Selecteer een pagina

Als werkgever wil je ook je vrouwelijke talenten aan boord houden en laten groeien

Ook in Amersfoort is er een Loopbaancoach speciaal voor hoogopgeleide vrouwen

focus vrouwen

Vrouwen zijn anders!

De loopbaancoaching en (loopbaanbegeleiding) in Amersfoort van SheConsult is wezenlijk anders. Vrouwen zijn namelijk anders dan mannen, ook in Amersfoort ūüôā , en lopen in hun werk en in hun priv√©leven tegen andere dingen aan dan mannen.¬†

Voor vrouwen in Amersfoort is er nu deskundige begeleiding beschikbaar. Een coach die weet welke issues er kunnen spelen en hoe ze daarmee om moet gaan. Die weet dat vrouwen op een andere manier leren dan mannen. En die bijvoorbeeld snapt dat vrouwen tegen andere onbewuste vooroordelen aanlopen in hun werk dan mannen, en dat die vooroordelen belemmerend werken.

De SheConsult-coach in Amersfoort snapt dat.

De SheConsult-coach in Amersfoort weet vanuit ervaring en vanuit kennis waar vrouwen tegenaan kunnen lopen. Natuurlijk is iedere vrouw anders (iedere man ook) en zijn de gegeven voorbeelden enorm generaliserend en stigmatiserend, maar er is een wezenlijk verschil tussen het coachen van mannen en vrouwen. Vraag het bijvoorbeeld ook maar eens aan coaches van topsporters. 

 

 

vrouwen lopen achter

Belangrijk: geen standaard programma!

Wij onderscheiden ons ook door maatwerk én het niveau van onze coach van de vele andere coaching- en trainingaanbieders in Amersfoort en omgeving. Onze focus en dus expertise ligt exclusief op de ondersteuning van hoogopgeleide vrouwelijke professionals. We doen niets anders, daarom zijn we er goed in.

We werken in Amersfoort onder andere met vrouwelijke advocaten, accountants, medisch specialisten, journalisten,¬† beleidsmakers, adviseurs, ondernemers, wetenschappers, CEO’s, managers en ondernemers.¬†We weten uit onderzoek dat deze Amersfoortse vrouwen kiezen voor SheConsult omdat deze coach precies begrijpt waar vrouwen in Amersfoort tegenaan lopen.

 • Zij heeft een academische basis.
 • Zij heeft gedegen coachopleidingen gedaan.
 • Zij is¬†gecertificeerd.
 • Zij is een ervaringsdeskundige.¬†

Maar daarnaast is ze opgeleid in het coachen vrouwen op het thema ‘werk’. Dus de coach van SheConsult Amersfoort heeft niet alleen z√©lf die ervaring, maar ook de theoretische basis.

 

Maatwerkt, want jij bent uniek

Onze coach in Amersfoort draait geen standaardprogramma met je af, maar levert maatwerk. Ze luistert naar je coachvraag en stelt op basis daarvan een programma samen. Soms zijn dat alleen gesprekken in haar werkruimte in Amersfoort, of gaan jullie wandelen in Amersfoort of daarbuiten. Maar soms zal ze ook een test inzetten als basis voor een gesprek.

Wanneer het gaat om koersbepaling of outplacement zal onze coach in Amersfoort als basis gebruik maken van ons SheMasterplan, een werkboek om je te helpen bij het vinden van een nieuwe koers of baan.

 

Deze issues komen ook in Amersfoort veel voor :

 

Coaching Female
Hoe ben ik effectiever in mijn werk?

 

Coaching Female
Hoe blijf ik vrouw in een mannenwereld?

 

Coaching Female
Hoe krijg ik een betere werk-privébalans?

 

Coaching Female
Ik wil een nieuwe baan of functie.

 

Coaching Female
Hoe geef ik vorm aan mijn ambitie?

 

Coaching Female
Ik heb outplacement nodig, ik ben ontslagen.

 

Coaching Female
Ik heb veel stress of ben overspannen, heb ik een burn-out?

 

Coaching Female
Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?
Netwerk in Amersfoort

Omdat onze coach in Amersfoort ook echt in Amersfoort werkt heeft zij een groot netwerk in Amersfoort zelf, wat heel handig voor je kan zijn bij de ori√ęntatie op een nieuwe functie op werk. Alle cli√ęnten omarmen de sisterhood-gedachte van SheConsult (dat vragen we dus ook van jou), wat betekent dat je bereid bent kennis en ervaring met je sisters te delen.

