Selecteer een pagina

Je wilt je talent aan boord houden en laten groeien

Diversiteit in organisaties blijft belangrijk

 

Vrouwenemancipatie, gendergelijkheid, equal pay, meer vrouwen aan de top, vrouwenquotum, er gaat geen dag voorbij of het is in het nieuws. Feminisme is hot!

vrouw succes

De kracht van gemengde teams

Werkgevers weten het. Diversiteit in je organisatie is belangrijk. Het belang van meer vrouwen in verantwoordelijke posities wordt steeds meer erkend. En bovendien neemt de druk op organisaties toe om meer vrouwen in verantwoordelijke posities te benoemen. Dat betekent dat werkgevers er veel aan gelegen is om vrouwen te behouden en te laten doorstromen naar topposities. En daar hoort coaching bij. Immers, ook topsporters hebben coaches, dus waarom topvrouwen niet? Bovendien lopen vrouwen nog steeds tegen meer en andere belemmeringen aan dan mannen, dus kunnen ze best ‘een buitenboordmotor’ gebruiken om een gelijk speelveld te creëren.

vrouwen lopen achter

Vrouwen staan nog steeds op achterstand

Niet omdat vrouwen minder zouden zijn, of omdat vrouwen zwak zouden zijn, maar omdat ze nog steeds in achterstand zijn in een van oudsher door mannen gedomineerde wereld. Op achterstand qua voorbereiding, kansen, beoordeling en waardering ten opzichte van mannen, en dat is dus geen gelijk speelveld! Dat is niet zielig, wel oneerlijk, maar het is zoals het is. Gelukkig kunnen werkgevers en vrouwen zelf (betaald door hun werkgever ) daar wèl wat aan doen! Los daarvan moeten natuurlijk ook de overheid en werkgevers op macroniveau er wat aan doen (dat vrouwenquotum is een goede stap in de richting, net zoals de uitbreiding van het verlof voor vaders), maar daar heb je nu, op dit moment, niets aan.

25% van de vrouwen dreigt uit te vallen

burnout coaching

Verschillende onderzoeken (o.a. McKinsey) laten zien dat ongeveer een kwart van alle vrouwen (!) dreigt uit te vallen. Of door ziekte (burn-out) of doordat ze gefrustreerd tot de conclusie komen dat ze niet verder komen en daarom niet langer bereid zijn offers te brengen.

Voor organisaties is dat een ramp, en vernietiging van alles wat er de afgelopen jaren is opgebouwd aan vrouwelijk kapitaal. Dat betekent dat je specifieke aandacht aan vrouwen moet geven om dat te voorkomen. Dat kan door individuele coaching en/of door training van vrouwen op die thema’s die voor vrouwen belangrijk zijn.. SheConsult biedt beiden aan.

.

Diversiteit in je organisatie waar begin je?

Waarom beginnen met genderdiversiteit?

 

Organisaties vinden het vaak moeilijk om te beginnen met diversiteit. Waar begin je mee? Kun je alles tegelijk doen of moet je kiezen? En waar begin je dan mee? Met culturele diversiteit, gender, afstand tot de arbeidsmarkt, seksuele geaardheid? We vroegen het de wetenschap.  Dr. Claartje Vinkenburg, geaffilieerd onderzoeker bij kennisinstituut Atria zegt hierover: “Een relevante onderzoek (in een Noord-Amerikaanse context) is dat van Evan Apfelbaum e.a. Die komen met twee conclusies, namelijk dat de achterliggende argumentatie die je gebruikt (verschil versus gelijkheid) uitmaakt voor wat je beleid oplevert (vrouwen hebben baat bij de verschilbenadering, etnische minderheden bij het gelijkheidsprincipe) (2016), en dat we beter moeten kijken naar de nadelige effecten van homogeniteit (2014). Dat laatste vooral is vooral ook ons antwoord en dat zeggen we als Atria ook in ons vooronderzoek over de benchmark: de norm (wit, fit, man) problematiseren biedt ruimte voor inclusie en is dus beter dan doelgroepenbeleid.

Met andere woorden, het is het meest effectief om je diversiteitsbeleid te starten met gender. 

diversiteit in organisatie

HR-professionals zullen ook 2021 juist scholing van huidige medewerkers als prioriteit hebben. Dit blijkt uit het onderzoeksrapport ‘HR-Trends 2019-2020’ van AFAS Software, adviesbureau Berenschot en uitgeverij Performa.

