Talentontwikkeling een belangrijk continu proces

Masterclass

‘Het Vrouwenbrein & Overtuigen’

Een interactieve uiterst inspirerende leerzame workshop speciaal voor vrouwen, ……maar
zeker ook interessant voor hun mannelijke collega’s, zo leerde de praktijk!

Vrouwen brein SheConsult

prof. dr. Iris Sommer, auteur van ‘Het Vrouwenbrein’:  

‘Lever en hart van vrouwen zijn anders dan van mannen. Hersenen zijn ook niet genderneutraal. Voor een werkgever is het gelijk behandelen van mannen en vrouwen geen goed idee!’

VROUWEN LOPEN DUS OP HUN WERK TEGEN ANDERE ZAKEN AAN DAN MANNEN

In een werksetting kan het tègen vrouwen werken. Bijvoorbeeld: In van oudsher door mannen gedomineerde omgevingen gelden de mannelijke spelregels. In onze cultuur vinden we fulltime werkende vrouwen toch eigenlijk slechte moeders, en vinden we vakgebieden waar veel vrouwen werken toch minder waard dan bijvoorbeeld ruimtevaarttechniek. Maar ook in sollicitatieprocedures zien we dat vrouwen zich vaak te bescheiden presenteren en ook met een andere bril op bekeken worden. En bij ontslag zoeken vrouwen, vaker dan mannen, de schuld bij zichzelf, wat een aardige dip in hun zelfvertrouwen kan veroorzaken.

Uit de coachpraktijk en uit de wetenschap kennen we de thema’s waar vrouwen tegenaan lopen. In deze collegereeks behandelen we zes van deze thema’s.

Prof. dr. Iris Sommer kijkt naar ieder van deze thema’s vanuit de wetenschap, en drs. Vréneli Stadelmaier vertaalt dit naar de dagelijke praktijk van professionele vrouwen.

Resultaat: De eerste van een serie masterclasses met daarin aandacht voor de wetenschappelijke theorie, inzichten vanuit de praktijk en concrete, direct toepasbare tips.

 

WETENSCHAP ONTMOET PRAKTIJK

Masterclass rond het thema:
‘Het Vrouwenbrein. Vrouwen zijn anders’

HET VROUWENBREIN

&

OVERTUIGEN

Overtuigen is de invloed waarbij we instemmen met een mening, verzoek of voorstel, door iemand te volgen of erover na te denken.
Als jij overtuigt, is jouw invloed dat de ander jouw mening, verzoek of voorstel overneemt door te volgen of erover na te denken.
De vier basisreacties op invloed van buitenaf zijn ‘volgen’, ‘denken’, samen met ‘vechten’ en ‘vluchten’.
Pacelle van Goethem ontwikkelde een model met vier standaardmanieren om op invloed (van onze omgeving of van anderen om ons heen) te reageren. In deze masterclass wordt uitgebreid ingegaan op dit en andere modellen rond overtuigen.

LINE UP:

Auteur 

‘Het vrouwenbrein’ 

prof. dr. Iris Sommer-SheConsult

Prof. dr. Iris Sommer

In 2011 werd Iris Sommer benoemd tot hoogleraar psychiatrie aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Sinds 2016 is ze gasthoogleraar aan het Noorse Center of Excellence, Universiteit van Bergen. Z is hoogleraar Cognitieve aspecten van neurologische en psychiatrische stoornissen in de afdeling Neurowetenschappen van het UMCG. 

 

Meer over Iris

Ze ontving een Veni, Vidi, Clinical Fellowship, een TOP subsidie van ZonMw en onlangs een grote subsidie om de effecten van antipsychotische onderhoudsbehandeling in vroege psychose te bestuderen.

Professor Sommer werd verkozen tot lid van de Jonge Akademie van de KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen), is lid van het Permanente Comité voor grote onderzoeksinfrastructuur bij het NWO en van de Nederlandse Commissie voor Wetenschaps Integriteit (LOWI). 

Zij publiceerde drie populaire wetenschaps boeken. Het meest recente, Het vrouwenbrein, werd een nationale bestseller. 

.

 

.

Auteur

‘F*ck die onzekerheid’

Vreneli Stadelmaier-

drs. Vréneli Stadelmaier

Vréneli Stadelmaier studeerde Bedrijfskunde in Groningen en voltooide studies m.b.t. coaching en persoonlijke ontwikkeling. 

