085-0605177 info@SheConsult.nl

Loopbaancoach voor Utrecht

drs. Liesbeth Tettero

Hoe profileer je je als vrouw in een politiek complexe omgeving?

Overal waar belangen botsen is politiek en speelt macht een rol. Hoe gaat je daar effectief mee om? Ik help vrouwen graag om hun professionele en persoonlijke belangen zo goed mogelijk te behartigen. Om met succes en plezier te opereren in een politieke omgeving en om mooie loopbaanstappen te maken.

In mijn coaching help ik vrouwen om zich goed te profileren en om assertief te zijn op een manier die bij henzelf past. Om de balans te vinden tussen aardig gevonden worden (goed voor de gunfactor maar slecht om als competent gezien te worden) en daadkrachtig te zijn (dan ben je als vrouw al snel ‘een bitch’…). Dat doe ik op een no-nonsens manier en liefst met humor. Met concrete tips op maat om meteen toe te passen in de praktijk. Op kantoor in de polder of wandelend in het mooie natuurgebied daaromheen. 

Al ruim 25 jaar werk ik in het openbaar bestuur, zowel voor als achter de schermen. Ik heb ervaring als beleidsadviseur, woordvoerder, gemeenteraadslid, talentmanager en trainer in communicatieve vaardigheden en politieke sensitiviteit. Als (loopbaan-)coach begeleid ik onder andere bestuurders, politici en ambtenaren. Mijn inzichten uit de politieke werkelijkheid van het het openbaar bestuur vertaal ik ook graag naar andere dan overheidsorganisaties. 

Ik ben NOLOC-gecertificeerd loopbaancoach en opgeleid in het werken met onder andere Voice Dialogue en Non Violent Communication. Dit zijn krachtige coachingmethodieken bij dilemma’s en belemmerende overtuigingen. Door mijn communicatieachtergrond, mijn eigen ervaring in de politiek en als debattrainer kan ik vrouwen goed helpen met overtuigende communicatie en effectieve framing. Of dat nu één op één is, tijdens een vergadering, bij een presentatie, of in een sollicitatie- of motivatiebrief en een overtuigend CV. 

 

Over onze eerste telefonische kennismaking

Ik start een coachingstraject altijd met een kosteloze telefonische kennismaking van 20 minuten. Mijn ervaring is dat dat prima werkt om in te schatten of we bij elkaar passen en of ik iets voor je kan en wil betekenen.
We bespreken uitgebreid jouw coachvraag en op basis daarvan kunnen we dan bespreken welk traject voor jou het meest geschikt zou zijn, en hoe een en ander werkt.

De afspraak voor een telefonische kennismaking kun je rechtstreeks in mijn agenda plannen via onderstaande kalender.

Loopbaancoach Utrecht

Het uitzicht vanuit mijn werkkamer

Loopbaancoach voor Utrecht

Liesbeth Tettero

085-060.5177

Praktijk adres:
Nedereindsevaart18
3612 AL Tienhoven
Google Maps >

Opleiding & Werkervaring van Liesbeth Tettero

 

 • Leary Academy, Interpersoonlijke dynamiek
 • Vine, Train-de-trainer NVC (Geweldloze Communicatie)
 • Klimaatgesprekken.nl, Opleiding tot groepscoach
 • ICM, Opleiding Loopbaancoaching, 
 • Opleiding Online faciliteren en opleiden
 • Het Balkon, Leergang De Trainer als Regisseur
 • INHOLLAND, Post-HBO Communicatietrainer
 • Van der Hilst, Senior Communicatiemedewerker
 • Universiteit Utrecht, Algemene Letteren / Communicatiekunde, 

 • SheConsult , coach
 • Publice, Trainer, docent, coach, dagvoorzitter
 • GroenLinks, Manager Politiek Personeelsbeleid 
 • Hogeschool Utrecht,
  deeltijdopleiding Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder, Trainer en ontwikkelaar,
 • Hogeschool Inholland, Docent Overheidscommunicatie
 • Diverse overheidsinstanties (gemeente, politie), communicatieadviseur/woordvoerder. 

