Hoe werkt loopbaancoaching?

Je gaat aan de slag met een deskundige, ervaren, in hoogopgeleide vrouwen gespecialiseerde coach
Je vindt SheConsult-coaches in heel Nederland

SheConsult coaching succesJe wordt blij met de coachsessies van SheConsult

Tijd voor reflectie? Wat kan je, wat wil je, waar word je blij van in je werk en waarvan vooral niet? Wil je nieuwe doelen stellen?

We zien dat de toppers in de sport, in het bedrijfsleven, in de politiek en bij de overheid een coach hebben. Want een coach helpt je om het beste uit jezelf te halen. Een coach hebben is geen zwaktebod, maar een teken van wijsheid, drive, ambitie èn lef!

De coaches van SheConsult coachen uitsluitend op thema’s in relatie met werk. Niet zelden spelen er dan echter ook op persoonlijk vlak zaken die van invloed zijn op het werk. En andersom. Daar kun je dan niet omheen. En dat doen we dan ook niet.

Aanleiding voor coaching

Vaak is er een directe aanleiding om een coach in te schakelen, bijvoorbeeld bij:

– Stressklachten, of erger, een burn-out of op weg naar een burn-out
–  Ontslag of arbeidsconflict
– Een nieuwe baan/rol
– Terugkeer na verlof
– Een nieuwe leidinggevende
– Scheiding
– De constatering na de vakantie dat er niets veranderd is
– Een gemiste promotiekans
– Feedback van leidinggevende of collega’s
– Je ambitie om partner of de ceo te worden

Stressreductie

Stress. Twijfels over werk of over je leven? Geen wachttijd bij SheConsult.
Deskundige begeleiding voor hoogopgeleide vrouwen.

Want vrouwen zijn anders. Ze hebben stress door andere uitdagingen in hun werk en thuis. SheConsult is specialist.

 

Herstel van een burn-out

Van een burn-out kun je lang last hebben. Re-integratie na een burn-out vergt geduld en maatwerk. Luisteren naar je lijf, grenzen stellen maar soms ook een beetje oprekken van de grenzen. Een aantal van de SheConsult-coaches zijn hier goed in, maar niet allemaal. Kijk bij de coach van je keuze of ze dit expliciet als expertise noemt, dan zit je goed!

Zichtbaarheid vergroten

Als je niet zichtbaar bent, word je niet gevraagd. Zo simpel is het. Waarom zou men jou benoemen op een bepaalde plek als niet zichtbaar is wat je prestaties zijn, wat je kunt en wie je bent? Maar ja, veel vrouwen vinden dit een lastig onderwerp. Ze denken al snel dat ze dan opscheppen, arrogant zijn en bluffen. Dat voelt uiterst oncomfortabel, dus maken ze zichzelf onzichtbaar. Wij gaan met je kijken hoe je jezelf hierin kunt verbeteren.

Ambitie vormgeven

Wat wil jij?
Waartoe ben jij hier op aarde?
Welke talenten wil jij maximaal inzetten?
Wat ben je bereid op te offeren?
Welk verlangen zit eronder?
Dat zijn enkele vragen die aan bod komen wanneer we met jou de zoektocht in gaan naar het vormgeven van jouw ambitie. Vragen die gaan over zingeving en die uiteindelijk leiden tot een concreet plan.

Zelfvertrouwen en onzekerheid

Gezond zelfvertrouwen staat aan de basis van iedere carrière. Zelfvertrouwen is nodig om effectief te functioneren, om zichtbaar te zijn, om grenzen te stellen en om je ambitie vorm te geven.

Fck-die-onzerkerheid-Cover

Natuurlijk hoort gezonde twijfel daar af en toe ook bij. Maar angst om door de mand te vallen, het gevoel niet genoeg te zijn, belemmert je in je werk en je geluk.

SheConsult coacht effectief op zelfvertrouwen aan de hand van het boek van Vréneli Stadelmaier.

Meer info over Zelfvertrouwen coaching >

Toekomst of next step bepalen

Waar sta je nu en hoe ben je daar gekomen is de basis voor het antwoord op de vraag hoe nu verder. Wat zijn de doorgroeimogelijkheden in je huidige positie, wat wil je leren en bijdragen, en wat is er nog meer in de wereld te koop. Om een antwoord op de deze vragen te krijgen moet je vooral van je luie stoel komen en in gesprek gaan met andere mensen. Gestructureerd en volgens een bepaalde methode.

 

Work-life balance verbeteren

Vrouwen hebben vaak meerdere rollen. Naast de rol van werknemer zijn ze ook nog dochter, vriendin, en vaak ook moeder, mantelzorger, manager huishouden etc. etc. Dat vergt keuzes maken, prioriteiten stellen, en dat staat op gespannen voet met perfectionisme, loyaliteit en aardig gevonden worden. Wij gaan met je aan de slag om dit lastige onderwerp hanteerbaar te maken.

