Focus op nieuwe baan of andere functie

WERKEN AAN NIEUW

TOEKOMST  

PERSPECTIEF

Toe aan nieuwe baan, een nieuwe functie, carrièreswitch of misschien wel voor jezelf beginnen? Soms is het ingewikkeld om die stap te maken.
Je weet niet waar te beginnen, je draait in een kringetje rond,
je vindt zoveel leuk, je komt geen stap verder.
Laat SheConsult je helpen.

 

NIEUWE BAAN? ANDERE FUNCTIE?

Wij geloven bij SheConsult dat je nooit te oud bent om een nieuwe stap te maken.
Of te jong. En wij geloven dat je van werken gelukkig wordt. Mits het leuk werk is dat bij je past. Wij weten niet of je werk je passie moet zijn. Dat is fijn als dat zo is, maar of het echt moet? Gewoon leuk werk, dat je als zinvol ervaart, waar je met plezier heen gaat, waar je kunt ontwikkelen en waarmee je in levensonderhoud kunt voorzien is wat ons betreft ook al top. We worden eerlijk gezegd een beetje moe van iedereen die maar een ongelofelijke passie voor haar werk wil hebben. 

En wij denken ook dat als je weet wat jouw passie is, je ons niet nodig hebt, dan heb je daar al je werk van gemaakt. 

We denken overigens wel dat je ergens een passie voor kunt ontwikkelen.
En dat heeft te maken met je ergens in verdiepen, in onderdompelen, er helemaal voor gaan. En dan blijkt dat een bepaald onderwerp boven verwachting zo leuk is dat de passie er als vanzelf bij komt. Als dat gebeurt ben je een bofkont!

 

Waarom schrijven we dit?
Omdat we nogal eens zien dat mensen bij een coach komen omdat ze hun passie willen vinden. En dan gaan ze sessie na sessie navelstaren, zelfonderzoek doen, en nog meer zelfonderzoek zoek doen, je hele jeugd herbeleven, met klankschalen mediteren en spiritueel strijken. Dat is allemaal prima, maar daarmee vindt je je passie, als die al bestaat, naar onze mening echt niet.

Coaching SheConsult 

Wat doen wij?

Wij gaan samen met jou op zoek naar leuk werk. Werk dat bij je past. Waarin je kunt groeien, kunt bijdragen en een fatsoenlijk inkomen kunt verdienen.

Dat doen we door eerst even te navelstaren (haha), maar heel kort. Een stuk zelfanalyse. Wat is je kennis en ervaring, waar zit je netwerk. Waar wordt je blij van (en waarvan niet), in welke soort omgevingen gedij jij het best?

En dan vervolgens ga je op pad. Want over jezelf gaan zitten nadenken op de bank daar schiet je niks mee op. Je moet mensen ontmoeten, bij organisaties langs gaan, seminars bezoeken, en googlen. Kortom, je moet op onderzoek uit. Wat past bij jou? wat is er allemaal te doen?

Design-thinking
Dat doen we op de design-thinking manier, want anders wordt het veel te chaotisch en schieten met hagel. Daar heb je ook niks aan.

We formuleren een hypothese, dat ‘een … functie in een … organisatie’ zou passen. En die hypothese ga jij toetsen. In de praktijk. Met echte mensen en echte bedrijven.

Daar reflecteren we op, scherpen de hypothese aan, of vervangen hem voor een nieuwe hypothese. En dan ga je weer op pad. Tot je precies weet wat je wilt.

Dan gaan we promotiemateriaal in orde maken, je cv en je profielen op social media. En dan pas begint het echte solliciteren. Maar dan heb je al zoveel genetwerkt, en weet je zo goed wat je wilt, dat die baan er meestal heel snel is.

 

In de regel neemt zo’n traject 8 uur coaching, 8 sessies van 1 uur, in beslag,
afhankelijk ook van jouw zelfkennis en de coach.

 

Kosten

Kijk voor de kosten op de pagina van je coach naar keuze.

Coaching begint bij een kosteloze telefonische kennismaking van 20 minuten.

Boek hier je afspraak rechtstreeks in de agenda van je coach naar keuze.

Laden...