Coaching en Trainingen voor Hoogopgeleide Vrouwen

Als werkgever, als HR-specialist wil je blijven werken aan het behoud en de groei van je vrouwelijke talenten

Coaching en Trainingen

Als werkgever wil je het beste uit je medewerkers halen.
Je wil een optimaal team creëren. Daarbij is het coachen en trainen van je medewerkers belangrijk.

‘Vrouwen hebben het recht om ongelijk behandeld te worden’,
riep professor dr. Iris Sommer tijdens onze collegereeks
‘Het Vrouwenbrein’. 

Ook wetenschappelijk staat het vast dat het belangrijk is om
anders om te gaan met je vrouwelijke medewerkers.
Zodat zij hun talent maximaal kunnen benutten.

De wetenschap en loopbaancoaching laten zien dat vrouwen anders denken en doen dan mannen. Dat is onze kracht, want daarom werken diverse teams zo goed. Ook worden er andere dingen van ons verwacht en spelen er vooroordelen mee. Zowel in onze loopbaan als in ons privéleven. Maar die verwachtingen kunnen tègen vrouwen werken. Vaak gelden er namelijk mannelijke spelregels in masculiene werk omgevingen.

Vrouwen Coach Onzekerheid Zelfvertrouwen

Daarnaast vinden we vaak fulltime werkende vrouwen slechte moeders. Vakgebieden met veel vrouwen zijn minder waard. En tijdens sollicitaties zien we dat vrouwen zich te bescheiden opstellen en anders beoordeeld worden. Tot slot geven vrouwen vaker zichzelf de schuld dan mannen, wat onzekerheid veroorzaakt. Hierdoor hebben hoogopgeleide vrouwen een ander soort coaching en training nodig.

Coaching vrouwelijke talenten

 Help getalenteerde vrouwen groeien. Vrouwen lopen tegen andere zaken aan dan mannen. Vrouwen denken anders, en zoeken vaak andere oplossingen. Hoogopgeleide vrouwen coachen en trainen vraagt om andere kwaliteiten, andere ervaringen en gedegen kennis en kunde. De SheConsult-coaches en trainers zijn gecertificeerd loopbaancoach. Allen met een academische basis. Ze zijn getraind op vrouwelijk persoonlijk leiderschap. SheConsult is specialist. Dat maakt ons efficiënt en effectief.

Onze coaches begrijpen waar vrouwen tegenaan lopen

SheConsult-coaches weten uit ervaring en vanuit kennis waar vrouwen tegenaan kunnen lopen. Natuurlijk is iedere vrouw anders (iedere man ook). Zoals er ook verschillen zijn tussen het vrouwenhart en het mannenhart, vrouwenvoetbal en mannenvoetbal, herenschoenen en damesschoenen, zo is er ook verschil tussen vrouwen-coaching en mannen-coaching.

 

mouse over SheConsult
Nieuwe baan koers coaching picto icon

Loopbaancoaching is voor vrouwen anders. Zo zullen vrouwen meer geneigd zijn om hun successen af te zwakken. Ze bagatelliseren hun prestaties. En ze stellen zich te bescheiden op. In een werksetting, of bij het zoeken naar een nieuwe uitdaging, is dat niet altijd efficiënt.

Getalenteerde vrouwen wil je laten doorgroeien naar de top. Daarbij lopen ze tegen andere dingen aan dan mannen. Bijvoorbeeld als het gaat over zelfvertrouwen, overtuigingskracht en vormgeven van hun ambitie.

Het vrouwenbrein is gevoeliger voor stress. Vrouwen ervaren meer stress omdat ze vaak verantwoordelijk zijn voor de meeste thuistaken. Daarnaast voelen ze de druk om alles goed te willen doen. Voor vrouwen met serieuze stressklachten hebben we gespecialiseerde burn-out coaches in huis.

Begeleid jouw vrouwelijk werknemers van werk naar werk. Hierbij is het belangrijk om het verlies van de baan te verwerken. Maar ook om het zelfvertrouwen te herstellen. Daarna begint het bouwen: zelfanalyse, marktanalyse, profilering en werkgevers benadering. SheConsult-coaches weten hoe ze dat snel en effectief kunnen aanpakken.

Aan de top is het vaak wat eenzaam. Met wie kun je je dilemma's of worstelingen bespreken? Binnen de organisatie is dat strategisch gezien niet handig. Of het thuisfront is te vriendelijk voor je. De SheConsult executive coaches kennen de dynamiek van de boardroom. Ze zijn uitstekende sparringpartners die je helpen je gedachten te vormen.

