google-site-verification: google4611ff8a601055a3.html
visie

Visie & missie SheConsult

Visie
De problematiek rond vrouwenparticipatie in ons land heeft vooral een culturele achtergrond. Een rollenpatroon tussen man en vrouw was in de basis gebaseerd op de fysieke verschillen. Later stelden de kerk en de overheid de minderwaardige positie van de vrouw vast. Sommige godsdiensten hanteren deze norm ook vandaag nog.

Vandaag is de wereld anders.
Vrouwen en mannen volgen dezelfde opleidingen en hebben als ze jong zijn dezelfde ambities. Maar in hun baan wordt het anders, dan ontstaan er verschillen. En wanneer er kinderen komen, dan gaat het niet zelden echt mis. Dan is het bijna vanzelfsprekend dat het de vrouw is die de zorg- en thuistaken op haar schouders neemt. Ondanks haar opleiding en ondanks haar ambities. En dat kan best moeilijk zijn.

Wanneer vrouwen moeten opereren volgens regels die ze niet blijken te kennen, zich niet thuis voelen in de organisatie, en het gevoel hebben niet gewaardeerd te worden, kan er een probleem ontstaan. De vrouw vertrekt.

Werken aan retentie.
SheConsult vindt dat werkgevers kansen hebben om vrouwen langer aan zich te binden door beter te anticiperen op de specifieke problematiek van vrouwen binnen hun baan. We vinden dat werkgevers moeten willen weten wat er speelt door regelmatig onderzoek te doen.

We zijn ervan overtuigd dat specifieke programma’s helpen om meer vrouwen aan boord te houden en meer vrouwen te laten doorstromen naar hogere posities.

Missie
SheConsult biedt professionele vrouwen ondersteuning. Vrouwen die werken binnen bedrijven, overheden, instellingen en zelfstandig ondernemers. SheConsult werkt aan de vaak moeilijke balans tussen werk en privé. SheConsult helpt vrouwen een weg te vinden in een door mannen gedomineerde omgeving. SheConsult helpt onder andere bij vragen omtrent strategisch opereren, zichtbaarheid en zelfvertrouwen.

SheConsult onderzoekt, inspireert, motiveert en begeleidt. Individueel en groepsgewijs. SheConsult wil vrouwen individueel beter en met meer plezier laten functioneren. SheConsult wil werkgevers bijstaan met onderzoek, advies en programma’s gericht op het behoud en de groei van hun vrouwelijk talent.

SheConsult wil een bijdrage leveren aan de noodzakelijke balans tussen professionele mannen en vrouwen.
We willen ons steentje bijdragen om meer vrouwelijk talent in de top te krijgen.

Maak nu direct een afspraak rechtstreeks in de agenda

Boek nu rechtstreeks een kosteloze telefonische kennismaking van 20 minuten:

Wil je direct een afspraak maken met Vréneli Stadelmaier? Klik op de onderstaande button om haar agenda in te zien.

Shenews

allevrouwennetwerken