Selecteer een pagina

Incompany training: Vrouwelijk Leiderschap

.

“Vrouwen leren niet de skills die nodig zijn om in een van oudsher door mannen

gedomineerde omgeving impact te maken. Niet in hun socialisatie en niet in hun opleiding.

De training vrouwelijk leiderschap is dé mogelijkheid om dit wel te leren!”

.

Vréneli Stadelmaier

Founder SheConsult, Auteur & Registercoach

HR-adviseur Heidi Dissel vertelt je meer

Vrouwelijk Leiderschap:

“It’s a man’s world” – James Brown zong het al

In de training Vrouwelijk Leiderschap leer je masculiene regels en spelletjes ontdekken. Vrouwen zijn daar niet mee opgevoed. We zijn ons er vaak niet eens van bewust!

En dan vragen we ons af hoe het toch komt dat al die mannen, die veel minder in huis hebben dan wij, ons links en rechts inhalen. Hoe het komt dat we zo verschrikkelijk ons best doen, en dat dat niet gezien wordt. Dat er weinig vrouwelijk leiderschap is? Dat we veel betere antennes hebben voor wat er nodig is, maar dat dat niet wordt geloofd. Dat we de argumenten zo goed op een rij hebben gezet, zo overtuigend, en dat er toch andere keuzes gemaakt worden.

Dan hebben we het gevoel dat we niet serieus genomen worden, we voelen ons dan het kleine meisje, de mislukkeling van de klas. Een roepende in de woestijn, het meisje dat niet mee mag voetballen.

 

Weg is de ambitie

Dat is echt megafrustrerend. Want je hebt geen idee wat er aan de hand is en hoe je hiermee om moet gaan. Eén ding is zeker: als je niks doet, verlies je het plezier in je werk. Dan ga je op zoek naar een andere baan en daar loop je tegen hetzelfde aan. Dan denk je: laat maar, het gaat ‘m kennelijk niet worden met mij. Weg is je ambitie, je motivatie. Je gaat drie dagen in de week werken en bent uit beeld voor die leuke functie waar je het verschil kunt maken. Jammer.

 

Training Vrouwelijk Leiderschap

Herkenbaar binnen je organisatie? Wil je de vrouwen die je hebt, houden? Wil je ervoor zorgen dat je vrouwen doorstromen naar functies met meer impact? Dan is de training Vrouwelijk Leiderschap iets voor jouw organisatie. 

Deze incompany training van een of twee dagen geven we aan groepen van tenminste 8 en maximaal 15 vrouwen. In deze training komen onder andere aan bod:
– masculiene spelregels
– strategisch denken
– overtuigingstechnieken
– zelfvertrouwen.

 

Wat leer je in de training Vrouwelijk Leiderschap?

De vrouwelijke medewerkers van jouw organisatie leren in deze training Vrouwelijk Leiderschap te herkennen wat er gebeurt.

Ze leren patronen te doorzien, spelregels te herkennen en te gebruiken. Ze leren strategisch mee te bewegen en zo hun invloed te vergroten. Ze leren hoe ze, zonder in een kerel te veranderen, serieus genomen worden. Ze leren hun vrouwelijkheid in te zetten als wapen. En ze leren op het smalle koord van vrouwelijk leiderschap te balanceren: hoe maak je impact en blijf je vrouw? Hoe ben je doortastend en direct zonder als bitch in de hoek gezet te worden?

Met andere woorden: hoe zorg je ervoor dat je niet in een double bind* terechtkomt?

*Double bind: een dilemma in de communicatie, waarbij een individu twee of meer tegenstrijdige boodschappen ontvangt, bijvoorbeeld: je moet stevig onderhandelen, maar tegelijkertijd worden vrouwen die stevig onderhandelen gezien als incompetent. Met andere woorden: je doet ‘t nooit goed 🙁

Voor wie is de training Vrouwelijk Leiderschap?

De training Vrouwelijk Leiderschap is geïnspireerd op het boek ‘Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid. Survivalgids voor jonge ambitieuze vrouwen‘ van Vréneli Stadelmaier. In dit boek worden alle uitdagingen besproken waar je als jonge vrouw in je eerste of tweede baan tegenaan loopt. Je krijgt inzichten en concrete tips om dingen te veranderen.

De training vergroot je impact en is daarmee bij uitstek geschikt voor jonge vrouwen, maar ook de vrouwen met meer ervaring zullen zich in deze training herkennen en er baat bij hebben. In overleg kunnen we de training aanpassen aan de ervaring van de deelnemers.

Is de training vrouwelijk leiderschap ook voor mannen? Nee, mannen hebben hier niets te zoeken. Wil je iets aanbieden voor vrouwen èn mannen, dan moeten we even bellen.

 

Vrouwelijk Leiderschap:

 

Strategisch denken

Alleen de inhoud in vrouwelijk leiderschap is niet goed genoeg: om effectief te zijn, moet je ook nadenken over hoe je jouw voorstellen, jouw ideeën en jouw werk verder brengt. Wie moet je beïnvloeden? En hoe doe je dat? Vervolgens komen er zaken aan de orde als krachtenveld, beïnvloedingstechnieken, machtsniveaus etc.

Machtsniveaus

Gebruik van de vijf machtsniveaus – gebaseerd op het boek Real Power van Janet Hagberg – is essentieel in succesvol leiderschap. Leer van deze vijf machtsniveaus gebruik te maken, op jouw manier.