Je wilt het werkgeluk van je medewerkers vergroten. Onderzoek geeft aan dat dit voor vrouwen anders ligt dan bij mannen. Als het werkgeluk verdwijnt, verdwijnt ook de vrouw. Voor vrouwen zijn zingeving en flow essentiële factoren in werkgeluk. De SheMonitor meet dit. En geeft handvatten aan vrouwen om zèlf hun werkgeluk te verbeteren.

Staat jouw onderwerp er niet tussen?

Vaak kunnen onze coaches je toch helpen. Onze HR adviseur, Heidi Dissel, denkt graag met je mee.

“Ik heb weer plezier gevonden in mijn werk.”

Laat je talent groeien

Diversiteit en Inclusie programma’s

Een quick fix bestaat niet. Anders hadden we dat allang gedaan. Wat wel werkt is een uitgekiend meerjarenprogramma waarin we vrouwen ondersteunen zodat zij op topposities in je organisatie terecht komen. Vanuit daar kun je de cultuur veranderen en de organisatie diverser en inclusiever maken.

SheConsult begrijpt door haar jarenlange kennis en ervaring welke programma’s aanslaan in organisaties.

Trainingen & Workshops

 Realiseer je doelen met een ervaren team van trainers, coaches en adviseurs. Vrouwelijke medewerkers lopen tegen andere zaken aan dan mannen. Er zit een grote kracht in groepsdynamiek. Het is fijn om te constateren dat je niet de enige bent met een uitdaging. Deelnemers halen kracht en inzicht uit de trainingen en workshops.

Leiderschap picto icon Coaching

Vrouwelijk
Leiderschap

De deelnemers leren in twee dagen het fundament rondom persoonlijke effectiviteit en vrouwelijk leiderschap. Hierbij komt aanbod: strategisch denken, zelfvertrouwen, zichtbaarheid, personal branding en valkuilen voor vrouwen.

 Stakeholder picto icon Coaching

Begeleiding
Intervisie
groepen

We bespreken casuïstiek uit jouw organisatie. Professionele en persoonlijke vraagstukken komen aan de orde. Van persoonlijk leiderschap tot ambities en uitdagingen met de work/life balance.

Impact picto icon Coaching

Masterclass
Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is in werksituaties essentieel om te excelleren. Om je goed en krachtig te voelen. De succesvolle masterclass draait rond de bestseller 'F*ck die onzekerheid'. Het wordt gegeven voor groepen van 15 tot 1.500 deelnemers.

Persoonlijke ontwikkeling picto icon Coaching

Leer van
de Top

Leer van Hillary, Angela en Jacinda. Zo leg je het fundament voor jouw persoonlijke leiderschapsstijl. Met mannelijke structuren en spelregels. Die hebben we als meisje nooit geleerd. Maar als je mee wilt doen, moet je die wel leren kennen.

Nieuwe baan koers coaching picto icon

Pad van
de Heldin

Ontdek waar de talenten van jouw deelnemers liggen. Leer hoe zij op eigen kracht het verschil kunnen maken binnen jouw organisatie en de wereld eromheen. In zeven stappen zetten we hun talent in de spotlight. Zo worden zij een rolmodel voor zichzelf en voor anderen.

 Stakeholder picto icon Coaching

Collegereeks
‘Het Vrouwenbrein’

‘Vrouwen zijn anders dan mannen’. Daar gaan deze zes interactieve webinars over. Vrouwen denken anders dan mannen. Dat is onze kracht. Want daarom werken diverse teams zo goed. Maar er spelen ook onbewust allerlei vooroordelen mee. Zowel in ons werk als in ons privéleven.
Ontslag Outplacement coaching picto icon

Programma’s
op maat

Regelmatig worden er in samenwerking met HR-afdelingen speciale trainingen of coachtrajecten ontwikkeld. Heidi Dissel kan je daarover meer vertellen.

Politiek picto icon Coaching

Masterclass
Overtuigen

Overtuigen is voor iedereen van belang. Zo zorg je dat goede ideeën worden doorgevoerd. Of dat je net die belangrijke klant binnenhaalt. Overtuigingskracht is iets dat je kunt verbeteren. Daar gaan we in deze masterclass mee aan de slag. Deze workshop is ook voor mannen.

Heb je een andere training of workshop voor ogen?

Onze HR adviseur, Heidi Dissel denkt graag met je mee.

Over SheConsult

SheConsult is de Nederlandse marktleider op het gebied van coachen en trainen van hoogopgeleide vrouwen. Sinds 2007 en met meer dan 20 vestigingen in Nederland, krijgt SheConsult meer en meer vrouwen met plezier en effect aan het werk. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat het beter is voor alle mensen in de samenleving. Wanneer mannen en vrouwen sàmen, op alle niveaus de belangrijke beslissingen nemen.

gecerificeerde loopbaan coach

Persoonlijke adviseur voor werkgevers

Help je vrouwelijke medewerkers met coaches die ècht weten waar het over gaat. Coaches die snel en effectief kunnen begeleiden op basis van academische kennis, ervaring uit de praktijk, en een stevige coachopleiding. Onze HR adviseur, Heidi Dissel, denkt graag met werkgevers mee.

