Waarom een aparte loopbaancoach
voor vrouwen? En hoe werkt Loopbaancoaching?

vrouw succes

Vrouwen zijn anders

Of dat nou komt doordat we zo geboren worden of omdat we zo zijn opgevoed, feit is dat we soms wat anders denken en doen mannen. En dat is onze kracht, want daarom werken divers samengestelde teams zo goed. Ook worden er soms andere dingen van ons verwacht worden en spelen er onbewust allerlei vooroordelen mee. Zowel in ons werk als in ons privéleven. Dat geldt voor mannen en vrouwen, maar bijvoorbeeld ook van mensen van kleur, een bepaalde seksuele geaardheid of bijvoorbeeld dikke mensen of mensen met witte sokken in sandalen. En dat is niet erg, zolang we ons daar maar van bewust zijn.

vrouwen lopen achter

De werksetting werkt tègen vrouwen

Maar in een werksetting kan het tègen vrouwen werken. Bijvoorbeeld: In van oudsher door mannen gedomineerde omgevingen gelden de mannelijke spelregels. In onze cultuur vinden we fulltime werkende vrouwen toch eigenlijk slechte moeders, en vinden we vakgebieden waar veel vrouwen werken toch minder waard dan bijvoorbeeld ruimtevaarttechniek. Maar ook in sollicitatieprocedures zien we dat vrouwen zich vaak te bescheiden presteren, en ook met een andere bril op bekeken worden. En bij ontslag zoeken vrouwen vaker dan mannen, de schuld bij zichzelf, wat een aardige dip in hun zelfvertrouwen kan veroorzaken.

Vrouwen lopen dus op hun werk tegen andere zaken aan dan mannen, en hebben dus andersoortige hulp daarbij nodig

Deskundige hulp

Die weet welke issues er kunnen spelen en hoe ze die moet aanvliegen. Die weet dat vrouwen op een andere manier leren dan mannen. En die bijvoorbeeld snap dat vrouwen stress afbouwen door te praten met andere vrouwen en dan mannen dat doen door te gaan fietsen of klussen.

SheConsult-coaches snappen dat.

SheConsult-coaches weten uit ervaring en vanuit kennis waar vrouwen tegenaan kunnen lopen. En natuurlijk is iedere vrouw anders (iedere man ook) en zijn bovenstaande voorbeelden enorm generaliserend en stigmatiserend. Maar ze raken toch de kern waar het om gaat. Zoals er ook verschillen zijn tussen het vrouwenhart en het mannenhart, vrouwenvoetbal en mannenvoetbal, herenschoenen en damesschoenen, zo is er ook verschil tussen vrouwencoaching en mannencoaching.

 

focus vrouwen
SheConsult-vrouw-research

Tijd voor reflectie. Wat kan je, wat wil je, waar word je blij van in je werk, en waarvan vooral niet? Wil je nieuwe doelen stellen?

We zien dat de toppers in de sport, het bedrijfsleven, de politiek en bij de overheid een coach hebben. Want een coach helpt je om het beste uit jezelf te halen.Een coach hebben is geen zwaktebod, maar een teken van wijsheid, drive, ambitie èn lef!

De coaches van SheConsult coachen uitsluitend op thema’s in relatie met werk. Niet zelden spelen er dan echter ook op persoonlijk vlak zaken die van invloed zijn op het werk, en andersom. Daar kun je dan niet omheen. En dat doen we dan ook niet.

Keuze stress?

Je kunt in ons land kiezen uit meer dan 63.000 coaches. Een aantal dat niet verbaast. Het is een onbeschermde titel. Iedereen mag zich coach noemen.

 

>>

Duizenden ongekwalificeerde 'coaches'


Wij vinden dit bizar. Het gaat immers vaak om wezenlijke problemen of de weg naar kansen. Het gaat over ervaringen, inzicht, visie, ambitie, jouw geluk en jouw succes en plezier in je werk. En plezier in je leven.

Wees dus uiterst kritisch bij de keuze van een coach.

Een SheConsult coach is gekwalificeerd

En belangrijk ze werkt vanuit kennis en kunde rond issues die professionele vrouwen raken. Ze is specialist.

 

 

 

 

 

Op een rij:

 

 • Met een SheConsult-coach kun je levelen.
 • Ze heeft een academische basis, is een gecertificeerd loopbaancoach en is deskundig op vrouwenthema’s.
 • Ze werkt resultaatgericht met je samen aan zaken als groei, ambitie, het overwinnen van hindernissen en het vinden van (een nieuwe?) richting om jouw doelstellingen te realiseren.
 • De focus ligt op duurzaam resultaat, geen quick fix maar een diepgaande transformatie.
 • De SheConsult coach herkent jouw situatie, is ook ervaringsdeskundige, en bovenal heeft ze de kennis van de issues waar jij als hoogopgeleide vrouw in en rond je werk mee kunt worstelen.
 • Ze is specialist.

 

 

 

 

Hoe werkt Loopbaancoaching? 

