Selecteer een pagina

DE LOOPBAANCOACH
VOOR HOOGOPGELEIDE VROUWEN 

WAAROM?

Vrouwen zijn anders dan mannen.
Vrouwen lopen in hun werk, bij het zoeken naar de ideale baan of functie en in hun work/life balans tegen andere zaken aan dan mannen.

Er worden andere eisen aan vrouwen gesteld, ze stellen zelf andere prioriteiten en omdat in veel organisaties de van oudsher masculiene werkcultuur heerst hebben vrouwen soms even de wind tegen. 

Ze gaan dan denken aan een andere baan, een andere invulling, een andere functie, etc.
Dan ontstaat er de behoefte aan een pas op de plaats en reflectie.

Werkgever ondersteunt
Werkgevers herkennen dat steeds meer. En willen daarin ondersteunen. Ze willen hun vrouwelijke talenten behouden en laten exceleren. Daar zit ook een belangrijk bedrijfseconomisch belang.

Onze klanten zijn vaak professionele vrouwen die zelf op zoek zijn gegaan naar een loopbaancoach. De opdrachtgevers zijn voornamelijk werkgevers die hun vrouwelijke medewerkers waardevol vinden. Daarnaast werken we veel met vrouwelijke (startende) ondernemers.

Waar we niet zo van zijn

Zweven
We zijn niet zo van het zweven, ook niet van de psychoanalyse waarin we sessies lang gaan wroeten in je verleden om jouw NU te kunnen duiden.
We inviteren geen goddelijke hulptroepen en voorgaande levens in onze coachsessies, om maar eens een paar voorbeeld uit het rijke en creatieve aanbod in coachland te noemen.


LIFE CHANCHING
Sommige roepen dat coaching een persoonlijk ontwikkelingsproces is, dat zelfs Life-Changing moet zijn. Dat kan. Dat maken we ook regelmatig mee. Maar voor ons is coaching: in een beperkt aantal gesprekken met beide benen op de grond, reflecteren op jezelf, op je handelingsrepertoire en gedrag, èn je omgeving. We brengen wensen, oorzaken en gevolgen in kaart en spreken concrete stappen. Daar boeken we snel resultaat mee. 

Natuurlijk werken we af en toe met tools die op puur wetenschappelijke grond onverklaarbaar maar toch super werken.
Onze coaching is vooral praktisch en evidence based. 
De ervaring leert dat dit werkt. 

Oja, en we houden ook niet zo van de slachtofferrol, of de calimero-rol. Ja, soms zijn dingen niet eerlijk, rottig en verdrietig. Dat mag er zijn. Maar uiteindelijk is de vraag hoe jij er mee om gaat. Daar helpen we je graag bij.

Drs. Vréneli Stadelmaier

Is oprichter van SheConsult. En coacht vanuit haar missie vrouwen in hun kracht te zetten. Dat doet ze niet alleen met individuele gesprekken maar ook met haar boeken en theatercolleges in het hele land.  Vréneli is een uiterst ervaren loopbaancoach.

Top coaches gezocht

Gezien de toenemende vraag, willen we SheConsult Coaches kunnen aanbieden heel Nederland en Vlaanderen.

Ben jij een ervaren vrouwelijke coach met een academische basis lees dan verder.

Abonneer je op SheNews.
Ons kosteloze online magazine voor professionele vrouwen. Nieuws, tips, blogs en Vlogs over en rond alles in relatie met werk en vrouwen. 

Haal het beste uit jezelf. Effectief, authentiek en slim met gevoel.

Gebruik je talent, kennis en ervaring optimaal

Ook hoogopgeleide vrouwen met ambitie, barstensvol talent en met een mooie carrière zijn in hun werkomgeving vaak (te) bescheiden. Sterker nog, die denken vaak dat dit dus niet over hen gaat 🙂

Dat zit bij ons vrouwen ingebakken. Die bescheidenheid, vaak gepaard met of veroorzaakt door onzekerheid, is meestal niet alleen volkomen overbodig, maar kan ons ook in de weg zitten. We krijgen dan zaken niet goed voor elkaar.