 • VidM, trainer Overtuigende Communicatie
 • StemOpEenVrouw, Debattrainer
 • Stichting Klimaatgesprekken.nl, Coach 
 • Taal- en cultuurstudies Universiteit Utrecht, Mentor
 • Gemeenteraadslid Maarssen. Lid commissie werving en selectie griffiers, voorzitter werkgroep inrichting griffiefunctie en vergadermodel fusiegemeente Stichtse Vecht

Overige info & Specialisaties

Coaching van politici

 Coaching Politici

 

.

Publicaties/Certificaten

 • recensies op het gebied van openbaar bestuur en persoonlijke effectiviteit voor managementboek.nl
 • columns en artikelen voor Raadsledennieuws, Binnenlands Bestuur, ProDemos
 • blogs op www.publice.nl
 • Debatteren, winnen met woorden, 2011,Thema

 

Maak hier een afspraak voor een telefonische kennismaking met Liesbeth:

Laden...

Drie ervaringen van cliënten van Liesbeth:

Na mijn ontslag als wethouder werd Liesbeth mijn coach tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe baan. Liesbeth staat met beide benen op de grond, is een vakkundige en plezierige coach die jou snel doorgrond door de juiste vragen te stellen en vervolgens meerdere adviezen met je bespreekt inclusief een goede onderbouwing. Ik heb inmiddels een nieuwe baan gevonden en dat is mede dankzij de gerichte en professionele inzet van Liesbeth die mij regelmatig motiveerde te blijven zoeken naar en te geloven in een nieuwe uitdaging.
Heleen Hooij

Liesbeth coacht vanuit overtuiging en warme belangstelling, is sensitief, professioneel en weet je aan te spreken in je gevoel, je denken en je zijn. Ze stelt vragen en analyseert wat je nodig hebt en kan je in korte tijd verder helpen. Communicatie is haar sleutelwoord tot effectief opereren in dat wat je wil bereiken.Liesbeth heeft mij geholpen bij mijzelf te blijven in de keuzes die ik heb gemaakt!
Annet Slijkhuis

Als coach weet Liesbeth je bewust te maken van je eigen kwaliteiten. Dat doet ze door de goede vragen te stellen én goede adviezen te  geven waardoor jij zelfbewust de volgende stappen kunt zetten. Na een gesprek met Liesbeth heb je meer inzicht in je eigen mogelijkheden en heb je energie om in actie te komen. Voor mij persoonlijk is het ook waardevol dat Liesbeth veel kennis heeft over het openbaar bestuur. 
Huri Sahin

INVESTEREN IN JEZELF

Het tarief is € 198,- per uur, inclusief voorbereiding, interne verslaglegging en de materialen zoals bijvoorbeeld de SheMasterplan-syllabus of de boeken. De tarieven zijn exclusief 21% BTW.

Een telefonische kennismaking kost je niets.
De ervaring leert dat een aantal sessies vaak voldoende is om het gewenste resultaat te bereiken. Hieronder vind je de verschillende mogelijkheden. 

Algemene Voorwaarden

Mijn Algemene Voorwaarden, Privacyreglement en het Klachtenreglement vind je hier.

Belastingaftrek?

Belastingaftrek?

In de meeste gevallen betaalt de werkgever de loopbaancoaching. Echter, niet alle werkgevers bieden hier mogelijkheden voor. Ook komt het voor dat mensen hun werkgever er niet bij willen betrekken, omdat ze bijvoorbeeld weg willen bij hun werkgever (overigens ook dan vinden wij dat de werkgever best mag betalen. Hij of zij is immers niet gebaat bij een ongemotiveerde medewerker). Als particulier betaal je dan zelf de rekening. Gelukkig helpt de overheid in dat geval een beetje.

De kosten voor loopbaancoaching & begeleiding kunnen, onder voorwaarden, worden afgetrokken van de inkomstenbelasting. Bij de aangifte inkomstenbelasting voer je de factuur op onder studiekosten.Er is een drempel van € 250,- inclusief btw. Van het resterende bedrag (inclusief btw) kun je 30% tot 50% terugkrijgen bij je aangifte inkomstenbelasting.
Zie ook de website van de Belastingdienst voor de details.

Maak hier een afspraak voor een telefonische kennismaking met Liesbeth:

Laden...