Ook het advies van de SER aan het kabinet is dat de staatssteun aan bedrijven gekoppeld moet zijn aan concrete doelstellingen rondom meer vrouwen aan de top. 

Alle reden dus om door te gaan of te starten met serieus diversiteitsbeleid. Wij helpen je graag.

Focus 2021 van HR-professional blijft op genderdiversiteit

Volgens hoogleraar sociale en organisatiepsychologie Jojanneke van der Toorn kan een structureel en duurzaam diversiteits- en inclusiviteitsbeleid voor medewerkers een wereld van verschil maken. “Mensen maken de organisatie, belichamen de cultuur en bepalen de kwaliteit van werk. Alleen als iemand ervaart voor vol te worden aangezien, kan diegene maximale waarde toevoegen. Bedrijven moeten echt met zo’n beleid aan de slag.” (*Bron)
Overtuigende cijfers die de positieve effecten hiervan opnieuw aantonen staan onder meer in het recente rapport Diversity wins: het belang van inclusiviteit van McKinsey. Het rapport bevestigt niet alleen dat diversiteit een sterke business-case oplevert.

Het verband tussen diversiteit in executive teams en de kans op financiële outperformance is in de loop van de tijd bovendien sterker geworden.

Met dezelfde positieve en energieke vibe als Vreneli bij DNB binnenstapte, hield ze ook een presentatie voor ons vrouwennetwerk. Een uurtje is kort als het gevuld is met herkenbare persoonlijke voorbeelden, aansprekende anekdotes en goed tips. Ik gun iedereen die weleens onzeker is een uurtje met Vreneli. 

Marly van Horck

De Nederlandsche Bank

The questions really indicated that the audience started analysing themselves with respect to the impostor syndrome. Most of all, it was amazingly beautiful to observe that the atmosphere had shifted in such a way that people opened up and showed vulnerability in the questions they asked and comments they gave. 

Julia Heuritsch

Leiden University

Deze bijzondere vrouw, die lekker de grenzen op durft te zoeken en op het randje durft te lopen, was onze absolute topspreker op het Empower Women 010 Event van 2019 in Rotterdam. Deze vrouw is op een zeer charmante en humoristische wijze vlijmscherp. Ze is zacht als het kan en hard als het moet. 

Cor van der Graag

Business Optimizer

Je persoonlijke adviseur

Voor werkgevers is Heidi Dissel het aanspreekpunt. Zij adviseert vanuit ruime ervaring werkgevers m.b.t. het inzetten van een SheConsult-coachpool, trainingen en workshops en theatercolleges. Klik hier voor het ontvangen van meer info.
Heidi kan je sparringpartner zijn die met je meedenkt en adviseert over vraagstukken die spelen in je team of individueel. Of het nu gaat om één medewerker of je hele organisatie, zij kijkt iedere keer opnieuw hoe we vanuit SheConsult een passende oplossing kunnen bieden.
Haar ervaring als ondernemer in het opzetten van succesvolle bedrijven en netwerken in de diverse branches maakt haar een echte generalist. Binnen al haar werkzaamheden staan het leggen van verbinding en het opbouwen van duurzame relaties centraal.

We adviseren vanuit ervaring
Binnen haar rol is Heidi verantwoordelijk voor het strategisch en praktisch meedenken met organisaties in deze snel veranderende wereld. Zij begrijpt dat NU het moment is voor bedrijven en instellingen om in te spelen op de huidige situatie en na de corona crisis. Dat de wereld nooit meer hetzelfde zal zijn.

Diversiteit blijft belangrijk, juist nu
Maar we weten ook dat zodra er crisis is, diversiteit zo ongeveer het eerste onderwerp is dat sneuvelt. Dat alles waar je jaren aan gewerkt hebt, zomaar van tafel geveegd kan gaan worden. En dat wil je als organisatie niet. Je wilt toekomstbestendig zijn of worden, en diversiteit is daar een onlosmakelijk onderwerp van.