Maar ook conflicten op het werk, te weinig uitdaging, of juist willen gaan voor die uitdaging, invloed hebben en vergroten, of een betere worklife-balance zijn allemaal zaken die bij ons vrouwen een andere aanpak vragen en een andere impact hebben dan dan bij onze mannelijke collega’s.

Maar daar is veel aan te doen. Vooral nu ook werkgevers een extra focus hebben op hun vrouwelijke talenten. Loopbaancoaching is dan een krachtig instrument.

Zelfvertrouwen en onzekerheid

Gezond zelfvertrouwen staat aan de basis van iedere carrière. Zelfvertrouwen is nodig om effectief te functioneren, om zichtbaar te zijn, om grenzen te stellen en om je ambitie vorm te geven.

Fck-die-onzerkerheid-Cover

Natuurlijk hoort gezonde twijfel daar af en toe ook bij. Maar angst om door de mand te vallen, het gevoel niet genoeg te zijn belemmert je in je werk en je geluk.

SheConsult coacht effectief op zelfverrouwen aan de hand van het boek van Vréneli Stadelmaier.

Meer info over Zelfvertouwen coaching >

Zichtbaarheid vergroten

Als je niet zichtbaar bent wordt je niet gevraagd. Zo simpel is het. Waarom zou men jou benoemen op een bepaalde plek als niet zichtbaar is wat je prestaties zijn, wat je kunt en wie je bent? Maar ja, veel vrouwen vinden dit een lastig onderwerp. Ze denken al snel dat ze dan opscheppen, arrogant zijn en bluffen. Dat voelt uiterst oncomfortabel, dus maken ze zichzelf onzichtbaar. Wij gaan met je kijken hoe je jezelf hierin kunt verbeteren.

Ambitie vormgeven

Wat wil jij?
Waartoe ben jij hier op aarde?
Welke talenten wil jij maximaal inzetten?
Wat ben je bereid te offeren?
Welk verlangen zit er onder?
Dat zijn enkele vragen die aan bod komen wanneer we met jou de zoektocht in gaan op zoek naar vormgeven van jouw ambitie. Vragen die gaan over zingeving, en die uiteindelijk leiden tot een concreet plan.

Toekomst of next step bepalen

Waar sta je nu en hoe ben je daar gekomen is de basis voor het antwoord op de vraag hoe nu verder. Wat zijn de doorgroeimogelijkheden in je huidige positie, wat wil je leren en bijdragen, en wat is ern og meer in de wereld te koop. Om een antwoord op de deze vragen te krijgen moet je vooral van je luie stoel komen en in gesprek gaan met andere mensen. Gestructureerd en volgens een bepaalde methode.

 

Burn-out preventie

Een aantal van onze coaches is expert op het gebied van burn-out preventie. Dat is namelijk een vak apart.

 

Herstel van een burn-out

Van een burn-out kun je lang last hebben. Re-integratie na een burn-out vergt geduld en maatwerk. Luisteren naar je lijf, greznen stellen maar soms ook een beetje oprekken van de grenzen. Een aantal van de SheConsult coaches zijn hier goed in, maar niet allemaal. Kijk bij de coach van je keuze of ze dit expliciet als expertise noemen, dan zit je goed! 

Personal branding

Personal Branding ligt in het verlengde van zichtbaarheid. Als je zichtbaar bent wil je dat wel zijn op de juiste manier. Bij Personal Branding ga je nadenken over wat ‘jouw merk’ is, wat straalt jouw merk uit. Voor een accountant is het bijvoorbeeld niet handig om te uit te stralen dat je een chaotische creatief bent. Dus,wat straal jij uit met je verschijning (kleding, make-up, houding), gedrag en taalgebruik? Klopt dat met hoe je dat zou willen?

