6-delige Collegereeks

‘Het Vrouwenbrein’

Zes interactieve webinarts van een uur.

prof. dr. Iris Sommer: 
Lever en hart van vrouwen zijn anders dan van mannen. Hersenen zijn ook niet genderneutraal. Voor een werkgever is het gelijk behandelen van mannen en vrouwen geen goed idee!

Vrouwen brein SheConsult
man-woman coaching

Vrouwen zijn anders dan mannen

Of dat nou komt doordat we zo geboren worden of omdat we zo zijn opgevoed, feit is dat we soms wat anders denken en doen dan de andere sekse. En dat is onze kracht, want daarom werken divers samengestelde teams zo goed. Ook worden er soms andere dingen van ons verwacht worden en spelen er onbewust allerlei vooroordelen mee. Zowel in ons werk als in ons privéleven.

Dat geldt voor mannen en vrouwen, maar bijvoorbeeld ook van mensen van kleur, een bepaalde seksuele geaardheid of bijvoorbeeld dikke mensen of mensen met witte sokken in sandalen. Belangrijk is het om je daar bewust van te zijn.

VROUWEN LOPEN DUS OP HUN WERK TEGEN ANDERE ZAKEN AAN DAN MANNEN

In een werksetting kan het tègen
vrouwen werken. Bijvoorbeeld: In van oudsher door mannen gedomineerde omgevingen gelden de mannelijke spelregels. In onze cultuur vinden we fulltime werkende vrouwen toch eigenlijk slechte moeders, en vinden we vakgebieden waar veel vrouwen werken toch minder waard dan bijvoorbeeld ruimtevaarttechniek. Maar ook in sollicitatieprocedures zien we dat vrouwen zich vaak te bescheiden presteren, en ook met een andere bril op bekeken worden. En bij ontslag zoeken vrouwen vaker dan mannen, de schuld bij zichzelf, wat een aardige dip in hun zelfvertrouwen kan veroorzaken.

Uit de coachpraktijk en uit de wetenschap kennen we de thema’s waar vrouwen tegenaan lopen. In deze collegereeks behandelen we zes van deze thema’s.

Prof. dr. Iris Sommer kijkt naar ieder van deze thema’s vanuit de wetenschap, en drs. Vréneli Stadelmaier vertaalt dit naar de dagelijke praktijk van professionele vrouwen.

Resultaat: zes webinars met een stuk wetenschappelijke theorie, inzichten vanuit de praktijk en concrete, direct toepasbare tips.

6-delige Collegereeks ‘het Vrouwenbrein’

Zes interactieve webinars van een uur

1. Het vrouwenbrein en Feedback

2. Het vrouwenbrein en Zelfvertrouwen

3. Het vrouwenbrein en Overtuigingskracht

4. Het vrouwenbrein en Strategisch spel

5. Het vrouwenbrein en omgaan met Stress

6. Het vrouwenbrein en Ambitie

Deze drie ‘werkboeken’ maken onderdeel uit van de colleges

Vrouwen brein
Vrouwen hebben niet dezelfde hersenen als mannen; Hun brein is kleiner. Toch is hun denkvermogen niet minder. Maar ze hebben bijvoorbeeld wèl een ander stresssysteem.
een slimme meid is op haar toekomst voorbereid

Als millennial vrouw heb je ambitie. Ambitie om je talenten verder te ontwikkelen. Over plezier en effectiviteit in het werk, partnerkeuze, gezin en work-life balance van millennial vrouwen.

Fuck-die-onzekerheid

Herken je het gebrek aan zelfvertrouwen op cruciale momenten? Je weet dat je alles in huis hebt om het te kunnen en toch ben je bang om door de mand te vallen: het impostor syndrome.

heidi Dissel SheConsult

De investering

Exclusief voor werkgevers:
Deze collegereeks is alléén te volgen door (een groep) medewerkers voor wie de werkgever deze reeks heeft ingekocht.

De kosten voor het volgen van de collegereeks zijn afhankelijk van het aantal deelnemers, maar liggen tussen de € 69,- en € 129,- per deelnemer, inclusief de drie boeken ter waarde van
€ 53,-  (prijzen excl. BTW).

Ik ga graag met je in overleg over de mogelijkheden en kosten. Bel me of maak een afspraak om verder te praten.

Heidi Dissel

HR-Adviseur SheConsult
Heidi.dissel@SheConsult.nl  /  085 0605177

HIERONDER KUN JE DIRECT EEN TELEFONISCHE ADSPRAAK INPLANNEN

Laden...
Loading...