Selecteer een pagina

Loopbaancoach voor Utrecht

drs. Liesbeth Tettero
NL-Leert-door- logo-rijksoverheid-clean

 

€ 700,- ‘corona’ subsidie van het rijk op jouw coachtraject.

NL-leert-door coach Utrecht

Hoe profileer je je als vrouw in een politiek complexe omgeving?

Hoe kun jij jezelf profileren en assertief zijn op een manier die bij jou past? Hoe vergroot jij je overtuigingskracht? Hoe vind je de balans tussen aardig gevonden worden (ben je te lief?) en daadkrachtig zijn (of juist de bitch…)? Wat zijn de ongeschreven regels in de organisatie en hoe ga je daarmee om? 

Dit zijn dit voor ambitieuze vrouwen belangrijke vragen.  Ik help je graag om hierin je weg te vinden. Om je professionele en persoonlijke belangen zo goed mogelijk te behartigen. Om met succes en plezier te werken en om mooie loopbaanstappen te maken.

Ik coach op een no-nonsens manier en liefst met humor. Met concrete tips op maat die je meteen kunt toepassen in de praktijk. Op kantoor in de polder of wandelend in het mooie natuurgebied daaromheen. Online kan natuurlijk ook.  

Al ruim 25 jaar werk ik in en om het openbaar bestuur, als woordvoerder, gemeenteraadslid, talentmanager en trainer en coach in communicatieve vaardigheden en politieke sensitiviteit. Mijn inzichten uit de politieke wereld van het het openbaar bestuur vertaal ik graag naar andere dan overheidsorganisaties. Want overal waar tegengestelde belangen zijn, is politiek tenslotte. 

Ik ben NOLOC-gecertificeerd loopbaancoach en opgeleid in het werken met onder andere Voice Dialogue en Non Violent Communication. Dit zijn krachtige coachingmethodieken bij dilemma’s en belemmerende overtuigingen. Door mijn communicatieachtergrond, mijn eigen ervaring in de politiek en als debattrainer kan ik vrouwen goed helpen met overtuigende communicatie en effectieve framing. Of dat nu één op één is, tijdens een vergadering, bij een presentatie, of in een sollicitatie- of motivatiebrief en een overtuigend CV.

 

Over onze eerste telefonische kennismaking

Ik start een coachingstraject altijd met een kosteloze telefonische kennismaking van 20 minuten. Mijn ervaring is dat dat prima werkt om in te schatten of we bij elkaar passen en of ik iets voor je kan en wil betekenen.
We bespreken uitgebreid jouw coachvraag en op basis daarvan kunnen we dan bespreken welk traject voor jou het meest geschikt zou zijn, en hoe een en ander werkt.

De afspraak voor een telefonische kennismaking kun je rechtstreeks in mijn agenda plannen via onderstaande kalender.

Loopbaancoach Utrecht

Het uitzicht vanuit mijn werkkamer

Loopbaancoach Utrecht

Liesbeth Tettero

085 060 5177

Praktijk adres:
Nedereindsevaart 18 3612 AL Tienhoven
Google Maps >

Loopbaancoach Utrecht
Zelfvertrouwen coach Utrecht
Executive coach Utrecht
Politiek spel coach Utrecht
Strategiecoach Utrecht

Leiderschap voor vrouwen: leer van de top!

In vijf coachgeprekken leer je van ervaringen van topvrouwen op het internationale toneel: hoe positioneer je jezelf sterk én met de gunfactor, hoe ga je om met framing en hoe sta je sterk op basis van je waarden? Zo leg je het fundament voor jouw persoonlijke leiderschapsstijl! 

1. Startgesprek

In het startgesprek verkennen jouw vraag en krijg je de eerste huiswerkopdracht.- 45 minuten.

2. Do the Hillary-hop 

Aardig én vaardig gevonden worden.
Don’t like her’ was voor veel Amerikanen een doorslaggevende reden om niet op Hillary Clinton te stemmen. Kennelijk was het belangrijker dat mensen haar aardig vonden dan dat ze competent was. Onderzoek laat zien dat vrouwen een evenwichtskunst moeten beheersen tussen aardig en vaardig gevonden worden. Ben je vooral aardig, dan kun je nooit competent zijn. En ben je vooral vaardig, dan ben je de bitch.

