Voor Werkgevers

Houd als werkgever je talent
aan
boord en laat ze groeien

Waarom Loopbaancoaching voor Hoogopgeleide Vrouwen

vrouw succes

Vrouwen zijn anders dan mannen

Of dat nou komt doordat we zo geboren worden of omdat we zo zijn opgevoed, feit is dat we soms wat anders denken en doen mannen. En dat is onze kracht, want daarom werken divers samengestelde teams zo goed. Ook worden er soms andere dingen van ons verwacht worden en spelen er onbewust allerlei vooroordelen mee. Zowel in ons werk als in ons privéleven. Dat geldt voor mannen en vrouwen, maar bijvoorbeeld ook van mensen van kleur, een bepaalde seksuele geaardheid of bijvoorbeeld mensen met overgewicht of mensen met witte sokken in sandalen. En dat is niet erg, zolang we ons daar maar van bewust zijn.

vrouwen lopen achter

De werksetting werkt tegen vrouwen

In een werksetting kan het tegen vrouwen werken. Bijvoorbeeld in van oudsher door mannen gedomineerde omgevingen gelden de mannelijke spelregels. In onze cultuur vinden we fulltime werkende vrouwen toch eigenlijk slechte moeders, en vinden we vakgebieden waar veel vrouwen werken toch minder waard dan bijvoorbeeld ruimtevaarttechniek. Maar ook in sollicitatieprocedures zien we dat vrouwen zich vaak te bescheiden presteren, en ook met een andere bril op bekeken worden. En bij ontslag zoeken vrouwen vaker dan mannen, de schuld bij zichzelf, wat een aardige dip in hun zelfvertrouwen kan veroorzaken.

Onze coaching & training programma's

Vrouwen hebben in hun werk dus een ander soort hulp nodig

Deskundige hulp

Doordat vrouwen anders denken èn anders behandeld worden, hebben hoogopgeleide vrouwen een ander soort coaching nodig. Hoogopgeleide vrouwen coachen en trainen vraagt om andere kwaliteiten, andere ervaringen en gedegen kennis en kunde. De SheConsult coaches en trainers zijn gecertificeerd loopbaancoach. Allen met een academische basis. Ze zijn getraind op vrouwelijk persoonlijk leiderschap. SheConsult is specialist. Dat maakt ons efficiënt en effectief.

Onze coaches begrijpen waar vrouwen tegenaan lopen

SheConsult-coaches weten uit ervaring en vanuit kennis waar vrouwen tegenaan kunnen lopen. Natuurlijk is iedere vrouw anders (iedere man ook). En de bovenstaande voorbeelden zijn enorm generaliserend en stigmatiserend. Maar ze raken toch de kern waar het om gaat. Zoals er ook verschillen zijn tussen het vrouwenhart en het mannenhart, vrouwenvoetbal en mannenvoetbal, heren schoenen en dames schoenen, zo is er ook verschil tussen vrouwen coaching en mannen coaching.

focus vrouwen
certificaten-Coaching

Over de uitzonderlijke kwaliteit van de 22 SheConsult-coaches

 

Met een SheConsult-coach kunnen je medewerkers levelen. Ze heeft een gekwalificeerde en academische basis. Ze herkent de verschillende situaties, is ervaringsdeskundige, en bovenal heeft ze de kennis van de issues waar hoogopgeleide vrouwen  in en rond hun werk mee kunnen worstelen.

SheConsult is de specialist in het coachen van vrouwen in het benutten van hun potentieel. SheConsult coaches hebben expertise rond Vrouwelijk Leiderschap en het coachen van professionele hoogopgeleide vrouwen. Bovendien hebben zij zelf ook werkervaring in masculiene werkomgevingen.

Bij onze coaches kun je aan één thema werken of aan meerdere thema’s. Vaak zijn thema’s ook met elkaar verweven. Onze coaches weten hoe ze daarmee om moeten gaan.

