Diversityday 2022

DIVERSITY DAY, 4 OKTOBER 2022

HET THEATER VAN HET WERKGELUK & ZELFVERTROUWEN

5 oktober 2022, 9.00h  Stadsschouwburg Utrecht

INSPIREREND

Heb je zin om te lachen en tegelijkertijd veel te leren? Kom naar dit inspirerende theatercollege. Met herkenbare anekdotes en de meest recente wetenschap rondom werkgeluk en zelfvertrouwen.

WERKGELUK

Werkgeluk is voor jou als vrouw een van de belangrijkste factoren om gemotiveerd naar je werk te gaan. In dit theatercollege ontdek je wat je zelf kunt doen om jouw werkgeluk te realiseren.

ZELFVERTROUWEN

Herken je dat? Over het algemeen voel je je best zelfverzekerd, maar toch zijn er momenten dat je bang bent om door de mand te vallen. Leer in dit college welke stappen je kunt volgen om je zelfvertrouwen op te bouwen.

DIVERSITY DAY 2022

5 oktober 2022, 9.00h  Stadsschouwburg Utrecht

Over Diversiteit & Inclusie en de Take Aways van dit theatercollege

Diversiteit & Inclusie

“Diversiteit is uitgenodigd worden op het feest en inclusie is ook gevraagd worden om mee te dansen,” lichtte diversiteit-ambassadeur Vernā Myers ooit toe. Als er geen inclusieve werksfeer heerst, ben je die diversiteit zo weer kwijt.

Waar begin je?
Bij jezelf. Onderzoek geeft aan dat je voor diversiteit moet beginnen bij vrouwen, de op een-na-dominante groep. Door (o.a. door dit theatercollege) in jezelf te investeren kun jij een verschil maken op gebied van diversiteit en inclusie.
Als vrouw loop je tegen de niet-inclusieve regels en het gedrag van organisaties/mensen aan. Daardoor raak je gefrustreerd, want je voelt je niet gewaardeerd, gezien of succesvol. Je krijgt niet voor elkaar wat je voor elkaar wil krijgen, stelt je ambities naar beneden bij of verlaat de organisatie.

Werkgeluk & Zingeving
Je loopt tegen andere kansen en problemen aan dan mannen. Werkgeluk en zingeving zijn volgens onderzoek heel belangrijk om vrouwen met plezier naar hun werk te laten gaan. Daarom ontdek je in dit theatercollege hoe je zelf werkgeluk en zingeving nastreeft.
Als vrouw heb je andere kansen en problemen en ga je er anders mee om. Ook heb je andere uitdagingen dan mannen. Werkgeluk en zelfvertrouwen zijn issues die bij jou als vrouw dominant aanwezig zijn.
Op Diversity Day 2022 heb je de optie om jezelf een aantal interessante, leerzame en leuke uren aan te bieden.

Het theatercollege
In dit theatercollege gaan we in op werkgeluk en zelfvertrouwen. Wat is werkgeluk en wel elementen spelen daarbij een rol. Waarom is dit met name voor vrouwen zo belangrijk? En wat is dan de link met zelfvertrouwen? En hoe bouw je meer zelfvertrouwen op? We gaan in op het impostor syndrome, de angst om door de mand te vallen, en het verschil in hersenen tussen mannen en vrouwen.
Dit alles doet Vréneli met een groot gevoel humor, soms door flink te overdrijven en met interactie met de zaal. Ze maakt gebruik van geluids- en videofragmenten, maar vooral is haar college gestoeld op de meest recente wetenschappelijke inzichten rondom de verschillen tussen mannen en vrouwen. Het college is deels gebaseerd op haar boek F*ck die Onzekerheid.

Take aways van de theatercollege:

 • je weet waarom werkgeluk voor jou zo belangrijk is
 • en hoe je jouw werkgeluk kunt vergroten
 • je leert dat je zelfvertrouwen daarbij belangrijk is
 • en dat jij niet de enige bent die af en toe last heeft van het imposter syndrome
 • je leert hoe je zelfvertrouwen kunt vergroten en hoe je anderen daarbij ook kunt helpen
 • en je hebt eens even lekker gelachen!

GEWELDIG THEATERCOLLEGE

L

Voor wie?

Dit theatercollege is voor alle vrouwen die meer willen weten over het vergroten van hun werkgeluk en zelfvertrouwen.

L

Leren & Motiveren

Je moet eerst kennis hebben om te kunnen veranderen, en de motivatie om het te willen. Die krijg je in dit college.

