TARIEVEN?
Nederland telt meer dan 65.000 ingeschreven coaches. Van € 50,- per uur tot € 500,- per uur. Hoe kies je?

Iedereen mag zich 'coach' noemen, het is in Nederland een onbeschermd beroep

Dit willen we eerste even met je delen, belangrijk!

Dit is een deel van een artikel op Eva Jinek.nl 

Nederland telt momenteel 65.000 coaches. Dat is een verdubbeling in de afgelopen vijf jaar.
Tv-programma Rambam publiceerde de documentaire Heel Holland Coacht  waarin ze de wildgroei en de gevolgen ervan in kaart brengen. Dit leverde behoorlijk schokkende beelden op van coaches die er, zeg maar gerust, gevaarlijke praktijken op na hielden. Uiteraard kiezen ze voor het programma de meest extreme gevallen, maar ik kan uit eigen ervaring beamen dat het niet al te veel moeite kost om die te vinden.

Een paar maanden geleden plaatste ik zelf een oproep op LinkedIn met de melding dat we op zoek zijn naar ervaren coaches. Binnen no-time had ik zoveel reacties dat ik de post offline heb gehaald. Na 5 uur reageren op alle reacties keek ik al niet meer op van de vraag of ik weleens creatief heb gestreken (met strijkbout en strijkplank), omdat dat de ultieme oplossing zou zijn tegen stress.

Lees hier het hele artikel op Eva Jinek.nl >

INVESTEREN IN JEZELF

Je bent een hoogopgeleide vrouw en hebt een probleem in je werk. Of, en dat zien we steeds meer- je ziet juist kansen en zoekt daarvoor ondersteuning. Je bent natuurlijk niet de eerste. Topmanagers, politici en topsporters laten zich bijstaan door coaches. Niet voor niets.

Maar, wees voorzichtig. Zeker bij serieuze zaken als bijvoorbeeld het zoeken naar een betere work/life balans, een andere baan, of ander functie, of bij stress of een burn-out ben je niet overal in goede handen.

Grote verschillen in kwaliteit en kosten
Zeker in het niet beschermde, omvangrijke coach-aanbod zitten grote verschillen in kwaliteit. Kijk daar vooral na. Natuurlijk zijn de kosten belangrijk, maar belangrijker is het resultaat.Het gaat immers om een belangrijk deel van jouw leven, over jouw geluk. 

Je kunt vast coaches vinden die hun diensten leveren voor een zelfde tarief als een goede loodgieter of automonteur. Maar voor dat tarief kun je bijvoorbeeld geen goede accountant of advocaat vinden. En meestal ook geen coach die past bij jou.

Tariefstructuur SheConsult
De tariefstructuur van SheConsult is te vergelijken met die van bijvoorbeeld een gemiddelde advocaat (geen Zuid-As-advocaat :-)) De academische basis achtergrond is analoog aan die beroepsgroep, in dit geval aangevuld met specifieke opleidingen voor coaching en training.

Daarnaast zijn onze coaches lid van een relevante beroepsvereniging en zijn zij jaarlijks gehouden om de vereiste bijscholingen te doen. Daarbovenop verzorgt SheConsult ook eigen bijscholingen voor de coaches op het gebied van vrouw en werk en vrouwelijk leiderschap. 

focus vrouwen

SISTERHOOD

Alle cliënten van SheConsult onderschrijven de sisterhood-gedachte en vormen de SheConsult-community. Dat betekent dat we proberen elkaar te helpen. Dat kan in de vorm van een aanbeveling geven, een bemoedigend woord spreken, juichen bij succes van een ander, concrete tips geven, verbinding leggen met anderen, contacten delen en kruiwagen zijn bij kansen.

Door cliënt te worden van SheConsult treed je toe tot deze community van sterke vrouwen.

Over de uitzonderlijke kwaliteit van de 22 SheConsult-coaches

academic-SheConsultMet een SheConsult-coach kun je levelen. Ze heeft een academische basis. Ze is een gecertificeerd loopbaancoach. Ze herkent de verschillende situaties, is ervaringsdeskundige, en bovenal heeft ze de kennis van de issues waar hoogopgeleide vrouwen  in en rond hun werk mee kunnen worstelen. Ze is specialist.