Ook in Amersfoort betekent dat dat er sisters zijn die bereid zijn met je mee te denken en doen.

 

coach amersfoort

Drs. Marese Dijken, de SheConsult-Loopbaancoach in Amersfoort

 

‚ÄúDenken in kansen en mogelijkheden‚ÄĚ

Voordat ik loopbaancoach in Amersfoort werd, heb ik jaren lang in de techniek gewerkt.¬† Tien jaar geleden heb ik een carri√®reswitch gemaakt. Ik was goed in de techniek, maar beleefde het meeste plezier aan de interactie met collega‚Äôs en cli√ęnten. Als manager zag ik wat oprechte aandacht en meedenken met mijn medewerkers opleverde. De sfeer in mijn team werd beter, mijn medewerkers hadden meer plezier in het werk en gingen aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeling, resulterend in nieuwe carri√®re stappen. Dit gaf mij zoveel energie dat ik in 2009 besloot om hier mijn werk van te maken en mij volledig te richten op loopbaancoaching.¬†

 

Je zult zelf vast wel ervaren hebben dat in het begin een functie spannend en uitdagend is maar na verloop van tijd het meer routine wordt en je wat nieuws wil, je verder wilt ontwikkelen. Soms komt de volgende functie opeens op je pad, je wordt gevraagd en zonder lang nadenken accepteer je de rol. Maar is dit eigenlijk wel de beste stap voor jou?

 • Want waar ben je eigenlijk goed in en wat vind je echt leuk om te doen?
 • Waar wil je naar toe, wat zijn je ambities? Wil je een specialist worden of wil je een management functie?
 • Kan ik deze functie wel aan, ben ik goed genoeg?
 • Hoe zorg je dat men ziet dat je geschikt ben voor die senior rol?
 • En hoe kun je jezelf verder ontwikkelen, hoe als leidinggevende?
 • Hoe zorg je dat je je voor een gezonde werk-priv√© balans?
 • Hoe kun jij meer impact hebben op jouw organisatie?

Typische vragen en thema’s waar je mee rond kan lopen en die lastig zijn om alleen op te pakken en waarbij je een loopbaancoach kan gebruiken.

 

Inzicht en Actie

In een positieve, veilige en warme omgeving gaan we samen aan de slag en doen wat jij nodig hebt, een maatwerk coachtraject. Door te luisteren, vragen, spiegelen help ik je je gedachten te structuren en met een andere blijk naar je zelf te kijken. Je krijgt  meer inzicht in je zelf, wat je wil, wat je kan en wat je tegenhoudt. Van daaruit gaan we op zoek naar kansen en mogelijkheden die bij je passen en goed voelen. De coaching geeft energie, je komt vanzelf in beweging en gaat stappen maken.

Ik ben een warme, enthousiaste, positieve en betrokken loopbaancoach, met relativerende humor. En een scherpe analytische blik en benadering die past bij mijn technische achtergrond. Tijdens de coaching zet ik daarnaast mijn internationale, management en HR ervaring in. Al hoewel techniek een speciale plek in mijn hart heeft, heb ik vrouwen uit alle sectoren geholpen bij bovenstaande thema’s, zowel face to face als op afstand.

coach amersfoort

Loopbaancoach Amersfoort 

Marese Dijken

085 060 5177

Praktijkadres:

Prinses Marielaan 14B 3818 HM Amersfoort

Google Maps >

 Noloc erkend

 

 

 

Opleiding & Werkervaring van Marese Dijken

 • Universiteit van Amsterdam,
  Scheikunde
 • Schouten en Nelissen,¬†
  Co-active coaching
 • Alites; Basis leergang, loopbaanontwikkeling
 • Thaeles en Alites,¬†
  organisatiecoaching
 • Platform Innovatie Toezicht,¬†
  Meer kijk op toezicht
 • CSR centrum,
  Chronische Stress Reversal
 • Corequality,
  Kernkwadranten trainer
 • Q4profile,¬†
  DISC persoonlijke stijl analyse 