Zij schreef de bestseller ‘F*ck die Onzekerheid’ en ‘Een Slimme meid is op haar toekomst voorbereid, Survivalgids voor jonge ambitieuze vrouwen’ dat jonge vrouwen voorbereidt op de eerste 10 jaar na hun afstuderenerk. Ze is spreker en loopbaancoach.

Meer over Vréneli

Ze wil de ongelijkheid in de samenleving tussen mannen en vrouwen opheffen. Haar bijdrage is het ondersteunen van vrouwen in hun werk zodat ze met meer effect en plezier aan het werk zijn en blijven.

Voor haar initiatieven op het gebied van vrouwenemancipatie heeft ze de regeringsprijs voor emancipatie, de Joke Smit Prijs, gewonnen.

Vréneli is directeur oprichter van SheConsult, sinds 2007 een landelijk opererend trainings-/coachingsbureau voor hoogopgeleide vrouwen met 22 vestigingen in Nederland. Ze  treedt regelmatig met haar theatercolleges op bij organisaties, netwerken, en in de theaters. Ze is regelmatig in media en ze is een actief vlogger.

Voor haar werk won Vréneli in 2015 de regeringsprijs voor vrouwen-emancipatie, de Joke Smit-prijs.

Auteur

‘Ijs verkopen aan eskimo’s’

Pacelle-van-Goethem-12-1-21-SheConsult

drs. Pacelle van Goethem

Pacelle is onderzoeker, schrijver en Nederland’s en spreker op het gebied van overtuigen, stem en invloed. Ze traint de top van politiek en bedrijfsleven in de kunst van het overtuigen en is auteur van de bestsellers IJs verkopen aan eskimo’s en Macht aan de aardige mens. Pacelle is van origine Spraak-, Taal- en Stempatholoog.

Ze specialiseerde zich verder bij Psychologie en Massacommunicatie.

Meer over Pacelle

Pacelle van Goethem  deed mee aan onderzoek van de Radboud Universiteit en het Universitair Medisch Centrum Groningen. Zij ontdekte de spectaculaire samenhang tussen ontspanning en overtuigen. Momenteel is Pacelle bezig met een derde boek.

 

m a a t w e r k

Een gespecialiseerde SheConsult top

coach & trainer zal de masterclass leiden

De vaardigheid om andere van te overtuigen om mee te gaan met een bepaalde visie/voorstel is natuurlijk niet branche gebonden. Dagelijks heeft iedereen hier mee te maken.  Zelfs in de privé situatie zijn we dagelijks bezig de kinderen en volwassenen om ons heen te overtuigen.

Maar, we hebben ontdekt tijdens de eerste collegereeks dat de vele vragen vaak gaan over specifieke branche gebonden situaties. Zo is het belang en de vaardigheid van het overtuigen van een patiënt van een andere orde dan die van de HR-adviseur rond salarisonderhandelingen. Zal de advocaat tegen andere zaken aanlopen dan de wetenschappelijk medewerker, de bedrijfsleider of groepsleider.

Kennis en ervaring
Binnen SheConsult is veel kennis en ervaring aanwezig rond specifieke branches. In overleg wordt dan ook samen gekeken welke coach/trainer het beste bij de organisatie past. Zij zal vervolgens samen met HR de mogelijke inhoudelijke wensen vanuit de praktijk van de organisatie bespreken en de masterclass gaan leiden. 

Het programma

15.00 uur

Inleiding

HR/Organisatie

 

We vinden jou belangrijk 
Overtuigen is voor iedereen van belang. Om ervoor te zorgen dat je goede ideeën worden doorgevoerd, dat je die belangrijke klant binnenhaalt of dat je die patiënt overtuigt van de juiste behandeling. Overtuigingskracht is iets dat je kunt verbeteren, daar gaan we in deze masterclass mee aan de slag. Deze workshop is niet alleen voor vrouwen interessant, mannen zullen hier zeker ook baat bij hebben.

15.10 uur 

Opening

Masterclass leider

 

De praktijk van overtuigen en wat de wetenschap zegt
De masterclass leider stelt zich voor en leidt de masterclass in met verschillende cases van overtuigingskracht in de praktijk. Vragen die beantwoord worden zijn: ‘wat maakt iemand overtuigend?’ en ‘wat zijn veelgemaakte fouten in overtuigen’? Ook wordt het model van invloed uitgelegd.

