Visie & Missie

Verandering moet vooral vanuit onszelf komen

Over SheConsult

SheConsult is de Nederlandse marktleider op het gebied van coachen en trainen van hoogopgeleide vrouwen. Sinds 2007 en met meer dan 20 vestigingen in Nederland, krijgt SheConsult meer en meer vrouwen met plezier en effect aan het werk. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat het beter is voor alle mensen in de samenleving. Wanneer mannen en vrouwen sàmen, op alle niveau’s de belangrijke beslissingen nemen.

gecerificeerde loopbaan coach

“Voor ons en voor onze dochters”

 

“De problematiek rond vrouwenparticipatie heeft een culturele achtergrond. Vanuit die cultuur is nog steeds de man dé maatstaf. Dat geldt voor hoe wij onze samenleving organiseren, thuis en op de werkvloer. Maar ook bijvoorbeeld binnen de medische wetenschap: bij het ontwerp van auto’s of de afstelling van de airco. Nog steeds is de man de referentie. Dat moet veranderen. Daarom moeten vrouwen meer meedoen. Op alle posities in de samenleving.

 

Voor ons en voor onze dochters. Daarbij moeten we niet gaan wachten op de overheid of werkgevers. We hebben lang genoeg gewacht. We moeten het zèlf doen. Nu. Jij en ik! Want samen kunnen we de wereld veranderen!”

 

– Vréneli Stadelmaier
Oprichter SheConsult

Haal het maximale uit jezelf!

Ik heb twee boeken geschreven om vrouwen in hun kracht te zetten. Haal het maximale uit jezelf of uit je dochter, nichtje of jouw vriendin. Wil je meer over mij weten? Check dan mijn persoonlijke site.

 Visie

De problematiek rond vrouwenparticipatie in ons land heeft vooral een culturele achtergrond. Een rollenpatroon tussen man en vrouw was in de basis gebaseerd op de fysieke verschillen. Later stelden de kerk en de overheid de minderwaardige positie van de vrouw vast. Sommige godsdiensten hanteren deze norm ook vandaag nog.

 

Vrouwen naar de Top

Vrouwen en mannen volgen dezelfde opleidingen en hebben, als ze jong zijn, dezelfde ambities. Maar in hun baan wordt het anders, dan ontstaan er verschillen. En wanneer er kinderen komen, gaat het niet zelden echt mis. Dan is het bijna vanzelfsprekend dat het de vrouw is die de zorg- en thuistaken op haar schouders neemt. Ondanks haar opleiding en ondanks haar ambities. En dat kan best moeilijk zijn.

Organisaties zijn van oudsher gedomineerd door mannen en worden volgens de masculiene regels georganiseerd. Wanneer talentvolle vrouwen moeten opereren volgens die regels (die ze niet blijken te kennen, want daar zijn ze niet mee opgevoed), zich niet thuis voelen in de organisatie, zich gefrustreerd voelen omdat dingen niet gaan zoals ze willen en het gevoel hebben niet gewaardeerd te worden, kan er een probleem ontstaan. De vrouw vertrekt en gaat parttime werken of stopt helemaal.

 

Werken aan retentie

Ik vind dat werkgevers kansen hebben om vrouwen langer aan zich te binden door beter te anticiperen op de specifieke problematiek van vrouwen binnen hun baan. Ik vind dat werkgevers moeten willen weten wat er speelt, door regelmatig onderzoek te doen.

Ik ben ervan overtuigd dat specifieke programma’s helpen om meer vrouwen aan boord te houden en meer vrouwen te laten doorstromen naar hogere posities. Maar vrouwen zèlf zijn ook aan zet.

 Missie

Ik bied met SheConsult en mijn boeken en theatercolleges ondersteuning aan professionele vrouwen. Vrouwen die werken binnen bedrijven, overheden, instellingen en als zelfstandig ondernemer. Ik werk met mijn cliënten aan de vaak moeilijke balans tussen werk en privé en help vrouwen een weg te vinden in een door mannen gedomineerde omgeving. Onder andere bij vragen omtrent strategisch opereren, zichtbaarheid en zelfvertrouwen.

Ik onderzoek, inspireer, motiveer en begeleid. Individueel en groepsgewijs. Ik wil vrouwen individueel beter en met meer plezier laten functioneren en ik wil werkgevers bijstaan met onderzoek, advies en programma’s, gericht op het behoud en de groei van hun vrouwelijk talent.

Ik wil een bijdrage leveren aan de balans tussen mannen en vrouwen op die plekken in de samenleving waar de belangrijke beslissingen genomen worden. Op topposities hebben we meer vrouwen nodig. Ik wil dan ook mijn steentje bijdragen om meer vrouwelijk talent in de top te krijgen.

Omdat we daar allemaal beter van worden én omdat de wereld daar beter van wordt.

Vréneli Stadelmaier

 

Loading...