Selecteer een pagina

SheConsult in tijdschriften,

kranten op radio en televisie

Sorry dit is nog lang niet compleet.
We zijn aan het werk om alle relevante publicaties hier te plaatsen.
Ondertussen kun je de publicatie lezen op de site van auteur en SheConsult coach/founder Vrèneli Stadelmaier . Klik hier >

Het schijnt dat juist succesvolle vrouwen er last van hebben.

Imposter syndrome: de angst om door de mand te vallen

 

0

Fuck die onzekerheid

"Deze vrouwen weten aan de ene kant dat ze het kunnen, dat ze alles in huis hebben en dat ze best goed zijn in hun werk. Interview met Auteur en founder van SheConsult Vrèneli Stadelmaier

Werkende moeders onder druk: 'Wil je rust?

Tips van SheConsult coach en auteur Vréneli Stadelmaier.

0

Op ons tandvlees

Zoveel mogelijk thuiswerken blijft voorlopig het devies. En daar hebben moeders nog altijd meer last van dan vaders. Bij wie ligt de oplossing, vraagt journalist (en moeder) Franke van Hoeven zich af..

Zo zorg je dat je meer salaris krijgt

Vrouwen durven vaak wel te vragen om salarisverhoging,’ stelt loopbaancoach Vréneli Stadelmaier.

0

DON’T TAKE NO FOR AN ANSWER

Dus hoe pak je salarisonderhandeling dan aan als vrouw? ‘Gewoon geen nee accepteren en terugkomen met argumenten. Verdiep je in hoe (salaris)onderhandelingen werken.

Over het Impostor Syndrome

Interview met SheConsult coach en auteur Vréneli Stadelmaier.

0

DAGELIJKS BANG ZIJN OM DOOR DE MAND TE VALLEN: 'HET OPLICHTERSSYNDROOM IS VRESELIJK'

Vréneli Stadelmaier verteld aan Linda over de mogelijke oorzaak van gebrek aan zelfvertrouwen bij veel vrouwen.

F*ck die onzekerheid.

Interview met SheConsult coach en auteur Vréneli Stadelmaier.

+

BANG ZIJN OM DOOR DE MAND TE VALLEN: 'HET OPLICHTERSSYNDROOM

Vréneli Stadelmaier geïnterviewd door Santé over F*ck die onzekerheid en de oorzaak van gebrek aan zelfvertrouwen bij veel vrouwen.

De do's en don'ts binnen salarisonderhandelingen

De angst om afgewezen te worden, speelt een grote rol bij salarisonderhandeling. Daar is redacteur Lisa Arnold de afgelopen twee weken achter gekomen in gesprek met vrienden en een psycholoog.

+

VROUWEN VERDIENEN MINDER

Binnenkort is het Equal Pay Day. Nog altijd komt het voor dat vrouwen minder betaald worden dan mannen voor hetzelfde werk. Wat kunnen vrouwen daar zelf aan doen? Daarover spreekt Lisa met - loopbaancoach én schrijfster van het boek ‘Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’ - Vréneli Stadelmaier.

DAGELIJKS BANG ZIJN OM DOOR DE MAND TE VALLEN:

 ‘HET OPLICHTERSSYNDROOM IS VRESELIJK’

+

‘DOODZONDE’

Na een succesvol doorlopen studie krijg je een hoge functie, waar je wordt geroemd om je talenten. Maar toch blijf je onzeker en denk je niet goed genoeg te zijn.
Dan heb je wellicht last van het zogenaamde imposter syndrome, ook wel het oplichterssyndroom genoemd. Auteur en directeur van SheConsult Vréneli Stadelmaier (58) legt uit wat het precies is.

Fulltime werken en parttime moederen: waarom doen zo weinig vrouwen dat?

Rolverdeling Moeder zorgt, vader werkt – dat verandert al decennia amper. Willen vrouwen een fulltimebaan, dan moeten ze volgens loopbaancoach Stadelmaier beter ‘leren omgaan met de ‘masculiene spelregels.’

