Selecteer een pagina
Daar zit ik dan…mijn dochter uit Delft zou voor het weekend komen en kan niet meer weg…mijn hubby die elke dag braaf naar zijn werk gaat, heeft zijn werkplek moeten verzetten, door omstandigheden, en zit tegenwoordig gezellig bij mij aan tafel koffie te drinken in de ochtend.. te lunchen in de middag…weer een koffietje in de middag en dan de borrel…en mijn andere dochter zit vast in Australië, dus daar elke dag een paar uur mee facetimen want anders trekt ze het echt niet.. te heftig allemaal als je daar vast komt te zitten zonder familie.

Ik doe wat ik wil en wat ik kan, dus vol goede moed zitten we samen in de lockdown. Na 5 dagen vind ik toch echt dat er structuur in de dagen moet komen omdat de ene dag in de ander overvloeit en we vergeten welke dag het is. Dus, online sporten met zijn drietjes om de dag met (gelukkig) onze fanatieke fitness teacher die meteen heel rigoureus haar business om heeft gegooid, lunchen wel samen blijven doen, want anders leven we gedurende de dag langs elkaar heen en eind van de middag spelletjes doen om de moed erin te houden. Gezellig samen in de CORONA BUBBLE! Dan lekker koken en alles proberen te maken wat je wellicht anders 2 keer per week in een restaurant zou eten, superleuk toch?!

‘Oh ja dat moet ik ook doen.. mijn business omgooien.. alles online gaan doen en via social media mijn marketing en sales strak gaan neerzetten…! ‘Pffff…ik weet helemaal niet of ik dat wil en hoe en wat en hoe snel…?!
Dus doe ik een onlinecursus (die overal gratis zijn plotseling), leer veel en wordt ook oprecht enthousiast. Maar toch…ik voel zoveel, er is meer gaande dan ik kan beetpakken, doe ik het wel goed? Is iedereen wel blij om me heen? Hoe moet ik online mijn oefeningen gaan doen met mijn coachees, wat kan ik nog meer doen? Ik voel me soms zo alleen…

Mijn intervisiegroep en ik
En dan is daar mijn intervisie groep, recent opgezet in de Coronatijd en door mij begeleid. Mijn gelijkgestemden. Allemaal coaches en/of consultants. Online via Zoom kunnen we elkaar toch in de ogen kijken. Non-verbaal intunen en intuïtief werken blijken nu nog meer energie op te leveren. Mijn gezichtsuitdrukking spreekt altijd al boekdelen maar nu knalt die van het scherm af, moet ik toch iets voorzichtiger mee zijn dan….
Als we coaching oefeningen willen doen, zijn er breakout rooms beschikbaar. Opmerkingen die we, wanneer we offline samenkomen, tussendoor maakten, vraag ik of die in de chat gezet kunnen worden, zodat die na een oefening beantwoord kunnen worden. Ik werk zelf veel met journalling en vraag mijn intervisie genoten om zelf mee te schrijven in hun eigen fysieke boekje en vragen zo te beantwoorden. Ik merk dat er iets meer behoefte is aan sturing dan als we elkaar offline spreken, maar eigenlijk gaat dat automatisch. Dus de vragen die je voor jezelf in je notebook al had beantwoord, worden besproken maar wellicht niet direct.
‘Heb jij dat nou ook? Voel jij je nou ook zo alleen? Heb je eigenlijk geen zin om iets te gaan doen, of juist wel, maar hoe dan?’
‘Voel jij ook zoveel druk om meteen je business model aan te passen?’
‘Hoe ga jij je bedrijf aanpassen in en na deze lockdown?”

Iedereen heeft uitdagingen
Iedereen kan zijn vragen en twijfels kwijt over zijn werk maar ook over het andere leven waartoe we plotseling worden gedwongen. We dagen elkaar uit, spiegelen en zijn elkaars uitlaatklep. Als we zelf gecoached willen worden, wil iemand je coach zijn. En andersom.
We ondervinden allemaal vergelijkbare challenges, ieder in zijn eigen leef- en werkomgeving. We kunnen onze angsten en uitdagingen bespreken en van elkaar leren hoe we om kunnen gaan met een rigoureus veranderende wereld. We vertrouwen elkaar en vertellen, op basis van gelijkwaardigheid. We veroordelen elkaar niet, maar luisteren en adviseren als dat gewenst is. Soms wil iemand alleen maar zijn verhaal kwijt en dat is ook oke.
Ik voel me niet meer alleen, ik ben namelijk niet alleen, ik ben onderdeel van mijn team, mijn intervisie groep!

Intervisie opzetten
Binnen SheConsult zetten we intervisiegroepen op en begeleiden we deze! Samen met gelijkgestemden op gezette tijden bij elkaar komen, online maar liever als de omstandigheden het toelaten offline. We weten dat deze corona-tijd vrouwen meer uitdagingen biedt dan voor mannen; vrouwen worden zwaarder belast. Diverse wetenschappelijke onderzoeken bevestigen dat beeld. We weten ook dat intervisie voor vrouwen een belangrijke uitlaatklep en steunpilaar kan zijn, en dat is dus in deze tijd extra belangrijk. Voor een aantal werkgevers hebben wij al intervisie-groepen opgezet. Offline en soms deels online.  Een SheConsult coach begeleidt of traint een groep vrouwen rondom de problematiek en de vraagstukken die die groep verbindt. Zij heeft de achtergrond en de ervaring om de intervisiegroep tot een succes te maken. Door intervisie te doen, voel je je gesterkt en groei je, in je werk en als persoon. En als werkgever zorg je zo goed voor je vrouwelijke medewerkers!

drs. Marja Kooistra, SheConsult Almere

Schrijf je in voor SheNews.
MAGAZINE FOR PROFESSIONAL WOMEN

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDSYou have Successfully Subscribed!

Loading...