 • SheConsult; Loopbaancoach in Amersfoort¬†
 • DuurzameInzetbaarheid¬†¬†
  Katalysator, vennoot
 • Marese,
  Noloc erkend loopbaanprofessional
 • Werkmaatschappijen van de Royal Dutch Shell Group;
  ‚ÄúSkillpool‚Ä̬† HR manager, Afdelingsmanager, procestechnoloog¬†

 • De Maatschappij, lid
 • Soroptimisten International, lid¬†
 • Noloc, lid ledenraad
 • Humanitas, lid ledenraad
 • KNCV (Koninklijke Nederlandse¬†Chemische Vereniging) carri√®re coach

Overige info & Specialisaties

Coaching vrouwelijk leiderschap

 • Authentiek leidinggeven
 • Carriere Coaching
 • Work-life balance
 • Coaching via Zoom/Skype en in het Engels

Ik doe geen burn-out coaching.

 

.

Publicaties/Certificaten

Noloc erkend loopbaanprofessional

Maak hier een afspraak voor een telefonische kennismaking met Marese:

Laden...
NL-Leert-door- logo-rijksoverheid-clean

 

‚ā¨ 700,- ‘corona’ subsidie van het rijk op jouw coachtraject.

NL-leert-door coach Amersfoort

Drie ervaringen van cli√ęnten van Marese:

Marese coacht op een integere, warme en optimistische manier, waarbij ze naar jou als totale persoon kijkt. Door haar scherpe en analytische blik en haar leiderschapservaring is ze een uitstekende sparringpartner. Dankzij Marese heb ik geleerd meer in mogelijkheden te denken en heb ik weloverwogen carrière beslissingen genomen die aansluiten bij mijn waarden.

Angelika Voss

Senior consultant biomassa voor energietoepassingen

Marese heb ik ervaren als een respectvolle en stevige coach die mij heeft geholpen tot zelfreflectie te komen om van daaruit zelf nieuwe stappen te zetten in het werk. Haar humor werkt relativerend en de weg die je met haar gaat voelt als een veilige flow waarbij je vol vertrouwen verder gaat. 

Hester Kuiper

GZ Psycholoog

Ik was me niet bewust van mijn talenten totdat ik in contact kwam met Marese. Zij heeft mij geholpen om mijn talenten zichtbaar te krijgen en dat vervolgens helder en krachtig te verwoorden, waardoor solliciteren veel makkelijker ging. Mijzelf presenteren vind ik niet gemakkelijk, met behulp van het vertrouwen dat Marese mij gaf werd het echter leuk om te doen. 

Ingeborg ter Laak

Wethouder Gemeente Zoetermeer

INVESTEREN IN JEZELF

Het tarief is ‚ā¨ 198,- per uur, inclusief voorbereiding, interne verslaglegging en de materialen zoals bijvoorbeeld de SheMasterplan-syllabus of de boeken. De tarieven zijn exclusief 21% BTW.

Een telefonische kennismaking kost je niets.
De ervaring leert dat een aantal sessies vaak voldoende is om het gewenste resultaat te bereiken. Hieronder vind je de verschillende mogelijkheden. 

Algemene Voorwaarden

Mijn Algemene Voorwaarden, Privacyreglement en het Klachtenreglement vind je hier.

Belastingaftrek?

Belastingaftrek?

In de meeste gevallen betaalt de werkgever de loopbaancoaching. Echter, niet alle werkgevers bieden hier mogelijkheden voor. Ook komt het voor dat mensen hun werkgever er niet bij willen betrekken, omdat ze bijvoorbeeld weg willen bij hun werkgever (overigens ook dan vinden wij dat de werkgever best mag betalen. Hij of zij is immers niet gebaat bij een ongemotiveerde medewerker). Als particulier betaal je dan zelf de rekening. Gelukkig helpt de overheid in dat geval een beetje.

De kosten voor loopbaancoaching & begeleiding kunnen, onder voorwaarden, worden afgetrokken van de inkomstenbelasting.¬†Bij de aangifte inkomstenbelasting voer je de factuur op onder studiekosten.Er is een drempel van ‚ā¨ 250,- inclusief btw. Van het resterende bedrag (inclusief btw) kun je 30% tot 50% terugkrijgen bij je aangifte inkomstenbelasting.
Zie ook de website van de Belastingdienst voor de details.

Loading...