/

Vrouwelijke kwaliteiten

De cultuur op de werkvloer zou hier verandering in kunnen brengen. Niet alleen door het moeders makkelijker te maken werk en gezin te combineren, bleek uit onderzoek van Aarntzen, maar vooral door het beleid voor vaders te veranderen; bijvoorbeeld door langer vaderschapsverlof of deeltijdwerk te normaliseren. „Als organisaties zich meer op vaders gaan richten, geef je een krachtig signaal aan moeders dat niet alleen zij verantwoordelijk zijn voor de zorg van kinderen.” Dan wordt hun schuldgevoel minder.

Ook Vréneli Stadelmaier, loopbaancoach voor vrouwen, is ervan overtuigd.......

’Vrouwen moeten het mannenbolwerk in als het Paard van Troje’

Vrouwelijke leiders doen het beter dan ooit. Niet omdat ze nou zo goed vertegenwoordigd zijn, maar omdat ze resultaten boeken. Deze vrouwen kennen de regels van het spel.

/

Vrouwelijke kwaliteiten

Zo valt op dat landen die worden aangestuurd door een vrouw, significant minder coronaslachtoffers hebben. Maar komt dat door hun vrouwelijke kwaliteiten? Waarom doen deze vrouwen het beter dan hun mannelijke collega’s? En waarom lijkt de vrouwelijke leidersweg geplaveid met obstakels? Vréneli Stadelmaier van SheConsult wijt het aan de regels van het spel.

CORONACRISIS HEEFT GROTE IMPACT OP VROUWEN: ZO HOUD JE DE REGIE IN HANDEN

 De coronacrisis gaat niemand in de koude kleren zitten, maar de pandemie blijkt anderhalf keer heftiger voor vrouwen dan voor mannen. 

/

HEFTIGERE IMPACT

“Vrouwen worden zwaarder belast en nemen bijvoorbeeld extra huishoudelijke taken op zich”, vertelt Vréneli Stadelmaier, oprichter van coachingspraktijk SheConsult. “Zelfs als hun partner ontslagen wordt, gaan vrouwen ……

Bang om niet goed genoeg te zijn: 'Dit is geen individueel probleem'

Het idee dat er iemand het kantoor van je baas binnenloopt en vertelt dat jij er niets van kunt. 

/

“Vrouwen worden meer afgerekend op hóé ze iets presenteren dan wat ze presenteren.”

Vreneli Stadelmaier is oprichter van SheConsult en schrijfster van het boek Fuck die onzekerheid, dat gaat over het verschijnsel. Ze ziet in haar praktijk veel vrouwen langskomen die .........

Wendy en Kimberly voelden zich 'bedriegers': 'Wanneer zien ze dat ik niets kan?'

Het leek Wendy Koerten (40) zeven jaar geleden allemaal voor de wind te gaan. Ze had een goede baan als communicatieadviseur bij de Nederlandsche Bank.

-

Herkenbaar? Dan heb je - net als Wendy - misschien last van het imposter syndrome,

En troost je: je bent zeker niet de enige die hier last van heeft. Volgens Amerikaans onderzoek zou zo’n zeventig procent van de vrouwen hiermee worstelen

‘Ik zou zeggen: stop die constante dialoog in je hoofd: kan ik het wel?’

‘Even rustig gaan zitten en bedenken wat je allemaal hebt gedaan en kunt. Het is logisch druk te voelen bij zo’n prestigieuze benoeming. 

-

Wat kunnen vrouwen ondanks het testosteronverschil van mannen leren?

Meer moed en lef hebben en minder aan jezelf twijfelen. Natuurlijk is het goed om naar jouw aandeel in een mislukking te kijken. Eventjes, en leg het daarna naast je neer.

Nieuwe baan?

Wisselen van baan of blijven? Zo ontdek je wat je écht wil in je carrière

-

Gaan voor die nieuwe baan?

