Selecteer een pagina

Ontslag & Outplacement

Hier zat je vast niet op te wachten. En je werkgever vast ook niet.

De vraag is, hoe gaan jij en je werkgever hiermee om? Voor jou geldt, dat je deze moeilijke fase zou je ook kun je ook zien als een kans. Sterker, volgens ons is dit de beste methode om met deze situatie te dealen.

De SheConsult loopbaancoach is je klankbord, met haar kunnen je levelen. Ze is ervaren. 

Pak deze kans!

Van werk naar werk

Je wilt een outplacement coach waar je effectief mee aan de slag kunt

Je bent een hoogopgeleide professional en moet/wil nu op zoek naar een nieuwe baan. De SheConsult coach is een gespecialiseerde coach voor hoogopgeleide vrouwen. Dat maakt de communicatie eenvoudiger en het traject sneller succesvol.

Transitie naar een nieuwe baan

Afscheid kan ingewikkeld zijn. Ook emotioneel. De SheConsult coach weet dit vanuit haar ervaring met soortgelijke situaties. Ze weet dat je als vrouw er ook anders in zit dan je mannelijke collega’s. Je kan met haar gericht en plezierig weer aan je toekomst wer

i

Gecertificeerde topcoaches in heel het land

Met een SheConsult coach kun je levelen. Ze heeft een academische basis, aangevuld met verschillende coachopleidingen en is natuurlijk gecertificeerd.

T

We gaan verder

We gaan dieper in op jouw wensen en talenten en we ondersteunen je meerdere vlakken met de zoektocht naar dé baan die bij jou past.

Vrouwen hebben andere uitdagingen en andere emoties bij Outplacement

Outplacement voor vrouwen behoeft andere accenten dan bij mannen. We geven hier twee voorbeelden, maar er zijn er veel meer.

Mislukking op twee fronten
Ontslag heeft bij vrouwen een wat andere impact dan voor mannen. Voor een carriere, een mooie loopbaan hebben vrouwen gevoelsmatig grotere offers moeten brengen dan mannen. Hoe vaak krijgen vrouwen die (bijna) fulltime werken niet de opmerking dat ‘ze teveel werken en dat ze toch niet voor niets kinderen hebben gekregen?

Met andere woorden, als ambitieuze moeder ben je in de ogen van velen bijna automatisch een slechte moeder en egoïstisch. Dus als je dan zo nodig een carrière wilt, dan moet ie wel lukken. En ontslag past niet in het plaatje van een succesvolle carrière. Voor veel vrouwen voelt dan ook een ontslag is een mislukking op twee fronten, als moeder/vrouw èn als ambitieuze vrouw.

Deze gevoelens moeten in een outplacementtraject aan de orde komen, en verwerkt worden. Er moet gekeken worden naar wat dat ontslag betekent voor de ambitie van de vrouw.

Verlies van zelfvertrouwen
Daarnaast hebben vrouwen de neiging, om tegenstelling tot mannen, de schuld van ontslag bij zichzelf te zoeken, ook al is het om bedrijfseconomische redenen, dan nog zal een vrouw het ervaren als een persoonlijk falen. Dat heeft enorme gevolgen voor het zelfvertrouwen en zal ertoe leiden dat een vrouw bij sollicitaties onder haar niveau gaat solliciteren. Dat leidt niet alleen tot een geknakte carrière maar ook tot minder kans op het vinden van een passende functie, immers ze is over kwalificeert voor de functies waar ze op solliciteert.

In een outplacementtraject is zal herstel van het zelfvertrouwen een belangrijke rol spelen.

Over SheConsult

Meer dan 150 bedrijven/instellingen

 Outplacement

focus vrouwen

Outplacement

 Outplacement is professionele begeleiding voor werknemers bij ontslag of die noodgedwongen op zoek moeten naar een nieuwe baan of functie. 

Een outplacement traject helpt bij het snel vinden van een nieuwe baan of nieuwe functie die bij je past. Waar je weer met plezier naar je werk gaat.

Ontslag Coaching

Transitievergoeding gebruiken

Het is voor werkgevers verplicht om een transitievergoeding te betalen bij ontslag van een medewerker. Deze vergoeding kan ingezet worden voor een outplacementtraject. Outplacement is een krachtige en effectieve vorm naar het vinden van een nieuwe baan.  

vrouw 10 tips bij ontslag

Coaching bewezen effectief

Onderzoek toont aan dat outplacementbegeleiding werkt! Zo is gebleken dat mensen die een outplacementtraject aangaan een grotere kans hebben op het vinden van een nieuwe baan. Door de specialisatie van SheConsult zal bij outplacement zal het vinden van een nieuwe baan die bij jou past sneller gaan, zo leert de praktijk.

Zoeken naar waar je weer gelukkig van wordt.

