wandeld coachen trans

 

 

 

Wat gestresst? Onzekerheden? Op zoek naar richting?
Je hoeft het niet alleen op te lossen!

Ga wandelen met je coach!


Wandelen helpt je op vele fronten.
Je creëert een voorwaartse beweging, fysiek en mentaal. Kortom, blijf niet hangen in lockdown, ga erop uit.

Stressvolle , onzekere tijd

We merken in onze praktijk dat veel vrouwen in deze tijd een hoge mate stress ervaren. Ook zien we vraagstukken als zingeving, onzekerheid, en heroriëntatie op een nieuwe baan bovengemiddeld vaak langskomen. Ook voor dit soort kansen/problemen kunnen gesprekken in de natuur soms snel tot inzichten leiden. 

ZoomMoe? Ga naar buiten!

 • We zien in algemene zin ook dat in de lockdown mensen massaal aan het wandelen slaan. Even rust, lucht en ruimte. Ook wij als loopbaancoaches gaan de laatste maanden zeer frequent met onze klanten de natuur in. Zeker deze week in dit mooie winterlandschap.
 • Iedereen wil naar buiten, wij ook! We zijn met z’n allen een beetje Zoom-moe. Graag combineren we het nuttige met het aangename. En dat kan in het hele land,  SheConsult heeft 22 vestigingen.
 • Naar buiten gaan, de natuur in, is verstandig. Want wandelen is niet alleen heerlijk en gezond, maar ook effectief. En Corona-veilig! Want vast staat dat wandelend coachen veel lijkt op te leveren. Ook wetenschappelijk onderzoek staaft de goede werking van wandelen op ons brein. En zo is het ook.  Wandelend vind je soms opeens de sleutel tot oplossingen of krijg je briljante ideeën. 
 • Zij aan zij lopen neemt de afleiding van gezichtsuitdrukkingen, lichaamstaal, e.d. weg. We kijken tijdens het lopen allebei vooruit, met weinig of geen oogcontact.
 • Door langzaam te lopen, vertragen we ook onze ademhaling, waardoor we  langzamer en bewuster kunnen praten.
 • Door het lopen kom je in een soort flow waardoor je op een dieper niveau kunt komen. Dan kan bij coaching tot grote veranderingen leiden.
 • Op de een of andere manier lijken we meer te horen wanneer we  iemand niet in de ogen kijken. We luisteren beter naar elkaar, ook naar wat niet wordt gezegd: de woordkeuze, de zuchten, de verandering van toon, de verandering in tempo, de kwaliteit van de stilte.
 • Wandelen verbindt ons weer met de buitenwereld. We zitten allemaal in onze onze eigen kleine wereld thuis. Het is de moeite waard om opnieuw contact te maken met onze wijdere omgeving. Als het probleem waarmee je te maken hebt overweldigend aanvoelt, onthoud dan dat de omgeving om ons heen er was voordat we er waren – en er nog steeds zal zijn als we weg zijn! Het is een geweldige manier om dingen in perspectief te zien.
 • Wandelend kunnen we soms onze besluitvorming verbeteren – drukke werkzaamheden zorgen ervoor dat onze drukke geesten slechte beslissingen nemen.

blije vrouw-SheConsult

De wetenschap over het effect van wandelen

Prof. dr. Erik Scherder – Vrije Universiteit van Amsterdam – schrijft o.a. op de website van de Hersenstichting :

“Voldoende beweging verhoogt de weerstand, productiviteit en creativiteit, vermindert stress en zorgt voor een betere stemming. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van nieuwe hersencellen.”

—-

Shane O’Mara is hoogleraar Experimenteel breinonderzoek aan de universiteit van Dublin. Hij deed jaren onderzoek naar wandelen en de invoed die dat heeft op ons brein. Hij heeft er een dik boek over geschreven. Wetenschappelijk is vast komen te staan dat wandelen van grote positieve invloed is op onze fysieke én mentale gezondheid.

Over 'Te Voet', het boek van Shane O'Mara

Shane O’Mara is hoogleraar experimenteel breinonderzoek aan de universiteit van Dublin. Hij onderzoekt hoe het menselijk brein leert, herinnert en herkent. Ook is O’Mara is een fervent wandelaar. Hij doet het waar en wanneer hij kan, met een sterke voorkeur voor lange stadswandelingen. Over het belang van wandelen schreef hij in 2019 Te voet, dat enthousiast werd ontvangen.

De mens als soort wordt gedefinieerd door onze manier van voortbewegen: op twee benen. Het bracht ons vanuit het hart van Afrika naar verre delen van de wereld als Alaska en Australië. Het bevrijdde onze handen én onze geest. Toch weten maar weinig mensen hoe rechtop lopen precies werkt, laat staan dat we inzien welke voordelen het ons oplevert.

