Selecteer een pagina

LOOPBAANCOACH MAASTRICHT
DRS. WIEBRIG BAKKER

 

Waar wringt het bij jou? Waar doet het pijn? Waar loop je steeds met een grote boog omheen? Samen kijken we naar jouw verhaal. Naar dat wat jou raakt. Je verhaal laat zien wie jij bent, wat jou typeert en waar jij voor staat. Misschien vind je het lastig om dat te verwoorden of te laten zien. Dan doen we dat samen!

Mijn Specialiteiten

 

Ik heb inzichten en tools gekregen door mijn persoonlijke ervaringen met complexe werkprocessen o.a. in managementfuncties en projecten.

A-wiebrig-Bakker-Maastricht-coach-SheConsult

“Onderscheid je van anderen met jezelf.”

Drs. Wiebrig Bakker

Loopbaancoach Maastricht

 
Ben je geneigd om datgene waar jij voor staat af te zwakken?
Aarzel je om jouw unieke visie voor het voetlicht te brengen?
Word je regelmatig gedwarsboomd in je werk en vind je het moeilijk grenzen te stellen? Bewaar je steeds de lieve vrede waardoor je conflicten uit de weg gaat? Wil je jouw talenten en visie glashelder verwoorden zodat je die volgende stap kan zetten?

Je hoeft het niet alleen op te lossen

Mijn Werkwijze

Hoe kan jij je profileren en onderscheiden?

Ik ga graag met je in gesprek. Om die unieke mix van persoonlijke eigenschappen, talenten en drijfveren concreet en tastbaar te maken waarmee jij je kan profileren en onderscheiden.

Daarbij maak ik gebruik van een koffer boordevol inzichten en tools uit de integratieve psychologie, biografisch werken en de zorgethiek. Daar horen ook inzichten en tools bij die ik gekregen heb door mijn persoonlijke ervaringen met complexe werkprocessen o.a. in managementfuncties en projecten. Die kennis deel ik graag met je.”

Wie ik ben:

Loopbaancoach Coach Leiden Burnout coach Vrouwen

“Profileer je en ontwikkel een prettige relatie met krabbenmanden en kleiachtige systemen, zodat je kunt zijn wie je wilt zijn.”

Ik zoek steeds naar dingen die wringen. Je herkent het wel. In jezelf, maar ook in kleiachtige systemen binnen organisaties. Mensen die gemangeld worden door regels en procedures.
Het gevaar is dat je er helemaal in vast gezogen kan worden. Er blijft weinig van jezelf over als je niet oppast. Dat intrigeert mij. Als loopbaancoach ga ik samen met mijn klanten op
zoek om die patronen te herkennen en op te lossen.

Ik herken dit ook in mijn eigen werk en leven. In een van mijn leidinggevende functies met allemaal vrouwen als collega’s ging ik heel voortvarend, enthousiast en ambitieus te werk. In
voor vernieuwing. Samen met een collega verzon ik een andere structuur voor de planningssystemen. Een echt succesnummer, dachten wij. Maar in plaats van een daverend applaus te krijgen werden we teruggefloten met bezwaren en afwijzende gebaren. Dat bracht een breuk in het team. Onze manager gaf niet direct haar mening hierover, maar ze confronteerde ons op een heel verrassende manier. Geïnspireerd door haar studie
psychologie gebruikte ze daarvoor in het teamoverleg allerlei oefeningen onder het motto: Kijk ook eens naar jezelf.

Zo hield zij het team in het tumult dat ontstond door het nieuwe planningssyteem het beeld van een krabbenmand voor. Zo’n mand waar je uit wilt klimmen, maar waar je steeds in wordt teruggetrokken door jezelf of door anderen. Het lukt je, zei ze, om uit die mand te klauteren, maar zodra er meerdere in die mand zitten word je teruggetrokken en lukt het je niet eruit te komen. Dat is wat er met jullie aan de hand is. Je kon een speld horen vallen. Dat was echt een eyeopener voor me.

Met het beeld van de krabbenmand zag ik dat het oké was om vooruit te gaan, alleen de vraag bleef hoe. Er was een burn-out voor nodig om me op een ander pad te krijgen. Ik had ontdekt dat het hebben van een goed gefundeerde mening cruciaal is om vooruit te komen. Hoe belangrijk het is om een visie te hebben, je talenten en je excentrieke, kenmerkende manier van werken te kennen. Zonder je te conformeren en daardoor af te drijven van wie je zelf bent en waar je voor staat.

