Selecteer een pagina

Als werkgever wil je ook je vrouwelijke talenten aan boord houden en laten groeien

Ook in Utrecht is er een Loopbaancoach speciaal voor hoogopgeleide vrouwen

focus vrouwen

Vrouwen zijn anders!

De loopbaancoaching en (loopbaanbegeleiding) in Utrecht van SheConsult is wezenlijk anders. Vrouwen zijn namelijk anders dan mannen, ook in Utrecht ūüôā , en lopen in hun werk en in hun priv√©leven tegen andere dingen aan dan mannen.¬†

Voor vrouwen in Utrecht is er nu deskundige begeleiding beschikbaar. Een coach die weet welke issues er kunnen spelen en hoe ze daarmee om moet gaan. Die weet dat vrouwen op een andere manier leren dan mannen. En die bijvoorbeeld snapt dat vrouwen tegen andere onbewuste vooroordelen aanlopen in hun werk dan mannen, en dat die vooroordelen belemmerend werken.

De SheConsult-coach in Utrecht snapt dat.

De SheConsult-coach in Utrecht weet vanuit ervaring en vanuit kennis waar vrouwen tegenaan kunnen lopen. Natuurlijk is iedere vrouw anders (iedere man ook) en zijn de gegeven voorbeelden enorm generaliserend en stigmatiserend, maar er is een wezenlijk verschil tussen het coachen van mannen en vrouwen. Vraag het bijvoorbeeld ook maar eens aan coaches van topsporters. 

 

 

vrouwen lopen achter

Belangrijk: geen standaard programma!

Wij onderscheiden ons ook door maatwerk én het niveau van onze coach van de vele andere coaching- en trainingaanbieders in Utrecht en omgeving. Onze focus en dus expertise ligt exclusief op de ondersteuning van hoogopgeleide vrouwelijke professionals. We doen niets anders, daarom zijn we er goed in.

We werken in Utrecht onder andere met vrouwelijke advocaten, accountants, medisch specialisten, journalisten,¬† beleidsmakers, adviseurs, ondernemers, wetenschappers, CEO’s, managers en ondernemers.¬†We weten uit onderzoek dat deze Utrechtse vrouwen kiezen voor SheConsult omdat deze coach precies begrijpt waar vrouwen in Utrecht tegenaan lopen.

 • Zij heeft een academische basis.
 • Zij heeft gedegen coachopleidingen gedaan.
 • Zij is¬†gecertificeerd.
 • Zij is een ervaringsdeskundige.¬†

Maar daarnaast is ze opgeleid in het coachen vrouwen op het thema ‘werk’. Dus de coach van SheConsult Utrecht heeft niet alleen z√©lf die ervaring, maar ook de theoretische basis.

 

Maatwerkt, want jij bent uniek

Onze coach in Utrecht draait geen standaardprogramma met je af, maar levert maatwerk. Ze luistert naar je coachvraag en stelt op basis daarvan een programma samen. Soms zijn dat alleen gesprekken in haar werkruimte in Utrecht, of gaan jullie wandelen in Utrecht of daarbuiten. Maar soms zal ze ook een test inzetten als basis voor een gesprek.

Wanneer het gaat om koersbepaling of outplacement zal onze coach in Utrecht als basis gebruik maken van ons SheMasterplan, een werkboek om je te helpen bij het vinden van een nieuwe koers of baan.

 

Deze issues komen ook in Utrecht veel voor :

 

Coaching Female
Hoe ben ik effectiever in mijn werk?

 

Coaching Female
Hoe blijf ik vrouw in een mannenwereld?

 

Coaching Female
Hoe krijg ik een betere werk-privébalans?

 

Coaching Female
Ik wil een nieuwe baan of functie.

 

Coaching Female
Hoe geef ik vorm aan mijn ambitie?

 

Coaching Female
Ik heb outplacement nodig, ik ben ontslagen.

 

Coaching Female
Ik heb veel stress of ben overspannen, heb ik een burn-out?

 

Coaching Female
Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?
Netwerk in Utrecht

Omdat onze coach in Utrecht ook echt in Utrecht werkt heeft zij een groot netwerk in Utrecht zelf, wat heel handig voor je kan zijn bij de ori√ęntatie op een nieuwe functie op werk. Alle cli√ęnten omarmen de sisterhood-gedachte van SheConsult (dat vragen we dus ook van jou), wat betekent dat je bereid bent kennis en ervaring met je sisters te delen.

