boosten

Soms ben je het even kwijt, voel je je niet meer op je plek, ben je het vuurtje kwijt. Dat is niet erg. Het kan helpen om een pas op de plaats te maken en te kijken naar je situatie. Hierbij 5 tips.

 

Focus 

Focus op dat wat belangrijk is voor jou. De Japanners noemen het IKIGAI (生き 甲斐), dat waar jij je bed voor uitkomt. Simon Sinek noemt het je `why’. Wat is jouw passie, jouw purpose?

Als je focust op dat waar je invloed op kunt uitoefen zal dat ook groter worden. Daarentegen zul je merken dat je steeds minder bereikt, wanneer je focust op dat wat je niet kunt beïnvloeden.

De overlap tussen het gebied dat voor jou belangrijk is en dat waar je invloed op kunt uitoefenen is waar je de focus op zou moeten leggen. 

 

Geniet

`Your journey begins with a choice to get up, step up, and live fully’ (Oprah Winfrey).

Geniet van de reis en maak je geen zorgen over winnen of verliezen. Een mantra die mijn moeder me altijd meegaf was `Geniet!’. We zijn soms zo gefocust op het resultaat dat we niet zien hoe mooi de reis er naar toe is. Al is dat soms met vallen en opstaan.

 

Lees en ontwikkel

Laat je inspireren door anderen. Lees een boek, kijk inspirerende filmpjes. Er is al zoveel bedacht en geschreven door anderen. Je hoeft het niet allemaal opnieuw uit te vinden. 

Je kunt je laten inspireren door anderen en daar jouw unieke sausje over heen gieten.

Blijf je altijd ontwikkelen. Dat betekent soms dat je moet investeren. Het kost echter niet altijd geld. Je kunt online bij heel veel informatie waardoor je je kennis op peil houdt.

 

Netwerken

Netwerken betekent gebruik maken van de mensen in je omgeving. Sommige mensen denken aan `saaie’ netwerkborrels waar je in gesprek `moet’ met vreemde mensen.

Een netwerkborrel kan heel interessant zijn maar daar hoef je voor mij niet persé naar toe.

Bedenk eens wie je allemaal kent en waar je mensen ontmoet. Wat doen die mensen en weten die mensen wat jij doet? Hoe kun je elkaar helpen? 

Onderzoek ook eens op LinkedIn wie je allemaal kent. Misschien zit er wel iemand in mijn netwerk die werkt bij een bedrijf waar jij graag zou willen werken of waar iemand werkt waarmee jij wel eens een koffietje zou willen doen. Ik stel je graag voor!

 

Relax

Ontspan en geniet. Laat je niet teveel leiden door anderen en laat je zeker niet verleiden tot vergelijken. Jij bent goed zoals je bent. Heb je dit al vaker gehoord?

 

Sandra Lagace is SheConsult-coach in Rotterdam

Ook interessant: Zo krijg je een eerlijke taakverdeling thuis

Loading...