Selecteer een pagina

Je talenten inzetten. De meeste mensen denken er niet over na, je doet het gewoon, mits je niets mankeert. Het is net als met adem halen. Je haalt automatisch adem, overdag, ’s nachts. Afhankelijk van de activiteit die je doet en de conditie die je hebt, past je ademhaling zich aan. Zo werkt het ook met het inzetten van je talenten. Als je er niet over nadenkt, dan gebruik je je talenten in meerdere of mindere mate. 

Stoeien

Onlangs zat ik weer even met mezelf te stoeien over wat mijn talenten zijn. Sinds ik werk heb ik af en toe zo’n periode waarin ik me afvraag wat mijn talenten zijn. Het grappige is dat ik voor anderen goed kan benoemen wat hun talenten zijn, maar bij mezelf lijk ik in een zwarte kamer te zitten zonder licht. Best frustrerend. 

Eye-opener

Mijn werkgever heeft speciaal voor vrouwen een coachingstraject aangeboden ten tijde van Corona, deze heb ik met beide handen aangegrepen. Twee weken geleden had ik een werkoverleg met een grote groep. In dat overleg werden werkblunders gedeeld en ook de geleerde lessen naar aanleiding van deze blunders. De sprekers spraken hier open over om anderen te behoeden om in dezelfde situatie te belanden. De eerste geleerde les van degenen die hun verhaal deelden was dat er geen rekening was gehouden met de doelgroep, daarin hadden zij zich niet verdiept. ‘Huh, dat doe je toch altijd?’ dacht ik direct. ‘Daar verdiep je je toch automatisch in, dat is toch logisch?’ 

Van wat naar hoe

Ik werd zo blij van dit werkoverleg, want ik heb hier één van mijn talenten ontdekt: namelijk organisatiesensitief. Ik zag opeens een lichtje in mijn donkere kamer. En een gevoel bij het inzicht dat je je talenten automatisch gebruikt. 

Iedereen is anders en beschikt over zijn/haar eigen unieke combinatie van talenten. Wat voor de één logisch is, is iets waar een ander überhaupt niet aan denkt. Mijn talenten gebruik ik zo automatisch dat als ik erover nadenk, het heel ingewikkeld wordt. Dus ik verleg mijn zoektocht naar hoe ik mijn talenten verder kan ontwikkelen en hoe ik ze vaker in kan zetten in mijn werk. 

Niet (te veel) nadenken, maar doen; logisch toch?! 

Ik heb zin in dit avontuur, wat heeft jou geholpen om jouw talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen?

Natalie Moreno Robles is gastblogger en cliënt van SheConsult.

Ontvang gratis de nieuwsbrief van 'SheNews'

Platform for Woman & Work

THE POWER OF kNOWLEDGE

 


You have Successfully Subscribed!

Loading...