Wij als loopbaan coaches hebben dagelijks professionele vrouwen in onze praktijk die worstelen met het (her)vinden van hun richting, met de zoektocht naar het waarmaken van hun echte ambitie, hun next step, of omdat ze ondersteuning zoeken bij het vinden van hun purpose of life.

Deze vrouwen zijn ontslagen, maar ze zijn ook toe aan hun next step. 
Zo zou jij er ook naar kunnen kijken, en dan is het positieve nieuws dat je financieel wordt ondersteunt met een outplacementregeling. Dus zie het ontslag en het traject van outplacement als de stap naar een volgende uitdagende fase in je professionele leven. 

 

COACHES SheConsult
Gedetailleerde Inhoud Outplacementtraject-

Een outplacementtraject bij SheConsult bestaat uit de volgende onderdelen:

 

 1. Kennismakingsgesprek. Telefonisch maak je kennis met je coach van je keuze. Je bespreekt je vraag, en de coach zal wat vertellen over hoe zij het traject zal gaan invullen. In dit gesprek tasten julie bedien af of er een ‘klik’ is. Is er geen klik dan kun je ook zo’n gesprek met een andere coach plannen.
  .
 2. Intake. Dit is de start van het traject. De coach en jij gaan aan de slag met je geschiedenis. Hoe is je leven tot nu toe gelopen, wat zijn je issues, en welke wensen leven er nu ten aanzien van je werk. In dit gesprek komt ook aan de orde in hoeverre er nog veel onverwerkt verdriet of boosheid is ten aanzien van het ontslag.
  .
 3. Verwerking. Verwerking van alle alle emoties die het ontslag bij je hebben opgeroepen. Dit is noodzakelijk om de volgende stap naar werk te kunnen maken. Als de emoties als grotendeels verwerkt zijn kan deze fase kort duren.
  .
 4. Zelfanalyse. Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? In een aantal gesprekken, eventueel in overleg met je coach aangevuld met tests zoals bijvoorbeeld drijfverenanalyse, DISC, Enneagram, Talentenanalyse etc, krijg je een helder en reëel beeld van jezelf en jouw kansen.
  .
 5. Arbeidsmarkt-verkenning. Hoe ziet de arbeidsmarkt er in dit corona-tijdperk uit. Waar liggen voor jou de kansen?
  .
 6. Promotiemateriaal op orde maken. Je cv en je social media profielen zijn je promotiemateriaal. Geven die een goed beeld van jouw kunnen en je wensen. Word je gevonden door recruiters? Samen met je coach, eventueel met een van onze coaches die gespecialiseerd is op dit gebied, maak je je promotiemateriaal op orde, waarbij je best een beetje mag bluffen 🙂
  .
 7. Van de bank af. Het vinden van een baan doe je niet vanuit je luie stoel. Netwerken is hierbij het toverwoord. Iets waar vrouwen over het algemeen een hekel aan hebben. Toch zal het moeten. Hoe doe je dat? En hoe doe je dat met alle corona-restricties die er zijn?
  .
 8. Solliciteren. Je brief, je cv, dat moet allemaal in orde zijn. Maar weet je ook hoe je zo’n gesprek voert? Hoe je er bijvoorbeeld in het gesprek al achter komt wat de twijfels bij de werkgever zijn? Hoe bereid je je voor? En hoe doe je dat met een video-sollicitatie? Waar moet je op letten? Onze coaches helpen je hierbij.

.

Maar je krijgt meer!
 • SheMasterplan-syllabus
  .
 • Jobmarketing 3.0 van best seller auteur  Aaltje Vincent,.
 • LinkedIn. In deze workshop zoomen in in de wereld van linkedIn. Wat kan er en hoe kan ik dat gebruiken?
  .
 • 2 webinars/online workshops (gaat door bij minimaal 3 deelnemers)
  • Netwerken. Hoe zet ik mijn netwerk aan het werk? Hoe werkt dat virtueel? Hoe overwin ik mijn drempels? Hoe doe ik dat systematisch? Hoe kunnen we elkaar helpen
Laden...

Werkgever

Voor werkgevers is Heidi Dissel het aanspreekpunt. Zij adviseert vanuit ruime ervaring werkgevers m.b.t. het inzetten van een SheConsult-coachpool, trainingen en workshops en theatercolleges. Heidi kent ook de HR-uitdagingen die liggen bij ontslag en de daaraan gekoppelde outplacement trajecten. Heidi kan je sparringpartner zijn die met je meedenkt en adviseert over de verschillende HR vraagstukken.

Ze geeft je graag meer informatie over de opties van SheConsult bij outplacement.
Mail of bel haar voor een vrijblijvend online  kennismakingsgesprek. 

Mail Heidi Dissel op heidi.dissel@sheconsult.nl
of bel 085-060.5177.

HRM-adviseur Vrouwelijk leiderschap
Loading...