Vrouw zijn in de mannenwereld

We krijgen die vraag vaak: ‘Hoe blijf ik vrouw als ik die masculiene spelletjes mee moet spelen?’ En het antwoord daarop is voor iedere vrouw anders, maar het begint met het spelletje snappen. Weten hoe je het spel speelt. Bovendien moet je weten hoe voor jou de balans tussen mannelijk en vrouwelijk het beste valt, het effectiefst is. Wanneer ben je niet tè bitchy, of tè soft? Welke melange van mannelijkheid en vrouwelijkheid draagt bij aan hoe anderen jou zien/ervaren en aan hoe anderen jou compententies waarderen.

Manage je eigen leidinggevende

Niks is erger als een leidinggevende waarmee je niet overweg kunt. Dan kun je blijven mopperen maar dat helpt niet. Dus wat ga je er aan doen? Wil jij zijn of haar baan innemen? Wil je zijn/haar gedrag veranderen? Wil je jezelf veranderen? Of ga je zelf weg? Wij gaan met je de mogelijkheden verkennen, strategiën uitwerken en gedrag oefenen.

Nieuwe baan of nieuwe functie

Je bent ‘in between jobs’ of wil je een nieuwe baan? Dan moet je in actie komen. Op de bank gaan zitten wachten helpt niet. Hoe beter jij weet wat voor soort werk je wilt doen, hoe eerder je daar terecht komt. Wij helpen je bij het zoeken naar ‘weten wat je wilt’ en de volgende stap, dat werk ook gaan doen.

Assertiviteit vergroten

Assertiviteit kan niet zonder zelfvertrouwen. Zonder zelfvertrouwen is het moeilijk grenzen te stellen, om voor je eigen belang op te komen. Houd jij je mond in verganderingen, durf je geen nee te zeggen tegen een verzoek van een collega of je leidinggevende, durf je niet te prostesteren tegen stomme grappen, pesterijen of onrecht? Kom dan maar eens praten!

Work/life balance verbeteren

Vrouwen hebben vaak meerdere rollen. Naast de rol van werknemer zijn ze ook nog dochter, vriendin, en vaak ook moeder, mantelzorger, manager huishouden etc etc. Dat vergt keuzes maken, prioriteiten stellen, en dat staat op gespannen voet met perfectionisme, loyaliteit en aardig gevonden worden. Wij gaan met je aan de slag om dit lastige onderwerp hanteerbaar te maken.

Coaching werkt!

Vrouwelijke managerDus wil je begeleiding van een professional die bekend is met deze thema’s, die specialist is in het werken met hoogopgeleide vrouwen. Je wilt een coach die weet hoe ze je het beste daarin kan begeleiden, vanuit de eigen werk- en thuiservaring en door de vele coachgesprekken met professionele vrouwen. Je wilt een (plezierige) coach die op grond van wetenschap, kennis, kunde en ruime ervaring effectief met jou aan de slag kan gaan. Zodat jij jouw doelstellingen gaat realiseren.
Dat is dus een SheConsult coach. 

Een SheConsult coach herkent jouw situatie.
Ze is ervaringsdeskundige.

Coaching werknemers HRMSheConsult biedt een uitzonderlijk dienstverlening in Nederland en België om vrouwelijk talent in hun kracht te zetten. Bij SheConsult werk je met coaches die naast een academische basis een bovengemiddelde kennis en kunde hebben opgebouwd rond het coachen van professionele  hoogopgeleide vrouwen. Niet in de laatste plaats omdat zij ook zelf werkervaring hebben in die vaak masculiene werkomgeving.

Bij onze coaches kun je aan thema werken, of aan meerdere thema’s. Vaak zijn thema’s ook met elkaar verweven. Onze coaches weten hoe ze daar mee om moeten gaan. Ga gewoon het gesprek eens aan met een coach bij jou in de buurt of met de specialisatie die je zoekt. Een telefonische kennismaking van 20 minuten kost niks.

Overzicht werkervaring SheConsult coaches
  • C-level en/of RvT 26% 26%
  • HR directie- en management functies 36% 36%
  • Senior Management functies 56% 56%
  • Onderwijs & Wetenschap 23% 23%
  • Overheid en politiek 30% 30%
  • Consultancy functies 65% 65%

Topprioriteit van de HR-professional:  Houd je talenten aan boord!

