Diversity day-SER
5 OKTOBER DIVERSITY DAY
Wetenschap ontmoet praktijk

Wat mannelijke leiders moeten weten over het vrouwenbrein

Belangrijk, dus op onze kosten!

Inschrijven kan op 4 oktober tot 17.00 uur.
Deelnemers krijgen een mail met de deelname link op 4 oktober na 17.30.

Aaai. Jammer de inschrijving is gesloten.

Maar het goede nieuws is je kunt je nog inschrijven voor de collegereeks > 

Vrouwen brein SheConsult
man-woman coaching

Vrouwen zijn anders

prof. dr. Iris Sommer: ‘Lever en hart van vrouwen zijn anders dan van mannen. Hersenen zijn ook niet genderneutraal. Voor een werkgever is het gelijk behandelen van mannen en vrouwen geen goed idee! Daarom moeten ook mannelijke leiders zich verdiepen in het vrouwenbrein.’

Vrouwen denken en doen soms anders dan mannen. En daar zit een kracht, want daarom werken divers samengestelde teams zo goed. Ook worden er soms andere dingen van vrouwen verwacht en spelen er onbewust allerlei vooroordelen mee. Zowel in het werk van vrouwen als in hun privéleven.
Dat geldt voor mannen en vrouwen, maar bijvoorbeeld ook voor mensen van kleur, een bepaalde seksuele geaardheid of bijvoorbeeld dikke mensen of mannen met witte sokken in sandalen. Belangrijk is het om je daar bewust van te zijn. Daarom dit college voor mannelijke leiders, dat leert ze wat ze moeten weten over het vrouwenbrein, om hun vrouwelijke medewerkers beter te kunnen begeleiden.

Het online college/webinar ‘Wat mannelijke leiders moeten weten van het vrouwenbrein’ duurt een uur.
Sprekers zijn prof. dr. Iris Sommer, auteur vanhet boek
‘Het Vrouwenbrein’ en
drs. Vréneli Stadelmaier, expert rond vrouw en werk en auteur van ‘Een slimme meid is op haar
toekomst voorbereid’
en de bestseller : ‘F*ck die onzekerheid’


Take-away: inzicht, begrip en concrete tips

We hebben onze hoogopgeleide vrouwen hard nodig

Vrouwen stromen vaker en sneller uit dan mannen, of gaan 3 dagen in de week werken. En dat vind je als werkgever  jammer. Hoe hou je ze aan boord? Hoe haal je het beste uit de vrouwen in jouw team? Hoe zorg je ervoor dat vrouwen werkgeluk ervaren? (Weggevertje: werkgeluk is over het algemeen voor vrouwen belangrijker dan voor mannen, voor mannen spelen zaken als status weer een grotere rol). Hoe draag je bij aan een gezond zelfvertrouwen, dat vrouwen hun werk-privébalans op orde houden, grenzen tijdig aangeven, wat zijn de alarmsignalen?

Gratis deelname!
Omdat we het zo belangrijk vinden dat mannen zich ook scholen om vrouwen beter te kunnen begeleiden, en het probleem niet alleen bij vrouwen neerleggen (‘passen jullie je maar aan’), hebben we geen financiële drempel opgeworpen: deelname aan het college ‘Wat mannelijke leiders moeten weten van het vrouwenbrein’ is gratis!

 

De enige voorwaarde die we stellen is dat je man bent (of je man voelt), en leiding geeft aan vrouwen.

 

Deze workshop is niet bedoeld voor ccoaches die bij willen leren.

De sprekers

prof. dr. Iris Sommer-SheConsult

Prof. dr. Iris Sommer

In 2011 werd Iris Sommer benoemd tot hoogleraar psychiatrie aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Sinds 2016 is ze gasthoogleraar aan het Noorse Center of Excellence, Universiteit van Bergen.

Momenteel is zij hoogleraar Cognitieve aspecten van neurologische en psychiatrische stoornissen in de afdeling Neurowetenschappen van het UMCG. 

Ze ontving een Veni, Vidi, Clinical Fellowship, een TOP subsidie van ZonMw en onlangs een grote subsidie om de effecten van antipsychotische onderhoudsbehandeling in vroege psychose te bestuderen.

Meer

Professor Sommer werd verkozen tot lid van de Jonge Akademie van de KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen), is lid van het Permanente Comité voor grote onderzoeksinfrastructuur bij het NWO en van de Nederlandse Commissie voor Wetenschaps Integriteit (LOWI). 

Zij publiceerde drie populaire wetenschaps boeken. Het meest recente, Het vrouwenbrein, werd een nationale bestseller. 

.

Vreneli Stadelmaier-

Drs. Vréneli Stadelmaier

Vréneli Stadelmaier studeerde Bedrijfskunde in Groningen en voltooide studies m.b.t. coaching en persoonlijke ontwikkeling. 

