Selecteer een pagina

Ik heb vaak klanten die zeggen: “Ja, dat LinkedIn profiel, dat ga ik pas echt aanpassen als ik ga solliciteren.” Nou, dat is echt heel dom. Wat ik vaak met mijn cliënten doe, zeker als ze nog niet helemaal precies weten op wat voor soort functie ze zouden willen solliciteren, is met hypotheses werken. Hypothetische functies. Dan is de vraag: wat is nou de functie die je de meeste slagingskans geeft? De functie die het meest succesvol zou zijn in jouw zoektocht naar een baan. Vervolgens gaan we aan de slag om te kijken wie zo’n functie heeft en of je daarmee in contact kan komen om eens te horen wat die functie nou precies inhoudt en of dat bij jou zou passen. En wat belangrijk is om in een sollicitatiegesprek te bespreken. Als je met een aantal mensen hebt gepraat met een functie die jij mogelijk wil vervullen, dan kan je beoordelen of dat bij jou past of niet. Maar voordat je met zo iemand in contact treedt, moet je wel zorgen dat je LinkedIn profiel aansluit bij die functie. Dat je LinkedIn profiel een bewijs is van dat je zo’n soort functie zou kunnen.

Je LinkedIn – en dat geldt trouwens ook voor je cv – dat zijn geen polisvoorwaarden. Het LinkedIn profiel en je cv moeten een beeld geven van wat jij in huis hebt. Een beeld geven van wat jouw kennis en ervaring is. Niet meer en niet minder. En dat betekent dat je creatief mag zijn in functienamen bijvoorbeeld. Dat hoeft niet precies te zijn zoals op jouw visitekaartje staat. Als het maar een beeld geeft van wat je in huis hebt. Jouw contactpersoon, degene met wie je gaat praten, het eerste wat hij gaat doen is op jouw LinkedIn profiel kijken. En als dat een gedateerd LinkedIn profiel is van nog twee jaar terug, dan heeft zo iemand bij voorbaat al een hele foute indruk van jou. Dat is gewoon jammer. Dus ik zeg altijd tegen mijn klanten: zorg ervoor dat je LinkedIn profiel weergeeft wie jij nu bent. Met al jouw competenties en al jouw ervaring. En dat het aansluit bij de functie die je in je hoofd hebt. Mocht het nou zo zijn dat je na een aantal gesprekken met mensen die die functie hebben tot de conclusie komt dat die functie eigenlijk helemaal niet zo goed bij je past, dan gaan we naar functie nummer 2. Wat zou dan misschien passen en mogelijk het onderzoeken waard zijn? En dan pas je daar gewoon weer je LinkedIn profiel op aan!

Dat vinden mensen heel moeilijk, want ze hebben het idee dat het LinkedIn profiel en cv iets statisch is. Maar dat komt omdat ze ernaar kijken alsof het polisvoorwaarden zijn en dat is natuurlijk niet zo. Je LinkedIn profiel is net zo fluïde als jij bent. En eigenlijk – ik zeg het wel eens gekscherend – ben je iedere dag weer iemand anders. Dus eigenlijk moet je iedere dag even je LinkedIn profiel aanpassen.

Dit was mijn tip voor deze week. Vind je het leuk om mijn video’s vaker te ontvangen? Neem dan een abonnement op mijn YouTube-kanaal of neem een abonnement op SheNews.nl met nieuws over vrouwen en werk uit binnen- en buitenland. Kost allemaal niks en zo blijf je een beetje op de hoogte. Dat was het weer, tot de volgende keer!

grip-op-stress

Gratis mini-workshop voor HR-Specialisten over stress en burn-out klachten. Verschillende data, verschillende burn-out coaches.

 

Loopbaancoach Amersfoort Online coaching

Geef je vrouwelijke medewerkers in deze uitdagende tijd extra handvatten voor meer regie en energie, en stimuleer blijvend hun persoonlijke ontwikkeling. Kosteloos!

Burnout Coach Vrouwen‘Slim’, een subsidie van de overheid als aanzet voor het continue ontwikkelen van medewerkers. Onderzoek geeft de noodzaak aan voor meer ondersteuning en ontwikkeling van hoogopgeleide vrouwen.

Mini-Workshops Stress & Burn-out voor HR specialisten. (Kosteloos) >Training hoogopgeleide vrouwen

InCompany Online Corona Training & Coaching (Kosteloos) >

Masterclass zelfvertrouwen & excelleren >

Training Vrouwelijk Leiderschap >

Leiderschap voor vrouwen: leer van de top >

Begeleiding intervisiegroepen >

 

Oprichter van SheConsult, en auteur Vréneli Stadelmaier
heeft over haar boeken ‘F*ck die Onzekerheid‘ en
“Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’ een
theatercollege gemaakt. >

De theatercolleges zorgen voor herkenning.
Voor emotie in de zaal, maar ook voor humor en energie.
De theatercolleges zijn geschikt voor vrouwen en mannen,
alhoewel vrouwen zich meer aangesproken zullen voelen.

Alle SheConsult coaches zijn ervaren en gekwalificeerde loopbaancoaches.Er zijn ook enkele coaches met daarnaast een burn-out specialisatie. En er zijn coaches die aanvullend zich hebben gespecialiseerd in specifieke doelgroepen of branches.

Advocaten >

Schrijf je in voor SheNews.
MAGAZINE FOR PROFESSIONAL WOMEN

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDSYou have Successfully Subscribed!

Loading...