Behoud van medewerkers is het nieuwe recruitment

in-Company Training & masterclasses

Voor bedrijven en overheidsorganisaties biedt SheConsult, naast coaching, een aantal ‘groepsactiviteiten’ gericht op vrouwen zoals bijvoorbeeld de jonge vrouwelijke professionals, de aankomende vrouwelijke managers, de vrouwelijke high-professionals, de vrouwelijke 45+ers, of een gemixte groep van vrouwen. Dat kan een theatercollege zijn, een lezing, het leiden van discussie, maar ook masterclasses, trainingen en intervisie-begeleiding.

Retentie

Vrouwelijke medewerkers lopen tegen andere zaken aan dat hun mannelijke collega’s. Constateren dat je niet de enige bent met bepaalde uitdagingen is een belangrijk element van de bijeenkomsten. Er zit een grote kracht in de groepsdynamiek. De ervaring leert dat de deelnemers kracht en inzicht halen uit de trainingen/masterclasses. Bovendien worden de deelnemers gestimuleerd een ‘tribe’ te vormen, een team van vrouwen dat elkaar steunt, support en verder helpt. In het kader van retentie, is het belangrijk dat de deelnemers het vooral ook als heel plezierig ervaren dat hun werkgever begrip heeft voor de andere positie die vrouwen innemen in de organisatie dan mannen.

Masterclass rond zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is in veel werk- situaties een van de belangrijkste fundamenten om te excelleren en je goed en krachtig te voelen. Het succesvolle masterclass rond de bestseller  F*ck die onzekerheid wordt gegeven voor groepen van 15 tot 1.500 deelnemers.

Training Persoonlijke Effectiviteit

Traing hoogopgeleide vrouwen

De deelnemers, bijvoorbeeld vrouwelijke Young Professionals, leren  in een dag de basisregels rondom persoonlijke effectiviteit. Strategisch denken, vrouwelijke valkuilen, zelfvertrouwen, zichtbaarheid en personal branding komen aan bod.

Begeleiding Intervisiegroepen

Training hoogopgeleide vrouwen

Binnen Intervisie behandelen we uit de werkpraktijk van de organisatie praktijkcasussen en dilemma’s. Professionele persoonlijke vraagstukken komen aan de orde; van persoonlijk leiderschap, ambities tot uitdagingen binnen de work/life balance.

Enkel voorbeelden van werkgevers die vertrouwen op de kwaliteit van SheConsult

EY
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

KPN
Individuele coachtrajecten, ook voor andere telecom providers.

Verschillende Ministeries
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RUG
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges, ook voor andere universiteiten.

KADASTER
Individuele coachtrajecten, workshops, trainingen en theatercolleges.

ERASMUS UNIVERSITEIT
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

FIAT NEDERLAND
Individuele coachtrajecten.

SALESFORCE
Individuele coachtrajecten
& theatercollege.

SOLIS ZORGGROEP
Individuele coachtrajecten.

HEINEKEN
Individuele coachtrajecten & trainingen

NATUUR
MONUMENTEN
Individuele coachtrajecten.

CAPGEMINI
Individuele coachtrajecten & theatercolleges

RABO BANK
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

ABN - AMRO
Individuele coachtrajecten, masterclasses & theatercolleges.

MILIEUDIENST
RIJNMOND
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RTL 4
Individuele coachingstrajecten, ook voor andere omroepen.

KPMG
Individuele coachtrajecten, theatercolleges.

GEMEENTE UTRECHT
Individuele coachtrajecten, ook voor andere gemeenten.

SheConsult oprichter Vréneli Stadelmaier is naast auteur van verschillende boeken, actief met haar theatercolleges, schrijft wekelijks blogs en post interessante vlogs met cases over de coachpraktijk. Ze is uitgever van SheNews.nl. Ze staat regelmatig in kranten, tijdschriften en treed op op radio en televisie. Voor haar werk won ze de Joke Smit prijs, de regeringprijs voor vrouwenemancipatie.  

Op haar site vind je meer informatie.

Loading...