Selecteer een pagina

Je wilt je talent aan boord houden en laten groeien

Waarom een aparte loopbaancoach voor vrouwen?

Waarom SheConsult?

vrouw succes

Vrouwen zijn anders dan mannen.

Of dat nou komt doordat we zo geboren worden of omdat we zo zijn opgevoed, feit is dat we soms wat anders denken en doen mannen. En dat is onze kracht, want daarom werken divers samengestelde teams zo goed. Ook worden er soms andere dingen van ons verwacht worden en spelen er onbewust allerlei vooroordelen mee. Zowel in ons werk als in ons privéleven. Dat geldt voor mannen en vrouwen, maar bijvoorbeeld ook van mensen van kleur, een bepaalde seksuele geaardheid of bijvoorbeeld dikke mensen of mensen met witte sokken in sandalen. En dat is niet erg, zolang we ons daar maar van bewust zijn.

vrouwen lopen achter

De werksetting werkt tègen vrouwen

Maar in een werksetting kan het tègen vrouwen werken. Bijvoorbeeld: In van oudsher door mannen gedomineerde omgevingen gelden de mannelijke spelregels. In onze cultuur vinden we fulltime werkende vrouwen toch eigenlijk slechte moeders, en vinden we vakgebieden waar veel vrouwen werken toch minder waard dan bijvoorbeeld ruimtevaarttechniek. Maar ook in sollicitatieprocedures zien we dat vrouwen zich vaak te bescheiden presteren, en ook met een andere bril op bekeken worden. En bij ontslag zoeken vrouwen vaker dan mannen, de schuld bij zichzelf, wat een aardige dip in hun zelfvertrouwen kan veroorzaken.

Vrouwen lopen dus op hun werk tegen andere zaken aan dan mannen, en hebben dus andersoortige hulp daarbij nodig

Deskundige hulp

Die weet welke issues er kunnen spelen en hoe ze die moet aanvliegen. Die weet dat vrouwen op een andere manier leren dan mannen. En die bijvoorbeeld snap dat vrouwen stress afbouwen door te praten met andere vrouwen en dan mannen dat doen door te gaan fietsen of klussen.

SheConsult-coaches snappen dat.

SheConsult-coaches weten uit ervaring en vanuit kennis waar vrouwen tegenaan kunnen lopen. En natuurlijk is iedere vrouw anders (iedere man ook) en zijn bovenstaande voorbeelden enorm generaliserend en stigmatiserend. Maar ze raken toch de kern waar het om gaat. Zoals er ook verschillen zijn tussen het vrouwenhart en het mannenhart, vrouwenvoetbal en mannenvoetbal, herenschoenen en damesschoenen, zo is er ook verschil tussen vrouwencoaching en mannencoaching.

 

focus vrouwen

Voordelen van coaching door SheConsult

 

 

 

 

ontslag outplacement

 

 

 • Met een SheConsult-coach kun je levelen.
 • Ze heeft een academische basis, is een gecertificeerd loopbaancoach en is deskundig op vrouwenthema’s.
 • Ze werkt resultaatgericht met je samen aan zaken als groei, ambitie, het overwinnen van hindernissen en het vinden van (een nieuwe?) richting om jouw doelstellingen te realiseren.
 • De focus ligt op duurzaam resultaat, geen quick fix maar een diepgaande transformatie.
 • De SheConsult coach herkent jouw situatie, is ook ervaringsdeskundige, en bovenal heeft ze de kennis van de issues waar jij als hoogopgeleide vrouw in en rond je werk mee kunt worstelen.
 • Ze is specialist.

 

 

 

 

diversiteit in organisatie

Wat kost het?

Het uurtarief van een SheConsult coach ligt op € 198,- per uur, excl BTW. 

In dit tarief zit:

 • voorbereiding
 • telefonische ondersteuning van de coach
 • online ondersteuning van de coach
 • afhankelijk van de coachvraag: boeken en/of het SheMasterplan (de werkmap voor loopbaanvragen, ontwikkeld door SheConsult)
 • toetreden tot de community van SheConsult, net netwerk van alle vrouwen die sinds 2007 door SheConsult zijn gecoacht of getraind en sisterhood in de praktijk brengen

Voor werkgevers dus alle reden dus om door te gaan of te starten met serieus diversiteitsbeleid. Wij helpen je graag.