– Niveau 1: Macht door hulp vragen
– Niveau 2: Macht door bondgenootschap
– Niveau 3: Macht door zichtbaarheid en profilering (egosterkte)
– Niveau 4: Macht door reflectie en zelfkennis
– Niveau 5: Macht door persoonlijke visie en dienend leiderschap

We merken dat vrouwen vooral op niveau 3 nog kunnen verbeteren, dus daar geven we in deze training extra aandacht aan. Ook bespreken we hoe je de niveaus kunt combineren om je invloed verder te vergroten.

Spelregels

Mannen en vrouwen hebben verschillende spelregels. Leer ze kennen en leer er, op jouw unieke manier, gebruik van te maken.

Double bind

Hoe ga je om met de double bind? Wat is voor jou de unieke en meest effectieve combinatie van vrouwelijke en mannelijke competenties in jouw vrouwelijk leiderschap? Hoe balanceer jij op het koord van vrouwelijk leiderschap? Hoe zet jij de verschillende machtsniveaus in?

Personal branding

Waar sta jij voor in je vrouwelijk leiderschap? En breng je dat tot uiting in je houding, je stem. je woordkeuze, je kleding, accessoires, make-up etc.? Of zit er ergens een incongruentie die je geloofwaardigheid aantast? En klopt het met je machtsniveau?

Zichtbaarheid

Ben je zichtbaar in je vrouwelijk leiderschap? En hoe dan? Op de juiste plekken? Kun je wel een beetje bluffen of is dat ver buiten je comfortzone?

Deze twee boeken zijn onderdeel van de training.
Het zijn uitgebreide en vooral praktische handboeken
ter ondersteuning van het vrouwelijk leiderschap.

SURVIVALGIDS VOOR JONGE AMBITIEUZE MILLENNIAL VROUWEN
Over o.a. plezier en effectiviteit in het werk, onzekerheid, zingeving, partnerkeuze, gezin en work-life balance van millennial vrouwen.

.

IMPOSTOR SYNDROME
“De grootste barrière die vrouwen tegenkomen bij het realiseren van hun dromen is hun eigen onzekerheid. Rationeel weten talentvolle vrouwen dat ze capabel en geschikt zijn en toch vrezen ze door de mand te vallen.
Fuck-die-onzekerheid over zelfvertrouwen

Werkgevers

Voor werkgevers is Heidi Dissel het aanspreekpunt. Zij adviseert vanuit ruime ervaring met werkgevers m.b.t. het inzetten van een SheConsult-coachpool, trainingen en workshops en theatercolleges. Heidi kent ook de HR-uitdagingen die liggen bij behoud van ambitieuze vrouwen en vrouwelijk leiderschap. Heidi kan je sparringpartner zijn die met je meedenkt en adviseert over de verschillende HR vraagstukken.

Ze geeft je graag meer informatie over de opties van SheConsult bij vrouwelijk leiderschap.
Mail of bel haar voor een vrijblijvend online kennismakingsgesprek. 

Mail Heidi Dissel op heidi.dissel@sheconsult.nl
of bel 085-060.5177.

.

HRM-adviseur Vrouwelijk leiderschap
Laden...

Enkele opdrachtgevers van SheConsult

EY, training coaching vrouwen

EY
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

logo Loyens Loeff coaching advocaten

LOYENS & LOEFF
Online colleges, individuele coachtrajecten, advies.

VERSCHILLENDE MINISTERIES
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RUG
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

logo-Allen & Overy, loopbaancoaching advocaten

ALLEN & OVERY
Individuele coachtrajecten

ERASMUS UNIVERSITEIT
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

dE BRAUW,blackstone ,Westbroek loopbaancoaching advocaten

DE BRAUW, BLACKSTONE, WESTBROEK
Individuele coachtrajecten.

KPN
Individuele coachtrajecten, ook voor andere telecom providers.

Stibbe-LOOPBAANCOACHING ONLINE

STIBBE

Online collegereeks, het vrouwenbrein, vrouwen zijn anders.

VBK UITGEVERS, VROUWEN COACHING

VBK, UITGEVERS
Individuele coachtrajecten, online collegereeks, het Vrouwenbrein, vrouwen zijn anders.

KADASTER
Individuele coachtrajecten, workshops, trainingen en theatercolleges.

Legal women vrouwennetwerk theatercolleges

LEGAL WOMEN
Events, trainingen & theatercolleges.

FIAT NEDERLAND
Individuele coachtrajecten.

SALESFORCE
Individuele coachtrajecten
& theatercollege.

SOLIS ZORGGROEP
Individuele coachtrajecten.

HEINEKEN
Individuele coachtrajecten & trainingen

NATUUR
MONUMENTEN
Individuele coachtrajecten.

CAPGEMINI
Individuele coachtrajecten & theatercolleges

RABO BANK
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

ABN – AMRO
Individuele coachtrajecten, masterclasses & theatercolleges.

MILIEUDIENST
RIJNMOND
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RTL 4
Individuele coachingstrajecten, ook voor andere omroepen.

KPMG
Individuele coachtrajecten, theatercolleges.

GEMEENTE UTRECHT
Individuele coachtrajecten, ook voor andere gemeenten.

Loading...