Begeleiding Intervisiegroepen

Leren met collega’s

Spreek onze adviseur

Praktijkcasuïstiek en Dilemma’s

 

Behoud je vrouwelijk talent. Help ze effectiever
en met meer plezier werken.

Over intervisie

Intervisie is een professionele uitwisseling tussen medewerkers die werkzaam zijn in hetzelfde vakgebied of bij dezelfde organisatie. Het doel is de effectiviteit van het team bevorderen en ze met meer plezier aan het werk te laten zijn. Uiteindelijk moet dit leiden tot behoud van vrouwen voor de organisatie en doorstroom van vrouwen naar meer verantwoordelijke functies. Daarbij is persoonlijk leiderschap, het belangrijkste onderdeel. Een intervisiegroep biedt hiervoor een veilige omgeving.

Mogelijke onderwerpen

De onderwerpen van een intervisiegroep kunnen o.a. zijn: problematische vraagstukken met betrekking tot bijvoorbeeld invloed en impact, professionele ervaringen, bijvoorbeeld met overwegend mannelijke collega’s en managers, belemmerende gevoelens of overtuigingen, ambitie vormgeven, organisatieveranderingen en de ontwikkelingsvragen eromheen.

 

Intervisie is inspirerend, gericht op ontwikkeling

Vrouwen zijn waardevolle en krachtige elementen binnen je organisatie. De begeleide intervisie is een inspirerende tool die een veilige setting voor vrouwen creëert om te groeien. Bovendien weten we uit onderzoek dat vrouwen stress verminderen door er met andere vrouwen over te praten. Ook daarin kan intervisie dus erg zinvol zijn. Daarnaast hebben veel vrouwen behoefte om van én met elkaar te leren.

De intervisie is op basis van gelijkwaardigheid en kent geen hiërarchie, de SheConsult-coach zal begeleiden en indien nodig een theoretisch kader aanreiken. Hiermee kunnen de deelnemer sneller professioneel tot inzichten komen, gericht op nieuwe perspectieven en gedragsverandering. Dit versterkt tevens het lerende vermogen van de organisatie. Bovendien creëert  intervisie een ‘tribe’: een groep vrouwen die elkaar helpt, ondersteunt, inspireert en motiveert. Onderzoek laat zien dat organisaties die tribes van vrouwen weten te creëren, beter in staat zijn vrouwen voor de organisatie te behouden en te laten doorstromen.

Waarom is intervisie de investering waard?

 

Als organisatie sta je voor de taak om vrouwen te werven, te binden en te laten groeien. Dat is niet eenvoudig, omdat vrouwen in een van oudsher door mannen gedomineerde omgeving, niet altijd goed uit de voeten kunnen. Inhoudelijk zijn ze vaak ijzersterk, maar hun socialisatie heeft ze amper voorbereid op het werken in zo’n omgeving. Intervisie kan vrouwen helpen om in een veilige omgeving de tools aan te leren die daarvoor nodig zijn. Behoud je vrouwelijk talent. Onze HR adviseur helpt je graag verder.

Enkele cases

Regio Managers

Bij het Regionaal Instituut voor Dyslexie begon na een organisatie verandering een heel nieuw team van jonge vrouwelijke regio-managers. Met een keer per twee maanden een  intervisiebijeenkomst konden we de deelnemers allemaal stevig in hun positie neerzetten.

RID

Advocatuur

Bij een advocaten- kantoor stonden vrouwen op de rol om partner te worden. Vergroten van zichtbaarheid en acquisitievaardigheden leken de issuess. Maar het echte ‘probleem’ zat in interne politieke spelletjes. Met intervisie zijn de doelstellingen gerealiseerd.

Bouwbedrijf

Vrouwen die een bouwbedrijf met veel moeite binnenhaalden, namen vaak snel weer afscheid. met dezelfde vaart weer weggingen. Door het opzetten van een tribe voelden de vrouwen zich minder eenzaam, minder een roepende in de woestijn, samen sterker. Daardoor veranderde er langzamerhand dingen en werd het voor vrouwen aantrekkelijker om te blijven en door te groeien.

Overheid

Bij de DCRM hebben we gedurende een aantal jaren intervisiegroepen van  ambitieze vrouwen begeleid waarbij we voor een in leeftijd gemixte samenstelling kozen. Dat maakt dat jong leerde van oud hoe de hazen lopen, en oud door jong werd aangestoken in enthousiasme en ambitie.

DCRM

heidi Dissel SheConsult

HR Adviseur

Ik ga graag met je in overleg over de mogelijkheden en kosten. Plan een belafspraak in mijn agenda hieronder of maak een afspraak om te kijken hoe we jouw bedrijf verder krijgen.

Heidi Dissel

[email protected]
085 0605177

Plan hieronder een belafspraak met Heidi:

Laden...
Loading...