1. Selecteer een coach die bij jou past

Je kiest een loopbaancoach die bij je past. Dat kan gebaseerd op de locatie (handig dichtbij), maar ook inhoudelijk. Je weet dat alle SheConsult-coaches topgekwalificeerd zijn, maar hun achtergrond en hun coachaanbod naast de loopbaancoaching kan verschillen.

Stress? Burn-out?
Zo is bijvoorbeeld omgaan met stress en burn-out ècht anders dan vragen rondom zingeving,  je loopbaan, je work-life balance, het stellen van doelen etc.

2. Plan in de agenda van de coach een telefonische kennismaking

De praktijk heeft geleerd dat je uitstekend in ca. 20 minuten via de telefoon kunt vaststellen of jouw coachvraag adequaat wordt opgepakt en vaak voel je dan al snel of het klikt met de coach. In dit gesprek kun je ook bespreken hoe lang het traject gaat duren, wat de kosten zijn (dit staat overigens ook de site), en hoe e.e.a. praktisch werkt met facturatie, afspraken maken en verzetten, e.d.

 • Je plant (via het systeem hieronder, of op de pagina van de desbetreffende coach) in de agenda van die coach de afspraak. Zij belt je dan op op het afgesproken tijdstip. Zo simpel is het.
  Dit gesprek is kosteloos.
3. Eerste coachgesprek

In het eerste gesprek (op locatie bij de coach of via Skype) staat jouw coachvraag centraal. De coach werkt volgens een methode die ruimte laat om in te spelen op wat er op dat moment aan de orde moet komen.  Dat is meestal een combinatie van zaken, afhankelijk van jouw doelstellingen. Vaak is onzekerheid een fundament dat gevolgen heeft op meerdere terreinen. Van work-life balance tot ambitie vormgeven en bijvoorbeeld personal branding. De coach houdt de grote lijn in de gaten, om uiteindelijk je doelstelling te bepalen en….je krijgt vast huiswerk mee 🙂 .

Stress? Burn-out?
Zo is bijvoorbeeld omgaan met stress en burn-out ècht anders dan vragen rondom zingeving,  je loopbaan, je work-life balance, het stellen van doelen etc.

4. Plan je online de vervolgafspraken en de evaluatie

Supersimpel: online heb je toegang tot de agenda van je coach, zodat je met één klik je vervolgafspraken kunt maken of afspraken kunt verzetten.

De coach zal ieder gesprek beginnen met een evaluatie van het vorige gesprek. Aan het einde van het traject vindt er een totale evaluatie plaats.

 

diversiteit in organisatie

Wat kost het?

Het uurtarief van een SheConsult coach ligt op € 198,- per uur, excl BTW. 

In dit tarief zit:

 • voorbereiding
 • telefonische ondersteuning van de coach
 • online ondersteuning van de coach
 • afhankelijk van de coachvraag: boeken en/of het SheMasterplan (de werkmap voor loopbaanvragen, ontwikkeld door SheConsult)
 • toetreden tot de community van SheConsult, net netwerk van alle vrouwen die sinds 2007 door SheConsult zijn gecoacht of getraind en sisterhood in de praktijk brengen

Voor werkgevers dus alle reden dus om door te gaan of te starten met serieus diversiteitsbeleid. Wij helpen je graag.

Burn-out
Overigens, als je 42-plus bent met burn-outklachten, laat even checken bij een overgangspoli (niet je huisarts, tenzij je echt een goede moderne huisarts hebt) of het geen overgangsklachten zijn! Die zijn namelijk redelijk simpel en effectief aan te pakken :-).

Doe dat eerst, en maak dan, als het weer goed met je gaat, een afspraak met een coach. Dat hoeft dan niet een in burn-out gespecialiseerde coach te zijn; al onze coaches kunnen je helpen met je vraag ‘Hoe nu verder’.

Q & A

Jullie zijn niet goedkoop

Klopt. Er zijn in ons land 63.000 ingeschreven coaches. Het is geen beschermd beroep. Natuurlijk zit daar dan ook verschil in. In kwaliteit en tarief. En vooral, zo weten wij, in de effectiviteit en de snelheid van het resultaat. 

De SheConsult coaches zijn specialist. Ze zijn net als de advocaat of medisch specialist academisch opgeleid en werken op dat niveau. Ze zijn lid van een beroepsvereniging en houden hun vak bij. Daar hoort een professioneel academisch tarief bij. Bovendien levert SheConsult extra’s in de vorm van literatuur of een werkboek, toetreding tot het netwerk van SheConsult en gratis webinars iedere maand.

.

Ok, de man is de norm, maar Ik wil geen halve kerel worden

Nee, dat willen wij ook niet! Waar wij je graag bij helpen is het ontsluieren van jouw uniek zelf. Jouw unieke, krachtige, effectieve en onweerstaanbare combinatie van mannelijke en vrouwelijke eigenschappen.

Jullie zijn seksistisch

Seksisme is discriminatie op grond van geslacht. Dat klopt, dat doen we. We coachen geen mannen omdat daar onze expertise niet zit. Maar als een man persé door ons gecoacht wil worden gaan we uiteraard kijken of we hem kunnen helpen. 

