diversity day, 4 oktober 2022  

Het Theater van het Werkgeluk & Zelfvertrouwen

5 oktober 2022, 9.00h  Stadsschouwburg Utrecht

Diversiteit & Inclusie

“Diversiteit is uitgenodigd worden op het feest en inclusie is ook gevraagd worden om mee te dansen,” lichtte diversiteit-ambassadeur Vernā Myers ooit toe. Zonder inclusie realiseer je geen effectief, duurzaam en divers persoonsbestand.

Waar begin je?

Bij vrouwen. Dat geeft onderzoek aan. Wil je als werkgever ècht dat er wat gebeurt, dan moet je dat doen langs de lijn van de op een-na-dominante groep, namelijk de vrouwen. Daar zijn er heel veel van, ze zijn top opgeleid en supergemotiveerd. 

Werkgeluk & Zingeving

Om vrouwen aan boord te houden en te laten groeien, weten steeds meer werkgevers dat ze vrouwen ongelijk moeten behandelen. Vrouwen krijgen andere kansen, hebben andere uitdagingen en andere eigenschappen.

5 oktober 2022, 9.00h  Stadsschouwburg Utrecht

geweldig TheaterCollege

L

Voor wie?

Dit theatercollege is voor alle vrouwen die meer willen weten over het vergroten van hun werkgeluk en zelfvertrouwen.

L

Leren & Motiveren

Je moet eerst kennis hebben om te kunnen veranderen, en de motivatie om het te willen. Die krijg je in dit college.

L

Er wordt ook gelachen

Als je ontspannen lacht, komt de boodschap beter aan. Daarom lachen we wat af tijdens dit college, vooral over onszelf.

L

Een zaal vol vrouwen

Heb je ‘t wel eens meegemaakt? Dat is anders, leuker, vrijer, ontspannen, en enorm empowering. Daarom, alleen voor vrouwen!

L

Werkgeluk & Zingeving

Het belangrijkste in hun werk is voor vrouwen werkgeluk en zingeving. Maar hoe zit dat precies, en hoe kun je dat vergroten?

L

Onzekerheid (Imposter Syndrome)

Ken je dat, je zelfvertrouwen is oké maar toch… soms word je overvallen door de angst om door de mand te vallen?

Over de Spreker & Auteur drs. Vréneli Stadelmaier

drs. Vreneli Stadelmaier is bedrijfskundige, auteur, professioneel spreker en feministe. Zij schreef de bekende bestseller ‘F*ck die Onzekerheid’ en ‘Een Slimme meid is op haar toekomst voorbereid’ dat jonge vrouwen voorbereid op de eerste 10 jaar na hun afstuderen.

Stadelmaier is directeur/oprichter van SheConsult, met 22 vestigingen Nederlands grootste trainings-/coachingsbureau voor hoogopgeleide vrouwen, en helpt organsiaties met het vormgeven van hun diversiteits- en inclusiebeleid.

Ze treedt regelmatig met haar theatercolleges op in het hele land.  Ze is regelmatig in media en ze is een actief vlogger. Voor haar werk won Stadelmaier in 2015 de regeringsprijs voor vrouwen-emancipatie, de Joke Smit-prijs.
Tevens is ze vast aan BNR Business Radio verbonden als co-host en runt ze samen met haar man een ‘feministische’ B&B in Spanje (www.malagahills.com).

 

Inhoud Theatercollege

 

In dit theatercollege gaan we in op werkgeluk en zelfvertrouwen. Wat is werkgeluk en welke elementen spelen daarbij een rol? Waarom is dit met name voor vrouwen zo belangrijk? En wat is dan de link met zelfvertrouwen? En hoe bouw je meer zelfvertrouwen op? We gaan in op het imposter syndrome, de angst om door de mand te vallen, en het verschil in de hersenen tussen mannen en vrouwen.

Dit alles doet Vréneli met een groot gevoel voor humor, soms door flink te overdrijven en met interactie met de zaal. Ze maakt gebruik van geluids- en videofragmenten, maar vooral is haar college gestoeld op de meest recente wetenschappelijke inzichten rondom de verschillen tussen mannen en vrouwen. Het college is deels gebaseerd op haar boek F*ck die Onzekerheid.

Take aways van de theatercollege:
* je weet waarom werkgeluk voor jou zo belangrijk is
en hoe je jouw werkgeluk kunt vergroten
* je leert dat je zelfvertrouwen daarbij belangrijk is
en dat jij niet de enige bent die af en toe last heeft van het imposter syndrome
* je leert hoe je zelfvertrouwen kunt vergroten
en hoe je anderen daarbij ook kunt helpen
en je hebt eens even lekker gelachen!

Meer over Diversiteit & Inclusie

Diversiteit & Inclusie
Diversiteit is uitgenodigd worden op het feest en inclusie is ook gevraagd worden om mee te dansen,” lichtte diversiteit-ambassadeur Vernā Myers ooit toe. Als er geen inclusieve werksfeer heerst, ben je die diversiteit zo weer kwijt.

Waar begin je?
Bij vrouwen. Geeft ook onderzoek aan. Wil je als werkgever ècht dat er wat gebeurt, dan moet je dat doen langs de lijn van de op een-na-dominante groep, namelijk de vrouwen. Daar zijn er heel veel van, ze zijn top opgeleid en super gemotiveerd.
Deze vrouwen lopen tegen de niet-inclusieve regels en het gedrag van organisaties/mensen aan. Ze raken daardoor gefrustreerd, want ze voelen zich niet gewaardeerd, gezien of succesvol. Ze krijgen niet voor elkaar wat ze voor elkaar willen krijgen, stellen hun ambities naar beneden bij of verlaten de organisatie.