In Te voet brengt neurowetenschapper Shane O’Mara een ode aan het lopen: van de evolutionaire beginselen miljoenen jaren geleden tot het meest recente onderzoek naar de mechanische magie van balans en richtingsgevoel; van de positieve effecten van lopen op onze fysieke én mentale gezondheid tot de manier waarop samen lopen heeft bijgedragen aan het overleven van onze soort.
In onze zittende levens zetten we al deze zaken op het spel. Als het aan O’Mara ligt, gaan we zo snel mogelijk meer lopen, of het nou bergopwaarts is of naar het park om de hoek, naar school of naar ons werk. We zullen er beter van worden – als mens en als samenleving.

Hier meer over het boek >

Kies je wandelcoach

Hoe werkt Loopbaancoaching? 

1. Selecteer een coach die bij jou past

Je kiest een loopbaancoach die bij je past. Dat kan gebaseerd op de locatie (handig dichtbij), maar ook inhoudelijk. Je weet dat alle SheConsult-coaches topgekwalificeerd zijn, maar hun achtergrond en hun coachaanbod naast de loopbaancoaching kan verschillen.

Stress? Burn-out?
Zo is bijvoorbeeld omgaan met stress en burn-out ècht anders dan vragen rondom zingeving,  je loopbaan, je work-life balance, het stellen van doelen etc.

2. Plan in de agenda van de coach een telefonische kennismaking

De praktijk heeft geleerd dat je uitstekend in ca. 20 minuten via de telefoon kunt vaststellen of jouw coachvraag adequaat wordt opgepakt en vaak voel je dan al snel of het klikt met de coach. In dit gesprek kun je ook bespreken hoe lang het traject gaat duren, wat de kosten zijn (dit staat overigens ook de site), en hoe e.e.a. praktisch werkt met facturatie, afspraken maken en verzetten, e.d.

 • Je plant (via het systeem hieronder, of op de pagina van de desbetreffende coach) in de agenda van die coach de afspraak. Zij belt je dan op op het afgesproken tijdstip. Zo simpel is het.
  Dit gesprek is kosteloos.
3. Eerste coachgesprek

In het eerste gesprek (op locatie bij de coach of via Skype) staat jouw coachvraag centraal. De coach werkt volgens een methode die ruimte laat om in te spelen op wat er op dat moment aan de orde moet komen.  Dat is meestal een combinatie van zaken, afhankelijk van jouw doelstellingen. Vaak is onzekerheid een fundament dat gevolgen heeft op meerdere terreinen. Van work-life balance tot ambitie vormgeven en bijvoorbeeld personal branding. De coach houdt de grote lijn in de gaten, om uiteindelijk je doelstelling te bepalen en….je krijgt vast huiswerk mee 🙂 .

Stress? Burn-out?
Zo is bijvoorbeeld omgaan met stress en burn-out ècht anders dan vragen rondom zingeving,  je loopbaan, je work-life balance, het stellen van doelen etc.

4. Plan je online de vervolgafspraken en de evaluatie

Supersimpel: online heb je toegang tot de agenda van je coach, zodat je met één klik je vervolgafspraken kunt maken of afspraken kunt verzetten.

De coach zal ieder gesprek beginnen met een evaluatie van het vorige gesprek. Aan het einde van het traject vindt er een totale evaluatie plaats.

 

De expertise van SheConsult en haar founder vormen frequent in kranten, tijdschriften
en op radio en televisie basis voor artikelen en interviews.
Klik hieronder voor meer info.

Enkele voorbeelden van werkgevers die vertrouwen op de kwaliteit van SheConsult

EY
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

KPN
Individuele coachtrajecten, ook voor andere telecom providers.

Verschillende Ministeries
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RUG
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges, ook voor andere universiteiten.

KADASTER
Individuele coachtrajecten, workshops, trainingen en theatercolleges.

ERASMUS UNIVERSITEIT
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

FIAT NEDERLAND
Individuele coachtrajecten.

SALESFORCE
Individuele coachtrajecten
& theatercollege.

SOLIS ZORGGROEP
Individuele coachtrajecten.

HEINEKEN
Individuele coachtrajecten & trainingen

NATUUR
MONUMENTEN
Individuele coachtrajecten.

CAPGEMINI
Individuele coachtrajecten & theatercolleges

RABO BANK
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

ABN - AMRO
Individuele coachtrajecten, masterclasses & theatercolleges.

MILIEUDIENST
RIJNMOND
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RTL 4
Individuele coachingstrajecten, ook voor andere omroepen.

KPMG
Individuele coachtrajecten, theatercolleges.

GEMEENTE UTRECHT
Individuele coachtrajecten, ook voor andere gemeenten.

Loading...