Wandelen voor je brein

We merken in onze praktijk dat veel vrouwen in deze tijd een hoge mate van stress ervaren. Daarbij zien we vraagstukken als zingeving, werkgeluk, onzekerheid, en heroriëntatie op een nieuwe baan bovengemiddeld vaak langskomen. Ook voor dit soort kansen/problemen kunnen gesprekken in de natuur soms snel tot inzichten leiden. Daarnaast creëert een voorwaartse beweging, fysiek en mentaal. Kortom, blijf niet thuis hangen in je gedachten, take the lead, ga erop uit.

Focus weg? Ga naar buiten!

Nu de lockdowns over zijn, zien we dat mensen weer wat minder wandelen dan voorheen. Al werken veel van ons nu hybride, en blijft een wandeling een fijne break na een lange Zoom-meeting. Even rust, lucht en ruimte. Ook wij als loopbaancoaches gaan vaak met onze klanten de natuur in. En dat kan in het hele land, met al onze 22 SheConsult-coaches.

 

    • Wandelen verbindt ons weer met de buitenwereld. We zitten nog steeds veel thuis of inmiddels weer op kantoor. Vaak zijn we te weinig buiten, terwijl het juist lucht kan geven om contact te maken met onze wijdere omgeving. Als het probleem waarmee je te maken hebt overweldigend aanvoelt, onthoud dan dat de omgeving om ons heen er was voordat wij er waren – en er nog steeds zal zijn als we weg zijn. Het is een geweldige manier om dingen in perspectief te zien.
    • Zij aan zij lopen neemt de afleiding van gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal. We kijken tijdens het lopen allebei vooruit, met weinig of geen oogcontact. We luisteren beter naar elkaar. We vertragen onze ademhaling. Hierdoor kunnen we  langzamer en bewuster kunnen praten.
    • Door het lopen kom je in een soort flow waardoor je op een dieper niveau kunt komen. Dat kan bij coaching tot grote veranderingen leiden. 

Vrouwen lopen in hun werk, bij het zoeken naar de ideale baan of functie en in hun work-lifebalans tegen andere zaken aan dan mannen.

Er worden andere eisen aan vrouwen gesteld, ze stellen zelf andere (of teveel) prioriteiten en omdat in veel organisaties de van oudsher masculiene werkcultuur heerst hebben vrouwen soms even de wind tegen. Ze gaan dan denken aan een andere baan, een
andere invulling, een andere functie, etc. Dan ontstaat er bij veel vrouwen de behoefte aan een pas op de plaats en reflectie. De SheConsult Coach is dan je ideale sparring partner. Ze helpt je verder!

De SheConsult Loopbaancoach is uiterst gekwalificeerd

Je wilt een goede coach. Het probleem is dat ‘coach’ in Nederland geen beschermd beroep is. In Nederland zijn nu bijna 100.000 ‘coaches’. Slechts 10% van de loopbaancoaches is gecertificeerd.

Alle SheConsult-coaches zijn gecertificeerd loopbaancoach. Ze hebben een academische basis en zijn ze getraind op persoonlijk vrouwelijk leiderschap. Met haar kun je levelen.

wandel coach

De wetenschap over het effect van wandelen

Prof. dr. Erik Scherder – Vrije Universiteit van Amsterdam:

“Voldoende beweging verhoogt de weerstand, productiviteit en creativiteit, vermindert stress en zorgt voor een betere stemming. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van nieuwe hersencellen.”

—-

Shane O’Mara is hoogleraar Experimenteel Breinonderzoek aan de universiteit van Dublin. Hij deed jaren onderzoek naar wandelen en de invloed die dat heeft op ons brein. Hij heeft er een dik boek over geschreven. Wetenschappelijk is vast komen te staan dat wandelen van grote positieve invloed is op onze fysieke én mentale gezondheid.