Manage je eigen leidinggevende

Niets is erger als een leidinggevende waarmee je niet overweg kunt. Dan kun je blijven mopperen, maar dat helpt niet. Dus wat ga je eraan doen? Wil jij zijn of haar baan innemen? Wil je zijn/haar gedrag veranderen? Wil je jezelf veranderen? Of ga je zelf weg? Wij gaan met je de mogelijkheden verkennen, strategieën uitwerken en gedrag oefenen.

Assertiviteit vergroten

Assertiviteit kan niet zonder zelfvertrouwen. Zonder zelfvertrouwen is het moeilijk grenzen te stellen, om voor je eigen belang op te komen. Houd jij je mond in vergaderingen, durf je geen nee te zeggen tegen een verzoek van een collega of je leidinggevende, durf je niet te protesteren tegen stomme grappen, pesterijen of onrecht? Kom dan maar eens praten!

Nieuwe baan of nieuwe functie

Je bent ‘in between jobs’ of wil je een nieuwe baan? Dan moet je in actie komen. Op de bank gaan zitten wachten helpt niet. Hoe beter jij weet wat voor soort werk je wilt doen, hoe eerder je daar terechtkomt. Wij helpen je bij het zoeken naar ‘weten wat je wilt’ en de volgende stap, dat werk ook gaan doen.

Vrouw zijn in de mannenwereld

We krijgen die vraag vaak: ‘Hoe blijf ik vrouw als ik die masculiene spelletjes mee moet spelen?’ En het antwoord daarop is voor iedere vrouw anders, maar het begint met het spelletje snappen. Weten hoe je het spel speelt. Bovendien moet je weten hoe voor jou de balans tussen mannelijk en vrouwelijk het beste valt, het effectiefst is. Wanneer ben je niet tè bitchy, of tè soft? Welke melange van mannelijkheid en vrouwelijkheid draagt bij aan hoe anderen jou zien/ervaren en aan hoe anderen jou competenties waarderen.

Personal branding

Personal Branding ligt in het verlengde van zichtbaarheid. Als je zichtbaar bent wil je dat wel zijn op de juiste manier. Bij Personal Branding ga je nadenken over wat ‘jouw merk’ is, wat straalt jouw merk uit. Voor een accountant is het bijvoorbeeld niet handig om uit te stralen dat je een chaotische creatief bent. Dus, wat straal jij uit met je verschijning (kleding, make-up, houding), gedrag en taalgebruik? Klopt dat met hoe je dat zou willen?

Hoe werkt een SheConsult-coach?

Stap 1. Plan een StartSessie

In deze sessie bespreek je je coachvraag en indien nodig scherp je hem aan. Vervolgens kijken we samen welke coach het beste bij jou en je vraag past.

 

2. Plan een afspraak met je coach

In de StartSessie plannen we samen een afspraak in de agenda van de coach die we gekozen hebben.

3. Eerste coachgesprek

In de eerste coachsessie (op locatie bij de coach, online of lekker en gezond wandelend) staat jouw coachvraag centraal.

De coach werkt volgens een methode die ruimte laat om in te spelen op wat er op dat moment aan de orde moet komen.  Dat is meestal aan een combinatie van zaken, afhankelijk van jouw doelstellingen. Vaak is onzekerheid een fundament dat gevolgen heeft op meerdere terreinen. Van work-life balance to ambitie vormgeven en bijvoorbeeld personal branding.

De coach houdt de grote lijn in de gaten, om uiteindelijk je doelstelling te bepalen en….je krijgt vast huiswerk mee 🙂 

Vervolg

In het gesprek met de coach plan je vervolgens je vervolg afspraken. Ook trajectverlenging bespreek en regel je verder met je coach.

Evaluatie

De coach zal ieder gesprek beginnen met een evaluatie van het vorige gesprek. Aan het einde van het traject vindt er een totale evaluatie plaats.

Over de uitzonderlijke kwaliteit van de 22 SheConsult-coaches

Coaching werknemers HRMMet een SheConsult-coach kun je levelen. Ze heeft een academische basis. Ze is een gecertificeerd loopbaancoach. Ze herkent de verschillende situaties, is ervaringsdeskundige, en bovenal heeft ze de kennis van de issues waar hoogopgeleide vrouwen  in en rond hun werk mee kunnen worstelen. Ze is specialist.

SheConsult is de specialist In het coachen van vrouwen in het benutten van hun potentieel.
Bij SheConsult werk je met loopbaancoaches die een bovengemiddelde kennis en kunde hebben opgebouwd rond Vrouwelijk Leiderschap en het coachen van professionele hoogopgeleide vrouwen. Bovendien hebben zij zelf ook werkervaring in masculiene werkomgevingen.