L

Er wordt ook gelachen

Als je ontspannen lacht, komt de boodschap beter aan. Daarom lachen we wat af tijdens dit college, vooral over onszelf.

L

Een zaal vol vrouwen

Heb je ‘t wel eens meegemaakt? Dat is anders, leuker, vrijer, ontspannen, en enorm empowering. Daarom, alleen voor vrouwen!

L

Werkgeluk & Zingeving

Voor jou als vrouw is het belangrijkste in je werk werkgeluk en zingeving. Maar hoe zit dat precies, en hoe kun je dat vergroten?

L

Onzekerheid (Imposter Syndrome)

Ken je dat, je zelfvertrouwen is oké maar toch… soms word je overvallen door de angst om door de mand te vallen?

Over de Spreker & Auteur drs. Vréneli Stadelmaier

drs. Vreneli Stadelmaier is bedrijfskundige, gecertificeerd coach, auteur, professioneel spreker en feministe. Zij schreef de bekende bestseller ‘F*ck die Onzekerheid’ en ‘Een Slimme meid is op haar toekomst voorbereid’ dat jonge vrouwen voorbereid op de eerste 10 jaar na hun afstuderen.

Stadelmaier is directeur/oprichter van SheConsult, met 22 vestigingen Nederlands grootste trainings-/coachingsbureau voor hoogopgeleide vrouwen, en helpt organisaties met het vormgeven van hun diversiteits- en inclusiebeleid.

Ze treedt regelmatig op met haar theatercolleges op in het hele land. Ze is regelmatig te zien en te horen in de media en ze is een actief vlogger. Voor haar werk won Stadelmaier in 2015 de regeringsprijs voor vrouwen-emancipatie, de Joke Smit-prijs.
Tevens is ze vast aan BNR Business Radio verbonden als co-host.

Werkgeluk & Zelfvertrouwen

In dit theatercollege gaan we in op werkgeluk en zelfvertrouwen. Wat is werkgeluk en welke elementen spelen daarbij een rol? Waarom is dit met name voor vrouwen zo belangrijk? En wat is dan de link met zelfvertrouwen? En hoe bouw je meer zelfvertrouwen op? We gaan in op het imposter syndrome, de angst om door de mand te vallen, en het verschil in de hersenen tussen mannen en vrouwen.

Dit alles doet Vréneli met een groot gevoel voor humor, soms door flink te overdrijven en met interactie met de zaal. Ze maakt gebruik van geluids- en videofragmenten, maar vooral is haar college gestoeld op de meest recente wetenschappelijke inzichten rondom de verschillen tussen mannen en vrouwen. Het college is deels gebaseerd op haar boek F*ck die Onzekerheid.

Vele werkgevers vonden het de afgelopen jaren van belang om hun vrouwelijke talenten naar dit theatercollege te laten gaan

ABN-Amro
Rabo bank
De Nederlandse Bank
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Ministerie van Defensie
Ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening.
Erasmus Medisch Centrum
UMC Groningen
Amsterdam UMC
Medisch Spectrum Twente
SAP
Ordina
CapGemini
KPMG
Deloitte
EY
PON
Renault
Cargill
Linda Festival
Prenatal
SPIE
Erasmus Universiteit
Universiteit Leiden
UvA
Rijksuniversiteit Groningen
PWC
Technische Universiteit Eindhoven
Bank Of NY Mellon
Technische Universiteit Delft
Woningbouwcorporatie Aedes
Gasunie
UWV
Schiphol Group
Heineken
DCMR, Milieudienst Rijnmond

Daarnaast zijn er optredens voor talloze vrouwennetwerken binnen en buiten organisaties, voor vrouwen in theaters in heel het land, studentenverenigingen, TEDx, en op evenementen, congressen e.d.

stadschouwburg Utrecht

Utrecht, Woensdag 5 oktober
9.00-11.00

Ticketprijs

 

Per ticket  € 49,50 incl. 9% BTW
Je krijgt automatisch een factuur.

Prijs is inclusief:

 • Kop koffie of thee bij aanvang
 • Meet & Greet/ Q&A met auteur Vréneli Stadelmaier
 • De bestseller, het boek F*ck die Onzekerheid
  (12e druk, € 20,95)

VOOR PARTICULIEREN

 • Je kunt hiernaast eenvoudig online 1 ticket bestellen.
 • Je ontvangt een bevestiging en een factuur met BTW. 
 • Het boek ‘F*ck die Onzekerheid’ ontvang je in de zaal.

Wil je samen met vrouwelijke collega’s gaan?

Bespreek het met HR!

De expertise van SheConsult in kranten, tijdschriften
en op radio en televisie.
Loading...