In deze sessie maak je kennis met dit mechanisme en gaan we op zoek naar het evenwicht. Een tikje meer aardigheid, een snufje meer vaardigheid: hoe doe je dat op een manier die bij jou past?- 90 minuten

3. Awaken your inner Angela.

Frame je zwakte naar je kracht.
Angela Merkel kwam aan de macht toen haar partij er slecht voor stond door omkoopschandalen. Een clubje mannen had bedacht dat Merkel even aan het roer ‘mocht’, en dat zij als het weer rustig was de macht ‘gewoon’ weer onderling zouden verdelen. Ach, dat meisje, dat kon toch geen kwaad. Wat hebben zij haar onderschat! Later werd Merkel geframed als ‘mutti’, moedertje, en als besluiteloze twijfelaar. Steeds weer wist ze deze frames in haar voordeel te laten werken.

In deze sessie maak je kennis met het fenomeen ‘framing’ en leer je hoe je ermee om kunt gaan. Hoe frame je jezelf en hoe blijf je uit het frames van anderen? Mag je boos worden als je ‘weggezet’ wordt en hoe doe je dat productief?- 90 minuten

4. Jacinda yourself

Sta sterk op basis van je waarden
De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern heeft haar eigen leiderschapsstijl: ze is er trots op dat ze een empatisch leider is. Maakt dat haar een softie? Allesbehalve! ‘Het vraagt moed om een empatisch leider te zijn’, zegt ze daar zelf over. Na de schietpartij in Christchurch wist ze in no time strenge wapenwetten in te voeren, ondanks heftige tegenstand. Ardern staat sterk omdat ze rotsvast vertrouwt op de kracht van haar waarden.

In deze sessie onderzoeken we jouw waarden en leggen we een stevig fundament voor jouw professioneel handelen. -90 minuten

5. Slotgesprek

In het afrondende gesprek blikken we terug op op wat je geleerd hebt en maak je een plan van aanpak voor het toepassen ervan. -45 minuten

Meer over deze coaching

Liesbeth ontwikkelde dit speciale coachingtraject om vrouwen te helpen beter te begrijpen wat er gebeurt in werksistuaties. En als je er vervolgens je eigen strategie op los kunt laten, ga er je ervanzelf plezier in krijgen!

In het kort

– 6 uur coaching
– incl. persoonlijke huiswerkopdrachten
– gedurende het traject ondersteuning (telefonisch, beeldbellen of app).
– Dit traject kan ook Online via ZOOM, en je kunt direct starten!

Kosten: € 1.400,- excl BTW.

Meer weten?

Maak hieronder een afspraak voor een telefonische kennismaking met Liesbeth.

 

 

 • Leary Academy, Interpersoonlijke dynamiek
 • Vine, Train-de-trainer NVC (Geweldloze Communicatie)
 • Klimaatgesprekken.nl, Opleiding tot groepscoach
 • ICM, Opleiding Loopbaancoaching, 
 • Opleiding Online faciliteren en opleiden
 • Het Balkon, Leergang De Trainer als Regisseur
 • INHOLLAND, Post-HBO Communicatietrainer
 • Van der Hilst, Senior Communicatiemedewerker
 • Universiteit Utrecht, Algemene Letteren / Communicatiekunde, 

 • SheConsult, loopbaancoach Utrecht
 • Publice, Trainer, docent, coach, dagvoorzitter
 • GroenLinks, Manager Politiek Personeelsbeleid 
 • Hogeschool Utrecht,
  deeltijdopleiding Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder, Trainer en ontwikkelaar,
 • Hogeschool Inholland, Docent Overheidscommunicatie
 • Diverse overheidsinstanties (gemeente, politie), communicatieadviseur/woordvoerder. 