Q & A

Jullie zijn niet goedkoop

Klopt. Er zijn in ons land 63.000 ingeschreven coaches. Het is geen beschermd beroep. Natuurlijk zit daar dan ook verschil in. In kwaliteit en tarief. En vooral, zo weten wij, in de effectiviteit en de snelheid van het resultaat. 

De SheConsult coaches zijn specialist. Ze zijn net als de advocaat of medisch specialist academisch opgeleid en werken op dat niveau. Ze zijn lid van een beroepsvereniging en houden hun vak bij. Daar hoort een professioneel academisch tarief bij. Bovendien levert SheConsult extra’s in de vorm van literatuur of een werkboek, toetreding tot het netwerk van SheConsult en gratis webinars iedere maand.

.

Ok, de man is de norm, maar Ik wil geen halve kerel worden

Nee, dat willen wij ook niet! Waar wij je graag bij helpen is het ontsluieren van jouw uniek zelf. Jouw unieke, krachtige, effectieve en onweerstaanbare combinatie van mannelijke en vrouwelijke eigenschappen.

Jullie zijn seksistisch

Seksisme is discriminatie op grond van geslacht. Dat klopt, dat doen we. We coachen geen mannen omdat daar onze expertise niet zit. Maar als een man persé door ons gecoacht wil worden gaan we uiteraard kijken of we hem kunnen helpen. 

Iedere coach kan toch vrouwen coachen?

Ja vast. Maar je moet het zo zien. Je hebt de Action, veel spullen voor weinig geld. Van alles wat. Maar als je een goede pan wilt hebben, of een goede BH, dan ga naar de specialist. Het kost wat, maar dan heb je ook wat! En daar heb je veel langer plezier van.

.

Is er ook een HeConsult?

Goed idee! Wij gaan het niet oppakken maar dat is vast een gat in de markt! 

Want mannen zijn ook anders. Bijvoorbeeld hoe ze oordelen, waarom ze welke keuzes maken en hoe ze problemen oppakken of kansen grijpen. En hoe ze denken en doen mbt de criteria van het samenstellen van een sterk team. Dus mischien eigenlijk toch wel een goed idee om op te pakken:-)

.

Hebben jullie ook mannelijke coaches?

Nee, omdat mannen op een andere wijze gesocialiseerd zijn dan vrouwen is het voor mannen lastig te begrijpen welke weg vrouwen hebben afgelegd en waar vrouwen tegenaan lopen. Net zo goed als een witte man niet kan invoelen wat een zwarte man meemaakt in zijn leven. Wij vinden het belangrijk dat onze coaches kunnen invoelen waar onze klanten staan, welke weg ze hebben afgelegd, en welke hobbels er nog zouden kunnen komen.

Overigens zien we wèl het nut van mannelijke coaches, als je wil weten hoe je een vent met een rok aan moet worden 🙂

.

Hebben jullie ook coaches van een andere kleur?

Ja, één. En dat is veel te weinig! We hebben er veel aangedaan om juist ook coaches te vinden met een andere achtergrond. Vinden we belangrijk. Is blijkbaar ingewikkeld. Dus ken je een goede en gekwalificeerde loopbaancoach van kleur, attendeer haar alsjeblieft op SheConsult.

.

Ik baal over dat gezeur over mijn vrouw zijn. Er is geen verschil.

Mooi, wij vinden jou zelfs beter dan een vent. Omdat we weten dat jij er harder voor hebt moeten knokken, dat je meer in huis hebt aan competenties en kwalificaties om daar te komen waar je nu bent. En dat is top! En geweldig dat jij daar bent gekomen. Maar er zijn misschien ook vrouwen die net iets minder geluk hebben gehad, die niet beter maar wel minstens net zo goed zijn als hun mannelijke collega. Die vrouwen hebben dan pech dat ze vrouw zijn, want zonder een beetje hulp komen ze er net niet. Daar zijn wij voor. Om die vrouwen net dat duwtje van kennis, uitbreiding van hun handelingsrepertoir, zelfvertrouwen te geven en de onweerstaanbare combinatie van hun masculiniteit en femininiteit te laten ontdekken waarmee het wel lukt. En weet je wat zo mooi is, jij kunt daarbij helpen! Join us in sisterhood!

.

