dit expliciet als expertise noemen, dan zit je goed! 

Personal branding

Personal Branding ligt in het verlengde van zichtbaarheid. Als je zichtbaar bent wil je dat wel zijn op de juiste manier. Bij Personal Branding ga je nadenken over wat ‘jouw merk’ is, wat straalt jouw merk uit. Voor een accountant is het bijvoorbeeld niet handig om te uit te stralen dat je een chaotische creatief bent. Dus,wat straal jij uit met je verschijning (kleding, make-up, houding), gedrag en taalgebruik? Klopt dat met hoe je dat zou willen?

Vrouw zijn in de mannenwereld

We krijgen die vraag vaak: ‘Hoe blijf ik vrouw als ik die masculiene spelletjes mee moet spelen?’ En het antwoord daarop is voor iedere vrouw anders, maar het begint met het spelletje snappen. Weten hoe je het spel speelt. Bovendien moet je weten hoe voor jou de balans tussen mannelijk en vrouwelijk het beste valt, het effectiefst is. Wanneer ben je niet tè bitchy, of tè soft? Welke melange van mannelijkheid en vrouwelijkheid draagt bij aan hoe anderen jou zien/ervaren en aan hoe anderen jou compententies waarderen.

Manage je eigen leidinggevende

Niks is erger als een leidinggevende waarmee je niet overweg kunt. Dan kun je blijven mopperen maar dat helpt niet. Dus wat ga je er aan doen? Wil jij zijn of haar baan innemen? Wil je zijn/haar gedrag veranderen? Wil je jezelf veranderen? Of ga je zelf weg? Wij gaan met je de mogelijkheden verkennen, strategiën uitwerken en gedrag oefenen.

Nieuwe baan of nieuwe functie

Je bent ‘in between jobs’ of wil je een nieuwe baan? Dan moet je in actie komen. Op de bank gaan zitten wachten helpt niet. Hoe beter jij weet wat voor soort werk je wilt doen, hoe eerder je daar terecht komt. Wij helpen je bij het zoeken naar ‘weten wat je wilt’ en de volgende stap, dat werk ook gaan doen.

Assertiviteit vergroten

Assertiviteit kan niet zonder zelfvertrouwen. Zonder zelfvertrouwen is het moeilijk grenzen te stellen, om voor je eigen belang op te komen. Houd jij je mond in verganderingen, durf je geen nee te zeggen tegen een verzoek van een collega of je leidinggevende, durf je niet te prostesteren tegen stomme grappen, pesterijen of onrecht? Kom dan maar eens praten!

Work-life balance verbeteren

Vrouwen hebben vaak meerdere rollen. Naast de rol van werknemer zijn ze ook nog dochter, vriendin, en vaak ook moeder, mantelzorger, manager huishouden etc etc. Dat vergt keuzes maken, prioriteiten stellen, en dat staat op gespannen voet met perfectionisme, loyaliteit en aardig gevonden worden. Wij gaan met je aan de slag om dit lastige onderwerp hanteerbaar te maken.

Hoe werkt het in de praktijk bij een SheConsult Coach

Coaching werknemers

Voor ieder onderwerp is er wel een coach.

Sterker, ons kleine land kent meer dan 60.000  “ik-ben-coach-bordjes” boven de brievenbus. Het is een dienstverlening geworden zonder enige garantie op kwaliteit.
Wij vinden dit bizar. Het gaat immers om vaak wezenlijke problemen en steeds meer over het realiseren van belangrijke kansen binnen je loopbaan.

We garanderen dat je met SheConsult een topcoach hebt.
 • Ze heeft een academische achtergrond.
 • Ze heeft diverse aanvullende coachopleidingen gevolgd.
 • En vooral kent ze uit eigen ervaring de praktijk van werken in (nog steeds) masculiene organisaties.

   

  De SheConsult-coach kent de klappen van de zweep.

  Ze is een waardige gesprekspartner voor je. Ze helpt je op weg!

 

Al onze coaches zijn lid van een of meedere van deze beroepsverenigingen:

Coaching werknemers42-plus en Burn-out?

Overigens, als je 42-plus bent met burn-outklachten, laat even checken bij een overgangspoli (niet je huisarts, tenzij je echt een goede moderne huisarts hebt) of het geen overgangsklachten zijn! Die zijn namelijk redelijk simpel en effectief aan te pakken :-). Doe dat eerst, en maak dan, als het weer goed met je gaat, een afspraak met een coach. Dat hoeft dan niet een in burn-out gespecialiseerde coach te zijn; al onze coaches kunnen je helpen met je vraag ‘Hoe nu verder’.

