085-0605177 info@SheConsult.nl

Training Vrouwelijk Leiderschap

“In hun socialisatie en opleiding leren vrouwen niet de skills die nodig zijn om in een van oudsher door mannen gedomineerde omgeving impact te maken. Dat moeten we ze dus leren!”
Vréneli Stadelmaier

‘It’s a man’s world’, James Brown zong het al.

Masculiene regels en spelletjes. Vrouwen zijn daarin niet opgevoed. We zijn ons er vaak niet eens van bewust!

En dan vragen we ons af hoe het toch komt dat al die mannen, die veel minder in huis hebben dan wij, ons links en rechts inhalen. Hoe het komt dat we zo verschrikkelijk ons best doen, en dat dat niet gezien wordt. Dat we veel betere antennes hebben voor wat er nodig is, maar dat dat niet wordt geloofd. Dat we de argumenten zo goed op een rij hebben gezet, zo overtuigend, en dat er toch andere keuzes gemaakt worden. 

Dan hebben we het gevoel dat we niet serieus genomen worden, we voelen ons dan het kleine meisje, de minkukel van de klas. Een roepende in de woestijn, het meisje dat niet mee mag voetballen.

 

En weg is de ambitie.

Dat is echt megafrustrerend. Wat je hebt geen idee wat er aan de hand is en hoe je hiermee om moet gaan. Eén ding is zeker: als je niks doet, verlies je het plezier in je werk. Dan ga je op zoek naar een andere baan,en daar loop je tegen hetzelfde aan. Dan denk je: laat maar, het gaat ‘m kennelijk niet worden met mij. Weg is je ambitie, je motivatie. Je gaat drie dagen in de week werken en bent uit beeld voor die leuke functie waar je het verschil kunt maken. Jammer.

 

Herkenbaar in jouw organisatie?

Wil je de vrouwen die je hebt, houden? Wil je ervoor zorgen dat je vrouwen doorstromen naar functies met meer impact? Dan is deze training iets voor jouw organisatie. 

Deze in-company training van een of twee dagen geven we aan groepen van tenminste 8 en maximaal 15 vrouwen. In deze training komen onder andere aan bod:
– masculiene spelregels
– strategisch denken
– overtuigingstechnieken
– zelfvertrouwen.

 

Wat leren de vrouwen?

De vrouwelijke medewerkers van jouw organisatie leren in deze training te herkennen wat er gebeurt. Ze leren patronen te doorzien, spelregels te herkennen en te gebruiken. Ze leren strategisch mee te bewegen en zo hun invloed te vergroten. Ze leren hoe ze, zonder in een kerel  te veranderen, serieus genomen worden. Ze leren hun vrouwelijkheid in te zetten als wapen. En ze leren op het smalle koord van vrouwelijk leiderschap te balanceren: hoe maak je impact en blijf je vrouw? Hoe ben je doortastend en direct zonder als bitch in de hoek gezet te worden. Met andere woorden: hoe zorg je ervoor dat je niet in een double bind* terechtkomt?

*Double bind: een dilemma in de communicatie, waarbij een individu twee of meer tegenstrijdige boodschappen ontvangt, bijvoorbeeld: je moet stevig onderhandelen, maar tegelijkertijd worden vrouwen die stevig onderhandelen gezien als incompetent. Met andere woorden: je doet ‘t nooit goed 🙁

Voor wie?

Deze training is geinspireerd op het boek ‘Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid. Survivalgids voor jonge ambitieuze vrouwen‘ van Vréneli Stadelmaier. In dit boek worden alle uitdagingen besproken waar je als jonge vrouw in je eerste of tweede baan tegenaan loopt. Je krijgt inzichten en concrete tips om dingen te veranderen.

De training Vergroot je Impact is daarmee bij uitstek geschikt voor jonge vrouwen, maar ook de vrouwen met meer ervaring zullen zich in deze training herkennen en er baat bij hebben. In overleg kunnen we de training aanpassen aan de ervaring van de deelnemers.

Is deze training ook voor mannen? Nee, mannen hebben hier niets te zoeken. Wil je iets aanbieden voor vrouwen èn mannen, dan moeten we even bellen.

 

We doen graag een prijsopgave

Deze training is in-company en maatwerk.

Mail of bel Heidi Dissel

heidi.dissel@sheconsult.nl
085-060.5177 voor meer info.