Selecteer een pagina

Afgelopen week was het Diversity Day. Helaas sneeuwde dat nieuws totaal onder onder de lawine aan Corona-nieuwtjes. Zo ook de Amerikaanse presidentsverkiezingen en het debat van de vice-presidentskandidaten Harris versus Pence. Op HeadTopics kwamen we de volgende zin tegen: ‘Wat Harris mogelijk ook parten kan spelen, is dat vrouwelijke politici vaak meer worden afgerekend op hun toon dan mannelijke collega’s. Oud-presidentskandidaat Hillary Clinton sprak vorige week met Harris voor haar podcast en gaf haar het advies: “Bereid je maar voor op de beledigingen, de pogingen jou klein te maken – jij persoonlijk, jij als vrouw, die op het punt staat onze volgende vicepresident te worden. Dus ik denk dat de andere kant heel hard zal proberen je in een hokje te plaatsen.”’. 

Whooh, dat is pittig, maar het is wel wat het is. Zo zit het in elkaar, dit is wat vrouwen en mensen die niet in de mal blank-man-hetero passen mee maken.  Soms op dagelijkse basis. En daar gaat Diversity Day over. Over dat er evenveel ruimte moet zijn voor iedereen. Eigenlijk dat we niet in hokjes moeten denken, hoe moeilijk dat soms ook is, omdat we dat automatisch doen.

Ongetemd Leven
Ik las het boek Ongetemd Leven van Glennon Doyle. Een inspirerend boek. Dat gaat ook daarover. Dat we onszelf voortdurend in hokjes laten stoppen. En dat we daarmee kunnen stoppen, dat het leven zoveel mooier en rijker wordt wanneer we dat oprecht proberen, leven zonder de beperking van hokjes.

Maar tegelijkertijd is het goed om te weten dat we in hokjes denken, en dat we daar onze oordelen en ons handelen door laten beïnvloeden. Dat dat de realiteit is dat je daarmee te dealen hebt. 

Ook op je werk
Ook als vrouw op je werk speelt dat voortdurend. Dus is het goed te weten hoe het werkt en hoe jij, om effectief te zijn en plezier te hebben en houden in je werk, daarmee om kan en wilt gaan. Hoe je de hokjes wat kunt oprekken. En natuurlijk zouden de hokjes, en alles wat daaruit voortvloeit niet moeten bestaan, maar ja, de realiteit is anders, en daar hebben jij en ik vandaag en morgen mee te maken. Dus doe het dan zo goed mogelijk.

Succes!

Vréneli Stadelmaier, directeur/oprichter SheConsult

Overigens, Harris liet zich de kaas niet van het brood eten. Kijk deze video: I’m speaking!

Loading...