Selecteer een pagina

MAAIKE TACONIS MSc MA

Ik help je met de uitdagingen in je carrière. Om balans en voldoening in je leven en loopbaan te vinden. Ik help je om assertief te zijn op een manier die bij je past. Om jezelf te durven zijn en balans te vinden tussen delegeren en in control zijn. Om te groeien in zelfvertrouwen.

Mijn Specialiteiten

Als ICF gecertificeerd senior coach (PCC) combineer ik mijn business- en buitenlandervaring met mijn persoonlijke ervaring (werkende moeder van 3 kinderen in basisschoolleeftijd) en mijn expertise op gebied van diverse coachmethodieken zoals transactionele analyse, RET, oplossingsgericht coachen en verbindend communiceren.

Burnout Coach Babette

“Samen stappen we in een traject dat draait om onderzoeken, spiegelen, uitproberen en reflecteren”

Maaike Taconis msc ma

Loopbaancoach Delft

 

Ik help hoogopgeleide vrouwen met de uitdagingen in hun carrière. Om te groeien in zelfvertrouwen. Om je eigen loopbaan vorm te geven. En om balans te vinden tussen werk en privé. Met vervagende grenzen door technologie zijn werk en leven nu zo geïntegreerd, dat work-life ‘balans’ achterhaald is. Je hebt daar zelf prioriteiten en grenzen in te bepalen. Daarom help ik help je om assertief te zijn op een manier die bij je past. Zodat je jezelf durft te zijn en je een balans vindt tussen delegeren en controle.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

 • Je bent ambitieus en twijfelt over je volgende stap of waar je goed in bent.
 • Je hebt soms last van onzekere gevoelens en wilt graag zelfverzekerder worden.
 • Je wilt doelmatiger communiceren.
 • Je wilt effectiever leidinggeven.
 • Misschien zoek je juist die pauzeknop, om eens te bedenken of je eigenlijk wel op de juiste weg bent.
 • Je vraagt je af hoe je in balans blijft bij alles wat er van je wordt gevraagd.

  Je hoeft het niet alleen op te lossen

  Mijn Werkwijze

  Onderzoeken en spiegelen

  Mijn Master in Coaching heeft me veel verschillende theorieën en methodieken bijgebracht. Daardoor ben ik in staat te kiezen en te variëren in verschillende methodieken en aan te sluiten bij wat bij jou resoneert en bij je coachvraag past. Voorbeelden van technieken die ik gebruik zijn transactionele analyse, RET, oplossingsgericht coachen en verbindend communiceren, die ik bijvoorbeeld gebruik bij: dilemma’s, belemmerende overtuigingen, en interpersoonlijke uitdagingen (denk aan moeilijke samenwerking met collega’s, klanten, hapering in zelfvertrouwen etc.). Samen stappen we in een traject dat draait om onderzoeken, spiegelen, uitproberen en reflecteren, in een vertrouwelijke en prettige sfeer. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

  Wie ik ben:

  Coach Delft Loopbaan Coach Maaike Onzekerheid Stress

  Als scheikundige, met 10 jaar ervaring in de corporate wereld ben ik snel in staat verbanden te leggen. Na veranderingen jarenlang vanuit strategisch oogpunt te hebben begeleid, raakte ik geïntrigeerd door de menselijke kant van verandering. Ik volgde een 2-jarige MA in Coaching in Oxford en startte in 2014 mijn coachpraktijk. Na 5 jaar wonen en werken in Engeland en België, ben ik nu weer coach in Delft! Als persoon verbind ik en zoek ik naar mogelijkheden voor groei. Zowel bij mijzelf als bij anderen, liefst met een vleugje humor!

  Mijn gegevens: 

  Loopbaancoach Delft
  Maaike Taconis

  085 060 5177

  Praktijkadres:
  Henry Dunantlaan 87 2614 GL Delft

  Google Maps >

   

   

  Opleiding & Werkervaring

   

  • Oxford Brookes Universiteit, MA Coaching and Mentoring Practice
  • Universiteit Utrecht, MSc Scheikunde, Master in Drug innovation
  • Augsburg College, USA; foundation degree
  • Zeno Organisatie ontwikkeling, Transactionele analyse
  • Ruimte voor Verbinding (BE), Verbindend communiceren
  • Luk DeWulf (BE), talenten ontdekken

   • SheConsult; Loopbaan coach Delft
   • Maaike Taconis Young Professional Coaching, coach en trainer
   • KPMG; manager, advies in de zorg.
   • Tibbe; consultant in de zorg en het onderwijs
   • DSM; business analist DSM Venturing

    • KNCV (Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging), loopbaancoach
    • Max Havelaar basisschool, Ouderraad

     Maak kosteloos kennis met Maaike:

     Laden...