Waar we niet zo van zijn

Zweven
We zijn niet zo van het zweven, ook niet van de psychoanalyse waarin we sessies lang gaan wroeten in je verleden om jouw NU te kunnen duiden.
We inviteren geen goddelijke hulptroepen en voorgaande levens in onze coachsessies, om maar eens een paar voorbeeld uit het rijke en creatieve aanbod in coachland te noemen.


‘Life changing’
Sommige roepen dat coaching een persoonlijk ontwikkelingsproces is, dat zelfs life changing moet zijn. Dat kan. Dat maken we ook regelmatig mee. Maar voor ons is coaching: in een beperkt aantal gesprekken met beide benen op de grond, reflecteren op jezelf, op je handelingsrepertoire en gedrag, en je omgeving. We brengen wensen, oorzaken en gevolgen in kaart en spreken concrete stappen. Daar boeken we snel resultaat mee. 

Natuurlijk werken we af en toe met tools die op puur wetenschappelijke grond onverklaarbaar maar toch super werken. Onze coaching is vooral praktisch en evidence based. De ervaring leert dat dit werkt. 

Daarnaast houden niet van de slachtofferrol, of de calimero-rol. Soms zijn dingen niet eerlijk, rottig en verdrietig. Dat mag er zijn. Maar uiteindelijk is de vraag hoe jij er mee om gaat. Daar helpen we je graag bij.

Werkervaring 

 

 

 • HR directie- en management functies 36% 36%
 • Senior Management functies 56% 56%
 • Onderwijs & Wetenschap 23% 23%
 • Overheid en politiek 30% 30%
 • C-level en/of RvT 26% 26%
 • Consultancy functies 65% 65%
De expertise van SheConsult en haar founder in de media

Persoonlijke adviseur voor werkgevers

Voor werkgevers is Heidi Dissel het aanspreekpunt. Zij adviseert vanuit ruime ervaring werkgevers m.b.t. het inzetten van een SheConsult-coachpool, trainingen en workshops en theatercolleges. Heidi kan je sparringpartner zijn die met je meedenkt en adviseert over vraagstukken die spelen in je team of individueel. Of het nu gaat om één medewerker of je hele organisatie, zij kijkt iedere keer opnieuw hoe we vanuit SheConsult een passende oplossing kunnen bieden.

Adviseren vanuit ervaring
Binnen haar rol is Heidi verantwoordelijk voor het strategisch en praktisch meedenken met organisaties in deze snel veranderende wereld. Haar ervaring als ondernemer in het opzetten van succesvolle bedrijven en netwerken in de diverse branches maakt haar een echte generalist. Binnen al haar werkzaamheden staan het leggen van verbinding en het opbouwen van duurzame relaties centraal. Zij begrijpt dat nu het moment is voor bedrijven en instellingen om in te spelen op de huidige situatie na de Corona crisis. 

Diversiteit 
In een crisis is diversiteit zo ongeveer het eerste onderwerp is dat sneuvelt. Dat alles waar je jaren aan gewerkt hebt, zomaar van tafel geveegd kan gaan worden. En dat wil je als organisatie niet. Je wilt toekomstbestendig zijn of worden, en diversiteit is daar een onlosmakelijk onderwerp van.

Directie, managers, bestuurders en medewerkers weten allemaal dat er nu iets van hun ‘verander-DNA’ wordt gevraagd en staan meer dan ooit open voor verandering, dus dit is de kans om diversiteit een krachtige impuls te geven. Maar hoe gaan we dat dan doen en hoe pakken we dat aan? Wat heeft jouw organisatie nodig aan coaching en training om er straks weer te staan? Vanuit SheConsult denkt Heidi mee over deze actuele vraagstukken. Belangrijke pijlers in een partnership met She Consult zijn transparantie, kwaliteit en vertrouwen.

Meer weten? Je kan Heidi Dissel bereiken op [email protected] of 085-060.5177.