Heidi adviseert vanuit een ruime ervaring in het inzetten van een SheConsult-coachpool, trainingen en workshops en theatercolleges. Heidi kan je sparringpartner zijn die met je meedenkt. En adviseert over vraagstukken die spelen in je team of individueel. Of het nu gaat om één medewerker of je hele organisatie. Ontdek hoe SheConsult ook jouw medewerkers met meer plezier en effect aan het werk krijgt.

E: [email protected]
T: 085-060.5177.

Plan van aanpak

Samen maken we een strategisch plan en zetten we precies die de topcoaches in die bij jouw organisatie passen. Denk aan thema’s als:

  • Vlootschouw: welke vrouwelijke medewerkers hebben potentie en hoe kunnen we die potentie verzilveren?
  • Hoe kunnen we onze vrouwelijke aankomende managers voorbereiden op hun rol?
  • Diversiteit vraagt ook cultuurverandering. Welke cultuurverandering wil ik doorvoeren?
  • Thuiswerken stelt vrouwen vaak voor andere issues dan mannen. Hoe kunnen we onze vrouwelijke medewerkers daarbij ondersteunen?
  • Hoe voorkomen we dat vrouwen gaan uitvallen/ een burn-out krijgen? Hoe gaan we om met alle stress die hierbij komt kijken?
  • Hoe nemen we vrouwelijk leiderschap mee in deze transformatie?
  • Hoe zorgen we ervoor dat vrouwen hun ambitie vasthouden? Ook als er kinderen komen?
  • Welke coach- en trainingstrajecten hebben wij hiervoor nodig?

Aanpakken
Door het centraal stellen van de uitdagingen van de organisatie weet zij als geen ander de juiste schakels met elkaar te verbinden en samen een oplossing op maat te creëren die passend is bij het vraagstuk van de organisatie.
De doorvertaling van de oplossing pakt ze op met het team topcoaches van SheConsult, zodat een op maat gemaakt programma naadloos aansluit op de behoefte van de organisatie.

diversiteit in organisatie heidi Dissel SheConsult

Plan hier een afspraak met onze HR adviseur:

Laden...

De expertise van SheConsult in kranten, tijdschriften en op radio en televisie

Enkele voorbeelden van werkgevers die vertrouwen op de kwaliteit van SheConsult

EY, training coaching vrouwen

EY
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

logo Loyens Loeff coaching advocaten

LOYENS & LOEFF
Online colleges, individuele coachtrajecten, advies.

VERSCHILLENDE MINISTERIES
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RUG
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

logo-Allen & Overy, loopbaancoaching advocaten

ALLEN & OVERY
Individuele coachtrajecten

ERASMUS UNIVERSITEIT
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

dE BRAUW,blackstone ,Westbroek loopbaancoaching advocaten

DE BRAUW, BLACKSTONE, WESTBROEK
Individuele coachtrajecten.

KPN
Individuele coachtrajecten, ook voor andere telecom providers.

Stibbe-LOOPBAANCOACHING ONLINE

STIBBE

Online collegereeks, het vrouwenbrein, vrouwen zijn anders.

VBK UITGEVERS, VROUWEN COACHING

VBK, UITGEVERS
Individuele coachtrajecten, online collegereeks, het Vrouwenbrein, vrouwen zijn anders.

KADASTER
Individuele coachtrajecten, workshops, trainingen en theatercolleges.

Legal women vrouwennetwerk theatercolleges

LEGAL WOMEN
Events, trainingen & theatercolleges.

FIAT NEDERLAND
Individuele coachtrajecten.

SALESFORCE
Individuele coachtrajecten
& theatercollege.

SOLIS ZORGGROEP
Individuele coachtrajecten.

HEINEKEN
Individuele coachtrajecten & trainingen

NATUUR
MONUMENTEN
Individuele coachtrajecten.

CAPGEMINI
Individuele coachtrajecten & theatercolleges

RABO BANK
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

ABN – AMRO
Individuele coachtrajecten, masterclasses & theatercolleges.

MILIEUDIENST
RIJNMOND
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RTL 4
Individuele coachingstrajecten, ook voor andere omroepen.

KPMG
Individuele coachtrajecten, theatercolleges.

GEMEENTE UTRECHT
Individuele coachtrajecten, ook voor andere gemeenten.

Loading...