Het boek 'Te Voet' - Shane O'Mara

Shane O’Mara is hoogleraar experimenteel breinonderzoek aan de universiteit van Dublin. Hij onderzoekt hoe het menselijk brein leert, herinnert en herkent. Ook is O’Mara is een fervent wandelaar. Hij doet het waar en wanneer hij kan, met een sterke voorkeur voor lange stadswandelingen. Over het belang van wandelen schreef hij in 2019 Te voet, dat enthousiast werd ontvangen.

De mens als soort wordt gedefinieerd door onze manier van voortbewegen: op twee benen. Het bracht ons vanuit het hart van Afrika naar verre delen van de wereld als Alaska en Australië. Het bevrijdde onze handen én onze geest. Toch weten maar weinig mensen hoe rechtop lopen precies werkt, laat staan dat we inzien welke voordelen het ons oplevert.

In Te voet brengt neurowetenschapper Shane O’Mara een ode aan het lopen: van de evolutionaire beginselen miljoenen jaren geleden tot het meest recente onderzoek naar de mechanische magie van balans en richtingsgevoel; van de positieve effecten van lopen op onze fysieke én mentale gezondheid tot de manier waarop samen lopen heeft bijgedragen aan het overleven van onze soort.
In onze zittende levens zetten we al deze zaken op het spel. Als het aan O’Mara ligt, gaan we zo snel mogelijk meer lopen, of het nou bergopwaarts is of naar het park om de hoek, naar school of naar ons werk. We zullen er beter van worden – als mens en als samenleving.

Hier meer over het boek >

WALK & TALK

Met welke SheConsult coach ga je wandelen

SheConsult-Coaches weten uit jarenlange ervaring en academische kennis waar jij tegenaan loopt.

 

Professionele Loopbaancoaching Vrouwen Certificaten Coaching
SheConsult en haar Founder in de media

Enkele voorbeelden van werkgevers die vertrouwen op de kwaliteit van SheConsult

EY, training coaching vrouwen

EY
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

logo Loyens Loeff coaching advocaten

LOYENS & LOEFF
Online colleges, individuele coachtrajecten, advies.

VERSCHILLENDE MINISTERIES
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RUG
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

logo-Allen & Overy, loopbaancoaching advocaten

ALLEN & OVERY
Individuele coachtrajecten

ERASMUS UNIVERSITEIT
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

dE BRAUW,blackstone ,Westbroek loopbaancoaching advocaten

DE BRAUW, BLACKSTONE, WESTBROEK
Individuele coachtrajecten.

KPN
Individuele coachtrajecten, ook voor andere telecom providers.

Stibbe-LOOPBAANCOACHING ONLINE

STIBBE

Online collegereeks, het vrouwenbrein, vrouwen zijn anders.

VBK UITGEVERS, VROUWEN COACHING

VBK, UITGEVERS
Individuele coachtrajecten, online collegereeks, het Vrouwenbrein, vrouwen zijn anders.

KADASTER
Individuele coachtrajecten, workshops, trainingen en theatercolleges.

Legal women vrouwennetwerk theatercolleges

LEGAL WOMEN
Events, trainingen & theatercolleges.

FIAT NEDERLAND
Individuele coachtrajecten.

SALESFORCE
Individuele coachtrajecten
& theatercollege.

SOLIS ZORGGROEP
Individuele coachtrajecten.

HEINEKEN
Individuele coachtrajecten & trainingen

NATUUR
MONUMENTEN
Individuele coachtrajecten.

CAPGEMINI
Individuele coachtrajecten & theatercolleges

RABO BANK
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

ABN – AMRO
Individuele coachtrajecten, masterclasses & theatercolleges.

MILIEUDIENST
RIJNMOND
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RTL 4
Individuele coachingstrajecten, ook voor andere omroepen.

KPMG
Individuele coachtrajecten, theatercolleges.

GEMEENTE UTRECHT
Individuele coachtrajecten, ook voor andere gemeenten.

Loading...