SheConsult-team: Al onze coaches zijn gecertificeerd SheConsult-coach.

Stap 1. Selecteer een coach die bij jou past

Je kiest een loopbaancoach die bij je past. Dat kan gebaseerd op de lokatie (handig dichtbij), maar ook inhoudelijk. Je weet dat alle SheConsult-coaches topgekwalificeerd zijn, maar hun achtergronden en hun specialisatie naast de algemene loopbaancoaching kan verschillen.

Stress? Burn-out?
Zo is bijvoorbeeld omgaan met stress en burn-out ècht anders dan vragen rondom zingeving,  je loopbaan, je work-life balance, het stellen van doelen etc.

Niet iedere coach heeft de expertise om op dit terrein te coachen. Onze coach Sonja Jansen is hierin gespecialiseerd en heeft een methode ontwikkeld waarmee je meteen kunt starten en die werkt!

 

2. Plan in de agenda van de coach een telefonische kennismaking

De praktijk heeft geleerd dat je in ca. 20 minuten via de telefoon uitstekend kunt vaststellen of jouw coachvraag adequaat wordt opgepakt. Vaak voel je al snel of het klikt met de coach. In dit gesprek kun je ook bespreken hoe lang het traject gaat duren, wat de kosten zijn (dit staat ook de site), en hoe e.e.a. praktisch werkt met facturatie, afspraken maken en verzetten, e.d.

 • Je plant (via het systeem hieronder of op de pagina van de desbetreffende coach) in de agenda van die coach de afspraak. Zij belt je dan op op het afgesproken tijdstip. Zo simpel is het.
  Dit gesprek is kosteloos.

3. Eerste coachgesprek

In de eerste coachsessie (op lokatie bij de coach of via Skype) staat jouw coachvraag centraal. De coach werkt volgens een methode die ruimte laat om in te spelen op wat er op dat moment aan de orde moet komen.  Dat is meestal aan een combinatie van zaken, afhankelijk van jouw doelstellingen. Vaak is onzekerheid een fundament dat gevolgen heeft op meerdere terreinen. Van work-life balance to ambitie vormgeven en bijvoorbeeld personal branding. De coach houdt de grote lijn in de gaten, om uiteindelijk je doelstelling te bepalen en….je krijgt vast huiswerk mee 🙂 

Vervolgens plan je online de vervolgafspraken

Supersimpel online heb je toegang tot de agenda van je coach, zodat je met een klik je vervolgafspraken kunt maken of afspraken kunt verzetten.

Evaluatie

De coach zal ieder gesprek beginnen met een evaluatie van het vorige gesprek. Aan het einde van het traject vindt er een totale evaluatie plaats.

Online Training 45+ succesvol en gelukkig

Ben je toe aan nieuw werk?  Wil je nu zelf eens kiezen? Toe aan een baan die ècht bij je past? Maar weet je niet hoe te beginnen? Dan is deze training iets voor jou!

€ 39,95 incl. BTW

Online Training TOP-werk-privébalans

Een goede werk-privébalans is een topprestatie. In deze training passen we de inzichten uit sport- en prestatiepsychologie toe op jouw werk-privébalans.

€ 24,95  incl. BTW

Online Training F*ck die Onzekerheid

Deze training van 10 videolessen helpt je het stappenplan uit het gelijknamige boek te volgen en uit te voeren. Zodat je in 10 weken meer zelfvertrouwen hebt.

€ 39,50 incl. BTW

Online Training Keukentafel- plan

Deze training van 4 lessen helpt je het gesprek te voeren met je partner over de taakverdeling thuis. Geen ruzie, wèl een eerlijke taak-verdeling, everybody happy!

€ 9,95 incl. BTW

Dit jaar in het hele land SheConsult-coaches

Gezien de toenemende vraag naar coaches en adviseurs rond hoogopgeleide professionele vrouwen is begin dit jaar besloten om de diensten van SheConsult in 2020 op meer locaties te kunnen aanbieden.

Zit de door jou gewenste lokatie of specialisatie er nog niet bij? Laat dan je belangstelling weten.
We houden je dan op de hoogte van de vorderingen om ook bij jou in de buurt een topcoach te kunnen aanbieden.
Mail naar info@SheConsult.nl

Welke coaches kunnen hierop coachen?

Alle coaches van SheConsult kunnen in principe op dit onderwerp coachen. Kijk op onze tarievenpagina voor meer info over de kosten.

Loading...