Moeder zijn en carrière is niet te combineren

Wat een kul! Er zijn talloze voorbeelden van  vrouwen die in praktijk laten zien dat het wèl kan. En weet je waar al die vrouwen goed in zijn? In hulp vragen! Hulp vragen thuis, en hulp vragen op hun werk. Hulp vragen is geen teken van zwakte maar juist van zelfbewustzijn en kracht.

.

Hoe werkt jullie community?

Alle vrouwen die door ons gecoacht worden zijn doordrongen van de sisterhood gedachte en brengen die in de praktijk. Omdat we sinds 2007 actief zijn is dat inmiddels een reusachtig netwerk. Heel concreet kan dat betekenen dat als jij een netwerkvraag hebt wij gaan kijken wie in ons netwerk je daarbij kan helpen. Zo helpen we elkaar.

.

.

Met dezelfde positieve en energieke vibe als Vreneli bij DNB binnenstapte, hield ze ook een presentatie voor ons vrouwennetwerk. Een uurtje is kort als het gevuld is met herkenbare persoonlijke voorbeelden, aansprekende anekdotes en goed tips. Ik gun iedereen die weleens onzeker is een uurtje met Vreneli. 

Marly van Horck

De Nederlandsche Bank

The questions really indicated that the audience started analysing themselves with respect to the impostor syndrome. Most of all, it was amazingly beautiful to observe that the atmosphere had shifted in such a way that people opened up and showed vulnerability in the questions they asked and comments they gave. 

Julia Heuritsch

Leiden University

Deze bijzondere vrouw, die lekker de grenzen op durft te zoeken en op het randje durft te lopen, was onze absolute topspreker op het Empower Women 010 Event van 2019 in Rotterdam. Deze vrouw is op een zeer charmante en humoristische wijze vlijmscherp. Ze is zacht als het kan en hard als het moet. 

Cor van der Graag

Business Optimizer

Gebrek aan zelfvertrouwen is bij vrouwen vaker een belemmering

Het-bedriegersyndroom-70% van de vrouwen lijdt aan het Impostor Syndrome, de angst om door de mand te vallen. Je weet dat je het kunt, en tòch twijfel je of je goed genoeg bent. Dat maakt dat je perfectionistisch wordt en veel te hard gaat werken, en/of je vertoont vluchtgedrag en gaat uitdagingen uit de weg. Beide zijn niet goed voor je carrière en je nachtrust.

De SheConsult founder en loopbaancoach Vréneli Stadelmaier heeft over dit onderwerp een bestseller geschreven en houdt  theatercolleges bij bedrijven, universiteiten en overheden over dit thema.

Tevens heeft ze een effectieve coachmethodiek ontwikkeld om van het Impostor Syndrome af te komen. Alle SheConsult-coaches zijn hierin getraind.

Zelfvertrouwen Coach Boek fuck

Persoonlijke adviseur voor werkgevers

Voor werkgevers is Heidi Dissel het aanspreekpunt. Zij adviseert vanuit ruime ervaring werkgevers m.b.t. het inzetten van een SheConsult-coachpool, trainingen en workshops en theatercolleges. Klik hier voor het ontvangen van meer info.
Heidi kan je sparringpartner zijn die met je meedenkt en adviseert over vraagstukken die spelen in je team of individueel. Of het nu gaat om één medewerker of je hele organisatie, zij kijkt iedere keer opnieuw hoe we vanuit SheConsult een passende oplossing kunnen bieden.
Haar ervaring als ondernemer in het opzetten van succesvolle bedrijven en netwerken in de diverse branches maakt haar een echte generalist. Binnen al haar werkzaamheden staan het leggen van verbinding en het opbouwen van duurzame relaties centraal.

We adviseren vanuit ervaring
Binnen haar rol is Heidi verantwoordelijk voor het strategisch en praktisch meedenken met organisaties in deze snel veranderende wereld. Zij begrijpt dat NU het moment is voor bedrijven en instellingen om in te spelen op de huidige situatie en na de corona crisis. Dat de wereld nooit meer hetzelfde zal zijn.

Diversiteit blijft belangrijk, juist nu
Maar we weten ook dat zodra er crisis is, diversiteit zo ongeveer het eerste onderwerp is dat sneuvelt. Dat alles waar je jaren aan gewerkt hebt, zomaar van tafel geveegd kan gaan worden. En dat wil je als organisatie niet. Je wilt toekomstbestendig zijn of worden, en diversiteit is daar een onlosmakelijk onderwerp van.

