Snode plannetjes

Yes…Een slimme meid!
Toen ik een paar jaar terug bezig was met mijn boek voor afgestudeerde jonge vrouwen ’Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid ‘ heb ik ook gekeken naar rolmodellen voor vrouwen. Want we weten dat dit werkt. Jonge vrouwen raken geïnspireerd en realiseren zich dat ook zij alle kansen maar hebben. Daarom sprong ik een gat ik de lucht dit weekend. De eerste vrouw sinds 1790  als VP in het Witte Huis. Kamala Harris laat de jonge vrouwen in de hele wereld zien dat er geen belemmeringen hoeven te zijn, dat je ook als vrouw alle kansen hebt.

Gillend telefoontje
En ik had nog meer goed nieuws deze week. Een van mijn dierbare cliënten, die ik al een tijd begeleid, belde me gillend op: “Het is gelukt!! Ik ben benoemd tot lid van de board. En ik ben de eerste vrouw dus je bent voorlopig nog niet van me af. Ik ga je nodig hebben!”. Deze dame, werkzaam bij een groot mediaconcern kwam diep gefrustreerd bij me. Er was iemand benoemd op een positie die zij had willen hebben. En waarvan ze eigenlijk vond dat je ‘m ook had moeten krijgen omdat haar kwalificaties ver boven die van de benoemde man uit stegen. Ze zei tegen me: `Of ik leg me er niet bij neer en ga het gevecht aan òf ik lik mijn wonden, en leg me neer bij mijn verlies en gooi mijn ambitie in de prullenbak. Jij moet me helpen die keuze te maken’. 

Advocaat te oud om partner te worden?
Nu heb ik die vraag wel vaker gehad, onlangs nog van een advocate die te horen had gekregen dat ze geen partner kon worden omdat ze te oud was. Ze had namelijk eerst kinderen gekregen, en toen kon ze geen partner worden omdat ze kinderen kreeg. ‘Cleopatra’ Nou ja, dan heb je aan mij een goede want dan ga ik aan. 

Snood plan
Dan denk ik, wat zullen we nòu krijgen, hier gaan we eens even een snood plannetje smeden om je wel op die plek te krijgen. Dan brengen we het speelveld in kaart, de spelregels, de wapens en de spelers en dan ontwikkelen we een tactiek waar Cleopatra haar vingers bij zou aflikken. En weet wat zo mooi is, het lukt altijd! Want als vrouwen eenmaal op zo’n positie zitten dan zijn ze zo verdomd goed. Zo onwaarschijnlijk goed dat het met een strak plan niet kan mislukken! En zo ook dus met mijn media-dame, plan gelukt! Nu nog even doorzetten want ze zal best wat tegenwerking krijgen, maar daar kunnen we ook snode plannetjes voor maken,
gna gna.

 

Vréneli Stadelmaier

8 november 2020

Loading...