Selecteer een pagina

LOOPBAANCOACH AMERSFOORT DRS. MARESE DIJKEN

Loop jij in je werk ergens tegen aan waarover je niet tevreden bent? Wij gaan samen op een positieve en relativerende manier aan de slag; keuzes maken en stappen nemen die leiden tot meer energie en werkgeluk.

Mijn Specialiteiten

 

Door mijn technische achtergrond heb ik een scherpe analytische blik.  Daarnaast zet ik tijdens de coaching mijn internationale, management en HR ervaring in. Al hoewel techniek een speciale plek in mijn hart heeft, heb ik vrouwen uit alle sectoren geholpen bij bovenstaande thema’s, zowel face to face als op afstand.

Loopbaancoach Amersfoort Coach Vrouwen Marese

“Denken in kansen en mogelijkheden”

Drs. Marese Dijken

Loopbaancoach Amersfoort

 
Je zult zelf vast wel ervaren hebben dat in het begin een functie spannend en uitdagend is maar na verloop van tijd het meer routine wordt en je wat nieuws wil, je verder wilt ontwikkelen. Soms komt de volgende functie opeens op je pad, je wordt gevraagd en zonder lang nadenken accepteer je de rol. Maar is dit eigenlijk wel de beste stap voor jou?

 • Want waar ben je eigenlijk goed in en wat vind je echt leuk om te doen?
 • Waar wil je naar toe, wat zijn je ambities? Wil je een specialist worden of wil je een management functie?
 • Kan ik deze functie wel aan, ben ik goed genoeg?
 • Hoe zorg je dat men ziet dat je geschikt ben voor die senior rol?
 • En hoe kun je jezelf verder ontwikkelen, hoe als leidinggevende?
 • Hoe zorg je dat je je voor een gezonde werk-privé balans?
 • Hoe kun jij meer impact hebben op jouw organisatie?

Typische vragen en thema’s waar je mee rond kan lopen en die lastig zijn om alleen op te pakken en waarbij je een loopbaancoach kan gebruiken.

Je hoeft het niet alleen op te lossen

Mijn Werkwijze

Maatwerk, want jij bent uniek

We gaan samen aan de slag in een positieve, veilige en warme omgeving. We focusen op wat jij nodig hebt, een maatwerk coachtraject. Door te luisteren, vragen, spiegelen help ik je je gedachten te organiseren en met een ander perspectief naar je zelf te kijken. Hierdoor krijg meer inzicht in je zelf, wat je wil, wat je kan en wat je tegenhoudt. Van daaruit gaan we op zoek naar kansen en mogelijkheden die bij je passen en goed voelen. De coaching geeft energie, je komt vanzelf in beweging en je gaat stappen maken.

Wie ik ben:

Loopbaancoach Amersfoort Coach Marese dijken

Voordat ik loopbaancoach in Amersfoort werd, heb ik jaren lang in de techniek gewerkt.  Tien jaar geleden heb ik een carrièreswitch gemaakt. Ik was goed in de techniek, maar beleefde het meeste plezier aan de interactie met collega’s en cliënten. Als manager zag ik wat oprechte aandacht en meedenken met mijn medewerkers opleverde. De sfeer in mijn team werd beter, mijn medewerkers hadden meer plezier in het werk en gingen aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeling, resulterend in nieuwe carrière stappen. Dit gaf mij zoveel energie dat ik in 2009 besloot om hier mijn werk van te maken en mij volledig te richten op loopbaancoaching. 

Mijn gegevens: 

 

SheConsult Loopbaancoach Amersfoort

drs. Marese Dijken
085 060 5177

Praktijk adres:
Prinses Marielaan 14B 3818 HM Amersfoort

Google Maps >

Opleiding & Werkervaring

 

 • Universiteit van Amsterdam,
  Scheikunde
 • Schouten en Nelissen, 
  Co-active coaching
 • Alites; Basis leergang, loopbaanontwikkeling
 • Thaeles en Alites, 
  organisatiecoaching
 • Platform Innovatie Toezicht, 
  Meer kijk op toezicht
 • CSR centrum,
  Chronische Stress Reversal
 • Corequality,
  Kernkwadranten trainer
 • Q4profile, 
  DISC persoonlijke stijl analyse 

 • SheConsult; Loopbaancoach in Amersfoort 
 • DuurzameInzetbaarheid  
  Katalysator, vennoot
 • Marese,
  Noloc erkend loopbaanprofessional
 • Werkmaatschappijen van de Royal Dutch Shell Group;
  “Skillpool”  HR manager, Afdelingsmanager, procestechnoloog 

 • De Maatschappij, lid
 • Soroptimisten International, lid 
 • Noloc, lid ledenraad
 • Humanitas, lid ledenraad
 • KNCV (Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging) carrière coach

Maak kosteloos kennis met Marese:

Laden...