Of toch blijven waar je zit? Vrijwel iedereen twijfelt weleens over zijn carrière, maar hoe kom je erachter wat je echt wil?
Advies van o.a. een SheConsult coach.

geschreven door Madelon Meester op 18 februari 2020

Vrouwen die elkaar niet helpen, komen in de hel

Coach Vreneli Stadelmaier zou willen dat vrouwen elkaar meer gunnen. Hoe je vrouwensolidariteit bereikt?

 

*

Geef elkaar een duwtje, de krabbenmand uit

De Amerikaanse minister Madeleine Albright zei het al: ‘Voor vrouwen die elkaar niet helpen, bestaat een speciaal plekje in de hel’. Vrouwen mogen elkaar best wat meer vooruit helpen, met sisterhood versterken ze elkaar.

Aan tafel bij Eva Jinek

Eva Jinek Grived Impostor

Grives’ verhaal komt Vréneli Stadelmaier bekend voor. Ze is directeur van een loopbaancoachbedrijf voor hoogopgeleide vrouwen

*

Gaan voor die nieuwe baan?

Het zijn niet de minsten die zeggen last van de angst te hebben. Voormalig first lady Michelle Obama sprak openhartig op bijeenkomsten over het gevoel dat ze had dat ze niet thuishoorde bij de machtige mensen die ze ontmoette, ondanks haar opleidingen op Princeton en Harvard. 2020

Om het te redden aan de top moet je als vrouw wel de spelregels kennen’

Ingehaald worden door de eerste de beste minkukel’, of denigrerend gedrag. 

/

Welke 3 gedachten moeten vrouwen dan loslaten?

Bedrijfskundige en loopbaancoach Vreneli Stadelmaier heeft het allemaal meegemaakt in haar carrière. Ze is dol op mannen, maar ze zou graag wat meer vrouwen aan de top van organisaties zien. Dat kan alleen als vrouwen de spelregels kennen, meent zij.

Bang om door de mand te vallen

Een promotie, een fantastische examenscore, complimenten krijgen over het gedrag van je kinderen… Leuk om te horen! Maar….

/

BLINDE PANIEK

Ik geraakte in paniek en begon blind te vertellen over mijn werk. De presentatie was ook nog eens in het Engels en ik sloeg de ene flater na de andere. Mijn prof besloot me toch door te laten, met de hakken over de sloot. Met de woorden: ....

Dreigt ontslag voor jou? Dit kun je verwachten

Je weg vinden op de arbeidsmarkt kan best lastig zijn. Om je een handje te helpen, beantwoorden experts in AD wekelijks een veelgestelde vraag over werk.

/

Ik ben bang dat ik word ontslagen. Wat kan ik verwachten?’

Vréneli Stadelmaier, oprichter en loopbaancoach bij SheConsult, schreef het boek ‘F*ck die onzekerheid’. ,,Ontslag is een deuk in je zelfvertrouwen. Het bevestigt bijvoorbeeld het gevoel dat je niet goed genoeg bent.

Check het artikel in het AD

Sisterhood?

Met een hoofdstuk van SheConsult coach Vrèneli Stadelmaier

/

Waarom zou een vrouw niet boos, geil of ambitieus mogen zijn?

In het boek ‘Krabben’ onderzoeken Milou Deelen en Daan Borrel het krabbenmandeffect: dat vrouwen elkaar veroordelen en naar beneden halen. Maar is dat geen mythe? En zo niet, waar komt dit door? In diverse interviews met boeiende vrouwen als Stella Bergsma en Vréneli Stadelmaier wordt er licht geschenen op dit fenomeen.

Check het artikel in de Volkskrant

Lekker met de meiden:

Er gebeurt iets magisch als we samen zijn’
/

“'Vrouwen raken stress kwijt door te praten'

Van samenwerken aan een betere wereld tot elkaar hogerop de ladder helpen, van sigarensalon tot kookverbond. Vrouwen verenigen zich steeds meer, op allerlei manieren. Wat zoeken ze? En waarom melden ze zich bij clubs waar alleen vrouwen lid zijn, zonder mannen erbij?

Check het artikel in de Volkskrant

Loading...