Selecteer een pagina

Vorige week was ik nog even op zoek naar een mooie locatie voor het opnemen van een vlogje, toen ik per toeval op een beeld stuitte. “Moeder en Kind” van Ruth Brouwer, zomaar in een plantsoentje in Weesp. Dat vond ik wel toepasselijk! Moederschap is een belangrijk thema voor werkende vrouwen.

Een voorbeeld: laatst zat ik weer in zo’n vergadering. Met allemaal mannen, strak in pak, en één vrouw. En dan wordt het vijf uur, half zes… En de vrouw zegt: “Ik moet ermee stoppen, want ik moet mijn kind ophalen.” Dat kan natuurlijk, je moet gewoon naar huis voor deze verantwoordelijkheden. Je kan niet 24/7 vergaderen!

Toch vind ik dat lastig. Waarom zeg je niet gewoon: “Ik heb een afspraak.” of “Ik heb nog andere verplichtingen”. Ik zag die mannen gewoon denken: “Daar heb je er weer zo eentje. Zo’n vrouw.”

Natuurlijk zijn er ook redenen te bedenken waarom je dit wel zou doen. Je moet dit als vrouw kunnen zeggen, want anders gaan mannen het ook nooit zeggen en dan wordt het nooit normaal dat je je kind van de crèche moet halen. Dat is zeker waar! Maar toch zou ik het nu niet aanraden. Ik zou zeggen dat je er voorzichtig mee moet zijn.

Als je zegt dat je een andere afspraak hebt, lieg je helemaal niet. Ook als je een afspraak hebt om met een klant, zakenrelatie of zelfs een vriendin te gaan eten – je hoeft je toch niet te verantwoorden waar je naartoe gaat.

Dat was weer mijn tip voor deze keer! Vind je het leuk om meer van mijn tips te ontvangen, neem dan een abonnement op SheNews – met nieuws over vrouwen en werken. Je kunt ook een abonnement nemen op mijn YouTubekanaal dan krijg je iedere twee weken een filmpje met tips over vrouw en werk.

grip-op-stress

Gratis mini-workshop voor HR-Specialisten over stress en burn-out klachten. Verschillende data, verschillende burn-out coaches.

 

Loopbaancoach Amersfoort Online coaching

Geef je vrouwelijke medewerkers in deze uitdagende tijd extra handvatten voor meer regie en energie, en stimuleer blijvend hun persoonlijke ontwikkeling. Kosteloos!

Burnout Coach Vrouwen‘Slim’, een subsidie van de overheid als aanzet voor het continue ontwikkelen van medewerkers. Onderzoek geeft de noodzaak aan voor meer ondersteuning en ontwikkeling van hoogopgeleide vrouwen.

Mini-Workshops Stress & Burn-out voor HR specialisten. (Kosteloos) >Training hoogopgeleide vrouwen

InCompany Online Corona Training & Coaching (Kosteloos) >

Masterclass zelfvertrouwen & excelleren >

Training Vrouwelijk Leiderschap >

Leiderschap voor vrouwen: leer van de top >

Begeleiding intervisiegroepen >

 

Oprichter van SheConsult, en auteur Vréneli Stadelmaier
heeft over haar boeken ‘F*ck die Onzekerheid‘ en
“Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’ een
theatercollege gemaakt. >

De theatercolleges zorgen voor herkenning.
Voor emotie in de zaal, maar ook voor humor en energie.
De theatercolleges zijn geschikt voor vrouwen en mannen,
alhoewel vrouwen zich meer aangesproken zullen voelen.

Alle SheConsult coaches zijn ervaren en gekwalificeerde loopbaancoaches.Er zijn ook enkele coaches met daarnaast een burn-out specialisatie. En er zijn coaches die aanvullend zich hebben gespecialiseerd in specifieke doelgroepen of branches.

Advocaten >

Schrijf je in voor SheNews.
MAGAZINE FOR PROFESSIONAL WOMEN

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDSYou have Successfully Subscribed!

Loading...