Selecteer pagina

Case: Marieke is op

Case: Marieke is op
Regelmatig berichten we uit onze coachpraktijk. Dat doen we aan de hand van 5 vragen aan een van onze coaches.
Deze keer is het de beurt aan onze coach Ingrid Lammers. Zij vertelt over haar cliënt Marieke, die op is en probeert aan iedereens verwachtingen te voldoen. Wat heeft Ingrid gedaan om haar te helpen?

1. Wie is je klant?
Marieke, 45 jaar, werkzaam als manager bij een commercieel bedrijf.

2. Wat was haar vraag?
Ik zie het niet meer zitten. Ik loop al jaren achter mezelf aan, probeer aan iedereen zijn verwachtingen te voldoen en ik ben op. Ik slaap slecht, heb veel hoofdpijn, ben prikkelbaar en heb geen energie. Ik weet niet meer hoe ik mijn werk, mijn gezin, het huishouden en het bijhouden van contacten met vrienden moet combineren.
Ik weet dat ik mijn grenzen aan moet geven maar wil niemand teleurstellen. Ik zou graag handvatten krijgen om dat te leren.

3. Hoe heb je het aangepakt?
Marieke is het traject gestart met het invullen van een drijfverenanalyse. Hieruit bleek dat zij erg hoog scoorde op resultaatgerichtheid en veel ambitie heeft. Als tweede drijfveer scoorde zij hoog op mensgerichtheid. Marieke werkt graag samen in een goede harmonieuze sfeer.
Marieke heeft daarnaast een biografie geschreven. We hebben een familieopstelling gedaan met pionnen op tafel en vervolgens een organisatieopstelling van haar werk.
In de gesprekken zijn we gaan onderzoeken welke patronen Marieke in haar leven heeft ontwikkeld en daarbij de vraag gesteld of deze patronen nog effectief zijn in de huidige situatie.

4. Wat was het resultaat?
Marieke is zich bewust geworden van het feit dat haar ambitie soms strijdt met haar mensgerichte drijfveer. Ze wil graag resultaten behalen maar is bang om mensen te vragen dingen voor haar te doen, ze wil anderen niet lastigvallen dus doet ze het maar alleen. Ze ziet nu dat ze óf haar ambitie moet bijstellen óf hulp moet durven inroepen. Dat geldt zowel op haar werk als in haar privé-leven.

5. Wat zei de klant? 
“Ik ben heel blij dat ik inzicht gekregen heb in mijn drijfveren en nu weet wat bij mij past. De opstellingen hebben mij doen inzien dat ik probeer ‘alle ballen hoog te houden’ en ik zie nu in dat dat niet werkt voor mij en dat ik keuzes moet maken. Ik kan dit nu accepteren omdat ik door het traject heb geleerd dat, als ik zo doorga, ik mezelf zal opbranden en geen plezier meer heb in mijn werk en mijn privé-leven. Met kleine stappen ga ik meer voor mezelf kiezen en als het nodig is hulp inroepen. Ik heb dat nu al een aantal keren gedaan en het werkt prima! Het blijkt dat mensen het helemaal niet vervelend vinden om me te helpen!”

Ingrid Lammers is SheConsult-coach in Amsterdam.

Loopbaancoach Amsterdam Ingrid Lammers SheConsult

 

 

 

 

 

Vond je deze case interessant? Dan is deze misschien ook leuk om te lezen!

Over de Auteur

Lammers mr. Ingrid

Ingrid Lammers is jurist, heeft een ruime ervaring in HR-managementfuncties en coacht met name top- en senior management, juristen en medisch specialisten bij SheConsult.

Zoek op onderwerp

InCompany Corona Coaching

Corona coaching incompany

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!