Selecteer een pagina

LOOPBAANCOACH DELFT MAAIKE TACONIS MSc MA

Vind je het lastig grenzen aan te geven, ben je bang om te falen of wil je een nieuwe stap zetten? Ik help je helderheid scheppen in je huidige situatie en de stappen die je kunt nemen. Zodat je vol vertrouwen en rust verder kunt.

Mijn Specialiteiten

Met een Master in chemie, en ruime werkervaring in bedrijfsleven, zorg en consultancy hebben deze sectoren samen met wetenschap & techniek een speciale plek in mijn hart. In de praktijk begeleid ik echter vrouwen uit alle sectoren, van MT lid tot young professional, zowel face to face als op afstand.

 

Ik ben een register loopbaancoach bij de Noloc. En een ICF gecertificeerd senior coach (PCC).

 

Burnout Coach Babette

“Samen stappen we in een traject dat draait om onderzoeken, spiegelen, uitproberen en reflecteren”

Maaike Taconis msc ma

Loopbaancoach Delft

Continue verandering is een van de weinige zekerheden vandaag. Dat vraagt om voortdurend schakelen, waarbij we vaak meerdere rollen tegelijk vervullen. Tegelijkertijd roept het ook vragen op, als: doe ik het wel goed? Doe ik het juiste?

Dan is het fijn als je op jezelf kunt vertrouwen en heldere keuzes kunt maken. En de tijd kan nemen om hierop te reflecteren. Voorbeelden van coachvragen die jij wellicht herkent zijn:

   • Hoe presenteer ik mezelf overtuigend, zonder mezelf te verliezen?
   • Ben ik eigenlijk wel op de juiste weg? Wat past nu écht bij mij?
   • Hoe kan ik effectief communiceren en samenwerken, ook met lastige collega’s?
   • Hoe combineer ik alle rollen die ik heb?
   • Hoe ga ik om met de verwachtingen van anderen en/of die van mijzelf?

Ik help je dilemma’s helder krijgen zodat je evenwichtige besluiten kan nemen en je persoonlijk leiderschap kunt versterken. Zo sta je met meer zelfvertrouwen en rust in je (loop)baan, de uitdaging die voor je ligt of je persoonlijke ontwikkeling.

Je hoeft het niet alleen op te lossen

Mijn Werkwijze

Onderzoeken en spiegelen

We ontmoeten elkaar eerst tijdens een oriëntatiegesprek. Dit gesprek is bedoeld om te kijken of er een klik is en om jouw coachvraag te verhelderen. Het coachtraject telt vervolgens meestal 5 tot 8 sessies van ieder 1,5 uur.

Een van mijn motto’s is dat we doen wat nodig is. Dat betekent dat ik geloof in maatwerk. Iedere vrouw is immers uniek. Vanuit veelzijdige werkvormen kiezen we vormen die bij jou resoneren en bij je (werk)context en coachvraag passen. Samen stappen we in een traject dat draait om onderzoeken, spiegelen, uitproberen en reflecteren, in een vertrouwelijke en prettige sfeer. Ik help je zicht krijgen op aangeleerde patronen, overtuigingen of verwachtingen en deze waar nodig om te buigen. Zo groei je verder, vanuit vertrouwen in eigen kracht.

Wie ik ben:

Coach Delft Loopbaan Coach Maaike Onzekerheid Stress

In mijn coaching combineer ik mijn internationale businesservaring (in biotech en management consultancy), mijn technisch wetenschappelijke achtergrond (een Master in Scheikunde en een MA Coaching in Oxford) met mijn persoonlijke ervaring (werkende moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd).

Deze ervaring zet ik in om je te begeleiden bij je persoonlijke ontwikkeling en bij het maken van de juiste carrièrekeuzes. Op verhelderende, verbindende en stimulerende wijze. Liefst met een vleugje humor.

Mijn gegevens: 

Loopbaancoach Delft
Maaike Taconis

085 060 5177

Praktijkadres:
Henry Dunantlaan 87 2614 GL Delft

Google Maps >

 

 

Opleiding & Werkervaring

 

 • Oxford Brookes Universiteit, MA Coaching and Mentoring Practice
 • Universiteit Utrecht, MSc Scheikunde, Master in Drug innovation
 • Augsburg College, USA; foundation degree
 • Zeno Organisatie ontwikkeling, Transactionele analyse
 • Ruimte voor Verbinding (BE), Verbindend communiceren
 • Luk DeWulf (BE), talenten ontdekken

  • SheConsult; Loopbaan coach Delft
  • Maaike Taconis Young Professional Coaching, coach en trainer
  • KPMG; manager, advies in de zorg.
  • Tibbe; consultant in de zorg en het onderwijs
  • DSM; business analist DSM Venturing

   • KNCV (Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging), loopbaancoach
   • Max Havelaar basisschool, Ouderraad

    Maak kosteloos kennis met Maaike:

    Laden...

    Ervaringen van cliënten:

    Ik heb Maaike als coach gekozen omwille van haar gecombineerde background in wetenschap én coaching.Een sterke combi omdat ze de vraag vanuit een rationele en persoonsgebonden hoek benadert. Haar aanpak is hands-on en to-the-point. De open dialoog staat centraal waarbij we samen zochten naar welke aanpak en methodiek(en) best matchen met mijn persoonlijkheid.

