energie case

Onze SheConsult-coaches delen vaak interessante verhalen uit hun coachpraktijk. Zo ook SandraLagace. Zij vertelt over haar cliënt Silvia. Silvia wilde graag ontdekken waar ze energie uithaalde in haar werk. Bij het coachingsproces kwamen zelfs tranen te pas, maar het resulteerde in meer aandacht voor zichzelf!

1. Wie is je klant?

Silvia, 56, Manager.

2. Wat was haar vraag?

‘Ik wil ontdekken uit welk type baan of welke werkzaamheden ik energie haal in mijn huidige levensfase.’

3. Hoe heb je het aangepakt?

We zijn begonnen met de vraag `Wie ben ik?’ om van daaruit naar `Wat kan ik’ en `Wat wil ik’ te kijken.

In het eerste coachingsgesprek blijkt dat er minder plezier en vooral gemak in het werk is wat voor onrust zorgt. Slapen doet ze slecht. Er `gebeurt veel’. Sinds Corona moet ze haar team virtueel aansturen vanuit huis waar haar echtgenoot treurt om een baan die opgehouden is. Silvia mist het `voelen’ in de relatie met haar medewerkers. Ze heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ze moet verschillende teams aansturen. Ze heeft het imago van `Silvia weet wel hoe het moet’. Ze moet er ook zijn voor haar echtgenoot.

`Ik zit vol’, zegt Silvia ‘en ben soms kribbig.’

Ik heb de vraag gesteld; `Waar sta jij op het prioriteitenlijstje? Sta je er überhaupt wel op?’.

4. Wat was het resultaat?

Silvia schrok en ging huilen. Ze was duidelijk geraakt. Ze was vanaf het begin van de coaching in een hoekje van mijn laptop verborgen. De tweede sessie was ze voor 100% in beeld en naarmate de sessies vorderden bloeide ze helemaal op en kwam steeds trotser, sterker en positiever in beeld.

Silvia koos voor haarzelf. Dit uitte zich in minder uren werken, meer aandacht voor het thuisfront. Meer aandacht voor zichzelf.

5. Wat zei de klant?

‘Ik heb mijn doel bereikt wanneer ik happy met mijzelf ben. Tegen mezelf en tegen anderen zeg ik; `Don’t waste my time!’’

Drs Sandra Lagace is loopbaancoach in Rotterdam

Loopbaancoach Rotterdam Sandra Coach2

Interessant? Dan wil je deze case ook lezen!

Loading...