15.25 uur 

Start college

 

Drie inleiders over het vrouwenbrein en overtuigen
Het succesvolle geregisteerde online college met professor Iris Sommer, drs. Vréneli Stadelmaier en drs. Pacelle van Goethem over Overtuigingskracht wordt samen gekeken. De drie overtuigingsstijlen: de vriend, de autoriteit en het voorbeeld worden besproken en de wetenschap achter overtuigen wordt toegelicht.

16.15 uur 

Short Break

 

Even een kop koffie halen
Laat het college even bezinken met een kop koffie.

16.20 uur 

Interactie met

deelnemers

 

Behandeling eerste ronde vragen
De vragen naar aanleiding van het college worden beantwoord.

16.30 uur 

Onderlinge

interactie

 

De deelnemers gaan in breakout rooms met elkaar in overleg
Het is zinvol om van elkaar te ontdekken wat je valkuilen en sterke punten in overtuigen zijn. Overleg met elkaar welke stijlen van overtuigen (vriend, autoriteit of voorbeeld) jou goed afgaan en hoe je deze drie stijlen kunt combineren om nog overtuigender te worden. Bespreek ook wat jullie sterke punten en verbeterpunten vinden aan deze Masterclass.

16.45 uur 

Wrap up

 

Wrap up vanuit de breakout rooms
Plenair bespreken we wat de ervaringen in de break-out rooms waren, aanvullend is dan er nog ruimte voor extra theorie, vragen of een extra kleine oefening.

17.00 uur 

Afsluiting

 

Afsluiting
Wat zijn de belangrijkste inzichten en best practices na deze masterclass? Deze vraag wordt door een aantal deelnemers beantwoord en eventueel aangevuld door onze Masterclass leider.

Deze twee ‘werkboeken’ maken onderdeel uit van de workshop

Vrouwen brein

‘Bestaat er een “vrouwenbrein”?  Het antwoord, geschreven door psychiater en neurowetenschapper Iris Sommer. Vrouwen hebben niet dezelfde hersenen als mannen; Hun brein is kleiner. Toch is hun denkvermogen niet minder. Maar ze hebben bijvoorbeeld wèl een ander stresssysteem.

ijs verkopen aan eskimo's 2

In ‘IJs verkopen aan eskimo’s’ biedt Pacelle van Goethem een revolutionair model, inzicht in de psychologie van overtuigen, gebaseerd op hersenonderzoek en haar voortdurende onderzoek naar de best practices. 

heidi Dissel SheConsult

De investering

Exclusief voor werkgevers:

Vele werkgevers waaronder advocatenkantoren, accountants, banken, universiteiten en ziekenhuizen hebben zich ingeschreven voor de in maart j.l. gestartte collegereeks rond het vrouwenbrein. Deze is letterlijk overtekend.

Incentive na een zwaar jaar
Vandaar nu op vele verzoek een aantal masterclasses rond het thema ‘Het vrouwenbrein’. Sommige werkgevers zien het ook als een soort incentive voor hun vrouwelijke medewerkers, gezien de afgelopen zware periode voor velen. 

Ik vertel je graag meer over deze masterclass.
Plan een belafspraak in mijn agenda hieronder of bel me of maak een afspraak om verder te praten.

 

Heidi Dissel

HR-Adviseur SheConsult
[email protected]t.nl  /  085 0605177

Laden...

Enkele opdrachtgevers

EY
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

KPN
Individuele coachtrajecten, ook voor andere telecom providers.

Verschillende Ministeries
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RUG
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges, ook voor andere universiteiten.

KADASTER
Individuele coachtrajecten, workshops, trainingen en theatercolleges.

ERASMUS UNIVERSITEIT
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

FIAT NEDERLAND
Individuele coachtrajecten.

SALESFORCE
Individuele coachtrajecten
& theatercollege.

SOLIS ZORGGROEP
Individuele coachtrajecten.

HEINEKEN
Individuele coachtrajecten & trainingen

NATUUR
MONUMENTEN
Individuele coachtrajecten.

CAPGEMINI
Individuele coachtrajecten & theatercolleges

RABO BANK
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

ABN – AMRO
Individuele coachtrajecten, masterclasses & theatercolleges.

MILIEUDIENST
RIJNMOND
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RTL 4
Individuele coachingstrajecten, ook voor andere omroepen.

KPMG
Individuele coachtrajecten, theatercolleges.

GEMEENTE UTRECHT
Individuele coachtrajecten, ook voor andere gemeenten.

Loading...