Ook in Utrecht betekent dat dat er sisters zijn die bereid zijn met je mee te denken en doen.

 

drs. Liesbeth Tettero, de SheConsult-loopbaancoach voor Utrecht

Hoe profileer je je als vrouw in een politiek complexe omgeving?

Hoe kun jij jezelf profileren en assertief zijn op een manier die bij jou past? Hoe vergroot jij je overtuigingskracht? Hoe vind je de balans tussen aardig gevonden worden (ben je te lief?) en daadkrachtig zijn (of juist de bitch…)? Wat zijn de ongeschreven regels in de organisatie en hoe ga je daarmee om? 

Dit zijn dit voor ambitieuze vrouwen belangrijke vragen.  Ik help je graag om hierin je weg te vinden. Om je professionele en persoonlijke belangen zo goed mogelijk te behartigen. Om met succes en plezier te werken en om mooie loopbaanstappen te maken.

Ik coach op een no-nonsens manier en liefst met humor. Met concrete tips op maat die je meteen kunt toepassen in de praktijk. Op kantoor in de polder of wandelend in het mooie natuurgebied daaromheen. Online kan natuurlijk ook.  

Al ruim 25 jaar werk ik in en om het openbaar bestuur, als woordvoerder, gemeenteraadslid, talentmanager en trainer en coach in communicatieve vaardigheden en politieke sensitiviteit. Mijn inzichten uit de politieke wereld van het het openbaar bestuur vertaal ik graag naar andere dan overheidsorganisaties. Want overal waar tegengestelde belangen zijn, is politiek tenslotte. 

Ik ben NOLOC-gecertificeerd loopbaancoach en opgeleid in het werken met onder andere Voice Dialogue en Non Violent Communication. Dit zijn krachtige coachingmethodieken bij dilemma’s en belemmerende overtuigingen. Door mijn communicatieachtergrond, mijn eigen ervaring in de politiek en als debattrainer kan ik vrouwen goed helpen met overtuigende communicatie en effectieve framing. Of dat nu één op één is, tijdens een vergadering, bij een presentatie, of in een sollicitatie- of motivatiebrief en een overtuigend CV.

 

Over onze eerste telefonische kennismaking

Ik start een coachingstraject altijd met een kosteloze telefonische kennismaking van 20 minuten. Mijn ervaring is dat dat prima werkt om in te schatten of we bij elkaar passen en of ik iets voor je kan en wil betekenen.
We bespreken uitgebreid jouw coachvraag en op basis daarvan kunnen we dan bespreken welk traject voor jou het meest geschikt zou zijn, en hoe een en ander werkt.

De afspraak voor een telefonische kennismaking kun je rechtstreeks in mijn agenda plannen via onderstaande kalender.

Loopbaancoach Utrecht

Het uitzicht vanuit mijn werkkamer

Loopbaancoach Utrecht

Liesbeth Tettero

085 060 5177

Praktijk adres:
Nedereindsevaart 18 3612 AL Tienhoven
Google Maps >

Loopbaancoach Utrecht
Zelfvertrouwen coach Utrecht
Executive coach Utrecht
Politiek spel coach Utrecht
Strategiecoach Utrecht

Leiderschap voor vrouwen: leer van de top!

In vijf coachgeprekken leer je van ervaringen van topvrouwen op het internationale toneel: hoe positioneer je jezelf sterk én met de gunfactor, hoe ga je om met framing en hoe sta je sterk op basis van je waarden? Zo leg je het fundament voor jouw persoonlijke leiderschapsstijl! 

1. Startgesprek

In het startgesprek verkennen jouw vraag en krijg je de eerste huiswerkopdracht.- 45 minuten.

2. Do the Hillary-hop 

Aardig én vaardig gevonden worden.
Don’t like her’ was voor veel Amerikanen een doorslaggevende reden om niet op Hillary Clinton te stemmen. Kennelijk was het belangrijker dat mensen haar aardig vonden dan dat ze competent was. Onderzoek laat zien dat vrouwen een evenwichtskunst moeten beheersen tussen aardig en vaardig gevonden worden. Ben je vooral aardig, dan kun je nooit competent zijn. En ben je vooral vaardig, dan ben je de bitch.