 • VidM, trainer Overtuigende Communicatie
 • StemOpEenVrouw, Debattrainer
 • Stichting Klimaatgesprekken.nl, Coach 
 • Taal- en cultuurstudies Universiteit Utrecht, Mentor
 • Gemeenteraadslid Maarssen. Lid commissie werving en selectie griffiers, voorzitter werkgroep inrichting griffiefunctie en vergadermodel fusiegemeente Stichtse Vecht

Overige info & Specialisaties

Politiek en strategie

Coaching van bestuurders en politici

Executive Coaching SheConsult

 

.

Publicaties/Certificaten

 • recensies op het gebied van openbaar bestuur en persoonlijke effectiviteit voor managementboek.nl
 • columns en artikelen voor Raadsledennieuws, Binnenlands Bestuur, ProDemos
 • Debatteren, winnen met woorden, 2011,Thema

 

Maak hier een afspraak voor een telefonische kennismaking met Liesbeth:

Laden...

Drie ervaringen van cliënten van Liesbeth:

Na mijn ontslag als wethouder werd Liesbeth mijn coach tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe baan. Liesbeth staat met beide benen op de grond, is een vakkundige en plezierige coach die jou snel doorgrond door de juiste vragen te stellen en vervolgens meerdere adviezen met je bespreekt inclusief een goede onderbouwing. Ik heb inmiddels een nieuwe baan gevonden en dat is mede dankzij de gerichte en professionele inzet van Liesbeth die mij regelmatig motiveerde te blijven zoeken naar en te geloven in een nieuwe uitdaging.
Heleen Hooij

Liesbeth coacht vanuit overtuiging en warme belangstelling, is sensitief, professioneel en weet je aan te spreken in je gevoel, je denken en je zijn. Ze stelt vragen en analyseert wat je nodig hebt en kan je in korte tijd verder helpen. Communicatie is haar sleutelwoord tot effectief opereren in dat wat je wil bereiken.Liesbeth heeft mij geholpen bij mijzelf te blijven in de keuzes die ik heb gemaakt!
Annet Slijkhuis

Als coach weet Liesbeth je bewust te maken van je eigen kwaliteiten. Dat doet ze door de goede vragen te stellen én goede adviezen te  geven waardoor jij zelfbewust de volgende stappen kunt zetten. Na een gesprek met Liesbeth heb je meer inzicht in je eigen mogelijkheden en heb je energie om in actie te komen. Voor mij persoonlijk is het ook waardevol dat Liesbeth veel kennis heeft over het openbaar bestuur. 
Huri Sahin

INVESTEREN IN JEZELF

Het tarief is € 198,- per uur, inclusief voorbereiding, interne verslaglegging en de materialen zoals bijvoorbeeld de SheMasterplan-syllabus of de boeken. De tarieven zijn exclusief 21% BTW.

Een telefonische kennismaking kost je niets.
De ervaring leert dat een aantal sessies vaak voldoende is om het gewenste resultaat te bereiken. Hieronder vind je de verschillende mogelijkheden. 

Algemene Voorwaarden

Mijn Algemene Voorwaarden, Privacyreglement en het Klachtenreglement vind je hier.

Belastingaftrek?

Belastingaftrek?

In de meeste gevallen betaalt de werkgever de loopbaancoaching. Echter, niet alle werkgevers bieden hier mogelijkheden voor. Ook komt het voor dat mensen hun werkgever er niet bij willen betrekken, omdat ze bijvoorbeeld weg willen bij hun werkgever (overigens ook dan vinden wij dat de werkgever best mag betalen. Hij of zij is immers niet gebaat bij een ongemotiveerde medewerker). Als particulier betaal je dan zelf de rekening. Gelukkig helpt de overheid in dat geval een beetje.

De kosten voor loopbaancoaching & begeleiding kunnen, onder voorwaarden, worden afgetrokken van de inkomstenbelasting. Bij de aangifte inkomstenbelasting voer je de factuur op onder studiekosten.Er is een drempel van € 250,- inclusief btw. Van het resterende bedrag (inclusief btw) kun je 30% tot 50% terugkrijgen bij je aangifte inkomstenbelasting.
Zie ook de website van de Belastingdienst voor de details.

Maak hier een afspraak voor een telefonische kennismaking met Liesbeth:

Laden...
Loading...