Ze is auteur van verschillende boeken gericht op vrouwen en werk, en ze is spreker en loopbaancoach. Ze wil de ongelijkheid in de samenleving tussen mannen en vrouwen opheffen. Haar bijdrage is het ondersteunen van vrouwen in hun werk zodat ze met meer effect en plezier aan het werk zijn en blijven.

Voor haar initiatieven op het gebied van vrouwenemancipatie heeft ze de regeringsprijs voor emancipatie, de Joke Smit Prijs, gewonnen.

 

Meer

Zij schreef de bestseller ‘F*ck die Onzekerheid’ en ‘Een Slimme meid is op haar toekomst voorbereid, Survivalgids voor jonge ambitieuze vrouwen’ dat jonge vrouwen voorbereidt op de eerste 10 jaar na hun afstuderen.

Vréneli is directeur oprichter van SheConsult, sinds 2007 een landelijk opererend trainings-/coachingsbureau voor hoogopgeleide vrouwen met 22 vestigingen in Nederland. Ze  treedt regelmatig met haar theatercolleges op bij organisaties, netwerken, en in de theaters. Ze is regelmatig in media en ze is een actief vlogger.

Voor haar werk won Vréneli in 2015 de regeringsprijs voor vrouwen-emancipatie, de Joke Smit-prijs.

 

Interactief college

Het college/webinar duurt een uur, van 13.00u tot 14.00u, en is te volgen via Zoom of YouTube (beveiligde links).
Je gaat als man naar huis met het gevoel, ‘Oohhhh… daarom 🙁  Had ik het maar eerder geweten’. Je take-away is: 

  • je hebt meer inzicht in het denken en doen van je vrouwelijke medewerkers en collega’s
  • je haalt het beste uit je vrouwelijke collega’s
  • je bent in staat onnodige uitstroom van vrouwen te voorkomen
  • je kent de alarmsignalen
  • je gaat je eigen vrouw beter begrijpen (haha).

    Tijdens het college is er ruimte voor het stellen van vragen via de chatfunctie in Zoom of YouTube.

 

 

Nog wat achtergrondgegevens over vrouwen en werk

Gender gaat samen met verschillen in het brein, maar mannen en vrouwen blijken wel even intelligent. Hoe kan het dan dan 90% van de CEO’s man is en meer dan 90% van de secretaresses vrouw?  Hoe is het mogelijk dat we nog nooit een vrouwelijke minister-president hebben gehad? Hoe kan het dat we nog steeds veel meer mannelijke professoren, managers, bestuurders, ondernemers en profvoetballers hebben? Hoe is het mogelijk dat we anno 2021 nog steeds te maken hebben met een loonkloof van 16%? (Laat onderzoek zien van het Europees Parlement.) In Nederland zelf ligt dit iets lager, namelijk 15,2%. We zijn er dus nog lang niet.

feedback man women SheConsult

De wetenschap en het vrouwenbrein

Een van de wetenschappers die veel onderzoek gedaan heeft naar de verschillen tussen het mannen- en vrouwenbrein is prof. dr. Iris Sommer. Zij is neurowetenschapper en psychiater en zal dit college/webinar, samen met drs. Vréneli Stadelmaier, directeur van SheConsult, geven.

Iets dat opvalt in het vrouwenbrein is dat het fors kleiner is dan het mannenbrein. Het vrouwelijk hersenschors heeft maar liefst 17% minder zenuwcellen. Toch verschillen mannen en vrouwen niet in mate van intelligentie. Sommer zal je in dit college uitleggen hoe vrouwen compenseren voor hun kleinere hardware, maar ook ingaan op significante verschillen in persoonlijkheid en interesse. Daarnaast zal Sommer ingaan op het stress- en immuunsysteem, dat ook anders is bij vrouwen.

Drs. Stadelmaier zal op het onderzoek van prof. dr. Sommer inhaken vanuit de praktijk. Stadelmaiers jarenlange ervaring in het coachen van hoogopgeleide vrouwen en het onderzoek dat ze doet op gebied van vrouw & werk maakt dat ze weet waar deze vrouwen dagelijks tegenaan lopen in de werkcontext en óók hoe daar een positieve verandering in te bewerkstelligen is. (Ze heeft twee boeken geschreven over vrouwen en werk.)

Onderzoek (o.a. van McKinsey) blijft aantonen dat gemengde teams beter presteren, innovatiever zijn en minder last hebben van een tunnelvisie. Het blijkt dus juist dat die verschillen tussen mannen en vrouwen nuttig zijn! Dat ze elkaar goed aanvullen. Dus is het belangrijk om vrouwen aan boord te houden. Door meer inzicht te verkrijgen in hoe het vrouwenbrein werkt, zet je een grote stap in de goede richting!

