FOMO SheConsult

Volgens onderzoek is er sinds de Corona Crisis 38% minder vraag naar loopbaancoaching. En tegelijkertijd verschijnen er in de media angstaanjagende verhalen over dreigende burn-outs, met name bij vrouwen, vrouwen hebben 2x zo vaak last van overspannenheid en burn-out dan mannen. Ik vroeg me af hoe dat eigenlijk bij SheConsult in de praktijk is.
We zien een aantal dingen:

  • Vrouwen met stressklachten gaan meestal naar de bedrijfsarts, die stuurt ze naar de huisarts, die stuurt ze naar de psycholoog. Daar is een wachttijd van zeker 6 weken, waarin de stress verergert en de vrouw zich steeds ongelukkiger gaat voelen. Soms komt een vrouw dan bij ons, en kan ze meteen aan de slag soms wil de werkgever niet zolang wachten en stuurt de vrouw naar ons, waardoor ze sneller herstelt, en iedereen blij is.
  • Nu het einde van de Corona Crisis wat in zicht komt (althans, dat hopen we) vragen veel vrouwen zich af of ze dit werk nog wel willen doen. We zien opvallend veel aanvragen van vrouwen die een andere baan willen of zich willen oriënteren op een toekomstige stap.
  • Jonge vrouwen die met de vraag worstelen of ze hun werk eigenlijk wel leuk genoeg vinden. Dan vinden ze hun werk wel leuk maar misschien is het ergens anders nòg leuker of interessanter. Een beetje FOMO, Fear Of Missing Out, dus.

Die laatste vraag is een redelijke nieuwe vraag. Meestal komen de clienten met de constatering dat ze hun werk echt zat zijn. Dat er nu echt iets anders moet komen. Maar deze millennial vrouwen hebben het leuk, het naar hun zin, maar ze hebben het gevoel van dat het niet misschien goed genoeg is, nòg beter kan. Gelukkig weten de SheConsult-coaches met deze coachvraag inmiddels ook goed raad. En zijn de cliënten na zo’n traject van een ding overtuigd, leuker dan bij SheConsult is er niet 🙂

Loading...