De SheConsult coach is de specialist In het coachen van vrouwen in het benutten van hun potentieel. Bij SheConsult werk je met loopbaancoaches een bovengemiddelde kennis en kunde hebben opgebouwd rond Vrouwelijk Leiderschap en het coachen van professionele hoogopgeleide vrouwen. Bovendien hebben zij zelf ook werkervaring in masculiene werkomgevingen.

Bij onze coaches kun je aan één thema werken of aan meerdere thema's. Vaak zijn thema's ook met elkaar verweven. Onze coaches weten hoe ze daarmee om moeten gaan. 

Stress & Burnout

De SheConsult coach is ervaren haar cliënten bij te staan bij stress gerelateerde problemen of kansen. Burn-out is een andere zaak. Dat moet je niet te licht opvatten. Daar heb je een gespecialiseerde coach voor nodig. SheConsult heeft negen coaches die zich hebben gespecialiseerd in burn-out.

Waar we niet zo van zijn

Zweven
We zijn niet zo van het zweven, ook niet van de psychoanalyse waarin we sessies lang gaan wroeten in je verleden om jouw NU te kunnen duiden.
We inviteren geen goddelijke hulptroepen en voorgaande levens in onze coachsessies, om maar eens een paar voorbeeld uit het rijke en creatieve aanbod in coachland te noemen.


LIFE CHANCHING
Sommige roepen dat coaching een persoonlijk ontwikkelingsproces is, dat zelfs Life-Changing moet zijn. Dat kan. Dat maken we ook regelmatig mee. Maar voor ons is coaching: in een beperkt aantal gesprekken met beide benen op de grond, reflecteren op jezelf, op je handelingsrepertoire en gedrag, èn je omgeving. We brengen wensen, oorzaken en gevolgen in kaart en spreken concrete stappen. Daar boeken we snel resultaat mee. 

Natuurlijk werken we af en toe met tools die op puur wetenschappelijke grond onverklaarbaar maar toch super werken.
Onze coaching is vooral praktisch en evidence based. 
De ervaring leert dat dit werkt. 

Oja, en we houden ook niet zo van de slachtofferrol, of de calimero-rol. Ja, soms zijn dingen niet eerlijk, rottig en verdrietig. Dat mag er zijn. Maar uiteindelijk is de vraag hoe jij er mee om gaat. Daar helpen we je graag bij.

Werkervaring SheConsult Coaches

  • HR directie- en management functies 36% 36%
  • Senior Management functies 56% 56%
  • Onderwijs & Wetenschap 23% 23%
  • Overheid en politiek 30% 30%
  • C-level en/of RvT 26% 26%
  • Consultancy functies 65% 65%
De expertise van SheConsult en haar founder vormen frequent in kranten, tijdschriften
en op radio en televisie de basis voor artikelen en interviews.
Klik hieronder voor meer info.

Enkele voorbeelden van werkgevers die vertrouwen op de kwaliteit van SheConsult

EY
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

KPN
Individuele coachtrajecten, ook voor andere telecom providers.

Verschillende Ministeries
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RUG
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges, ook voor andere universiteiten.

KADASTER
Individuele coachtrajecten, workshops, trainingen en theatercolleges.

ERASMUS UNIVERSITEIT
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

FIAT NEDERLAND
Individuele coachtrajecten.

SALESFORCE
Individuele coachtrajecten
& theatercollege.

SOLIS ZORGGROEP
Individuele coachtrajecten.

HEINEKEN
Individuele coachtrajecten & trainingen

NATUUR
MONUMENTEN
Individuele coachtrajecten.

CAPGEMINI
Individuele coachtrajecten & theatercolleges

RABO BANK
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

ABN - AMRO
Individuele coachtrajecten, masterclasses & theatercolleges.

MILIEUDIENST
RIJNMOND
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RTL 4
Individuele coachingstrajecten, ook voor andere omroepen.

KPMG
Individuele coachtrajecten, theatercolleges.

GEMEENTE UTRECHT
Individuele coachtrajecten, ook voor andere gemeenten.

Loading...