In deze sessie maak je kennis met dit mechanisme en gaan we op zoek naar het evenwicht. Een tikje meer aardigheid, een snufje meer vaardigheid: hoe doe je dat op een manier die bij jou past?- 90 minuten

3. Awaken your inner Angela.

Frame je zwakte naar je kracht.
Angela Merkel kwam aan de macht toen haar partij er slecht voor stond door omkoopschandalen. Een clubje mannen had bedacht dat Merkel even aan het roer ‚Äėmocht‚Äô, en dat zij als het weer rustig was de macht ‚Äėgewoon‚Äô weer onderling zouden verdelen. Ach, dat meisje, dat kon toch geen kwaad. Wat hebben zij haar onderschat! Later werd Merkel geframed als ‚Äėmutti‚Äô, moedertje, en als besluiteloze twijfelaar. Steeds weer wist ze deze frames in haar voordeel te laten werken.

In deze sessie maak je kennis met het fenomeen ‚Äėframing‚Äô en leer je hoe je ermee om kunt gaan. Hoe frame je jezelf en hoe blijf je uit het frames van anderen? Mag je boos worden als je ‚Äėweggezet‚Äô wordt en hoe doe je dat productief?- 90 minuten

4. Jacinda yourself

Sta sterk op basis van je waarden
De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern heeft haar eigen leiderschapsstijl: ze is er trots op dat ze een empatisch leider is. Maakt dat haar een softie? Allesbehalve! ‚ÄėHet vraagt moed om een empatisch leider te zijn‚Äô, zegt ze daar zelf over. Na de schietpartij in Christchurch wist ze in no time strenge wapenwetten in te voeren, ondanks heftige tegenstand. Ardern staat sterk omdat ze rotsvast vertrouwt op de kracht van haar waarden.

In deze sessie onderzoeken we jouw waarden en leggen we een stevig fundament voor jouw professioneel handelen. -90 minuten

5. Slotgesprek

In het afrondende gesprek blikken we terug op op wat je geleerd hebt en maak je een plan van aanpak voor het toepassen ervan. -45 minuten

Meer over deze coaching

Liesbeth ontwikkelde dit speciale coachingtraject om vrouwen te helpen beter te begrijpen wat er gebeurt in werksistuaties. En als je er vervolgens je eigen strategie op los kunt laten, ga er je ervanzelf plezier in krijgen!

In het kort

– 6 uur coaching
– incl. persoonlijke huiswerkopdrachten
– gedurende het traject ondersteuning (telefonisch, beeldbellen of app).
– Dit traject kan ook Online via ZOOM, en je kunt direct starten!

Kosten: ‚ā¨ 1.400,- excl BTW.

Meer weten?

Maak hieronder een afspraak voor een telefonische kennismaking met Liesbeth.

 

Opleiding & Werkervaring van Liesbeth Tettero

 

 • Leary Academy,¬†Interpersoonlijke dynamiek
 • Vine, Train-de-trainer NVC (Geweldloze Communicatie)
 • Klimaatgesprekken.nl,¬†Opleiding tot groepscoach
 • ICM, Opleiding Loopbaancoaching,¬†
 • Opleiding Online faciliteren en opleiden
 • Het Balkon, Leergang De Trainer als Regisseur
 • INHOLLAND, Post-HBO Communicatietrainer
 • Van der Hilst, Senior Communicatiemedewerker
 • Universiteit Utrecht, Algemene Letteren / Communicatiekunde,¬†

 • SheConsult,¬†loopbaancoach Utrecht
 • Publice,¬†Trainer, docent, coach, dagvoorzitter
 • GroenLinks, Manager Politiek Personeelsbeleid¬†
 • Hogeschool Utrecht,
  deeltijdopleiding Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder, Trainer en ontwikkelaar,
 • Hogeschool Inholland, Docent Overheidscommunicatie
 • Diverse overheidsinstanties (gemeente, politie), communicatieadviseur/woordvoerder.¬†

 • VidM, trainer Overtuigende Communicatie
 • StemOpEenVrouw,¬†Debattrainer
 • Stichting Klimaatgesprekken.nl,¬†Coach¬†
 • Taal- en cultuurstudies Universiteit Utrecht,¬†Mentor
 • Gemeenteraadslid Maarssen. Lid commissie werving en selectie griffiers, voorzitter werkgroep inrichting griffiefunctie en vergadermodel fusiegemeente Stichtse Vecht

Overige info & Specialisaties

Politiek en strategie

Coaching van bestuurders en politici

Executive Coaching SheConsult

 

.

