Selecteer een pagina

Hoe werkt loopbaancoaching bij SheConsult?

Je gaat aan de slag met een deskundige, ervaren, in hoogopgeleide vrouwen gespecialiseerde coach

Zelfvertrouwen

Geen angst meer om door de mand te vallen, assertiviteit

Vrouwelijk Leiderschap

Persoonlijke effectiviteit, zichtbaarheid, impact hebben

Stressmanagement

Work-life balance, burn-out herstel,  grenzen bewaken

Loopbaancoaching

Koersbepaling, nieuwe baan, promotie afdwingen

Je wordt blij met de coachsessies van SheConsult. 

Tijd voor reflectie. Wat kan je, wat wil je, waar word je blij van in je werk, en waarvan vooral niet? Wil je nieuwe doelen stellen?

 
 

We zien dat de toppers in de sport, het bedrijfsleven, de politiek en bij de overheid een coach hebben. Want een coach helpt je om het beste uit jezelf te halen.Een coach hebben is geen zwaktebod, maar een teken van wijsheid, drive, ambitie èn lef!

De coaches van SheConsult coachen uitsluitend op thema’s in relatie met werk. Niet zelden spelen er dan echter ook op persoonlijk vlak zaken die van invloed zijn op het werk, en andersom. Daar kun je dan niet omheen. En dat doen we dan ook niet.

Hoe vind je een goede coach?

 

Vrouw Denker SheCosnultVoor ieder onderwerp is er wel een coach. Sterker nog, ons kleine land kent meer dan 60.000 ik-ben-coach-bordjes boven de brievenbus. Het is een dienstverlening geworden zonder enige garantie op kwaliteit.

Wij vinden dit bizar. Het gaat immers om wezenlijke problemen of over het realiseren van belangrijke kansen binnen je loopbaan.

 

We garanderen dat je met een SheConsult -coach een topcoach hebt.

  • Ze heeft een academische achtergrond.
  • Ze heeft diverse aanvullende coachopleidingen gevolgd.
  • En vooral kent ze uit eigen ervaring de praktijk van werken in (nog steeds) masculiene organisaties.

De SheConsult-coach kent de klappen van de zweep.
Ze is een waardige gesprekspartner voor je. Ze helpt je op weg!

Waarom loopbaancoaching?

 

Vaak is er een directe aanleiding om een coach in te schakelen, bijvoorbeeld bij:

– ontslag of een arbeidsconflict
– een nieuwe baan/rol
– terugkeer na verlof
– een nieuwe leidinggevende
– een scheiding
– de constatering na de vakantie dat er niets veranderd is
– een gemiste promotiekans
– feedback van leidinggevende of collega’s
– je ambitie om partner of de ceo te worden
– stressklachten en burn-out.

Burn-out
Overigens, als je 42-plus bent met burn-outklachten, laat even checken bij een overgangspoli (niet je huisarts, tenzij je echt een goede moderne huisarts hebt) of het geen overgangsklachten zijn! Die zijn namelijk redelijk simpel en effectief aan te pakken :-). Doe dat eerst, en maak dan, als het weer goed met je gaat, een afspraak met een coach. Dat hoeft dan niet een in burn-out gespecialiseerde coach te zijn; al onze coaches kunnen je helpen met je vraag ‘Hoe nu verder’.

Hoe werkt Loopbaancoaching? Het werkt als volgt:

Stap 1. Selecteer een coach die bij jou past

Je kiest een loopbaancoach die bij je past. Dat kan gebaseerd op de locatie (handig dichtbij), maar ook inhoudelijk. Je weet dat alle SheConsult-coaches topgekwalificeerd zijn, maar hun achtergrond en hun coachaanbod naast de loopbaancoaching kan verschillen.

Stress? Burn-out?
Zo is bijvoorbeeld omgaan met stress en burn-out ècht anders dan vragen rondom zingeving,  je loopbaan, je work-life balance, het stellen van doelen etc.

We zijn in gesprek met enkele ervaren loopbaancoaches die ook op dit gebied gecertificeerd zijn.  Laat even weten of je geïnformeerd wilt worden wanneer deze coaches aan boord zijn. (info@SheConsult.nl)

2. Plan in de agenda van de coach een telefonische kennismaking

De praktijk heeft geleerd dat je uitstekend in ca. 20 minuten via de telefoon kunt vaststellen of jouw coachvraag adequaat wordt opgepakt en vaak voel je dan al snel of het klikt met de coach. In dit gesprek kun je ook bespreken hoe lang het traject gaat duren, wat de kosten zijn (dit staat overigens ook de site), en hoe e.e.a. praktisch werkt met facturatie, afspraken maken en verzetten, e.d.

  • Je plant (via het systeem hieronder, of op de pagina van de desbetreffende coach) in de agenda van die coach de afspraak. Zij belt je dan op op het afgesproken tijdstip. Zo simpel is het.
    Dit gesprek is kosteloos.

3. Eerste coachgesprek

In het eerste gesprek (op locatie bij de coach of via Skype) staat jouw coachvraag centraal. De coach werkt volgens een methode die ruimte laat om in te spelen op wat er op dat moment aan de orde moet komen.  Dat is meestal een combinatie van zaken, afhankelijk van jouw doelstellingen. Vaak is onzekerheid een fundament dat gevolgen heeft op meerdere terreinen. Van work-life balance tot ambitie vormgeven en bijvoorbeeld personal branding. De coach houdt de grote lijn in de gaten, om uiteindelijk je doelstelling te bepalen en….je krijgt vast huiswerk mee 🙂 

Vervolgens plan je online de vervolgafspraken

Supersimpel: online heb je toegang tot de agenda van je coach, zodat je met één klik je vervolgafspraken kunt maken of afspraken kunt verzetten.

 

Evaluatie

De coach zal ieder gesprek beginnen met een evaluatie van het vorige gesprek. Aan het einde van het traject vindt er een totale evaluatie plaats.

 

 

 

Al onze coaches zijn lid van één of meedere van deze beroepsverenigingen:

Het SheConsult team staat voor je klaar!

Loading...