Bij onze coaches kun je aan één thema werken of aan meerdere thema's. Vaak zijn thema's ook met elkaar verweven. De SheConsult-coach weet hoe ze daarmee om moet gaan. 

Waar we niet zo van zijn

Zweven
We zijn niet zo van het zweven, ook niet van de psychoanalyse waarin we sessies lang gaan wroeten in je verleden om jouw NU te kunnen duiden.
We inviteren geen goddelijke hulptroepen en voorgaande levens in onze coachsessies, om maar eens een paar voorbeeld uit het rijke en creatieve aanbod in coachland te noemen.


LIFE CHANCHING
Sommigen roepen dat coaching een persoonlijk ontwikkelingsproces is, dat zelfs Life Changing moet zijn. Dat kan. Dat maken we ook regelmatig mee. Maar voor ons is coaching: in een beperkt aantal gesprekken, met beide benen op de grond, reflecteren op jezelf, op je handelingsrepertoire en gedrag, èn je omgeving. We brengen wensen, oorzaken en gevolgen in kaart en maken concrete stappen. Daar boeken we snel resultaat mee. 

Natuurlijk werken we af en toe met tools die op puur wetenschappelijke grond onverklaarbaar maar toch super werken. Maar onze coaching is vooral praktisch en evidence based. De ervaring leert dat dit werkt. 

Oh ja, en we houden ook niet zo van de slachtofferrol, of de calimero-rol. Ja, soms zijn dingen niet eerlijk, rottig en verdrietig. Dat mag er zijn. Maar uiteindelijk is de vraag hoe jij ermee omgaat. Daar helpen we je graag bij.

Werkervaring SheConsult-coaches

  • HR directie- en management functies 36% 36%
  • Senior Managementfuncties 56% 56%
  • Onderwijs & Wetenschap 23% 23%
  • Overheid en politiek 30% 30%
  • C-level en/of RvT 26% 26%
  • Consultancyfuncties 65% 65%
Professionele Loopbaancoaching Vrouwen Certificaten Coaching

loopbaancoaches SheConsult42-plus en Burn-out?

Overigens, als je 42-plus bent met burn-outklachten, laat even checken bij een overgangspoli (niet je huisarts, tenzij je echt een goede moderne huisarts hebt) of het geen overgangsklachten zijn! Die zijn namelijk redelijk simpel en effectief aan te pakken :-). Doe dat eerst, en maak dan, als het weer goed met je gaat, een afspraak met een coach. Dat hoeft dan niet een in burn-out gespecialiseerde coach te zijn; al onze coaches kunnen je helpen met je vraag ‘Hoe nu verder’.

De expertise van SheConsult in kranten, tijdschriften
en op radio en televisie.

Enkele werkgevers die vertrouwen op de expertise van SheConsult

.

EY, training coaching vrouwen

EY
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

logo Loyens Loeff coaching advocaten

LOYENS & LOEFF
Online colleges, individuele coachtrajecten, advies.

VERSCHILLENDE MINISTERIES
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RUG
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

logo-Allen & Overy, loopbaancoaching advocaten

ALLEN & OVERY
Individuele coachtrajecten

ERASMUS UNIVERSITEIT
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

dE BRAUW,blackstone ,Westbroek loopbaancoaching advocaten

DE BRAUW, BLACKSTONE, WESTBROEK
Individuele coachtrajecten.

KPN
Individuele coachtrajecten, ook voor andere telecom providers.

Stibbe-LOOPBAANCOACHING ONLINE

STIBBE

Online collegereeks, het vrouwenbrein, vrouwen zijn anders.

VBK UITGEVERS, VROUWEN COACHING

VBK, UITGEVERS
Individuele coachtrajecten, online collegereeks, het Vrouwenbrein, vrouwen zijn anders.

KADASTER
Individuele coachtrajecten, workshops, trainingen en theatercolleges.

Legal women vrouwennetwerk theatercolleges

LEGAL WOMEN
Events, trainingen & theatercolleges.

FIAT NEDERLAND
Individuele coachtrajecten.

SALESFORCE
Individuele coachtrajecten
& theatercollege.

SOLIS ZORGGROEP
Individuele coachtrajecten.

HEINEKEN
Individuele coachtrajecten & trainingen

NATUUR
MONUMENTEN
Individuele coachtrajecten.

CAPGEMINI
Individuele coachtrajecten & theatercolleges

RABO BANK
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

ABN – AMRO
Individuele coachtrajecten, masterclasses & theatercolleges.

MILIEUDIENST
RIJNMOND
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RTL 4
Individuele coachingstrajecten, ook voor andere omroepen.

KPMG
Individuele coachtrajecten, theatercolleges.

GEMEENTE UTRECHT
Individuele coachtrajecten, ook voor andere gemeenten.

Loading...