Publicaties/Certificaten

 • recensies op het gebied van openbaar bestuur en persoonlijke effectiviteit voor managementboek.nl
 • columns en artikelen voor Raadsledennieuws, Binnenlands Bestuur, ProDemos
 • Debatteren, winnen met woorden, 2011,Thema

 

Maak hier een afspraak voor een telefonische kennismaking met Liesbeth:

Laden...
NL-Leert-door- logo-rijksoverheid-clean

 

‚ā¨ 700,- ‘corona’ subsidie van het rijk op jouw coachtraject.

NL-leert-door coach Utrecht

Drie ervaringen van cli√ęnten van Liesbeth:

Na mijn ontslag als wethouder werd Liesbeth mijn coach tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe baan. Liesbeth staat met beide benen op de grond, is een vakkundige en plezierige coach die jou snel doorgrond door de juiste vragen te stellen en vervolgens meerdere adviezen met je bespreekt inclusief een goede onderbouwing. Ik heb inmiddels een nieuwe baan gevonden en dat is mede dankzij de gerichte en professionele inzet van Liesbeth die mij regelmatig motiveerde te blijven zoeken naar en te geloven in een nieuwe uitdaging.
Heleen Hooij

Liesbeth coacht vanuit overtuiging en warme belangstelling, is sensitief, professioneel en weet je aan te spreken in je gevoel, je denken en je zijn. Ze stelt vragen en analyseert wat je nodig hebt en kan je in korte tijd verder helpen. Communicatie is haar sleutelwoord tot effectief opereren in dat wat je wil bereiken.Liesbeth heeft mij geholpen bij mijzelf te blijven in de keuzes die ik heb gemaakt!
Annet Slijkhuis

Als coach weet Liesbeth je bewust te maken van je eigen kwaliteiten. Dat doet ze door de goede vragen te stellen én goede adviezen te  geven waardoor jij zelfbewust de volgende stappen kunt zetten. Na een gesprek met Liesbeth heb je meer inzicht in je eigen mogelijkheden en heb je energie om in actie te komen. Voor mij persoonlijk is het ook waardevol dat Liesbeth veel kennis heeft over het openbaar bestuur. 
Huri Sahin

INVESTEREN IN JEZELF

Het tarief is ‚ā¨ 198,- per uur, inclusief voorbereiding, interne verslaglegging en de materialen zoals bijvoorbeeld de SheMasterplan-syllabus of de boeken. De tarieven zijn exclusief 21% BTW.

Een telefonische kennismaking kost je niets.
De ervaring leert dat een aantal sessies vaak voldoende is om het gewenste resultaat te bereiken. Hieronder vind je de verschillende mogelijkheden. 

Algemene Voorwaarden

Mijn Algemene Voorwaarden, Privacyreglement en het Klachtenreglement vind je hier.

Belastingaftrek?

Belastingaftrek?

In de meeste gevallen betaalt de werkgever de loopbaancoaching. Echter, niet alle werkgevers bieden hier mogelijkheden voor. Ook komt het voor dat mensen hun werkgever er niet bij willen betrekken, omdat ze bijvoorbeeld weg willen bij hun werkgever (overigens ook dan vinden wij dat de werkgever best mag betalen. Hij of zij is immers niet gebaat bij een ongemotiveerde medewerker). Als particulier betaal je dan zelf de rekening. Gelukkig helpt de overheid in dat geval een beetje.

De kosten voor loopbaancoaching & begeleiding kunnen, onder voorwaarden, worden afgetrokken van de inkomstenbelasting.¬†Bij de aangifte inkomstenbelasting voer je de factuur op onder studiekosten.Er is een drempel van ‚ā¨ 250,- inclusief btw. Van het resterende bedrag (inclusief btw) kun je 30% tot 50% terugkrijgen bij je aangifte inkomstenbelasting.
Zie ook de website van de Belastingdienst voor de details.

Loading...