gekkenwerk

De druk van het dagelijks leven neemt toe. Een veelheid aan informatie wordt continu over ons uitgestort. E-mail, WhatsApp, Zoom, social media… Ongemerkt neemt de druk van het altijd beschikbaar zijn onhanteerbare proporties aan. Althans voor een snel groeiende groep vrouwen die ik ontmoet in mijn coachpraktijk.

Steeds meer vrouwen vragen zich af hoe ze de rust vinden om de regie over hun eigen leven terug te pakken. De job wordt gecombineerd met zorg voor kinderen en huishouden… Tijd voor jezelf is er niet meer bij. Zeker nu ze ook verantwoordelijk zijn voor het thuisonderwijs. Die handige communicatiemiddelen nodigen uit tot continue beschikbaarheid. Het is gewoon geworden om ’s avonds of in het weekend nog even de laptop open te klappen. Zeker als je je schuldig voelt omdat je overdag “werktijd” hebt besteed aan de kinderen.

Gekkenwerk is het. Het ontbreken van rust en regie nekt deze carrièrevrouwen. Het lijkt “normaal” geworden dat ze voortdurend beschikbaar zijn. Dus zijn ze dat ook. Toch kunnen zij alleen de streep trekken. De smartphone uitzetten. Zelf bepalen wanneer er geZoomd wordt. 

Dienstbaarheid en perfectionisme zijn vaak de boosdoeners. Het zicht op waar het eigenlijk om gaat, raakt vertroebeld. Hoe kan het anders? Er is geen standaard recept. Want: wat wil jij nu echt in jouw leven? Wat is voor jou belangrijk? Zodra dit duidelijk is, wordt het eenvoudiger keuzes te maken. En daaraan vast te houden. Met of zonder informatiestroom. En rust voor regie.

Josée van Hage is SheConsult-coach in Leiden

Leiden Coach SheConsult Josee van Hage

Ook interessant: Netwerken, gewoon doen, laat je verrasen

Loading...