een serieus probleem voor werkgevers

Stress en burn-out klachten te vaak gemist
Gratis workshopsBurn-out coaches

Corona vergroot risico op werkstress en verzuim

Burnout coaching

Actie Women inc

Grip op stress

Meer dan 60% van de vrouwen die zijn uitgevallen door stress of burn-out ervaren een groot taboe bij het bespreken van klachten met hun werkgever. Ook geeft een meerderheid van de vrouwen (60%) aan dat er niets werd gedaan toen zij de klachten aan hun werkgever kenbaar maakten. Hierdoor komt ondersteuning vaak te laat en is het risico op (langdurig) verzuim groot. Dit blijkt uit nieuw onderzoek naar stressgerelateerd verzuim onder vrouwen, dat is uitgevoerd door Motivaction in opdracht van belangenorganisatie WOMEN Inc. en financieel dienstverlener Aegon​.

Emma Lok

Het taboe doorbreken 

Emma Lok, directeur WOMEN Inc: ‘Uit het onderzoek blijkt dat de overgrote meerderheid van de vrouwen (85%) vindt dat je er zelf voor moet zorgen om niet overspannen te raken. Als ze klachten ervaren, melden vrouwen zich niet altijd ziek (79%). 2 op de 5 vrouwen nemen dan bijvoorbeeld liever eerst vakantiedagen op. Dit gaat vaak gepaard met schaamte en schuldgevoel. Een groot deel van deze werknemers valt uiteindelijk toch langdurig uit.’ In 81% van de gevallen heeft verzuim door stress een duidelijke oorzaak. Lok: ‘Het is belangrijk dat werkgevers weten wat er speelt en hun werknemer niet alleen zien als werknemer, maar als iemand die privé ook een leven heeft. Dit moet bespreekbaar gemaakt worden, want naast de toenemende werkdruk blijkt de combinatie van werk en zorg de belangrijkste reden voor burn-outklachten.’ 

Burn-out-Coaching-Vrouwen

Grip op stress. Een stappenplan om verzuim te voorkomen

Lancering magazine over verzuim door stress

Om organisaties te helpen grip op werkstress te krijgen, brengt WOMEN Inc. in samenwerking met Aegon en experts een eenmalige uitgave van het online magazine ‘Zo werkt het’ uit, met als thema  ‘verzuim door stress’. In het magazine is onder meer een uitgebreid stappenplan opgenomen, met daarin burn-out assessment tools, werkdrukmeters en handleidingen voor het voeren van gesprekken. Ook delen werkgevers zoals Philadelphia Zorg, arbodienst Perspectief, Duurzaam Den Haag, PostNL, ABN AMRO en de Erasmus Universiteit hun best practices.

gespecialiseerd in professionele vrouwen

SheConsult biedt ervaren
en gecerTificeerde
burn-out coaches

Maatwerk
Direct starten, geen kostbare wachttijd
Kennis van oorzaken van burn-out bij vrouwen
Duurzaam resultaat
Deels offline, deels online
Alleen voor hoogopgeleide vrouwen

 

 

 

Over de SheConsult loopbaan- & burn-out coach

grow-SheConsult loopbaancoachMet een SheConsult-coach kunnen je hoogopgeleide vrouwelijke medewerkers  levelen. Ze is een gecertificeerd loopbaancoach,  met een academische basis en aanvullende opleidingen mbt burn-out coaching.  Ze herkent werksituaties, is ervaringsdeskundige en bovenal heeft ze de kennis van de issues waar de  hoogopgeleide vrouw in en rond haar werk mee kan worstelen. Ze is specialist.

 

 

Schrijf je in voor de online 'Grip op Stress' mini-workshop voor werkgevers & HR-specialisten. Het is kosteloos.

Alle workshops hebben inmiddels plaatsgevonden maar er worden nieuwe data gepland.

Geef je alvast op, dan houden we je op de hoogte!

In het kader van de GRIP OP STRESS aandacht van Women Inc worden door de verschillende coaches mini-workshops van een half uur gegeven voor werkgevers/HR-specialisten.

In de mini-workshop:

  • leer je signalen van te veel stress herkennen bij je medewerkers
  • leer je hierover het gesprek te voeren
  • leer je welke oorzaken er bij vrouwen aan ten grondslag kunnen liggen
  • maak je kennis met de coach en haar methode.

Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 10, dat maakt dat er uitgebreid de gelegenheid is om vragen te stellen en met de coach en elkaar van gedachten te wisselen.

Tijdsinvestering: 30 minuten via Zoom
Geen kosten.

Hieronder stellen we de in burn-out gespecialiseerde coaches voor. Daaronder kun je je opgeven voor het volgen van een workshop. Uiteraard kun je de desbetreffende coach ook contacten voor een een-op-een kennismaking.

Loading...