Iedere coach kan toch vrouwen coachen?

Ja vast. Maar je moet het zo zien. Je hebt de Action, veel spullen voor weinig geld. Van alles wat. Maar als je een goede pan wilt hebben, of een goede BH, dan ga naar de specialist. Het kost wat, maar dan heb je ook wat! En daar heb je veel langer plezier van.

.

Is er ook een HeConsult?

Goed idee! Wij gaan het niet oppakken maar dat is vast een gat in de markt! 

Want mannen zijn ook anders. Bijvoorbeeld hoe ze oordelen, waarom ze welke keuzes maken en hoe ze problemen oppakken of kansen grijpen. En hoe ze denken en doen mbt de criteria van het samenstellen van een sterk team. Dus mischien eigenlijk toch wel een goed idee om op te pakken:-)

.

Hebben jullie ook mannelijke coaches?

Nee, omdat mannen op een andere wijze gesocialiseerd zijn dan vrouwen is het voor mannen lastig te begrijpen welke weg vrouwen hebben afgelegd en waar vrouwen tegenaan lopen. Net zo goed als een witte man niet kan invoelen wat een zwarte man meemaakt in zijn leven. Wij vinden het belangrijk dat onze coaches kunnen invoelen waar onze klanten staan, welke weg ze hebben afgelegd, en welke hobbels er nog zouden kunnen komen.

Overigens zien we wèl het nut van mannelijke coaches, als je wil weten hoe je een vent met een rok aan moet worden 🙂

.

Hebben jullie ook coaches van een andere kleur?

Ja, één. En dat is veel te weinig! We hebben er veel aangedaan om juist ook coaches te vinden met een andere achtergrond. Vinden we belangrijk. Is blijkbaar ingewikkeld. Dus ken je een goede en gekwalificeerde loopbaancoach van kleur, attendeer haar alsjeblieft op SheConsult.

.

Ik baal over dat gezeur over mijn vrouw zijn. Er is geen verschil.

Mooi, wij vinden jou zelfs beter dan een vent. Omdat we weten dat jij er harder voor hebt moeten knokken, dat je meer in huis hebt aan competenties en kwalificaties om daar te komen waar je nu bent. En dat is top! En geweldig dat jij daar bent gekomen. Maar er zijn misschien ook vrouwen die net iets minder geluk hebben gehad, die niet beter maar wel minstens net zo goed zijn als hun mannelijke collega. Die vrouwen hebben dan pech dat ze vrouw zijn, want zonder een beetje hulp komen ze er net niet. Daar zijn wij voor. Om die vrouwen net dat duwtje van kennis, uitbreiding van hun handelingsrepertoir, zelfvertrouwen te geven en de onweerstaanbare combinatie van hun masculiniteit en femininiteit te laten ontdekken waarmee het wel lukt. En weet je wat zo mooi is, jij kunt daarbij helpen! Join us in sisterhood!

.

Moeder zijn en carrière is niet te combineren

Wat een kul! Er zijn talloze voorbeelden van  vrouwen die in praktijk laten zien dat het wèl kan. En weet je waar al die vrouwen goed in zijn? In hulp vragen! Hulp vragen thuis, en hulp vragen op hun werk. Hulp vragen is geen teken van zwakte maar juist van zelfbewustzijn en kracht.

.

Hoe werkt jullie community?

Alle vrouwen die door ons gecoacht worden zijn doordrongen van de sisterhood gedachte en brengen die in de praktijk. Omdat we sinds 2007 actief zijn is dat inmiddels een reusachtig netwerk. Heel concreet kan dat betekenen dat als jij een netwerkvraag hebt wij gaan kijken wie in ons netwerk je daarbij kan helpen. Zo helpen we elkaar.

.

.

Laden...

Enkele voorbeelden van werkgevers die vertrouwen op de kwaliteit van SheConsult

EY
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

KPN
Individuele coachtrajecten, ook voor andere telecom providers.

Verschillende Ministeries
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RUG
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges, ook voor andere universiteiten.

KADASTER
Individuele coachtrajecten, workshops, trainingen en theatercolleges.

ERASMUS UNIVERSITEIT
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

FIAT NEDERLAND
Individuele coachtrajecten.

SALESFORCE
Individuele coachtrajecten
& theatercollege.

SOLIS ZORGGROEP
Individuele coachtrajecten.

HEINEKEN
Individuele coachtrajecten & trainingen

NATUUR
MONUMENTEN
Individuele coachtrajecten.

CAPGEMINI
Individuele coachtrajecten & theatercolleges

RABO BANK
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

ABN - AMRO
Individuele coachtrajecten, masterclasses & theatercolleges.

MILIEUDIENST
RIJNMOND
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RTL 4
Individuele coachingstrajecten, ook voor andere omroepen.

KPMG
Individuele coachtrajecten, theatercolleges.

GEMEENTE UTRECHT
Individuele coachtrajecten, ook voor andere gemeenten.

Loading...