Selecteer een pagina
Zoals je weet sta ik wekelijks voor grote groepen vrouwen met mijn theatercolleges. En dan zijn er altijd vrouwen die na afloop tegen me zeggen: “Ja maar vrouwen zijn elkaars grootste vijanden. Vrouwen halen elkaar onderuit, en daar moeten we eens mee ophouden”. 

Dat elkaar onderuit halen, het licht niet in de ogen gunnen, dan noemen we de Krabbenmand. Zodra er een krab uit de mand dreigt te klimmen zijn de andere krabben als de kippen bij om de ene krab weer terug te trekken de mand in. En dat doen we door kwaad te spreken, super kritisch te zijn, de vrouw onderuit te halen en af te keuren. ‘Terug in je hok jij’. 

Maar die Krabbenmand bestaat niet, de krabbenmand is een fabeltje! 

Het is ècht flauwekul dat vrouwen dat massaal en per definitie doen. Ik zie juist de laatste jaren enorm veel sisterhood. Vrouwen die elkaar helpen, inspireren en motiveren het beste uit zichzelf te halen. Het enorme aantal events voor vrouwen en het als paddestoelen uit de grond schieten van vrouwennetwerken (zie www.allevrouwennetwerken.nl) zijn daar mooie voorbeelden van.

Queen Bee

Wat ik nog wèl zie is de Queen Bee. De vrouw die met hard werken, veel offers, en inzet van veel masculiene eigenschappen een mooie positie heeft bereikt en het volgende rijtje argumenten opdreunt:

  • glazen plafond bestaat niet want ik heb er nooit last van gehad,
  • als je maar wil kom je er met hard werken echt wel,
  • Nederlandse vrouwen zeuren, zijn prinsesjes of balans-trutjes,
  • en daar wil ik niet bij horen. Ik ben one-of-the-guys.

Deze vrouwen dulden geen andere vrouwen in hun omgeving en zijn dus dodelijk voor iedere vrouw met ambitie die in haar buurt komt. 

Fabeldieren

Maar weet je wat nu het goede nieuws is? Deze Queen Bees sterven uit! Steeds meer Queen Bees zien in dat wat zij altijd gepredikt hebben toch een beetje te kort door de bocht is. Dat vrouwen toch ècht harder moeten werken dan mannen, anders en als minder beoordeelt en beloond worden, en als ze niet heel goed oppassen ook de zorg voor thuis in de schoenen geschoven krijgen. Steeds meer Queen Bees omarmen de sisterhood-gedachte. Dus ook de Queen Bee kan binnenkort op de stapel fabeldieren..

 

grip-op-stress

Gratis mini-workshop voor HR-Specialisten over stress en burn-out klachten. Verschillende data, verschillende burn-out coaches.

 

Loopbaancoach Amersfoort Online coaching

Geef je vrouwelijke medewerkers in deze uitdagende tijd extra handvatten voor meer regie en energie, en stimuleer blijvend hun persoonlijke ontwikkeling. Kosteloos!

Burnout Coach Vrouwen‘Slim’, een subsidie van de overheid als aanzet voor het continue ontwikkelen van medewerkers. Onderzoek geeft de noodzaak aan voor meer ondersteuning en ontwikkeling van hoogopgeleide vrouwen.

Mini-Workshops Stress & Burn-out voor HR specialisten. (Kosteloos) >Training hoogopgeleide vrouwen

InCompany Online Corona Training & Coaching (Kosteloos) >

Masterclass zelfvertrouwen & excelleren >

Training Vrouwelijk Leiderschap >

Leiderschap voor vrouwen: leer van de top >

Begeleiding intervisiegroepen >

 

Oprichter van SheConsult, en auteur Vréneli Stadelmaier
heeft over haar boeken ‘F*ck die Onzekerheid‘ en
“Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’ een
theatercollege gemaakt. >

De theatercolleges zorgen voor herkenning.
Voor emotie in de zaal, maar ook voor humor en energie.
De theatercolleges zijn geschikt voor vrouwen en mannen,
alhoewel vrouwen zich meer aangesproken zullen voelen.

Alle SheConsult coaches zijn ervaren en gekwalificeerde loopbaancoaches.Er zijn ook enkele coaches met daarnaast een burn-out specialisatie. En er zijn coaches die aanvullend zich hebben gespecialiseerd in specifieke doelgroepen of branches.

Advocaten >

Loading...