Plan van aanpak

Samen maken we een strategisch plan en zetten we precies die de topcoaches in die bij jouw organisatie passen. Denk aan thema’s als:

 • Vlootschouw: welke vrouwelijke medewerkers hebben potentie en hoe kunnen we die potentie verzilveren?
 • Hoe kunnen we onze vrouwelijke aankomende managers voorbereiden op hun rol?
 • Diversiteit vraagt ook cultuurverandering. Welke cultuurverandering wil ik doorvoeren?
 • Thuiswerken stelt vrouwen vaak voor andere issues dan mannen. Hoe kunnen we onze vrouwelijke medewerkers daarbij ondersteunen?
 • Hoe voorkomen we dat vrouwen gaan uitvallen/ een burn-out krijgen? Hoe gaan we om met alle stress die hierbij komt kijken?
 • Hoe nemen we vrouwelijk leiderschap mee in deze transformatie?
 • Hoe zorgen we ervoor dat vrouwen hun ambitie vasthouden? Ook als er kinderen komen?
 • Welke coach- en trainingstrajecten hebben wij hiervoor nodig?

Aanpakken
Door het centraal stellen van de uitdagingen van de organisatie weet zij als geen ander de juiste schakels met elkaar te verbinden en samen een oplossing op maat te creëren die passend is bij het vraagstuk van de organisatie.
De doorvertaling van de oplossing pakt ze op met het team topcoaches van SheConsult, zodat een op maat gemaakt programma naadloos aansluit op de behoefte van de organisatie.

diversiteit in organisatie heidi Dissel SheConsult

Boek hier kosteloos een telefonische kennismaking met een coach òf maak een afspraak met Heidi Dissel of Lisanne Kemp.

Laden...

Enkele voorbeelden van werkgevers die vertrouwen op de kwaliteit van SheConsult

EY, training coaching vrouwen

EY
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

logo Loyens Loeff coaching advocaten

LOYENS & LOEFF
Online colleges, individuele coachtrajecten, advies.

VERSCHILLENDE MINISTERIES
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RUG
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

logo-Allen & Overy, loopbaancoaching advocaten

ALLEN & OVERY
Individuele coachtrajecten

ERASMUS UNIVERSITEIT
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

dE BRAUW,blackstone ,Westbroek loopbaancoaching advocaten

DE BRAUW, BLACKSTONE, WESTBROEK
Individuele coachtrajecten.

KPN
Individuele coachtrajecten, ook voor andere telecom providers.

Stibbe-LOOPBAANCOACHING ONLINE

STIBBE

Online collegereeks, het vrouwenbrein, vrouwen zijn anders.

VBK UITGEVERS, VROUWEN COACHING

VBK, UITGEVERS
Individuele coachtrajecten, online collegereeks, het Vrouwenbrein, vrouwen zijn anders.

KADASTER
Individuele coachtrajecten, workshops, trainingen en theatercolleges.

Legal women vrouwennetwerk theatercolleges

LEGAL WOMEN
Events, trainingen & theatercolleges.

FIAT NEDERLAND
Individuele coachtrajecten.

SALESFORCE
Individuele coachtrajecten
& theatercollege.

SOLIS ZORGGROEP
Individuele coachtrajecten.

HEINEKEN
Individuele coachtrajecten & trainingen

NATUUR
MONUMENTEN
Individuele coachtrajecten.

CAPGEMINI
Individuele coachtrajecten & theatercolleges

RABO BANK
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

ABN – AMRO
Individuele coachtrajecten, masterclasses & theatercolleges.

MILIEUDIENST
RIJNMOND
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RTL 4
Individuele coachingstrajecten, ook voor andere omroepen.

KPMG
Individuele coachtrajecten, theatercolleges.

GEMEENTE UTRECHT
Individuele coachtrajecten, ook voor andere gemeenten.

Loading...