Online Zelfvertrouwen Coach

“F*ck die Onzekerheid”

Onzekerheid?  Bang om door de mand te vallen?
Gebrek aan zelfvertrouwen op belangijke momenten? 
Vind een Online Zelfvertrouwen Coach

Onzekerheid? Bang om door de mand te vallen? Het imposter syndrome?

Herkenbaar. We weten uit onderzoek dat ongeveer twee derde van de vrouwen ernstig last heeft van onzekerheid, tegenover een derde van de mannen. Het is dus wel een vrouwenkwaal te noemen. We weten ook uit onderzoek dat met name getalenteerde, hoogopgeleide vrouwen er last van hebben. En dat het niet overgaat als je veel succes hebt. Nee, dan wordt het juist erger.

Deze ‘kwaal’ heet het impostor syndrome. En de gevolgen van deze kwaal zijn dat je heel hard gaat werken en perfectionistisch wordt. Het is nooit goed genoeg en het is nooit af. Mensen die daar veel last van hebben, noemen we ook wel ‘insecure overachievers’.

De andere reactie op deze onzekerheid is dat je alles uit de weg gaat. Je durft geen uitdaging aan te gaan, je houdt je mond in vergaderingen, je maakt jezelf kleiner en je vindt het moeilijk zichtbaar te zijn.

Beide reacties zijn niet effectief. Ze zitten een gezonde carrière in de weg. Uit onderzoek weten we ook dat  in een carriere zelfvertrouwen soms wel belangrijker is dan competentie.
Oprichter van SheConsult, Vréneli Stadelmaier schreef er een bestseller over, F*ck die onzekerheid en ontwikkelde een methode om in 4 sessies van 1,5 uur online meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

 

Online Zelfvertrouwen Coach Boek fuck

Online Zelfvertrouwen Coach

De basis voor een haperend zelfvertrouwen wordt vaak al gelegd in je kindertijd. Ongewild geven je ouders je van alles mee. Bovendien wordt in onze cultuur een zekere mate van onzekerheid, afhankelijkheid en bescheidenheid bij meisjes op prijs gesteld. Dat helpt natuurlijk niet bij het opbouwen van een gezond zelfvertrouwen.

Deze oude patronen zijn vaak zo vast ingesleten dat je ze niet eens doorhebt. Maar voor je het weet zit je er weer in en durf je niet, weet je het niet meer, twijfel je, voel je je niet goed genoeg,  voel je je angstig of als een klein meisje. Of ga je van de weeromstuit keihard werken om maar geen fouten te maken.

Enige zelfreflectie is natuurlijk prima. Bescheidenheid ook. We hoeven niet allemaal enorm te gaan roeptoeteren hoe geweldig we wel zijn. Maar zelfvertrouwen is nodig. Soms is een beetje bluffen ook nodig. Soms is het wèl nodig om te vertellen over je prestaties. Soms is het wél nodig om zichtbaar te zijn, of om gewoon lekker te slapen in plaats van je zorgen te maken of je het wel kan.

Laat je dan online helpen ook door één van onze coaches. Zij kennen het klappen van de zweep! 

Online Onzekerheid

Vier sessies voor meer zelfvertrouwen

In deze vier sessies ga je via Skype/Zoom met je coach aan de slag met je innerlijke stemmen. De stem die zegt dat je het wel kan en de stem die allerlei bewijzen aanvoert dat je het niet kan en niet goed genoeg bent (die stemmen noemen we papegaaien op je schouder). De coach gebruikt hiervoor  concrete voorbeelden uit jouw leven.

Ook zal de coach online je vragen een dagboekje bij te houden met wat er in jouw hoofd gebeurd. Je gaat oefenen met ander gedrag en met het mobiliseren van moed om niet naar de negatieve stemmen te luisteren. Dat doen we niet op de masculiene manier (want dat gaat vroeger of later wringen), maar juist met behulp van jouw vrouwelijke krachtbronnen.

Welke coaches kunnen hierop online coachen?

Alle coaches van SheConsult kunnen in principe op dit onderwerp online coachen. Kijk op onze tarievenpagina voor meer info over de kosten.

Laden...
Loading...