Leiderschap voor vrouwen

Leer van de top!

Leer van Hillary, Angela en Jacinda.
Zo leg je het fundament voor jouw persoonlijke leiderschapsstijl!

Vrouwelijk leiderschap schaken

Vrouwelijk leiderschap

Organisaties zijn van oudsher gedomineerd door mannen. Met mannelijke structuren en spelregels. Die hebben we als meisje nooit geleerd, maar als je mee wilt doen moet je die wel leren kennen. Aan de zijlijn gaan staan roepen dat dat allemaal moet veranderen is prima, alleen dan duurt het nog wel even voor er daadwerkelijk iets verandert. Wil je daarop wachten? Wij niet! Dus wij zeggen: doe als het Paard van Troje. Speel het spel mee. En als we binnen zijn met vrouwelijk leiderschap, en we zijn met genoeg, dan gaan we de boel veranderen.

Unlock your full potential

Ieder mens heeft mannelijke èn vrouwelijke competenties. De kracht van jou vrouwelijk leiderschap zit ‘m in de combinatie van die competenties.

Met welke combinatie ben jij op je best? In welke situaties en hoe kun je daarmee spelen?

Leer van de top

Leer je van ervaringen van topvrouwen op het internationale toneel: hoe positioneer je jezelf sterk én met de gunfactor, hoe ga je om met framing en hoe sta je sterk op basis van je waarden? Leer van Hillary, Angela en Jacinda. Zo leg je het fundament voor jouw persoonlijke leiderschapsstijl!

Praktisch

Duur van de training is vier dagdelen en wordt uitsluitend incompany gegeven. Meer informatie bij [email protected]

 

 

 

 

Leer van de top!

Do the Hillary-hop

Aardig én vaardig gevonden worden.
Don’t like her’ was voor veel Amerikanen een doorslaggevende reden om niet op Hillary Clinton te stemmen. Kennelijk was het belangrijker dat mensen haar aardig vonden dan dat ze competent was. Onderzoek laat zien dat vrouwen een evenwichtskunst moeten beheersen tussen aardig en vaardig gevonden worden. Ben je vooral aardig, dan kun je nooit competent zijn. En ben je vooral vaardig, dan ben je de bitch.

Maak kennis met dit mechanisme. We gaan op zoek naar het evenwicht. Een tikje meer aardigheid, een snufje meer vaardigheid: hoe doe je dat op een manier die bij jou past?

Awaken your inner Angela

Frame je zwakte naar je kracht.
Angela Merkel kwam aan de macht toen haar partij er slecht voor stond door omkoopschandalen. Een clubje mannen had bedacht dat Merkel even aan het roer ‘mocht’, en dat zij als het weer rustig was de macht ‘gewoon’ weer onderling zouden verdelen. Ach, dat meisje, dat kon toch geen kwaad. Wat hebben zij haar onderschat! Later werd Merkel geframed als ‘mutti’, moedertje, en als besluiteloze twijfelaar. Steeds weer wist ze deze frames in haar voordeel te laten werken.

Maakkennis met het fenomeen ‘framing’ en leer hoe je ermee om kunt gaan. Hoe frame je jezelf en hoe blijf je uit het frames van anderen? Mag je boos worden als je ‘weggezet’ wordt en hoe doe je dat productief?

Jacinda yourself

Sta sterk op basis van je waarden.
De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern heeft haar eigen leiderschapsstijl: ze is er trots op dat ze een empatisch leider is. Maakt dat haar een softie? Allesbehalve! ‘Het vraagt moed om een empatisch leider te zijn’, zegt ze daar zelf over. Na de schietpartij in Christchurch wist ze in no time strenge wapenwetten in te voeren, ondanks heftige tegenstand. Ardern staat sterk omdat ze rotsvast vertrouwt op de kracht van haar waarden.

In dieze module onderzoeken we jouw waarden en leggen we een stevig fundament voor jouw professioneel handelen.

Meer info over deze incompany training? Mail met Heidi Dissel, [email protected]

Loading...