Masterclass zelfvertrouwen & Excelleren

“F*ck die Onzekerheid”

Zelfvertrouwen is in veel werksituaties een van de belangrijkste fundamenten om te excelleren en je goed en krachtig te voelen. De succesvolle masterclass rond het boek F*ck die onzekerheid wordt gegeven voor groepen van 10 tot 1500 deelnemers. 

Gun je vrouwelijke talenten een inspirerende dag(-deel)

 

Onzekerheid is bij vrouwen een groter issue dan bij mannen. We weten uit onderzoek dat ongeveer twee derde van de vrouwen ernstig last heeft van onzekerheid, tegenover een derde van de mannen. We weten ook uit onderzoek dat met name getalenteerde, hoogopgeleide vrouwen er last van hebben. En dat het niet overgaat als je veel succes hebt. Nee, dan wordt het juist erger.

Deze ‘kwaal’ heet het impostor syndrome. En de gevolgen voor vrouwen zijn dat ze heel hard gaan werken en perfectionistisch worden. Het is nooit goed genoeg en het is nooit af. Mensen die daar veel last van hebben, noemen we ook wel ‘insecure overachievers’.

De andere reactie op deze onzekerheid is dat vrouwelijke professionals soms even van de weg af raken. Uitdagingen vormen dan een barrière, ze houden zich klein en vinden het moeilijk om zichtbaar te zijn. Beide reacties zijn niet effectief. Ze zitten een gezonde carrière in de weg. Uit onderzoek weten we ook dat in een carrière zelfvertrouwen soms wel belangrijker is dan competentie.

 

 

 

 

 

 


Onzekerheid , ZelfvertrouwenOprichter van SheConsult Vréneli Stadelmaier schreef er een bestseller over,
F*ck die onzekerheid. Ze is specialist. Niet alleen deed ze onderzoek naar het Impostor Syndrome onder 500 Nederlandse mannen en vrouwen, ze ontwikkelde ook een geheel eigen methode om cliënten snel en effectief te leren met deze onzekerheid om te gaan.

 

Drie opties

Een theatercollege van 1 uur

 

Samen met een theatermaakster ontwikkelde Vréneli een interactief college waarin kennis, gelardeerd met voorbeelden uit de praktijk en veel humor, wordt overgedragen. In dit uur krijgen de deelnemers meer kennis over het Impostor Syndrome, de symptomen ervan en de nadelige gevolgen. Ook krijgen ze handvatten hoe ermee om te gaan.

Theatercollege/masterclass

van 1,5 tot 3 uur

 

Gestart wordt met het eerste deel van het theatercollege, zodat de deelnemers de theorie kennen. Dan gaan de deelnemers, samen met hun buurvrouw (of- man), aan de hand van concrete voorbeelden uit hun eigen leven aan de slag met oefeningen, om zo meer grip te krijgen op hun gedachtenpatronen. Hoe meer tijd er is, hoe uitgebreider we hier op in kunnen gaan. 

 

Onzekerheid coaching

Masterclass van een hele dag

In een kleine groep (max 15 deelnemers) en een veilige setting gaan we aan de slag  aan de hand van eigen casuïstiek. Theorie wordt afgewisseld met het delen van ervaringen en het oefenen van andere gedachten. Deelnemers krijgen inzicht in hun eigen denkpatronen en denkfouten en leren helpende gedachten te formuleren.

Enkele van de vele positieve reacties

Vreneli is energiek, vol humor en weet te raken. De passie waarmee Vreneli over het “impostor syndrome” én over vrouwen praat, boeit en inspireert.

Ilona Tjon Poen Gie

Legal Hunters

Een heerlijke, opbouwende boost voor werkende vrouwen. Met herkenbare voorbeelden en verrassende wendingen.

Marie-Louise Voors

VU Amsterdam

Ook haar verhaal over het impostor syndroom is voor vele mensen een eye-opener. Goed verhaal, met goede onderbouwing en sprankelend en inspirerend gebracht. Daar kan ik uren naar kijken en luisteren!

Marie-Ann de G.

Sterke humorvolle presentatie. Ik heb haar boek verslonden op de terugweg in de trein.

Anonieme bezoeker

Event Vrouwen met Impact

We doen graag een prijsopgave

 

Mail of bel Liselore van der Zweth 

[email protected] 
085-060.5177 voor meer info.

Loading...