Directie, managers, bestuurders en medewerkers weten allemaal dat er nu iets van hun ‘verander-DNA’ wordt gevraagd en staan meer dan ooit open voor verandering, dus dit is de kans om diversiteit een krachtige impuls te geven. Maar hoe gaan we dat dan doen en hoe pakken we dat aan? Wat heeft jouw organisatie nodig aan coaching en training om er straks weer te staan?

Vanuit SheConsult denkt Heidi mee over deze actuele vraagstukken. Belangrijke pijlers in een partnership met She Consult zijn transparantie, kwaliteit en vertrouwen.

 

Meer weten?
Mail Heidi Dissel op heidi.dissel@sheconsult.nl of bel 085-060.5177.

Plan van aanpak
Samen maken we een strategisch plan en zetten we precies die de topcoaches in die bij jouw organisatie passen. Denk aan thema’s als:

 • Vlootschouw: welke vrouwelijke medewerkers hebben potentie en hoe kunnen we die potentie verzilveren?
 • Hoe kunnen we onze vrouwelijke aankomende managers voorbereiden op hun rol?
 • Diversiteit vraagt ook cultuurverandering. Welke cultuurverandering wil ik doorvoeren?
 • Thuiswerken stelt vrouwen vaak voor andere issues dan mannen. Hoe kunnen we onze vrouwelijke medewerkers daarbij ondersteunen?
 • Hoe voorkomen we dat vrouwen gaan uitvallen/ een burn-out krijgen? Hoe gaan we om met alle stress die hierbij komt kijken?
 • Hoe nemen we vrouwelijk leiderschap mee in deze transformatie?
 • Hoe zorgen we ervoor dat vrouwen hun ambitie vasthouden? Ook als er kinderen komen?
 • Welke coach- en trainingstrajecten hebben wij hiervoor nodig?

Aanpakken
Door het centraal stellen van de uitdagingen van de organisatie weet zij als geen ander de juiste schakels met elkaar te verbinden en samen een oplossing op maat te creëren die passend is bij het vraagstuk van de organisatie.
De doorvertaling van de oplossing pakt ze op met het team topcoaches van SheConsult, zodat een op maat gemaakt programma naadloos aansluit op de behoefte van de organisatie.

diversiteit in organisatie heidi Dissel SheConsult

Enkele voorbeelden van werkgevers die vertrouwen op de kwaliteit van SheConsult

EY, training coaching vrouwen

EY
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

logo Loyens Loeff coaching advocaten

LOYENS & LOEFF
Online colleges, individuele coachtrajecten, advies.

VERSCHILLENDE MINISTERIES
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RUG
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

logo-Allen & Overy, loopbaancoaching advocaten

ALLEN & OVERY
Individuele coachtrajecten

ERASMUS UNIVERSITEIT
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

dE BRAUW,blackstone ,Westbroek loopbaancoaching advocaten

DE BRAUW, BLACKSTONE, WESTBROEK
Individuele coachtrajecten.

KPN
Individuele coachtrajecten, ook voor andere telecom providers.

Stibbe-LOOPBAANCOACHING ONLINE

STIBBE

Online collegereeks, het vrouwenbrein, vrouwen zijn anders.

VBK UITGEVERS, VROUWEN COACHING

VBK, UITGEVERS
Individuele coachtrajecten, online collegereeks, het Vrouwenbrein, vrouwen zijn anders.

KADASTER
Individuele coachtrajecten, workshops, trainingen en theatercolleges.

Legal women vrouwennetwerk theatercolleges

LEGAL WOMEN
Events, trainingen & theatercolleges.

FIAT NEDERLAND
Individuele coachtrajecten.

SALESFORCE
Individuele coachtrajecten
& theatercollege.

SOLIS ZORGGROEP
Individuele coachtrajecten.

HEINEKEN
Individuele coachtrajecten & trainingen

NATUUR
MONUMENTEN
Individuele coachtrajecten.

CAPGEMINI
Individuele coachtrajecten & theatercolleges

RABO BANK
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

ABN - AMRO
Individuele coachtrajecten, masterclasses & theatercolleges.

MILIEUDIENST
RIJNMOND
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RTL 4
Individuele coachingstrajecten, ook voor andere omroepen.

KPMG
Individuele coachtrajecten, theatercolleges.

GEMEENTE UTRECHT
Individuele coachtrajecten, ook voor andere gemeenten.

Loading...