    Sara Telen

    Program manager Full-time Masters, Antwerp Management School

    Ik heb bij Maaike een constructief traject gevolgd. Maaike stelt zich open op en reikt je de handvatten aan om vlot je hulpvragen te beantwoorden. Hierbij begeleid ze je heel natuurlijk en voorziet ze je van eerlijke en scherpe analyses.

    Amber Celine Capelle

    Ik heb de coaching door Maaike als heel prettig ervaren. De gesprekken liepen soepel en gemakkelijk, maar na het gesprek merkte ik toch iedere keer dat het veel inzicht gaf. Ik ging het traject in met een niet heel duidelijke vraag, maar kom eruit met een richting en een plan, en een plan B. Heel fijn, Maaike heeft me echt verder geholpen.

    Noortje C.

    Ik ben bij Maaike geweest voor een aantal loopbaancoachings-gesprekken en heb daar enorm veel aan gehad! Maaike is aardig, empathisch, intelligent en heel kundig. Ik voelde mij snel op mijn gemak. Wat ik ook echt een meerwaarde vind is dat Maaike mijn branche goed kent en dus -behalve inzichten in mijn ambities- ook heel praktische tips en adviezen kon geven. Wat mij betreft is Maaike een topcoach en zou ik haar zeker aanraden!

    Charlotte Verboom

    Maaike kan heel goed luisteren en scherp samenvatten. Ik ben tot nieuwe conclusies en zelfinzichten gekomen, en heb nu concrete handvatten om mee verder te gaan in mijn loopbaan.

    Lisa Swaalf

    Maaike hielp mij inzicht te krijgen in de professionele richting die ik wil inslaan, en ook concrete stappen daartoe te nemen. Dankzij haar eigen professionele ervaringen, uitstekende opleiding, haar enthousiaste, directe en constructieve aard van aanpakken, is ze een heerlijke sparringpartner. Ze helpt je groeien en het beste uit jezelf halen.

    Valérie Leroi

    Projectmanager , Realesscope

    Ik vond de coaching zeer effectief en heb het traject als heel fijn ervaren. Ik heb veel ruimte gekregen om aan te geven wat ik nodig had, en Maaike wist overal goed op in te spelen en goed te onderbouwen waarom ze bepaalde oefeningen meegaf. Daarnaast vond ik het heel prettig dat ik de stappen zelf heb kunnen zetten met ondersteuning, en niet meegetrokken werd in een bepaalde richting.

    A.D. Meeder

    Ik heb de gesprekken met Maaike als prettig ervaren. Door de vragen die ze stelde en de oefeningen die ze gaf heb ik een duidelijker beeld van wat ik wil en welke stappen ik kan zetten om daar te komen.

    Liselotte Roetman

    Toen ik bij Maaike kwam wist ik niet goed welke baan ik nou eigenlijk wilde, welk bedrijf bij mij past en hoe ik mij beter kan profileren tijdens sollicitatiegesprekken. De coaching heeft mij niet alleen hierop antwoorden gegeven, maar het heeft mij ook inzicht gegeven in wie ik ben en wat ik belangrijk vind. Door de diepte in te duiken, te spiegelen en te reflecteren is dat gelukt. Iets wat ik niet in mijn eentje had gekund. Kortom, super geholpen door Maaike en zeker aan aanrader als je een loopbaancoach zoekt in Delft!

    Marie de Groot

    Tijdens mijn coachingstraject ben ik goed geholpen om mijn doelen concreet te maken. Door vervolgens met mijn coach situaties en ervaring te analyseren kwam ik tot inzichten en concrete acties die mij geholpen hebben om mijn werkplezier (en nachtrust!) significant te verbeteren.

    Anoniem

    Maaike is een ontzettend goede luisteraar. Dankzij haar gerichte vragen, kritische blik en heldere analyses heb ik veel waardevolle inzichten opgedaan. Ze is een doortastende, intelligente loopbaancoach met een warme en prettige persoonlijkheid. Zowel in persoon als virtueel (over zoom) waren de sessies behulpzaam. Ik raad Maaike dan ook ten zeerste aan!

    Floortje van Oosten

    Arts en PhD, UMC Utrecht / John Hopkins Medical Institutions

    Maaike is in staat om na een paar karakterbeschrijvingen van mijn kant een verhaal te maken over mijn kwaliteiten die ontzettend treffend waren. Bij elk gedachtespinsel van mij is Maaike in staat iets zinnigs te zeggen en hoe klein ook, neemt ze ook elk gedachtespinsel serieus. Tegelijkertijd wist ze ook waar we veel aandacht aan moesten besteden en wat alleen benoemd hoefde te worden. Ik keek er elke keer weer naar uit om samen te kunnen reflecteren op stappen die ik wilde zetten. Inmiddels 4 maanden verder denk ik nog met enige regelmaat terug aan onze gesprekken en put ik uit de inzichten die we samen hebben ontdekt.

    Lieke van Dorst

    Maaike is een fijne coach die goed kan luisteren en daar verbanden uithaalt en vervolgens helderheid verschaft. Om alles weer even goed in perspectief te zien.

    Mareille van Noord

    Heel prettig traject waarbij ik het gevoel heb dat we de tijd die er was goed gebruikt hebben en ik verder geholpen ben!

    Anoniem

    Loading...