Werkgeluk & Zingeving
Om vrouwen aan boord te houden en te laten groeien weten steeds meer werkgevers dat je tussen vrouwen en mannen een onderscheid moet maken. Vrouwen zijn anders.
Vrouwen werken anders met andere kansen en problemen. Ze hebben ook andere uitdagingen dan mannen. Werkgeluk en zelfvertrouwen zijn issues die bij vrouwen dominant aanwezig zijn.
Op Diversity Day 2022, heb je de optie om je vrouwelijke talenten een aantal interessante, leerzame en leuke uren aan te bieden. Een cadeautje waar zij en ook jij als werkgever wat aan hebben.

Het theatercollege
In dit theatercollege gaan we in op werkgeluk en zelfvertrouwen. Wat is werkgeluk en wel elementen spelen daarbij een rol. Waarom is dit met name voor vrouwen zo belangrijk? En wat is dan de link met zelfvertrouwen? En hoe bouw je meer zelfvertrouwen op? We gaan in op het impostor syndrome, de angst om door de mand te vallen, en het verschil in hersenen tussen mannen en vrouwen.
Dit alles doet Vréneli met een groot gevoel humor, soms door flink te overdrijven en met interactie met de zaal. Ze maakt gebruik van geluids- en videofragmenten, maar vooral is haar college gestoeld op de meest recente wetenschappelijke inzichten rondom de verschillen tussen mannen en vrouwen. Het college is deels gebaseerd op haar boek F*ck die Onzekerheid.

Take aways van de theatercollege:
* je weet waarom werkgeluk voor jou zo belangrijk is
en hoe je jouw werkgeluk kunt vergroten
* je leert dat je zelfvertrouwen daarbij belangrijk is
en dat jij niet de enige bent die af en toe last heeft van het imposter syndrome
* je leert hoe je zelfvertrouwen kunt vergroten
en hoe je anderen daarbij ook kunt helpen
en je hebt eens even lekker gelachen!

Vele werkgevers vonden het de afgelopen jaren van belang
om hun vrouwelijke talenten naar dit theatercollege te laten gaan 

ABN-Amro
Rabo bank
De Nederlandse Bank
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Ministerie van Defensie
Ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening.
Erasmus Medisch Centrum
UMC Groningen
Amsterdam UMC
Medisch Spectrum Twente
SAP
Ordina
CapGemini
KPMG
Deloitte
EY
PON
Renault
Cargill
Linda Festival
Prenatal
SPIE
Erasmus Universiteit
Universiteit Leiden
UvA
Rijksuniversiteit Groningen
PWC
Technische Universiteit Eindhoven
Bank Of NY Mellon
Technische Universiteit Delft
Woningbouwcorporatie Aedes
Gasunie
UWV
Schiphol Group
Heineken
DCMR

Daarnaast doen we optredens voor talloze vrouwennetwerken binnen en buiten organisaties, voor vrouwen in theaters in heel het land, studentenverenigingen, TEDx, en op evenementen, congressen e.d.

Vrouwen zijn anders

Hou je vrouwelijke talenten aan boord

Veel onderzoeken en de gesprekken in onze vestigingen in het hele land, laten zien dat veel vrouwen het na de pandemie moeilijker hebben. Dat ze zich heroriënteren op hun baan. Je zult dus als werkgever extra aandacht moeten geven aan je vrouwelijk talenten wil je ze aan boord houden. Werkgeluk is daarbij het toverwoord.

Zie dit theatercollege als een van de stappen, als een incentive waarin geleerd en gelachen wordt. Waar je vrouwelijke collega weer even informeel samen kan zijn met andere vrouwen en waardoor je samen met haar werkt aan het vergroten van haar werkgeluk.

 

 

stadschouwburg Utrecht

5 oktober 2022, 9.00h  Stadsschouwburg Utrecht

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Wil je in oktober op Diversity Day ’22 een leerzame,  en toch ook nog een paar leuke uren aanbieden aan de vrouwelijke collega’s en wellicht ook aan de vrouwelijke cliënten, vul dan even het formulier in.
Binnen 10 minuten heb je de info in je mailbox.

En mannen dan?

Voor de mannelijke collega’s hebben we iets heel bijzonders op Diversity Day.
En…een cadeautje van SheConsult, simpel omdat we het belangrijk vinden mannen te betrekken.

 

 

Vréneli Stadelmaier zie je regelmaig in kranten, tijdschriften, radio en televisie.

Enkele van honderden recensies

Heerlijk, top, indrukwekkend. Dank voor je inspirerende lezing van gister tijdens het event. Chapeau!

Marianne Van Der V.

Dag Vreneli, bedankt voor je super toffe en inspirerende sessie! Was voor mij echt de kroon op de dag!

Natasja T.

Goedemorgen Vreneli, dank voor je super inspirerende presentatie gister! Ik heb genoten van achter m’n camera! 

Elizabeth H.- van der W.

Ik heb gisteren genoten van je optreden bij het event. Het was leuk, onderhoudend, confronterend en bijzonder grappig. 

Loes G.

Bedankt voor het inspirerende en herkenbare verhaal van vanmiddag. Je was voor mij degene waarom ik vandaag ben gekomen.

Liselot van R.-D.

Wat heb ik genoten gisteren van jouw POWER ON STAGE. 

Monique F.

Goedemorgen Vreneli, dank voor je super inspirerende presentatie gister! Ik heb genoten van achter m’n camera! 

Elizabeth H.- van der W.

Dank voor je gave en inspirerende talk gisteren bij EmpowerWomen010. Deze heeft wel indruk op me gemaakt. Ik ga in ieder geval op zoek naar meer info.

Annette B.

Loading...