     Ervaringen van cliënten:

     Ik heb Maaike als coach gekozen omwille van haar gecombineerde background in wetenschap én coaching.Een sterke combi omdat ze de vraag vanuit een rationele en persoonsgebonden hoek benadert. Haar aanpak is hands-on en to-the-point. De open dialoog staat centraal waarbij we samen zochten naar welke aanpak en methodiek(en) best matchen met mijn persoonlijkheid.

     Sara Telen

     Program manager Full-time Masters, Antwerp Management School

     Ik heb bij Maaike een constructief traject gevolgd. Maaike stelt zich open op en reikt je de handvatten aan om vlot je hulpvragen te beantwoorden. Hierbij begeleid ze je heel natuurlijk en voorziet ze je van eerlijke en scherpe analyses.

     Amber Celine Capelle

     Ik heb de coaching door Maaike als heel prettig ervaren. De gesprekken liepen soepel en gemakkelijk, maar na het gesprek merkte ik toch iedere keer dat het veel inzicht gaf. Ik ging het traject in met een niet heel duidelijke vraag, maar kom eruit met een richting en een plan, en een plan B. Heel fijn, Maaike heeft me echt verder geholpen.

     Noortje C.

     Ik ben bij Maaike geweest voor een aantal loopbaancoachings-gesprekken en heb daar enorm veel aan gehad! Maaike is aardig, empathisch, intelligent en heel kundig. Ik voelde mij snel op mijn gemak. Wat ik ook echt een meerwaarde vind is dat Maaike mijn branche goed kent en dus -behalve inzichten in mijn ambities- ook heel praktische tips en adviezen kon geven. Wat mij betreft is Maaike een topcoach en zou ik haar zeker aanraden!

     Charlotte Verboom

     Maaike hielp mij inzicht te krijgen in de professionele richting die ik wil inslaan, en ook concrete stappen daartoe te nemen. Dankzij haar eigen professionele ervaringen, uitstekende opleiding, haar enthousiaste, directe en constructieve aard van aanpakken, is ze een heerlijke sparringpartner. Ze helpt je groeien en het beste uit jezelf halen.

     Valérie Leroi

     Projectmanager , Realesscope

     Ik vond de coaching zeer effectief en heb het traject als heel fijn ervaren. Ik heb veel ruimte gekregen om aan te geven wat ik nodig had, en Maaike wist overal goed op in te spelen en goed te onderbouwen waarom ze bepaalde oefeningen meegaf. Daarnaast vond ik het heel prettig dat ik de stappen zelf heb kunnen zetten met ondersteuning, en niet meegetrokken werd in een bepaalde richting.

     A.D. Meeder

     Ik heb de gesprekken met Maaike als prettig ervaren. Door de vragen die ze stelde en de oefeningen die ze gaf heb ik een duidelijker beeld van wat ik wil en welke stappen ik kan zetten om daar te komen.

     Liselotte Roetman

     Toen ik bij Maaike kwam wist ik niet goed welke baan ik nou eigenlijk wilde, welk bedrijf bij mij past en hoe ik mij beter kan profileren tijdens sollicitatiegesprekken. De coaching heeft mij niet alleen hierop antwoorden gegeven, maar het heeft mij ook inzicht gegeven in wie ik ben en wat ik belangrijk vind. Door de diepte in te duiken, te spiegelen en te reflecteren is dat gelukt. Iets wat ik niet in mijn eentje had gekund. Kortom, super geholpen door Maaike en zeker aan aanrader als je een loopbaancoach zoekt in Delft!

     Marie de Groot

     Maaike is een ontzettend goede luisteraar. Dankzij haar gerichte vragen, kritische blik en heldere analyses heb ik veel waardevolle inzichten opgedaan. Ze is een doortastende, intelligente loopbaancoach met een warme en prettige persoonlijkheid. Zowel in persoon als virtueel (over zoom) waren de sessies behulpzaam. Ik raad Maaike dan ook ten zeerste aan!

     Floortje van Oosten

     Arts en PhD, UMC Utrecht / John Hopkins Medical Institutions

     Maaike is in staat om na een paar karakterbeschrijvingen van mijn kant een verhaal te maken over mijn kwaliteiten die ontzettend treffend waren. Bij elk gedachtespinsel van mij is Maaike in staat iets zinnigs te zeggen en hoe klein ook, neemt ze ook elk gedachtespinsel serieus. Tegelijkertijd wist ze ook waar we veel aandacht aan moesten besteden en wat alleen benoemd hoefde te worden. Ik keek er elke keer weer naar uit om samen te kunnen reflecteren op stappen die ik wilde zetten. Inmiddels 4 maanden verder denk ik nog met enige regelmaat terug aan onze gesprekken en put ik uit de inzichten die we samen hebben ontdekt.

     Lieke van Dorst

     Maaike is een fijne coach die goed kan luisteren en daar verbanden uithaalt en vervolgens helderheid verschaft. Om alles weer even goed in perspectief te zien.

     Mareille van Noord

     Heel prettig traject waarbij ik het gevoel heb dat we de tijd die er was goed gebruikt hebben en ik verder geholpen ben!

     Anoniem

     Loading...