Directie, managers, bestuurders en medewerkers weten allemaal dat er nu iets van hun ‘verander-DNA’ wordt gevraagd en staan meer dan ooit open voor verandering, dus dit is de kans om diversiteit een krachtige impuls te geven. Maar hoe gaan we dat dan doen en hoe pakken we dat aan? Wat heeft jouw organisatie nodig aan coaching en training om er straks weer te staan?

Vanuit SheConsult denkt Heidi mee over deze actuele vraagstukken. Belangrijke pijlers in een partnership met She Consult zijn transparantie, kwaliteit en vertrouwen.

Meer weten?
Mail Heidi Dissel op heidi.dissel@sheconsult.nl of bel 085-060.5177.

Plan van aanpak

Samen maken we een strategisch plan en zetten we precies die de topcoaches in die bij jouw organisatie passen. Denk aan thema’s als:

  • Vlootschouw: welke vrouwelijke medewerkers hebben potentie en hoe kunnen we die potentie verzilveren?
  • Hoe kunnen we onze vrouwelijke aankomende managers voorbereiden op hun rol?
  • Diversiteit vraagt ook cultuurverandering. Welke cultuurverandering wil ik doorvoeren?
  • Thuiswerken stelt vrouwen vaak voor andere issues dan mannen. Hoe kunnen we onze vrouwelijke medewerkers daarbij ondersteunen?
  • Hoe voorkomen we dat vrouwen gaan uitvallen/ een burn-out krijgen? Hoe gaan we om met alle stress die hierbij komt kijken?
  • Hoe nemen we vrouwelijk leiderschap mee in deze transformatie?
  • Hoe zorgen we ervoor dat vrouwen hun ambitie vasthouden? Ook als er kinderen komen?
  • Welke coach- en trainingstrajecten hebben wij hiervoor nodig?

Aanpakken
Door het centraal stellen van de uitdagingen van de organisatie weet zij als geen ander de juiste schakels met elkaar te verbinden en samen een oplossing op maat te creëren die passend is bij het vraagstuk van de organisatie.
De doorvertaling van de oplossing pakt ze op met het team topcoaches van SheConsult, zodat een op maat gemaakt programma naadloos aansluit op de behoefte van de organisatie.

diversiteit in organisatie heidi Dissel SheConsult

Enkele voorbeelden van werkgevers die vertrouwen op de kwaliteit van SheConsult

EY, training coaching vrouwen

EY
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

logo Loyens Loeff coaching advocaten

LOYENS & LOEFF
Online colleges, individuele coachtrajecten, advies.

VERSCHILLENDE MINISTERIES
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RUG
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

logo-Allen & Overy, loopbaancoaching advocaten

ALLEN & OVERY
Individuele coachtrajecten

ERASMUS UNIVERSITEIT
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

dE BRAUW,blackstone ,Westbroek loopbaancoaching advocaten

DE BRAUW, BLACKSTONE, WESTBROEK
Individuele coachtrajecten.

KPN
Individuele coachtrajecten, ook voor andere telecom providers.

Stibbe-LOOPBAANCOACHING ONLINE

STIBBE

Online collegereeks, het vrouwenbrein, vrouwen zijn anders.

VBK UITGEVERS, VROUWEN COACHING

VBK, UITGEVERS
Individuele coachtrajecten, online collegereeks, het Vrouwenbrein, vrouwen zijn anders.

KADASTER
Individuele coachtrajecten, workshops, trainingen en theatercolleges.

Legal women vrouwennetwerk theatercolleges

LEGAL WOMEN
Events, trainingen & theatercolleges.

FIAT NEDERLAND
Individuele coachtrajecten.

SALESFORCE
Individuele coachtrajecten
& theatercollege.

SOLIS ZORGGROEP
Individuele coachtrajecten.

HEINEKEN
Individuele coachtrajecten & trainingen

NATUUR
MONUMENTEN
Individuele coachtrajecten.

CAPGEMINI
Individuele coachtrajecten & theatercolleges

RABO BANK
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

ABN - AMRO
Individuele coachtrajecten, masterclasses & theatercolleges.

MILIEUDIENST
RIJNMOND
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RTL 4
Individuele coachingstrajecten, ook voor andere omroepen.

KPMG
Individuele coachtrajecten, theatercolleges.

GEMEENTE UTRECHT
Individuele coachtrajecten, ook voor andere gemeenten.

Loading...