VROUWEN LOPEN DUS OP HUN WERK TEGEN ANDERE ZAKEN AAN DAN MANNEN

Een werksetting kan tègen vrouwen werken.

Bijvoorbeeld: in van oudsher door mannen gedomineerde omgevingen gelden de mannelijke spelregels. In onze cultuur vinden we fulltime werkende vrouwen toch eigenlijk slechte moeders, en vinden we vakgebieden waar veel vrouwen werken toch minder waard dan bijvoorbeeld ruimtevaarttechniek.

Te bescheiden?
Maar ook in sollicitatieprocedures zien we dat vrouwen zich vaak te bescheiden presenteren en ook met een andere bril op bekeken worden. En bij ontslag zoeken vrouwen, vaker dan mannen, de schuld bij zichzelf, wat een aardige dip in hun zelfvertrouwen kan veroorzaken.

Vrouwen willen groeien
In maart dit jaar zijn we een collegereeks voor hoogopgeleide vrouwen gestart waarin wetenschappers, auteurs en coaches met steeds bijna 1000 vrouwen aan de slag zijn gegaan. De onderwerpen waren; Werk & Ambitie, Zelfvertrouwen, Overtuigingskracht, Strategisch spel, Omgaan met stress en Feedback. De deelnemers waren meer dan geëngageerd, we hebben meer dan 200 vragen ontvangen en ook besloten een volgende reeks te organiseren, start eind oktober.  Meer info >

Meer weten over de diensten van SheConsult?

heidi Dissel SheConsult

Ik ga graag met je in gesprek

SheConsult is actief voor veel werkgevers, waaronder overheden, advocatenkantoren, accountants, banken, fabrikanten, universiteiten en ziekenhuizen.

Gezien de grote verandering door de pandemie, zoals het hybride werken, de groei van stressklachten door de combinatie van werk en zorgtaken, vooral bij vrouwelijke medewerkers, zien we bij organisaties een groeiende behoefte aan instrumenten om hun medewerkers aan boord te houden. 

Wij hebben daarvoor verschillende instrumenten ontwikkeld, met niet in de laatste plaats persoonlijke coaching. Want niets helpt vaak beter dan een persoonlijk gesprek met iemand die vanuit een afstand en volledig onafhankelijk met je mee kan denken. Die richting kan geven. 

Ik ga graag met je in overleg. Plan een belafspraak in mijn agenda hieronder of maak telefonisch een afspraak om verder te praten.

Met collegiale groet,

Heidi Dissel

HR-Adviseur SheConsult
[email protected]t.nl  /  085 0605177

HIERONDER KUN JE DIRECT EEN TELEFONISCHE ADSPRAAK INPLANNEN

Laden...
De expertise van SheConsult en haar founder vormen frequent in kranten, tijdschriften
en op radio en televisie basis voor artikelen en interviews.
Klik hieronder voor meer info.

Enkele opdrachtgevers

EY, training coaching vrouwen

EY
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

logo Loyens Loeff coaching advocaten

LOYENS & LOEFF
Online colleges, individuele coachtrajecten, advies.

VERSCHILLENDE MINISTERIES
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RUG
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

logo-Allen & Overy, loopbaancoaching advocaten

ALLEN & OVERY
Individuele coachtrajecten

ERASMUS UNIVERSITEIT
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

dE BRAUW,blackstone ,Westbroek loopbaancoaching advocaten

DE BRAUW, BLACKSTONE, WESTBROEK
Individuele coachtrajecten.

KPN
Individuele coachtrajecten, ook voor andere telecom providers.

Stibbe-LOOPBAANCOACHING ONLINE

STIBBE

Online collegereeks, het vrouwenbrein, vrouwen zijn anders.

VBK UITGEVERS, VROUWEN COACHING

VBK, UITGEVERS
Individuele coachtrajecten, online collegereeks, het Vrouwenbrein, vrouwen zijn anders.

KADASTER
Individuele coachtrajecten, workshops, trainingen en theatercolleges.

Legal women vrouwennetwerk theatercolleges

LEGAL WOMEN
Events, trainingen & theatercolleges.

FIAT NEDERLAND
Individuele coachtrajecten.

SALESFORCE
Individuele coachtrajecten
& theatercollege.

SOLIS ZORGGROEP
Individuele coachtrajecten.

HEINEKEN
Individuele coachtrajecten & trainingen

NATUUR
MONUMENTEN
Individuele coachtrajecten.

CAPGEMINI
Individuele coachtrajecten & theatercolleges

RABO BANK
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

ABN – AMRO
Individuele coachtrajecten, masterclasses & theatercolleges.

MILIEUDIENST
RIJNMOND
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RTL 4
Individuele coachingstrajecten, ook voor andere omroepen.

KPMG
Individuele coachtrajecten, theatercolleges.

GEMEENTE UTRECHT
Individuele coachtrajecten, ook voor andere gemeenten.

Loading...