Nieuwsgierig naar de vraag hoe mensen in organisaties functioneren en hoe jezelf gezond kan blijven in kleiachtige systemen ging ik gezondheidswetenschappen studeren. Ik leerde vragen te stellen bij vanzelfsprekendheden. Ik genoot van het vak ethiek waarin vragen over het goede leven werden gesteld. En ik ontdekte wat het is om autonoom te zijn, een eigen perspectief te hebben in een veelkleurige omgeving.

Er van een afstand naar kijken, onderzoeken, reflecteren en kritische vragen stellen. Dat hielp me om dingen die wringen te plaatsen in de juiste context. Het hielp me ook om mijn eigen identiteit te ontwikkelen. Maar wetenschap alleen brengt je niet vooruit! Je moet het vooral ook doen. Dat leerde ik in een opleiding voor integrale psychologie. Door het toepassen van psychologische principes kreeg in naast inzichten ook handvatten om uit die krabbenmand te komen en me op een gezonde manier te verhouden tot kleiachtige systemen.

Krabbenmanden en kleiachtige systemen staan nog steeds symbool voor wat ik regelmatig
tegenkom. Het is de drijfveer achter mijn werk als loopbaancoach. Herken je ze? Dan ga ik graag met je in gesprek om met je te ontdekken hoe je autonoom en zichtbaar kunt zijn in een complexe en veelkleurige omgeving met verschillende waarden en belangen, zonder je te conformeren. Je talenten te herkennen en in te zetten. Een eigen visie te ontwikkelen in een complex krachtenveld. Je leiderschapskwaliteiten in te zetten. Of gewoon omdat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Zodat je zin en betekenis zult ervaren in het werk wat je doet of waar je naar zoekt. Kortom: uit de krabbenmand te komen.

Mijn gegevens: 

Loopbaancoach Maastricht
drs. Wiebrig Bakker
085 060 5177

Praktijk adres:
Heugemerstraat 110B 6229 AT Maastricht

Google Maps >

 

 

Opleiding & Werkervaring

 

 

 • Train de Trainer, Positieve Gezondheid 2019

 • Reliëf: Gespreksleider Moreel Beraad 2018

 • Groundwork: Trainer integratieve psychologie 2015-2016

 • Groundwork: Coach integratieve psychologie 2013-2016

 • Wel-Com: Mediator 2008-2009

 • De Waard Consult: Loopbaancoach 2003-2004

 • Universiteit Maastricht Gezondheidswetenschappen, ethiek en beleid, 1993-1996

 • HBO Sociale pedagogiek/maatschappelijke dienstverlening 1988-1992

 • SheConsult, burnout coach, loopbaancoach
 • Envida: Docent Zorg 2017

 • Groundwork: Coach en trainer integratieve psychologie vanaf 2013

 • SheConsult: Loopbaancoach 2013-2016

 • Koraalgroep: Teammanager Gehandicaptenzorg 2000-2013

 • Koraalgroep: Projectmedewerker en staffunctionaris 1997-2000

 • Universiteit Maastricht: Onderwijsassistent Vakgroep Ethiek/Wijsbegeerte 1994-1995

 • Thuiszorg Sneek: Manager 1987-1993

 • Envida: Trainer Positieve Gezondheid

Maak kosteloos kennis met Wiebrig:

 

Laden...

Ervaringen van cliënten:

 

Heel prettig om met je coach het een en ander op een rijtje te zetten en gericht aan de slag te gaan. Een zoektocht naar het unieke in jezelf en hoe je dit vermarkt. Prettig om dit traject in deze Coronatijd te volgen want het zorgt voor een duidelijke focus en een goede motivatie.

Jolanda Laar

Ik beveel mevrouw Wiebrig Bakker als loopbaancoach erg aan; haar kundigheid heeft mij veel inzichten gebracht tijdens mijn coachtraject van SheConsult. Op een niet-veroordelende wijze geeft ze je handvaten om bepaalde keuzes te maken op basis van pure zelfreflectie. Nogmaals hartelijk dank!

Natasha Plompen

Loading...