Ervaringen van cliënten:

Marese coacht op een integere, warme en optimistische manier, waarbij ze naar jou als totale persoon kijkt. Door haar scherpe en analytische blik en haar leiderschapservaring is ze een uitstekende sparringpartner. Dankzij Marese heb ik geleerd meer in mogelijkheden te denken en heb ik weloverwogen carrière beslissingen genomen die aansluiten bij mijn waarden.

Angelika Voss

Senior consultant biomassa voor energietoepassingen

Marese is een competente, slimme en getalenteerde coach. Ze hielp me met de overgangsperiode nadat ik het bedrijf had verlaten waar ik bijna 25 jaar heb gediend. Dankzij haar professionele advies ben ik erin geslaagd een moeilijk moment te doorstaan ​​en het vertrouwen in mezelf terug te winnen dat me naar mijn nieuwe baan heeft geleid. Ze kan de juiste vragen stellen terwijl ze ook heel goed kan luisteren. Ik zou haar zeker aanbevelen.

Cristina Tolomeo

Marese heeft mij als loopbaancoach bewust gemaakt om goede keuzes te maken. Ze is kundig en nuchter. Zij liet mij ook een ander perspectief zien van hoe ik zaken kan zien en gaf veel praktische tips.

Noelle Sanders

Met name erg veel gehad aan het scherpe pinpointen, de nadenkvragen, het herframen, versimpelen of verwoorden zodat ik steeds de gesprekken uit ging met het gevoel weer een stapje te kunnen gaan maken, wat concrete handvatten te pakken had en meer uit te gaan van mn krachten. Ik heb het traject echt als coachend support ervaren! Terugkijkend had ik zelf bij sommige oefeningen nog een tandje verder kunnen gaan, lag niet aan het materiaal maar aan mijn tijd of headspace (en tegelijkertijd is het misschien juist ook wel gewoon helemaal oke zoals het is ☺️)

Sandra

Marese heb ik ervaren als een respectvolle en stevige coach die mij heeft geholpen tot zelfreflectie te komen om van daaruit zelf nieuwe stappen te zetten in het werk. Haar humor werkt relativerend en de weg die je met haar gaat voelt als een veilige flow waarbij je vol vertrouwen verder gaat. 

Hester Kuiper

GZ Psycholoog

Ik kijk ontzettend positief terug op mijn traject bij Marese. Ik heb Marese ervaren als een hele fijne coach: slim, doortastend en met een groot inlevingsvermogen. Ze weet de juiste vragen te stellen en zet je hiermee aan het denken. Ik heb door onze sessies veel geleerd over wat wel en niet bij mij past. Daarnaast geeft ze veel praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt. En met succes, ik heb bereikt wat ik wilde bereiken met dit traject. Bedankt voor de leerzame, maar ook leuke sessies!

Renske Potgieter

Geen enkel excuus was mij vreemd om maar niet zichtbaar in beeld te komen op m’n social media kanalen. Alles tussen ‘wie zit er op mij te wachten’ en ‘jammer maar de zon schijnt vandaag niet, dus slechte belichting’ ging door mijn hoofd. Door de coaching van Marese ben ik toch die drempel over gestapt. Het ging bijna organisch en op een heel natuurlijke manier. Marese heeft me geholpen aan een aantal realistische en positieve inzichten en dus ben ik het toch gaan doen. Met succes (5000+ views) en ik vind het nu zelfs leuk om te doen! Wat een overwinning!

Maaike

Ik was me niet bewust van mijn talenten totdat ik in contact kwam met Marese. Zij heeft mij geholpen om mijn talenten zichtbaar te krijgen en dat vervolgens helder en krachtig te verwoorden, waardoor solliciteren veel makkelijker ging. Mijzelf presenteren vind ik niet gemakkelijk, met behulp van het vertrouwen dat Marese mij gaf werd het echter leuk om te doen. 

Ingeborg ter Laak

Wethouder Gemeente Zoetermeer

Ik ben heel blij met Marese als loopbaancoach! Ze heeft mij met haar persoonlijke, betrokken, kundige, relativerende en verhelderende werkwijze geholpen met het zetten van de volgende, mooie stap in mijn carrière. Marese luisterde en stelde de juiste vragen, waardoor ik me bewust werd van mijn kennis en kunde en nu weet wat ik kan en wil.

Renate Toxopeus

Ik ben heel blij! Bij de eerste sollicitatie nadat we mijn cv hebben herschreven was het raak! Ik ben aangenomen! Marese was heel betrokken maar ook duidelijk. Positief en daadkrachtig. Betrokken en oog voor mijn vragen, wensen en ervaringen. Dat verwacht je ook van een coach maar eerdere ervaringen hebben laten zien dat dat niet altijd lukt. Een fijn proces, een prettig coaching traject.

Jeannette

Loading...