Selecteer een pagina

‘NL leert door’, een subsidie van de overheid op jouw coachingstraject

AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK. DE SUBSIDIEPOT IS OP!

woensdag, 2 september 2919. Bron: Ontwikkel Advies Portaal overheid. Meer info>

Sorry, het aantal door de overheid beschikbare trajecten is bereikt.
Op dit moment kunnen helaas geen nieuwe trajecten m.b.t. NL-Leert-door worden geregistreerd, omdat het door het rijk vastgestelde maximum aantal van 22.000 registraties is bereikt.

Natuurlijk heeft dit geen invloed op de ‘normale’ SheConsult-trajecten.

De kosteloze ontwikkeladviezen die het kabinet beschikbaar stelt via de regeling NL Leert Door voorzien duidelijk  in een grote behoefte. Vanaf 1 augustus 2020 konden mensen een kortdurend ontwikkeladvies aanvragen bij een loopbaanadviseur om meer zicht te krijgen op arbeidsmarktkansen die er in deze recessie voor hen zijn. Op dit moment is het maximum aantal registraties dus al bereikt. Dit is veel sneller dan verwacht: in een tijdspanne van één maand hebben 22.000 mensen zich geregistreerd voor een ontwikkeladviestraject.

Dit betekent dat er op dit moment geen nieuwe trajecten meer geregistreerd kunnen worden. Reeds geregistreerde trajecten die volgens de voorwaarden van de regeling worden afgerond, ontvangen uiteraard de subsidie.

Op 28 augustus 2020 maakte het kabinet bekend dat er extra middelen beschikbaar worden gesteld om mensen te helpen zich aan te passen aan de veranderende arbeidsmarkt. Er komt hiermee ook opnieuw budget beschikbaar voor ontwikkeladviezen in 2021. Tot die tijd kunnen mensen op verschillende andere manieren financiële ondersteuning krijgen bij een adviestraject van een loopbaanadviseur.

  • Zo zijn er werkgevers die een dergelijk traject financieren. Ook O&O-fondsen, die verbonden zijn aan een bepaalde sector of branche, hebben hier vaak een regeling voor.
  • Verder bieden vakbonden en leerwerkloketten in gemeenten vaak de mogelijkheid om een ontwikkeladvies te volgen. Meer informatie vindt u in dit persbericht.

De hoofdlijnen van ‘NL leert door’

coaching

Wat zijn jouw kansen op de arbeidsmarkt

Ontdek wat jouw talenten en drijfveren zijn. Waar ligt je kennis en kunde?

Graduate-SheConsult

Wat en wie wil je zijn?

Wat is je ambitie, wat wil je leren? Hoe wil jij je leven vormgeven?

Coaching Female

Wat houdt je tegen?

Welke onbewuste overtuigingen en belemmerende gedachten houden je tegen? 

European-Euro coaching

NL leert door: De overheid betaalt

De NL-leert door-subsidie van de overheid is € 700,-  incl. BTW p.p. en loopt via SheConsult

We hebben drie alternatieven voor je

Je vindt een SheConsult loopbaancoach in:

Almere, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Bussum, Delft, Den Haag, Eindhoven, Haarlem, Leiden, Maastricht, Rotterdam,Tilburg, Utrecht

Maak nu gebruik van het kosteloos loopbaan-ontwikkeladvies dat je verder brengt

 NL-Leert-door- logo-rijksoverheid-cleanDe overheid heeft voor  ‘NL leert door’- regeling 14 miljoen beschikbaar gesteld. De overheid wil stimuleren dat mensen hun positie op de arbeidsmarkt versterken. Om jouw positie op de arbeidsmarkt te versterken is het belangrijk om je te oriënteren op alle mogelijkheden, met gericht loopbaanadvies. Onze coaches staan voor je klaar om hierbij te helpen.

Iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd komt hiervoor in aanmerking. Het maakt niet uit of je op dit moment werknemer, werkloos, zzp-er of zelfstandig ondernemer bent.

De regeling loopt via SheConsult. Je hoeft dus niets zelf te doen.

 

Het kabinet trekt daar structureel €14 miljoen per jaar voor uit, laten het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap weten. 

Minister Koolmees: “Wij willen dat iedereen zich blijft ontwikkelen tijdens zijn of haar werkende leven. Dat moet vanzelfsprekend worden.  Want leren en ontwikkelen is heel hard nodig om mensen goed inzetbaar te houden op de arbeidsmarkt.
En om ervoor te zorgen dat mensen hun werk leuk blijven vinden.

De regeling is niet meer van toepassing. (zie hier boven) 
Nieuwe aanvragen zijn pas weer mogelijk in 2021.

Over de SheConsult-Loopbaancoach

Met een SheConsult-coach kun je levelen. Ze is een gecertificeerd loopbaancoach. Ze herkent jouw situatie, is ervaringsdeskundige, heeft een academische basis en bovenal heeft ze de kennis van de issues waar jij als hoogopgeleide vrouw in en rond je werk meer kunt worstelen. Ze is specialist.

SheConsult werkt voor hoogopgeleide vrouwen en hun werkgevers 

  • Particulieren & vrouwelijke ondernemers 63% 63%
  • Banken en verzekeraars 47% 47%
  • Retailers en handelsbedrijven 34% 34%
  • Overheden & Universiteiten 34% 34%
  • Advocaten & Accountants en IT-bedrijven 53% 53%
  • En andere dienstverleners, fabrikanten, adviseurs 65% 65%

NL leert door

SheConsult biedt deze regeling aan in combinatie
met een aanvullend vervolgtraject van 4 uur*

Wij zijn namelijk van mening dat je er met 4 uur coaching en een arbeidsmarktscan nog lang niet bent.
Als hoogopgeleide vrouw ben je bijzonder, de arbeidsmarkt zit over het algemeen voor jou toch wat anders in elkaar, het netwerken werkt in de regel anders en er komen vaak toch andere issues op tafel dan bij een buschauffeur, vulploegmedewerker of garnalenpeller (om maar eens wat te noemen).

Zo’n arbeidsmarktscan (bij deze subsidie verplicht gesteld door de overheid) is leuk (kostbaar ook), maar misschien niet zo heel zinvol in jouw geval.
Bovendien is onze ervaring met honderden vrouwen dat ze het fijn en zinvol vinden om uitgebreid de tijd te nemen voor de volgende stap in hun leven.
Een traject van 8 uur is dan echt het minimum wat daarvoor nodig is.

Wij willen je graag ècht goed helpen. En onze topcoaches kunnen dat. 

zetels tweede kamer sheconsult coaching

De regeling

A. Het indienen van de subsidieaanvragen start om 1 augustus  a.s. en eindigt op 31 december 2020.

B. De subsidie wordt toegekend op volgorde van aanmelding.

C. De kans is groot dat deze regeling wordt overtekend dus hoe eerder je je aanmeldt hoe groter de kans dat je subsidie krijgt.

 D. Je kunt zelf kiezen bij welke coach je dit traject wil doen.

 E. SheConsult verzorgt het hele proces van aanmelden en betaling, jij hoeft niets te doen (behalve behalve je bij ons aan te melden natuurlijk 🙂 )

 F. Je kunt starten met je traject na 1 augustus 2020

 G. De subsidie wordt per persoon eenmalig versterkt. Aanmelding bij SheConsult betekent dus dat je je niet ook ergens anders kan aanmelden!

Loading...