Selecteer een pagina

Een nieuwe baan of koers

WERKEN AAN NIEUW

TOEKOMST-

PERSPECTIEF

Toe aan een nieuwe baan, nieuwe functie, carrièreswitch of misschien wel voor jezelf beginnen? Soms is het ingewikkeld om die stap te maken.
Je weet niet waar te beginnen, je draait in een kringetje rond,
je vindt zoveel leuk, je komt geen stap verder.
Laat SheConsult je helpen.

 

NIEUWE BAAN? ANDERE FUNCTIE?

Een nieuwe baan, functie, carrièreswitch of voor jezelf beginnen. Bij SheConsult geloven we dat je nooit te oud bent om een nieuwe stap te maken. Of te jong.  We geloven ook dat je van werken gelukkig wordt. Mits het leuk werk is dat bij je past.

Wij weten niet of je werk je passie moet zijn. Het is fijn als dat zo is, maar of het echt moet? Gewoon leuk werk dat je als zinvol ervaart. Waar je met plezier heengaat. Waar je je kunt ontwikkelen en waarmee je in je levensonderhoud kunt voorzien is wat ons betreft ook al top. We worden eerlijk gezegd een beetje moe van iedereen die maar een ongelofelijke passie voor haar werk wil hebben. Wij denken ook dat als je weet wat jouw passie is, je ons niet nodig hebt. Daar al je werk van gemaakt.

 

Je passie vinden

We denken overigens wél dat je ergens een passie voor kunt ontwikkelen.
En dat heeft te maken met je ergens in verdiepen, in onderdompelen, er helemaal voor gaan. En dan blijkt dat een bepaald onderwerp boven verwachting zo leuk is dat de passie er als vanzelf bij komt. Als dat gebeurt, ben je een bofkont!

We nogal eens zien dat mensen bij een coach komen omdat ze hun passie willen vinden. En dan gaan ze sessie na sessie navelstaren, zelfonderzoek doen, nog meer zelfonderzoek zoek doen, je hele jeugd herbeleven, met klankschalen mediteren en spiritueel strijken. Dat is allemaal prima, maar daarmee vind je je passie, als die al bestaat, naar onze mening echt niet.

Coaching SheConsult

 

 

Wat doen wij?

Wij gaan samen met jou op zoek naar leuk werk. Werk dat bij je past. Waarin je kunt groeien, waarmee je kunt bijdragen en een fatsoenlijk inkomen kunt verdienen. Dat zou een nieuwe baan kunnen zijn of een nieuwe functie, carrièreswitch of voor jezelf beginnen.

Dat doen we door eerst even te navelstaren (haha), maar slechts heel kort. Een stuk zelfanalyse. Wat is je kennis en ervaring, waar zit je netwerk? Waar word je blij van (en waarvan niet), in welke soort omgevingen gedij jij het best?

Vervolgens ga je op pad. Want over jezelf gaan zitten nadenken op de bank, daar schiet je niks mee op. Je moet mensen ontmoeten, bij organisaties langs gaan, seminars bezoeken en Googlen. Kortom, je moet op onderzoek uit. Wat past bij jou? Wat is er allemaal te doen?

 

 

Hoe doen wij dit?

Dat doen we op de design thinking-manier, want anders wordt het veel te chaotisch. Schieten met hagel, daar heb je ook niets aan.

We formuleren een hypothese, dat ‘een … functie in een … organisatie’ bij jou zou passen. En die hypothese ga jij toetsen. In de praktijk. Met echte mensen en echte bedrijven.

Daar reflecteren we op, we scherpen de hypothese aan of vervangen hem voor een nieuwe hypothese. En dan ga je weer op pad. Tot je precies weet wat je wilt.

Vervolgens gaan we promotiemateriaal in orde maken: je cv en je profielen op social media. Daarna begint het echte solliciteren pas. Maar dan heb je al zoveel genetwerkt, en weet je zo goed wat je wilt, dat die nieuwe baan of functie er meestal heel snel is.

 

Welke coaches kunnen hierop coachen?

Alle coaches van SheConsult kunnen in principe op dit onderwerp coachen. Kijk op onze tarievenpagina voor meer info over de kosten.

Laden...
Laden...
Loading...